Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Πλήρης διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τις θέσεις και τις προτάσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)

Σε θερμοκρασία ιδιαίτερα... ψυχρή φέρεται να έγινε η συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα και το
Προεδρείο του ΣΕΤΕ, ενώ δεν υπήρξε "καμία χημεία" ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, Ανδρέα Ανδρεάδη, όπως αφήνουν αν εννοηθεί πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου να προστατεύσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις συνθήκες απασχόλησης και τις  αμοιβές τους, αλλά και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη σύνδεση των τουριστικών υπηρεσιών που παρέχουν με τις τοπικές οικονομίες και την τοπική παραγωγή.

Ο χώρος της εστίασης και των καταλυμάτων αποτελεί κατά παράδοση βασική πηγή αδήλωτης εργασίας και εργασιακής εκμετάλλευσης, όπως καταγράφεται συχνά στο σχετικό ρεπορτάζ, ενώ οι Έλληνες ξενοδόχοι δεν προτιμούν να "αγοράζουν ελληνικά", αλλά φτηνά.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΡΤΖΙΔΗ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού-Αργυρούπολης ο Χρήστος Κορτζίδης έκανε την παρακάτω τοποθέτηση: 

"Σεβασμιότατε, σεβαστοί πατέρες, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Από αύριο ξεκινάει η επόμενη δημοτική περίοδος. Η παρουσία και προσφορά της κάθε παράταξης εξαρτάται από την πολιτική της φυσιογνωμία, τις θέσεις της για τα προβλήματα -γενικότερα και τοπικά-, την ιστορία της, τους ανθρώπους που την εκφράζουν.
 
Η παράταξή μας, η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης, αντλώντας διδάγματα και εμπειρία από τη μέχρι τώρα πορεία της, θα προσπαθήσει να έχει μία συνεχή, έντονη, θετική, δημιουργική και από θέσεις αρχών παρουσία.

Εκφράζει εκλογικά μια ισχυρή πλειοψηφία στο Ελληνικό και μια ισχυρή μειοψηφία στην Αργυρούπολη. Έχει πίσω της μια ιστορία και προσφορά δεκαετιών, διαθέτει ένα ανθρώπινο δυναμικό αξιόλογο που εμπλουτίστηκε σημαντικά με την ευκαιρία των πρόσφατων δημοτικών εκλογών.

Θα είμαστε σταθερά και με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στην πολιτική του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εγχώριων δυνάμεων που την υπηρετούν έτσι όπως θα εκφράζεται κάθε φορά σε κεντρικό ή σε τοπικό επίπεδο και ταυτόχρονα θα είμαστε αλληλέγγυοι, συναγωνιστές –πρωταγωνιστές όπου μπορούμε– σε κάθε προσπάθεια που θα έχει σαν στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Εύχομαι σε όλους και όλες εμάς που εκλεχτήκαμε και σήμερα ορκιζόμαστε να έχουμε υγεία και δύναμη, εύχομαι επίσης η αγάπη και η ελευθερία να οδηγεί τις σκέψεις και τις πράξεις μας".

*****
Οι σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με τη Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης στο δημοτικό συμβούλιο και στα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων είναι οι παρακάτω :

Ο Γιώργος Τράγκας στην αγκαλιά της Μέρκελ

Τον θυμόσαστε τον Γιώργο τον Τράγκα, τον αντιμνημονιακό; Τον Τράγκα που έλεγε την Μέρκελ «καριόλα» και τον Σόιμπλε «καροτσάκια», που άρχιζε τις εκπομπές του με ναζιστικά
εμβατήρια και ούρλιαζε ανά δεκάλεπτο ότι έχουμε κατοχή; Τον Τράγκα που αποκαλούσε τους κυβερνήτες του Μνημονίου -τον Παπανδρέου, τον Παπαδήμο, τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο- «δοσίλογους», «ταγματασφαλίτες», «ράληδες» και «λογοθετόπουλος»; Τον Τράγκα που ένα φεγγάρι επαινούσε την Αριστερά και έλεγαν κάποιοι, κοίτα, ρε φίλε, για να μας επαινεί μέχρι και ο Τράγκας, πρέπει να είμαστε πολύ σπουδαίοι.



Ε λοιπόν, αυτός ο Τράγκας δεν υπάρχει πια, τον πήραν τρένα, τον πήραν σύννεφα καπνού, τον πήρανε τα μάτια σου και χάθηκε στον Άδη. Τσουρουφλίστηκε από τον ήλιο του καλοκαιριού ο αντιμνημονιακός Τράγκας και από τις στάχτες του αναδύθηκε ο καθεστωτικός Τράγκας που θα σώσει την Ελλάδα φτιάχνοντας «Πανεθνικό Δημοκρατικό Μέτωπο και επανασυσπείρωση όλων των κεντρώων και κεντροδεξιών δυνάμεων».

Έτσι τιτλοφορείται το άρθρο που δημοσίευσε στο σάιτ του και από πάνω πέντε φωτογραφίες, για όσους έχουν προβλήματα κατανόησης: Δύο μεγάλες, μία δική του και μία του Σαμαρά, και τρεις μικρές, μία του Βενιζέλου, μία του Καμένου και μία του Καρατζαφέρη. Θα έβαζε και του Μιχαλολιάκου αλλά δεν βρήκε χωρίς ρίγες.

Κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια…. Εκκόλαψη νέων σκανδάλων

γράφει ο Γιάννης Τόλιος *

Τα «κόκκινα δάνεια» σε τράπεζες και «κόκκινα χρέη» σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, αποτελούν την άλλη όψη της «κρίσης υπερχρέωσης». Το ύψος των «κόκκινων δανείων» (Ιούλιος ’14) ήταν 77 δις €, από τα οποία 42 δις επιχειρηματικά, 25 στεγαστικά και 10 δις καταναλωτικά. Ο αριθμός τους αυξάνει διαχρονικά από 4,5% του συνόλου το 2004, σε 9,5% το 2009, σε 24,5% το 2012 και 35% το 2014. Η αντιμετώπιση τους αφορά όχι μόνο τους οφειλέτες και τραπεζίτες, αλλά έμμεσα την ασφάλεια καταθέσεων, την παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις, την απασχόληση, ανεργία κλπ.
 
Η μεγάλη καταβόθρα των κόκκινων δανείων

Εδώ θα περιοριστούμε αποκλειστικά στην εξέταση των επιχειρηματικών δανείων, που τον Ιούλιο ’14 ανέρχονταν συνολικά σε 115 δις (102 δις προς μεγάλες επιχειρήσεις και 13 δις προς ατομικές, αγροτικές και ελεύθερους επαγγελματίες) από τα οποία 42 δις ήταν «κόκκινα» (35 δις επιχειρήσεων ΑΕ και ΕΠΕ και 7 δις 100.000 περίπου ατομικών επιχειρήσεων).

Πρωινές κόντρες στη συγκυβέρνηση εν όψει αυτοδυναμίας ΣΥΡΙΖΑ (Video)



Η εντυπωσιακή άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση επιφέρει τριγμούς στην συγκυβέρνηση. Στην πρωινή ενημερωτική ζώνη στο Mega έγιναν δημόσια μαλλιοκούβαρα για τις ευθύνες της κρίσης, ο Δημ. Καρύδης από το ΠΑΣΟΚ και ο Αδ. Γεωργιάδης.  Ο πρώτος
επέρριψε τις ευθύνες της κρίσης στην κυβέρνηση Καραμανλή, ενώ ο δεύτερος στην διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 80!
 
 
Η πιθανή αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτει τα προσχήματα της όποιας συνεννόησης και συμπόρευσης και κοιτάζουν αμφότεροι, ο σώζων ευατόν σωθήτω!

Κατ. Μπρ.

Πηγή: www.avgi.gr

Ρένα Δούρου: Η περιφέρεια Αττικής θα ανοίξει στους πολίτες

Η αλλαγή του προτύπου διακυβέρνησης και η άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι οι δύο βασικές προτεραιότητες που θέτει η νέα περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία της, που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο των Άνω Λιοσίων, η Ρ. Δουρού επισημαίνει πως το μοντέλο της Δύναμης Ζωής βρίσκεται στον αντίποδα αυτού που έχει η κυβέρνηση Σαμαρά για την Αυτοδιοίκηση. 

Συνέντευξη στον Χρήστο Σίμο


Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την τελετή της ορκωμοσίας σας την περασμένη Τετάρτη στα Άνω Λιόσια;

Το θέμα δεν είναι οι δικές μου, προσωπικές εντυπώσεις, αλλά το τι αποκόμισε ο κόσμος που μετείχε στην τελετή. Σε μια τελετή ρήξης με ό,τι εθιμοτυπικό γινόταν ως σήμερα. Μια τελετή που αποτύπωσε τη βούλησή μας να κάνουμε μια νέα αρχή στην Περιφέρεια Αττικής, ξεκινώντας από έναν συμβολικό χώρο, από μια υποβαθμισμένη περιοχή, που για χρόνια είχε καταταχθεί στις β' κατηγορίας. Και ήταν μια πρωτοβουλία που φάνηκε ότι την αγκάλιασαν οι πολίτες, οι οποίοι γέμισαν το κλειστό γυμναστήριο της Δροσούπολης στα Άνω Λιόσια. Βέβαια, αυτή δεν ήταν παρά η αρχή, ένα μικρό πρώτο βήμα, που δεικνύει τις επόμενες κατευθύνσεις. Με δημοκρατία, διάλογο, συμμετοχή, ανοικτές διαδικασίες, η Περιφέρεια Αττικής θα πάρει τον δρόμο της εξωστρέφειας. Θα ανοίξει στους πολίτες που μέχρι σήμερα αγνοούσαν την ύπαρξη και τον ρόλο τους εξαιτίας της πολιτικής της απερχόμενης αρχής.

Ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητές σας ως νέα διοικητική αρχή της Περιφέρειας Αττικής;

Όργιο Αυθαιρεσίας στην Ηλιούπολη

Η  Δημοτική Κίνηση “ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη”  έχει κατά καιρούς κάνει σκληρή κριτική στις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και για την πολιτική τους χροιά,  αλλά  και για
τον τρόπο με τον οποίο αυτές παίρνονται.

Αυτό όμως που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες,  πριν αλλά κυρίως μετά τις εκλογές του Μαΐου, είναι κάτι που δεν μπορούσε να το βάλει το μυαλό μας.

Η Δημοτική Αρχή, τα Nομικά Πρόσωπα, οι Επιτροπές του Δήμου, ακόμα και ιδιωτικοί φορείς , έχουν επιδοθεί σ΄ ένα   πρωτοφανές     όργιο αυθαιρεσίας,   ξεπερνώντας κάθε όριο.

H Ελλάδα τρώει τα παιδιά της...

Το γνωρίζαμε αλλά τώρα έρχεται να το επιβεβαιώσει και επίσημα έρευνα της Ε.Ε. που αποτυπώνει ξεκάθαρα τον χάρτη της μετανάστευσης επιστημόνων και εξειδικευμένων επαγγελματιών στην Ευρώπη.

επιμέλεια: Δημήτρης Δεμεσούκας

Από το 2003, 276.124 πολίτες της ΕΕ έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους για να εργαστούν μόνιμα σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την μεγαλύτερη «διαρροή εγκεφάλων» είχαν να αντιμετωπίσουν

Ανασκαφές στην Ελλάδα, από τον ΚΥΡ



Πηγή: i-kyr.gr

Έκλεψαν την “Φρουτεμπορική” στο Μοσχάτο

Άγνωστος «μπούκαρε» στο κατάστημα της Φρουτεμπορικής στο Μοσχάτο τα ξημερώματα της Τετάρτης (28/08/2014) γύρω στις 2:30 και αφαίρεσε εμπόρευμα, ένα Laptop και λίγα χρήματα από την ταμειακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άγνωστος έσκισε την τέντα του καταστήματος για να μπεί στην αυλή και ύστερα οδηγήθηκε προς την
κεντρική πόρτα την οποία και παραβίασε.

Οι κάμερες του καταστήματος έχουν καταγράψει καρέ καρέ τον δράστη και το βίντεο σύντομα θα παραδοθεί στην αστυνομία.

Ο άγνωστος δράστης έμεινε στο κατάστημα για τουλάχιστον μισή ώρα.

Οι κάμερες τον καταγράψανε να κάνει τσιγάρο, να τρώει φέτα, να πίνει μπύρες και ύστερα να αφαιρεί από το κατάστημα τα προαναφερθέντα.

Οι αρχές θα εξετάσουν το βίντεο και θα προβούν άμεσα στον εντοπισμό για την σύλληψη του.

