Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

"Μπλόκο" του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην πώληση του Ελληνικού

«Μπλόκο» στην πώληση του Ελληνικού βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο για τεχνικούς λόγους, δεν δίνει το «οκ» για την υπογραφή της σύμβασης.

Το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε αίτηση ανάκλησης της παραπάνω απόφασης, ενώ οι υπεύθυνοι εμφανίζονται αισιόδοξοι, δεδομένου ότι, όπως λένε, μια τέτοια εξέλιξη κάθε άλλο παρά ασυνήθιστη είναι.

Το δεδομένο πάντως είναι ότι εξαιτίας του «μπλόκου» θα υπάρξουν περεταίρω καθυστερήσεις ως προς την υλοποίηση του έργου, σε μια έκταση που υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό Δημόσιο ξεπούλησε σκανδαλωδώς στον όμιλο Λάτση και συγκεκριμένα στην εταιρία Lamda Development.

Άννα Καραμανλή: «Ναι είπα, να πάει να γαμ… ο Χαρδούβελης»

Επιβεβαίωσε σήμερα η βουλευτής της ΝΔ Άννα Καραμανλή το επεισόδιο στη Βουλή με πρωταγωνίστρια την ίδια για τον ΕΝΦΙΑ, λέγοντας ωστόσο ότι «δεν ενδιαφέρει τον κόσμο αν εγώ δάκρυσα ή αν είπα γαλλικά».

«Λυπάμαι πολύ που παραφέρθηκα. Δε λυπάμαι
καθόλου για την ουσία όσων είπα για τον ΕΝΦΙΑ». Αυτό έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter η Αννα Καραμανλή η οποία χθες στη Βουλή καταφέρθηκε με σκαιούς χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε έντονο ύφος είπε χθες στον σύμβουλο του κ.Χαρδούβελη: «Ξέρετε κύριέ μου, ότι οι πολίτες υποφέρουν; Και ότι αυτά που μας λέτε εδώ δεν θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη;». Το μόνο, λένε, που πρόλαβε να πει ο σύμβουλος ήταν: «Γιατί φωνάζετε;» Τότε, ποιος είδε την Άννα Καραμανλή και δεν την φοβήθηκε... Η γαλάζια βουλευτής με δάκρυα στα μάτια άρχισε να φωνάζει: «Να πάτε στον Χαρδούβελη και να του τα πείτε αυτά». Η κυρία Καραμανλή εξερράγη και χρησιμοποίησε σκαιούς χαρακτηρισμούς λέγοντας: «Να πάει να γαμ… ο Χαρδούβελης». Και συνέχισε, εκφράζοντας το παράπονο και την απόγνωσή της για την ακολουθούμενη πολιτική: «Με αυτά που κάνετε δεν θα επανεκλεγούν πολλοί βουλευτές και εγώ θα μείνω άνεργη!».

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της ΜΑΚΡΟ για το Κτήμα Γερουλάνου

Ο Δικαστής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ΑΠΕΡΡΙΨΕ το αίτημα της εταιρίας «ΜΑΚΡΟ» με το οποίο ζητούσε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή και να μεταρρυθμιστεί η ισχύουσα απόφαση σχετικά με την είσοδο των πολιτών στο ιστορικό εκκλησάκι «Εισοδίων της Θεοτόκου», στο Κτήμα Τράχωνες.

Συγκεκριμένα η εταιρία, επικαλούμενη ζημιές που υπέστη λόγω βροχοπτώσεων ένα τμήμα της πρόσβασης από την οδό Αρχαίου Θεάτρου, ζήτησε δικαστικά να αλλάξει και να οριστεί ως επιτρεπόμενη είσοδος αυτή που βρίσκεται στην οδό της Μεγάλης του Γένους Σχολή.


Η επιτροπή των πολιτών, που αγωνίζεται για την ελεύθερη πρόσβαση στο εκκλησάκι, με επιχειρήματα (που έγιναν δεκτά από τον Δικαστή, στα πλαίσια της προσωρινής διαταγής) επέμεινε στην εφαρμογή της δικαστικής απόφασης, θεωρώντας ότι δεν συντρέχει λόγος να συντελεστεί η παραπάνω αλλαγή και συνεπώς η είσοδος των πολιτών θα εξακολουθήσει να γίνεται κανονικά την πρώτη και τρίτη Πέμπτη κάθε μήνα από την οδό Αρχαίου Θεάτρου.

