Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Κανένας φοιτητής δεν θα διαγραφεί, θα μας βρουν απέναντί τους

Για σκληρό ταξικό διαχωρισμό στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κάνει λόγο η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις διαγραφές των «αιώνιων» φοιτητών
που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, διαμηνύοντας ότι το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα θα δώσει δυναμική απάντηση.

«Πριν καν αρχίσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά η κυβέρνηση επαναφέρει επιτακτικά το μέτρο της διαγραφής των "αιώνιων" φοιτητών από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Ο νέος υπουργός παιδείας δίνει τελεσίγραφo για χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες των ελληνικών ΑΕΙ, προσπαθώντας, με δήθεν αποφασισμένο ύφος, να παράξει πολιτική υπεραξία για την κυβέρνηση στις πλάτες των νέων», αναφέρει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

Νεκρός 19χρονος σε τροχαίο στην Καλλιθέα

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα συνέβη στις 06.40 το πρωί της Τετάρτης στη λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα όπου μία μοτοσικλέτα συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο στη διασταύρωση των οδών Θησέως και Αγαμέμνονος, στην Καλλιθέα, με αποτέλεσμα ο 19χρονος οδηγός του δικύκλου να βρει ακαριαίο θάνατο.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων λίγα λεπτά πριν τις επτά το πρωί ένα “παπάκι” πέρασε με κόκκινο τη διασταύρωση με τη λεωφόρο Θησέως.

Η γυναίκα που οδηγούσε το αυτοκίνητο επί της λεωφόρου Θησέως δεν πρόλαβε να αντιδράσει, έπεσε πάνω στη μηχανή και εκτόξευσε τον δικυκλιστή στον αέρα.

Οταν προσγειώθηκε ο νεαρός στην άσφαλτο έφερε πολλπλά τραύματα σε όλο του το σώμα. Κλήθηκε αμέσως η τροχαία και ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε τον 19χρονο στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε.

Πηγή: www.imerisia.gr

Αντώνης Σαμαράς: Απών από τη Βουλή, παρών στη διαπλοκή

Τα έργα και οι ημέρες του Αντώνη Σαμαρά σε 26 μήνες διακυβέρνησης απαξιώνουν τη Βουλή και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι ομιλίες του.
Μηδενική είναι η σχέση
του σημερινού πρωθυπουργού και με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Κυβερνά με ΠΝΠ. 

γράφει ο Χάρης Ιωάννου

Μελανή σελίδα στην κοινοβουλευτική ιστορία της σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας αποτελούν τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, οδηγώντας με τον τρόπο αυτό στην απαξίωση της Βουλής και των δημοκρατικών θεσμών, την ώρα που παγιώνεται ο εκφασισμός ενός υπολογίσιμου τμήματος του εκλογικού σώματος.

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι ομιλίες του σημερινού πρωθυπουργού στη Βουλή, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αντικαθιστούν τη νομοθετική εξουσία, (ν)τροπολογίες με οσμή διαπλοκής ψηφίζονται με διαδικασίες-εξπρές, το υπουργικό συμβούλιο είναι διακοσμητικό όργανο, ενώ πληθώρα «σκοτεινών» υποθέσεων προς έλεγχο παραμένει στα συρτάρια.

Ο πρωθυπουργός αποφεύγει συστηματικά το Κοινοβούλιο και, όποτε παρεμβαίνει, προτιμά τη «φιλόξενη» στέγη των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και ορισμένων εφημερίδων, οι ιδιοκτήτες των οποίων βλέπουν τις ευεργετικές γι’ αυτούς τροπολογίες να περνούν η μία μετά την άλλη.

Δ. Παπαδημούλης: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις αρχές του 2015

Μετά την κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη στο Ηράκλειο, συναντήσαμε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Βουλής, Δημήτρη Παπαδημούλη και του θέσαμε ερωτήσεις αφενός σε σχέση με την πολιτική επικαιρότητα, αφετέρου για ζητήματα που απασχολούν διαχρονικά τον κόσμο σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιά είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ενδεχόμενες συμμαχίες; Η αυτοδυναμία είναι εφικτός στόχος ή πρέπει να προσανατολιστεί από τώρα για βολιδοσκόπηση συμμαχιών;
Αν ο ελληνικός λαός στις προσεχείς εκλογές μας δώσει εντολή να σχηματίσουμε κυβέρνηση, τότε ακόμη και αν αποκτήσουμε την αυτοδυναμία – ένας στόχος όχι εύκολος αλλά εφικτός – θα επιδιώξουμε συνεργασίες και συμμαχίες και μέσα στη Βουλή και στην κοινωνία. Στην βάση όμως δύο πυλώνων, όπου ο ένας είναι το πρόγραμμα που αν ο λαός έχει δώσει την νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ θα χτιστεί γύρω από το πρόγραμμα του. Ο δεύτερος είναι η αξιοπιστία των προσώπων που θα κλήθουν να το υλοποιήσουν. Δεν θα διστάσουμε να απευθυνθούμε σε δυνάμεις και σε πρόσωπα πέρα από εμάς και στο ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό φάσμα αλλά με μία αυστηρή προϋπόθεση. Το καθαρό πολιτικό μητρώο, την εντιμότητα, την ικανότητα, την διαθεσιμότητα και την ανιδιοτέλεια. Απο εκεί και πέρα θα ήταν λάθος τώρα να προδιαγράψουμε το με ποιους, μιλώντας χωρίς τον ξενοδόχο που είναι ο ελληνικός λαός. Αυτός είναι που στην κάλπη θα αποφασίσει αν θα μπουν κάποια κόμματα στην βουλή και με ποια δύναμη. Το βέβαιο είναι ότι αν ο λαός δώσει την νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να δώσουμε κυβέρνηση στον τόπο η οποία θα υλοποιήσει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης.

«Χυμός και κονσέρβες ροδάκινων δεν εμπίπτουν στο εμπάργκο» -ηχητικό

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος, Κώστας Αποστόλου μιλά στο Κόκκινο για την αξιοποίηση των αποθεμάτων ροδάκινου.

Ακούστε εδώ.


«Να χυμοποιηθούν και να κονσερβοποιηθούν οι αδιάθετες ποσότητες
ροδάκινων καθώς οι χυμοί και οι κονσέρβες δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του εμπάργκο και μπορούν να εξαχθούν» πρότεινε μέσω του Κόκκινου ο πρόεδρος των κονσερβοποιών Ελλάδας Κώστας Αποστόλου.

Πηγή: stokokkino.gr

ΝΤΟΝΜΠΑΣ: Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ & Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

Αντρέι Στένιν, Ρώσος φωτορεπόρτερ διεθνούς φήμης.
Έχει απαχθεί
από τις 5 Αυγούστου και κρατείται ΠΑΡΑΝΟΜΑ
από τις ουκρανικές δυνάμεις Ασφαλείας
χωρίς να του έχει απαγγελθεί επίσημα ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
Το "αδίκημά" του είναι ότι είναι Ρώσος, είναι φωτορεπόρτερ
και έδειχνε στις φωτογραφίες του
την αλήθεια για την κατάσταση στο Ντονμπάς.



Το κομβόι με τη ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια (221 φορτηγά, τα οποία κατάφεραν να περάσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα) έφτασαν στις 22 Αυγούστου στον προορισμό τους, εκφόρτωσαν τους περίπου 2 χιλιάδες τόνους με τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους του Ντονμπάς και από χθες (23/08) βρίσκονται στη φάση της επιστροφής τους στη Ρωσία. Μέχρι την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές, είχαν περάσει πίσω στο έδαφος της Ρωσίας πάνω από 170 φορτηγά και αναμένεται μέσα στην ημέρα να έχουν επιστρέψει όλα.


Η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την πλευρά της Ρωσίας προς τους πολύπαθους κατοίκους της περιοχής του Ντονμπάς (πρώην Περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, νυν αυτοανακηρυγμένες "Λαϊκές Δημοκρατίες" του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ αντίστοιχα) προκάλεσε πανικό στην κεντρική ουκρανική ηγεσία, αλλά και στους Δυτικούς πάτρωνές της, αφού "ξεγύμνωσε" με τον αποτελεσματικότερο τρόπο την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και την ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και των μεν και των δε για το ανθρωπιστικό δράμα των κατοίκων μιας περιοχής την οποία ακόμη θεωρούν "δικό τους" έδαφος.

Ιράκ-Συρία: Επιστροφή στον Μεσαίωνα με τη βοήθεια των social media

Οι αραβικές ιστοσελίδες και τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης χτίζουν, εδώ και μήνες, το μύθο γύρω από το νέο χαλιφάτο του Ιράκ
και της Συρίας, το επονομαζόμενο Ισλαμικό Κράτος (IS) ενώ η Δύση εμφανίζεται έτοιμη για νέες… Σταυροφορίες.

γράφει η Μαρία Λίλα

Από την Ουάσινγκτον ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ προειδοποιεί ότι το ισλαμικό κράτος αποτελεί «την πλέον επικίνδυνη απειλή των τελευταίων ετών» για τις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι οι αεροπορικές επιδρομές κατά των θέσεών του στο Ιράκ δεν επαρκούν, ενώ ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής, στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ επισημαίνει ότι «οι τζιχαντιστές του αυτόκλητου χαλιφάτου δεν πρόκειται να ηττηθούν, αν δεν πληγούν στη βάση τους, που βρίσκεται στη Συρία».
Ο στρατηγός Ντέμπσεϊ δήλωσε, επίσης, χθες ότι είναι ανησυχητικό το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους Ευρωπαίοι ή και Αμερικανοί τζιχαντιστές που ριζοσπαστικοποιήθηκαν μετά τις συγκρούσεις στο Ιράκ ή τη Συρία.

Σκίτσο του Κώστα Γρηγοριάδη