Πηγή: www.moschatotavros.gr

Χανιά - Άλιμος 4-0

Με το… ενάμισι πόδι στους ομίλους του Κυπέλλου βρίσκονται οι Κρητικοί μετά την επιβλητική τους νίκη στο πρώτο ματς με την ομάδα των νοτίων προαστίων


Παράσταση για ένα ρόλο, κυρίως στο δεύτερο 45λεπτο, ήταν το ματς των Χανίων με τον Άλιμο για την πρώτη φάση του Κυπέλλου. Οι Κρητικοί κατάφεραν να επικρατήσουν με 4-0 και έχουν το «πάνω» χέρι για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στην Αττική.

Το σκορ άνοιξε νωρίς νωρίς για τους γηπεδούχους με τον Μανωλά μόλις στο 5’ να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μπαντίκου. Στο δεύτερο μέρος, η αποστολή των φιλοξενούμενων έγινε ακόμη δυσκολότερη καθώς στο 49’ αποβλήθηκε ο πορτιέρο του Αλίμου γιατί χρησιμοποίησε τα χέρια του εκτός περιοχής. Το φάουλ εκτέλεσε στη συνέχεια ο Καραλής πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Αχαρναϊκός - Φωστήρας 0-0

Ο Αχαρναϊκός υποδέχτηκε το Φωστήρα σε ένα ακόμη ντέρμπι από τα... παλιά με την ομάδα του Ταύρου να είναι αυτή που έφτασε πρώτη στο σκορ με τον  Μπέλερη, μόλις στο ένατο λεπτό της αναμέτρησης.

Αυτή η φράση έμελλε να είναι και μία από τις ελάχιστες καλές, αν όχι η μοναδική που είδαν οι φίλαθλοι που παραβρέθηκαν στις Αχαρνές. Κακό θέαμα,
ομάδες ανέτοιμες, δυσκολία στη δημιουργία και πολλά, πάρα πολλά, αβίαστα και βεβιασμένα λάθη.

Αχαρναϊκός (Γιώργος Βαζάκας): Παγούδης, Μωυσιάδης, Ζώνας, Γέσιτς, Καλογερόπουλος, Νιάρος (77' Ιωαννίδης), Κοντογουλίδης (82' Ταμπάκης), Μανουσάκης (69' Αθανασίου), Στουρνάρας, Ιορδανίδης, Καλαμιώτης.

Φωστήρας (Κριστόφ Βαζέχα): Γκέκας, Μπίρης, Μπέλερης, Μουστόγιαννης (60' Ραμά), Μήτκας, Ματσούκας (78' Μουκίδης), Κρητικός, Κακαράς, Γρομητσάρης, Τεγούσης, Τσεμπέτσι.

Πηγή: www.sport24.gr

Καλλιθέα - Απόλλων Σμύρνης 1-1

Η Καλλιθέα υποδέχτηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης σε ένα, εκ προοιμίου αμφίρροπο παιχνίδι. Στο 39' η κεφαλιά του Μπριλάκη έδωσε προβάδισμα στη γηπεδούχο ομάδα, το οποίο επετεύχθη σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία.

Η πρώτη καλή στιγμή για την "Ελαφρά Ταξιαρχία" ήρθε μετά από τη συμπλήρωση μία ώρας αναμέτρησης, με σουτ του Βάντερσον. Αυτό ουσιαστικά αποτελούσε προειδοποίηση, γιατί στο 83' ο Απόλλωνας κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με τον Ανγκούλο, παίρνοντας ένα ελαφρύ προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Καλλιθέα (Σταύρος Ηλιόπουλος): Μιχελής, Λεβέντης, Παγώνης, Μπριλάκης, Πίκολο (72' Μάρτιν), Ρουσάκης, Μπελής (85' Τσίπρας), Κατσικογιάννης (82' Αρναρέλλης), Μιχαλόπουλος, Βεζιρτζόγλου.

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Κωστόνεγλου): Κουτσόπουλος, Χατζηζήσης, Γκόλιας, Κύργιας, Γεωργίου, Κυριάκος (57' Λαγός), Χατζής, Γκονζάλες (69' Ανγκούλο), Φαρινόλα, Νανία (57' Βάντερσον), Κυβελίδης.

Πηγή: www.sport24.gr

Πλάκωσε η εφορία, από τον ΚΥΡ


Πηγή: i-kyr.gr