Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ ΒΛΕΨΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ο Αντρέι Στένιν, Ρώσος φωτορεπόρτερ
και πολεμικός ανταποκριτής διεθνούς φήμης,
του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί από τις 5 Αυγούστου,
ανακοινώθηκε επίσημα στις 3 Σεπτεμβρίου
ότι σκοτώθηκε στις 6 Αυγούστου
μετά από επιδρομή του ουκρανικού στρατού
εναντίον αυτοκινητοπομπής αμάχων
και βολές από πυροβόλα όπλα και όλμους.
Η κηδεία του έγινε σήμερα (05/09/2014)
στη Μόσχα με τιμές ήρωα,
ενώ του απονεμήθηκε μετά θάνατον
το Μετάλλιο Ανδρείας του ρωσικού κράτους.

Η είδηση της σημερινής (05/092014) μέρας σε ό,τι αφορά στο «Ουκρανικό» ζήτημα, δεν είναι άλλη από την υπογραφή στο Μινσκ της Λευκορωσίας «Πρωτοκόλλου κατάπαυσης του πυρός» ανάμεσα στην Ουκρανία και τις αυτοανακηρυγμένες «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, δηλαδή των δύο πρώην Περιφερειών του ουκρανικού κράτους που συναποτελούν την Ομοσπονδία με την ονομασία «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονμπάς».

Οι δύο πλευρές (δεδομένου ότι η «ΛΔ του Ντονμπάς» παρουσιάστηκε με ενιαία αντιπροσωπεία) ουσιαστικά υιοθέτησαν την πρόταση 7 σημείων του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για ειρήνευση στην πολύπαθη αυτή περιοχή, την οποία διατύπωσε στις 3 Σεπτεμβρίου σε συνέντευξη Τύπου και η οποία συμπεριλαμβάνει τα ακόλουθα:
  • Κατάπαυση του πυρός και από τις δύο πλευρές, η οποία έχει έναρξη ισχύος από τις 18.00 ώρα Ελλάδας της Παρασκευής 05/09/2014,
  • Απομάκρυνση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από την περιοχή σε τέτοια απόσταση, που να καταστεί αδύνατο το να πληγούν κατοικημένες περιοχές και άμαχος πληθυσμός,
  • Διοργάνωση διεθνούς παρατηρητηρίου που θα επιβλέπει με πλήρη και αντικειμενικό τρόπο την τήρηση της Συμφωνίας και από τις δύο πλευρές,
  • Αποκλεισμό της χρήσης αεροπορικών βομβαρδισμών, ειδικά εναντίον του άμαχου πληθυσμού της περιοχής,
  • Ανταλλαγή αιχμαλώτων στη βάση της αρχής «όλοι για όλους», χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση,
  • Αποστολή νέων φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας για την άμεση αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών του τοπικού πληθυσμού σε τρόφιμα, νερό, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης,
  • Δημιουργία «ανθρωπιστικού διαδρόμου» για την αποστολή στο Ντονμπάς συνεργείων αποκατάστασης των τεράστιων ζημιών που έχουν υποστεί οι ειρηνικές υποδομές της περιοχής.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

εγγραφές μέχρι και την Κυριακή 7/9/2014 

 

 Η έναρξη λειτουργίας του Δημόσιου ΙΕΚ Ελληνικού-Αργυρούπολης με έδρα το κτήριο του ΕΠΑΛ Ελληνικού, για το σχολικό έτος 2014-2015, είναι μία πραγματικότητα.

Όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία του, έγιναν από τη διοίκηση του Χρήστου Κορτζίδη, το καλοκαίρι του 2013 αμέσως μετά την κατάργηση  ειδικοτήτων και τη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών από την Τεχνική Εκπαίδευση.


Οι τομείς και ειδικότητες που είχαν ζητηθεί ήταν όλες όσες είχαν καταργηθεί από τα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ της περιοχής μας.

Ανεξέλεγκτους αφήνει τους σχολάρχες ο Ανδ. Λοβέρδος

Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του υπουργού Παιδείας πραγματοποίησε την Τετάρτη το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Ανδ. Λοβέρδου να καταργήσει τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης από το οργανόγραμμα του υπουργείου Παιδείας. Αυτό σημαίνει ότι, κατά παράβαση του Συντάγματος, δεν θα υπάρχει πλέον κανένας έλεγχος στα ιδιωτικά σχολεία.
 
"Αμοιβές" 250 - 300 ευρώ και μαύρες λίστες
Όπως καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ, η κατάργηση της εν λόγω Διεύθυνσης έρχεται σε μια χρονική περίοδο που τίθεται σοβαρότατο ζήτημα αδειοδοτήσεων και πιστοποίησης της ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών των ιδιωτικών σχολείων και των πτυχίων που αυτά εκδίδουν, που υπάρχουν δεκάδες παράνομες απολύσεις και επιβολή μεσαιωνικών συνθηκών εργασίας και που σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία καταβάλλονται παρανόμως εξευτελιστικές αμοιβές (της τάξης των 200 και 300 ευρώ).

