Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Μια νύχτα φωτεινή...


Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Θα ξαναβρεθούμε είχαμε πει, θυμάσαι;

Εκεί στην παραλία του Αγ. Κοσμά, με τους φοίνικες, δίπλα στον ληστή και τον φονιά, είχαμε συμφωνήσει ένα ραντεβού.
 
Κι είναι ωραίο που τα καταφέραμε, δες! Άνθρωποι κάθε ηλικίας, οι παλιοί της υπερασπιστές, οι καινούριοι της φίλοι , εκείνοι που ήθελαν να μπουν για λίγο στη συντροφιά μας… Ήρθαν παρέες που γνωρίζαμε και άλλες που μάθαμε.

Ήρθε κι ο άλλος άνθρωπος που προσπάθησε, αλλά δε βρήκε τρόπο να μεταφέρει την κουζίνα του για να μαγειρέψουμε! Τον γνωρίσαμε ωστόσο από κοντά, είναι μια αρχή κι αυτό…

Φέραμε όλοι από κάτι και καθίσαμε στην αμμουδιά, με τα κεράκια μας στα γυάλινα βάζα, τα ταπεράκια της μαμάς στη μέση...
 
Οι συστάσεις έγιναν με γέλια και φιλέματα.

Μοιραστήκαμε το κρασί και το τραγούδι. Υπέροχοι μουσικοί -φωνές και όργανα- μας έκαναν όλους μια παρέα.
 
Κυρίως όμως:

συναντηθήκαμε στην ελεύθερη παραλία που στέκεται πεισματικά ανάμεσα στα θεριά, όρθια ακόμα και περιμένει την ετυμηγορία…

… Και την ευχαριστήσαμε με τον τρόπο μας, γιατί μπορεί εμείς να μην την υπερασπιζόμαστε πάντα όπως και όσο της αξίζει, αλλά εκείνη δε μας προδίδει ποτέ.

Είναι εκεί και είναι δική μας. Πάντα!

Είναι ο κομμουνισμός, ηλίθιε!

γράφει ο Γιώργος Κοκκίνης *
 
Ναι ναι, τελικά καταλήξαμε και σ' αυτή την διαπίστωση. Διανύουμε μια περίοδο κομμουνιστικής επέλασης στην Ελλάδα, με μπροστάρηδες τους επαναστάτες Σαμαρά και Βενιζέλο. Αυτό ακριβώς αναπαράγεται δεξιά κι αριστερά από τους νεοφιλελευθέρους συνανθρώπους μας κάθε μέρα, προσπαθώντας να καλύψουν έτσι την νομοτελειακή, εξ ορισμού, καταστροφή
του καπιταλιστικού συστήματος.
 
Ναι λοιπόν, ο κομμουνισμός είναι αυτός που έχει έρθει και μας χαρατσώνει τα σπίτια.
 
Ναι, ο κομμουνισμός είναι αυτός που έχει επιβάλει ΕΝΦΙΑ, φόρο αλληλεγγύης, φόρο εισοδήματος χωρίς κλίμακα, φόρο καταθέσεων, φόρο στον φόρο. Αλλά όλα γίνονται για το καλό όλων μας, για να γίνει μια δίκαιη ανακατανομή του πλούτου... άλλωστε έτσι δεν πρέπει να γίνεται στα σοσιαλιστικά καθεστώτα;

Ναι, ο κομμουνισμός μείωσε τους μισθούς, ο κομμουνισμός επέβαλε τις ελαστικές συνθήκες εργασίας, μετονομάζοντας μάλιστα την τελευταία σε απασχόληση. 
 
Ο κομμουνισμός μείωσε τις συντάξεις, έφτασε την ανεργία στο 30%, διέλυσε το σύστημα Παιδείας και Υγείας και οι άνθρωποι τρέχουν και παρακαλάνε για ένα φάρμακο ή για βασικές εξετάσεις σε εθελοντικά Ιατρεία.

Ο κομμουνισμός είναι αυτός που αποδεδειγμένα έφερε τα κουπόνια πείνας, ή αλλιώς τα επιδόματα για τις ασθενέστερες τάξεις των 200 ευρώ.
 
Ναι, ο κομουνισμός ξεπουλάει όλη την χώρα στο ξένο και στο ελληνικό ιδιωτικό κεφάλαιο, με την ελπίδα ότι οι καλοί μας συνάνθρωποι θα δώσουν και κανα κοκαλάκι στον λαό.

Τελικά ΝΑΙ, είναι ο κομμουνισμός αυτός που κινεζοποιεί την χώρα μας  -άλλωστε και στην Κίνα κομμουνισμό έχουν, δεν θα ακολουθήσουμε τους συντρόφους μας;-.

Δεν ανοίγει τα χαρτιά του για την Προεδρία ο Κουβέλης

Στη διατήρηση της σεναριολογίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οδηγεί η στάση του Φ. Κουβέλη ο οποίος δεν ξεκαθάρισε τη θέση του σχετικά με τις κυβερνητικές διαρροές περί υποψηφιότητάς του για την Προεδρία. Σε ό,τι αφορά το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, αποφασίστηκε ότι θα διεξαχθεί
στις αρχές Οκτωβρίου, αντί για τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ο Φ. Κουβέλης περιορίστηκε να δηλώσει ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν στον κατάλληλο πολιτικό χρόνο, σε συνάρτηση με τις ασκούμενες πολιτικές και το πολιτικό κλίμα εκείνης της περιόδου.

Αρνήθηκε, πάντως ότι έχει βολιδοσκοπηθεί ή έχει δεχτεί πρόταση να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία, επισημαίνοντας ότι η όποια συζήτηση επί του παρόντος είναι πρόωρη και βιαστική.

Μάλιστα, θα πρόκειται για την πρώτη δημόσια τοποθέτησή του, καθώς η ομιλία του θα καταγραφεί από τις τηλεοπτικές κάμερες και τους δημοσιογράφους.

Πηγή: www.avgi.gr

Σχετικά δείτε και εδώ.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο πρόγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» του Δήμου Ν. Σμύρνης

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το φετινό πρόγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» που θα λειτουργήσει από 15/9/2014 υπό την εποπτεία του Γραφείου Αθλητισμού του  Δήμου Ν.Σμύρνης.
 
Οι  δραστηριότητες  περιλαμβάνουν  τμήματα ενηλίκων (Αεροβικής, αεροβικής στην πισίνα, παραδοσιακών χορών, τέννις) και παιδικά τμήματα (ποδόσφαιρο,   μπάσκετ,  βόλεϊ,  τένις,  κολύμβηση,  baby swimming, παραδοσιακούς χορούς, δημιουργική απασχόληση για παιδιά προσχολικής ηλικίας  κλπ.).

Πληροφορίες και εγγραφές γίνονται από 25/8/2014 στο Γραφείο Αθλητισμού (Ελ. Βενιζέλου 78,  1ος όροφος,  2109350662, 2109350831)  και  στο Δημοτικό Γυμναστήριο (Εθν. Στέγης  &  Αρτάκης,  2109333667  εσωτ.100, 101)  καθημερινά  από  8.30 πμ – 13.00 μμ.

ΓΛΥΦΑΔΑ: ΚΛΕΙΣΤΟΙ «ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ» ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 29/8 το ΚΑΠΠΑ, οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Γλυφάδας
δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου όπως κανονικά έπρεπε.

Και αυτό γιατί όπως διευκρινίζει δεν έχουν ακόμη εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών οι προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, καθώς και γιατί δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι πίνακες επιλογής παιδιών μέσω του ΕΣΠΑ. Αφήνεται μάλιστα να εννοηθεί ότι είναι και άγνωστη η ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας τους.
 
Πρωτίστως βέβαια την κύρια ευθύνη φέρει η μνημονιακή συγκυβέρνηση με την υποχρηματοδότηση των σχετικών προγραμμάτων και την «τυφλή» προσήλωσή της στην απαράδεκτη δέσμευση προς την τρόικα για περιορισμό προσλήψεων (ουσιαστικό πάγωμα) του αναγκαίου προσωπικού. Παίζεται λοιπόν και φέτος ένα άσχημο παιχνίδι στις πλάτες των γονιών που στις σημερινές πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες έχουν μεγάλη ανάγκη από την παροχή της κοινωνικής αυτής υπηρεσίας από το δήμο.

Palmos Analysis: Στις 10 μονάδες η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ

Στις 10 μονάδες αυξάνεται η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με το τρίτο μέρος της δημοσκόπησης της Palmos Analysis για λογαριασμό του tvxs.gr.    Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 35% έναντι 25% της ΝΔ, ενώ ανησυχητική είναι η η τρίτη θέση που φαίνεται να καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 11,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, οι ΑΝΕΛ με 4%, το Ποτάμι με 3,5% και η ΔΗΜΑΡ με 1,5%.

Στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, το 46% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να εκλεγεί αφού πρώτα γίνουν βουλευτικές εκλογές, ενώ το 29% από την σημερινή Βουλή χωρίς να προηγηθούν εκλογές.

Σχετικά με το θέμα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα το 55% τη θεωρεί ανύπαρκτη και το 22% ήπια, ενώ μόνο το 17% σκληρή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ. - See more at: http://stokokkino.gr/article/11075/Palmos-Analysis-Stis-10-monades-i-diafora-tou-SURIZA-apo-ti-ND#sthash.Wd08KP8q.dpuf
Στις 10 μονάδες αυξάνεται η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με το τρίτο μέρος της δημοσκόπησης της Palmos Analysis για λογαριασμό του tvxs.gr. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 35% έναντι 25% της ΝΔ, ενώ ανησυχητική είναι η η τρίτη θέση που φαίνεται να καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 11,5%.


Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, οι ΑΝΕΛ με 4%, το Ποτάμι με 3,5% και η ΔΗΜΑΡ με 1,5%.

Στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, το 46% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να εκλεγεί αφού πρώτα γίνουν βουλευτικές εκλογές, ενώ το 29% από την σημερινή Βουλή χωρίς να προηγηθούν εκλογές.

Σχετικά με το θέμα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα το 55% τη θεωρεί ανύπαρκτη και το 22% ήπια, ενώ μόνο το 17% σκληρή.
 

περισσότερα εδώ.

Διαβάστε το πρώτο μέρος της έρευνας εδώ και το δεύτερο εδώ.

Πηγή: stokokkino.gr



Palmos Analysis: "Ναι" σε κυβέρνηση με κορμό ΣΥΡΙΖΑ - Άδικος ο ΕΝΦΙΑ

"Ναι" σε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ λέει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που δημοσιεύει το tvxs.gr σε συνεργασία με την Palmos Analysis, ενώ το 80% δηλώνει
πως ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (35%) θεωρεί ότι για τους ίδιους και για την χώρα θα ήταν καλύτερη μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια γνώμη έχει και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το 12% της ΝΔ.

Αξίζει αν σημειωθεί η ξεκάθαρη αρνητική στάση της πλειοψηφίας των ερωτηθέντων για τον ΕΝΦΙΑ, αφού το 80% θεωρεί ότι δεν είναι δίκαιος ενώ το 4% πιστεύει το αντίθετο.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 53% έναντι 28% της ΝΔ.
 

περισσότερα εδώ.

Διαβάστε το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης εδώ και το τρίτο εδώ.


Πηγή: stokokkino.gr

Palmos Analysis: Προβάδισμα 8 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ

25,8% συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι 17,7% της ΝΔ στη πρόθεση ψήφου σε δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr.  
Προβάδισμα 8 ποσοστιαίων μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει στη πρόθεση ψήφου δημοσκόπηση της εταιρίας Palmos Analysis για λογαριασμό του tvxs.gr.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,8%, μεγάλη πτώση στο 17,7% καταγράφει η ΝΔ, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 8,7%, το ΚΚΕ με 3,5%, το ΠΑΣΟΚ με 3%, οι ΑΝΕΛ με 2,5%, το Ποτάμι με 2,3% και η ΔΗΜΑΡ με 0,7%. Αναποφάσιστο δηλώνει το 9,6% των ερωτηθέντων.

περισσότερα εδώ - See more at: http://stokokkino.gr/article/11052/Palmos-Analysis-Probadisma-8-monadon-ston-SURIZA#sthash.guuK5t1i.dpuf
25,8% συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι 17,7% της ΝΔ στη πρόθεση ψήφου σε δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr.

Προβάδισμα 8 ποσοστιαίων μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει στη πρόθεση ψήφου δημοσκόπηση της εταιρίας Palmos Analysis για λογαριασμό του tvxs.gr.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,8%, μεγάλη πτώση στο 17,7% καταγράφει η ΝΔ, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 8,7%, το ΚΚΕ με 3,5%, το ΠΑΣΟΚ με 3%, οι ΑΝΕΛ με 2,5%, το Ποτάμι με 2,3% και η ΔΗΜΑΡ με 0,7%. Αναποφάσιστο δηλώνει το 9,6% των ερωτηθέντων.

περισσότερα εδώ.


Διαβάστε το δεύτερο μέρος της έρευνας εδώ και το τρίτο εδώ.
 
Πηγή: stokokkino.gr