Το σχετικό αίτημα της ΜΑΚΡΟ θα συζητηθεί στο Δικαστήριο σε δικάσιμη, που ορίστηκε για τις 17 Οκτωβρίου 2014.

Πηγή: anokatostokalamaki.wordpress.com

Περιφέρεια Αττικής: Εκλέχτηκε νέα Οικονομική Επιτροπή

Εξελέγησαν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της νέας Οικονομικής Επιτροπής στο πλαίσιο της 17ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ψηφοφορίας, στην οποία μετείχαν όλες οι παρατάξεις, η σύνθεση της νέας Οικονομικής Επιτροπής διαμορφώθηκε ως εξής:

Τακτικά Μέλη:


Αθανασιάδης Παναγιώτης («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
• Αλεξίου Αθανάσιος («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
• Μπαλάφας Γεώργιος («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
• Σαπουνά Αγγελική («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
• Στεργίου Ιωάννα («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
• Τζίβα Αιμιλία («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
• Καράμπελας Κωνσταντίνος («ΑΤΤΙΚΗ»)
• Κορομάντζος Βασίλειος («180Ο Η ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ)
• Μπαλού Αλεξάνδρα («ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ»)
• Μοίρας Ιωάννης («ΑΤΤΙΚΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ - ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ»)


Αναπληρωματικά μέλη:

• Δημάκος Δημήτριος («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
• Λάσκαρη-Κρασοπούλου Βασιλική («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
• Λεβέντη Αγγελική («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
• Νερούτσου Μαρία («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
• Tασούλη-Γεωργιάδου Ελισσάβετ («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
• Τσούπρα Ιωάννα («ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»)
• Μεθυμάκη Άννα («ΑΤΤΙΚΗ»)
• Ευαγγελίου Παρασκευάς («180Ο Η ΑΤΤΙΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ)
• Μανουσογιαννάκης Ιωάννης («ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ»)
• Δανάκος Χριστόφορος («ΑΤΤΙΚΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ - ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ»)


Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν δικαιολογημένα ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος και η κ. Μαρία Γιαννακάκη.



Πηγή: www.newsnowgr.com

"Ο θεραπευτής" στο αυτοδιαχειριζόμενο πρ. κάμπινγκ Βούλας την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στις 8.30

Η γερμανική ταινία του Φίλιπ Στολτζ "Ο   Θεραπευτής - The Physician" θα προβληθεί την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται στην παραλία.

Σκηνοθεσία: Φίλιπ Στολτζ
Πρωταγωνιστούν: Τομ Πέιν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Έμα Ρίγκμπι, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Ολιβιέ Μαρτίνεθ,  Μάικλ Τζίμπσον, Στάνλεϊ Τάουνσεντ
 
Λίγα λόγια:

«Ο θεραπευτής», είναι μια ταινία εποχής, που διαδραματίζεται τον 11ο αιώνα. Αναφέρεται στην ιστορία ενός μαθητευόμενου χειρούργου, που μεταμφιέζεται σε Εβραίο για να σπουδάσει σε ένα σχολείο που δεν δέχεται Χριστιανούς.
 
Ο νεαρός ταξιδεύει παντού με σκοπό να μάθει νέες ιατρικές μεθόδους από τους Μουσουλμάνους στην Περσία. Γίνεται βοηθός σε έναν πλανόδιο εμπειρικό γιατρό, σε μια εποχή που η Ευρώπη ζούσε τους σκοτεινούς της χρόνους
και η ιατρική βρισκόταν ακόμη στα σπάργανα.
 
Μυείται αργά αλλά σταθερά στα μυστικά της ιατρικής, ενώ ταυτόχρονα ωριμάζει και αποκτά συνείδηση των πολυδιάστατων σχέσεων που υφαίνονται γύρω του.

Η ταινία βασίζεται στο εξαιρετικό πολυσέλιδο μυθιστόρημα του αμερικανού συγγραφέα, Νόα Γκόρντον.

Ανατροπή στη Γλυφάδα: Δεν πουλάμε κύριε Φούχτελ !

«ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ»
ΣΧΕΔΙΟ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΦΟΥΧΤΕΛ 
 
Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ «δεν πρόλαβαν να ορκισθούν και να αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι και βρήκαν στο γραφείο τους ένα 8σέλιδο ερωτηματολόγιο της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας Φούχτελ, το οποίο συνιστά απροκάλυπτη επιχείρηση υφαρπαγής στοιχείων σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των Περιφερειών και των Δήμων και όχι μόνο».

Ο Γερμανός υφυπουργός εργασίας κ. Φούχτελ και οι εγχώριοι υποστηρικτές του, εκφράζοντας γερμανικά αλλά και ντόπια ισχυρά συμφέροντα, απαιτούν με το ερωτηματολόγιο να πληροφορηθούν λεπτομερώς τα περιουσιακά στοιχεία όλων των δήμων και των Περιφερειών, τις βασικές υποδομές τους, την κοινωνική κατάσταση των πόλεων κ.λ.π. Προφανής ο στόχος τους για την κατάστρωση των σχεδίων υφαρπαγής των «φιλέτων» της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι χαρακτηριστικά άλλωστε τα ερωτήματα που αποκαλύπτουν το τεράστιο ενδιαφέρον τους για τα απορρίμματα και τη διαχείρισή τους. Είναι εξάλλου γνωστή η επιθυμία του κ. Φούχτελ και πλείστων αιρετών που συνεπικουρούν στην εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης - Αντιρατσιστική γιορτή ΚΣΜ

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία Φύσσα και με την ΧΑ να ετοιμάζεται να την "ξελασπώσει" η συγκυβέρνηση που υποτίθεται πως της επιτέθηκε, οργανώνεται ο αντιφασιστικός Σεπτέμβρης (με κορυφαίο γεγονός την πορεία στις 18/9, στο Κερατσίνι) και η 8η αντιρατσιστική γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών (27 & 28 Σεπτέμβρη, λόφος Κολωνού).

Το αυριανό άνοιγμα των σχολείων είναι μια ευκαιρία να συνδέσουμε την αντι-εκπαιδευτική πολιτική της συγκυβέρνησης που διαλύει συνειδητά το δημόαιο σχολείο με μια σειρά μέτρων που εφαρμόζει, με το θεσμικό ρατσισμό και την καλλιέργεια ιδεολογιών μίσους και διάιρεσης της κοινωνίας, προωθώντας έναν πόλεμο
των φωχών με τους πιο εξαθλιωμένους, συνομιλώντας την ίδια ώρα μέσω των Μπαλτάκων, με την ΧΑ.




http://www.kar.org.gr/2014/08/26/8%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AE-%CF%83%CE%B1%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%8D%CF%81%CE%B9/

Φ. Κούβελα: Μήπως αντί να ψάχνει για "συνεργάσιμους δανειολήπτες", η κυβέρνηση, να κάνει "συνεργάσιμες τράπεζες";

Σε ερώτηση που είχε κατατεθεί εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ από την βουλευτή Β΄ Αθήνας Φωτεινή Κούβελα προς το Υπουργό Οικονομικών, είχαν διαπιστωθεί η έλλειψη υποτυπώδους προστασίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Ακόμα, μέσω του επερχόμενου Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών, που προωθούν από κοινού Κυβέρνηση και ΤτΕ όλη η ευθύνη και η δικαιοδοσία των διαδικασιών αφήνεται στις Τράπεζες. 

"Μοναδικός σκοπός της συγκεκριμένης δέσμης μέτρων ήταν η παροχή αρωγής, σκανδαλωδώς και για πολλοστή φορά στις Τράπεζες" σχολιάζει με σημερινή δήλωση της η βουλευτής.

Χαρά Καφαντάρη: Χωρίς σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή η Ελλάδα

Τη γύμνια της χώρας έναντι των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, αφού είναι από τις λίγες χώρες της Ε.Ε. που δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην εκπόνηση εθνικής στρατηγικής για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, παρ' ότι γεωγραφικά ανήκει σε μία από τις πιο ευπαθείς περιοχές της Μεσογείου, αναδεικνύει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη.

Με αφορμή σχετική ημερίδα, η βουλευτής επισημαίνει σε δήλωσή της ότι "τη στιγμή που υπάρχουν έντονες διεργασίες παγκοσμίως, και εν όψει της σε επίπεδο κορυφής Διεθνούς Συνδιάσκεψης για το κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, η πατρίδα μας δεν έχει ένα γενικό πλάνο για την προσαρμογή διαφόρων τομέων στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως η γεωργία και τα δάση, οι παράκτιες δραστηριότητες, η αλιεία και οι υδατοκαλλιέργειες, τα χερσαία και θαλάσσια οικοσυστήματα".

Και καταλήγει: Η εξάρτηση της Ελλάδας από το φυσικό περιβάλλον είναι εξαιρετικά κρίσιμη για να αγνοηθεί, ακόμη και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, και το ΥΠΕΚΑ οφείλει άμεσα να προχωρήσει μέσα από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην ανάπτυξη και την υλοποίηση Εθνικού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή.

Πηγή: www.avgi.gr

Spiegel: «Το αριστερό πείραμα στην Περιφέρεια Αττικής»

Με το «πείραμα» διακυβέρνησης της Αριστεράς στην Περιφέρεια Αττικής ασχολείται στο χθεσινό τεύχος του το γερμανικό περιοδικό
 Spiegel, φιλοτεχνώντας το πολιτικό πορτρέτο της Ρένας Δούρου, η οποία καλείται να αποδείξει «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανός να κυβερνήσει». Κι αν τα καταφέρει, καταλήγει ο συντάκτης του περιοδικού, «θα μπορούσε να αναδειχθεί σε εσωτερική αντίπαλο του χαρισματικού προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα».
Το ρεπορτάζ του Μάνφρεντ Έρτελ ξεκινάει με την εικόνα των αγωνιζόμενων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, που φορώντας κόκκινα πλαστικά γάντια κάνουν το σήμα της νίκης φωνάζοντας «Ρένα, εσύ μπορείς, εσύ μπορείς να τους νικήσεις». Και επικεντρώνεται στη μεγάλη σημασία του αξιώματος, «που για πρώτη φορά κέρδισε η ελληνική ριζοσπαστική Αριστερά», η οποία τώρα καλείται να διοικήσει την Περιφέρεια Αττικής, «την καρδιά της χώρας», όπου ζει το 40% του ελληνικού πληθυσμού.

Ο διοικητής αυτής της περιφέρειας είναι ένας «μίνι πρωθυπουργός», υποστηρίζει ο Έρτελ, υιοθετώντας τα όσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς στον ελληνικό Τύπο, και παρουσιάζει μια εικόνα της Ρένας Δούρου μέσα από τις κατά καιρούς δηλώσεις της, αλλά και μέσα από τα λεγόμενα των εχθρών της.

Η ομιλία του Τάσου Ταστάνη στις δημαιρεσίες του Δήμου Γλυφάδας

Κύριε δήμαρχε. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Είμαστε υποχρεωμένοι εξ αρχής να επισημάνουμε, ότι η νέα δημοτική αρχή θα έρθει αντιμέτωπη με τη χειρότερη, από κάθε άποψη, μεταπολιτευτικά κατάσταση της αυτοδιοίκησης ως αποτέλεσμα των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών.

Κύρια χαρακτηριστικά ο νεοσυγκεντρωτισμός του «Καλλικράτη», η ελαχιστοποίηση των πόρων της Τ.Α., η κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και οι «μεσοπρόθεσμες δεσμεύσεις» για απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων. 
 
Και αυτά έρχονται να προστεθούν στα πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας και φτώχειας, στη νέα δυσβάστακτη φοροεπιδρομή κυρίως με τον ΕΝΦΙΑ. Ακόμη και στην πόλη μας όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας στερούνται είναι ανασφάλιστοι, στερούνται βασικές κοινωνικές παροχές και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έχουν σημαντικές ελλείψεις βασικών ειδών διατροφής οδηγούμενοι σε μεγάλη ανέχεια και τα όρια της επιβίωσης. 
 
Όλα αυτά συνθέτουν τη ζοφερή καθημερινή πραγματικότητα της χώρας μας και των τοπικών κοινωνιών. 
 
Αυτή η πραγματικότητα αναδεικνύει και τις πολιτικές προτεραιότητες στη νέα περίοδο της αυτοδιοίκησης αλλά και στην πόλη μας. Αυτή «επιβάλλει» τα πολιτικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τη νέα δημοτική αρχή.

Επιβάλλει συγκρούσεις με τις κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές και αγώνα για την ανατροπή τους. 

Η Ανατροπή στη Γλυφάδα για τις δημαιρεσίες

ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Οι χθεσινές διαδικασίες εκλογής των οργάνων διοίκησης του Δήμου, μέσω του «Καλλικρατικού» νομικού πλαισίου, απέδειξαν την ορθότητα της ριζικής αντίθεσής μας απέναντι στο «νομοθετικό έκτρωμα».

Είναι πια αυταπόδεικτο, ότι το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων, ενισχύει υπέρμετρα και αντιδημοκρατικά τις εξουσίες του δημάρχου, ενώ την ίδια στιγμή περιορίζει ασφυκτικά το έργο των δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Έτσι ενώ οι δήμοι θα έπρεπε να αποτελούν το ζωντανό κύτταρο λειτουργίας και συμμετοχής στη λήψη των αποφάσεων των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών, καθίστανται εργαλεία αυταρχικής διακυβέρνησης από τον εκάστοτε δήμαρχο και την παράταξή του.
 
Αυτό ακριβώς το αντιδημοκρατικό δημαρχοκεντρικό πλαίσιο του «Καλλικράτη» διευκόλυνε τα φαινόμενα αλαζονείας, αδιαφάνειας, κακοδιαχείρισης και σπατάλης, γεγονός ιδιαιτέρως έντονο και στο Δήμο Γλυφάδας, ενώ οι δημοτικές αρχές αποτέλεσαν τους βασικούς μοχλούς επιβολής των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών απέναντι στους δημότες.

Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης: Το "στολίδι" στο λόφο Τρουμπάρι και η σκληρή πραγματικότητα.

Η τελευταία μίσθωση του τουριστικού περιπτέρου στο λόφο Τρουμπάρι έγινε στις 5/8/08.
Το μισθωτήριο -υπό φυσιολογικές συνθήκες- έληγε στις 31/10/17.

 
Η διοίκησή μας, όταν ανέλαβε το 2011, βρήκε οφειλές του μισθωτή προς το δήμο από το 2010. Με ενέργειές μας, κατά τη διάρκεια του 2011, εισπράχθηκαν οι οφειλές του 2010 και ένα μεγάλο τμήμα των οφειλών του 2011.

Στις αρχές του 2012 οι μισθωτές έκλεισαν την επιχείρηση και εξαφανίσθηκαν χωρίς καμία συνεννόηση με το δήμο. Η οικονομική και νομική υπηρεσία του δήμου προσέφυγαν σε όλες τις απαιτούμενες νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα αλλά και να ανοίξουν το κτήριο.
 
Αυτό έγινε κατορθωτό στις αρχές του 2013.

Για να γίνει όμως νέος διαγωνισμός για την εκμίσθωση ήταν απαραίτητο να γίνουν πολλές ακόμα διαδικασίες. Η σοβαρότερη απ' αυτές ήταν είτε η τακτοποίηση είτε η κατεδάφιση όλων των αυθαίρετων κατασκευών που ήταν υπερδιπλάσιες από τις προβλεπόμενες στην οικοδομική άδεια. (Σύμφωνα με την οικοδομική άδεια επιτρέπονταν 127,33 τ.μ. ενώ κατασκευάσθηκαν 462,42 τ.μ. -υπέρβαση 263%- χωρίς να προσμετρούνται οι ημιυπαίθριοι χώροι).
 
Ένα τεμάχιο από τα αυθαίρετα "στολίδια" που παρέδωσε η δημαρχία του κ.Τσαρπαλή
Οι αυθαιρεσίες αυτές έγιναν επί δημαρχίας του κου Τσαρπαλή που περηφανεύεται για το «στολίδι». Στις φωτογραφίες που αναρτά αποφεύγει να εμφανίζει αυτές τις αυθαίρετες υπερβάσεις.

Αιώνιος μαλάκας, από τον ΚΥΡ

Πηγή: i-kyr.gr