με αφορμή "το γελαστό παιδί"

αναρτήθηκε από

Θυμάμαι σαν σήμερα εκείνη την νύχτα του Σεπτέμβρη. Βλέπεις, είναι από τις νύχτες που δεν μπορείς να βγάλεις εύκολα από το μυαλό σου. Ναι, είναι από εκείνες τις νύχτες που θα σε στοιχειώνουν ίσως και για πάντα. Είναι σαν τις Ερινύες ας πούμε, που έρχονται καμιά φορά στον ύπνο σου. Ίσως γιατί κάπου μέσα σου αισθάνεσαι ηθικός αυτουργός για όσα έχουν γίνει αλλά και για εκείνα που θα 'ρθουν...

Πρώτα βλέπεις, άρχισαν τα τηλέφωνήματα και τα μηνύματα στο κινητό. Δε θυμάμαι ακριβή ώρα, θυμάμαι μόνο εκείνο το αίσθημα της αναμονής που με διακατείχε.

Ήταν εκείνο ακριβώς το συναίσθημα που είχα νιώσει και τότε, τον Δεκέμβρη...

Ύστερα άρχισε η παραπληροφόρηση, η σύγχυση αλλά και η ελπίδα πως όλα είναι ακόμη στη θέση τους. Το τηλέφωνο συνεχίζει να χτυπάει επίμονα, τα social media οργιάζουν για ακόμη μια φορά, στέκομαι απαθής μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή.

Διαβάζω με τις ώρες μέχρι να μπορέσω να ενώσω όλα τα κομμάτια της ιστορίας, ώστε να μπορέσω να καταλάβω τι έχει συμβεί. Η καρδιά μου χτυπούσε όλο και πιο δυνατά, θυμάμαι πως ένιωθα οργή.

Ναι, μόνο αυτό μπορώ να θυμηθώ... Ακριβώς τα ίδια συναισθήματα με τότε...

Να πει κάποιος στη Βούλτεψη ότι το ματσάκι είναι αβαβά


«Δεν μου αρέσει, όταν Έλληνες βρίσκονται στο εξωτερικό, εδώ στην Ελλάδα να επιδεικνύεται από την αντιπολίτευση τέτοια
εθνική μικροψυχία. Εδώ ο Ολυμπιακός παίζει έξω και οι Παναθηναϊκοί στην Ελλάδα λένε ‘παίζει μια ελληνική ομάδα'», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Πρόκειται για την πλέον ατυχή διαπίστωση, από τότε που αρχαίος θεατρικός κριτικός Φαίδων ο εξ Αχαρνών απεφάνθη ότι «αυτός ο καινούργιος ο Αισχύλος είναι πηγαίο κωμικό ταλέντο».

Να πει κάποιος επειγόντως στην κ. Βούλτεψη ότι κάθε φορά που παίζει ο Ολυμπιακός στο εξωτερικό, οι Παναθηναϊκοί ανάβουνε κεριά, λαμπάδες και καντήλια για να φάει ο τρισκατάρατος όσα περισσότερα γκολ γίνεται. Αντιστοίχως, οι οπαδοί του Ολυμπιακού τρυπάνε πάνινες κούκλες με πράσινες φανέλες, προσδοκώντας ότι θα κοκαλώσει ο τερματοφύλακας των βάζελων και το εις βάρος τους σκορ θα φτάσει σε ύψη δυσθεώρητα για τον ανθρώπινο λογισμό. Όταν έφαγε την εφτάρα ο Ολυμπιακός από την Γιουβέντους, οι βάζελοι είχανε γεμίσει την Αθήνα με κηδειόχαρτα και όταν αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός από τον Άγιαξ στα προημιτελικά του Πρωταθλητριών, οι γαύροι κατέβηκαν στην Ομόνοια τυλιγμένοι με σημαίες τους Αίαντος από το Άμστερνταμ.

Τσίπρας από ΣΔΟΕ: Η παραπαίουσα κυβέρνηση θα δώσει λογαριασμό για τις πράξεις και τις παραλείψεις της (Video)

«Θα μας βρουν απέναντι όσοι νομίζουν ότι θα χρησιμοποιήσουν τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Ο Αλ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι αποτελεί «μέγιστο σκάνδαλο την ώρα που τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα εξωθούνται στα όρια της οικονομικής απελπισίας, από την υπερφορολόγηση, τη φορολόγηση των μισθών και των συντάξεων, από την αθλιότητα του ΕΝΦΙΑ που δημεύει τη μικρή και μεσαία ακίνητη περιουσία, να συνεχίζεται το πάρτι της ασυλίας και της φοροδιαφυγής των οικονομικά ισχυρών».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αλλά και η θεσμοθέτηση ενός δίκαιου, διαφανούς και σταθερού φορολογικού συστήματος, «πάνω απ' όλα απαιτούν πολιτική βούληση. Η παραπαίουσα δικομματική κυβέρνηση των Μνημονίων δεν έχει αυτή τη βούληση».

Δείτε το βίντεο:

 
Ακολουθούν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα: