Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Ελληναράδες με αναβολικά οι δολοφονημένοι, σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, bodybuilders της Καλαμάτας.

“Η αριστερά δεν θα κυβερνήσει και αν, τότε θα αναλάβει ο στρατός” έγραφε ο δολοφονημένος χρυσαυγίτης στο προφίλ του Παπαδημούλη στο facebook πριν από 11 μέρες 


Ύμνους της Χούντας της 21ης Απριλίου, ονειρώξεις για πραξικόπημα σε περίπτωση που αναλάβει κυβέρνηση αριστεράς και προσωπικές απειλές προς αριστερούς σχολιαστές ήταν τα σχόλια που άφησε ο άγρια δολοφονημένος νεοναζί χρυσαυγίτης στο προφίλ του βουλευτή του Σύριζα Δημήτρη Παπαδημούλη 11 μέρες νωρίτερα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το επάγγελμα του Γιάννη Κομμάτη, ο οποίος ήταν στρατιωτικός.

 


 Περισσότερες φωτογραφίες

Η στιγμή που αστυνομικοί εκτελούν εν ψυχρώ τον 25χρονο στο Μιζούρι (βίντεο)

Με τρομακτική απάθεια και κρύο αίμα, δύο αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν χωρίς λόγο τον 25χρονο Καζίμ Πάουελ, τον δεύτερο Αφροαμερικανό που έχασε τη ζωή του μέσα σε δέκα ημέρες στο Μιζούρι. 

Τις εικόνες καταγράφει με το κινητό του τηλέφωνο ένας
διερχόμενος. Σε αυτό φαίνεται ξεκάθαρα ο νεαρός να συνομιλεί με τους αστυνομικούς, οι οποίοι όταν τους πλησιάζει και χωρίς να είναι απειλητικός ανοίγουν πυρ από κοντινή απόσταση. 

Στο σημείο επικρατεί πανικός με τον άνθρωπο που καταγράφει το βίντεο να φωνάζει: «Τον σκότωσαν, θα μπορούσαν να του είχαν ρίξει με taser».

 
Πηγή: www.koutipandoras.gr

Οι καλύτερες τροφές για την υγεία του πεπτικού συστήματος

Η σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την συνολική υγεία μας, γεγονός που πολλοί άνθρωποι υποτιμούν.



Ο καθένας μας έχει ένα μοναδικό βακτηριακό πληθυσμό που ζει μέσα του και στην επιφάνεια του δέρματος του και τον οποίο -ως σύνολο- τον ονομάζουμε "μικροβιακό πληθυσμό" (microbiome).

Πρόκειται για το σύνολο των τρισεκατομμυρίων βακτηρίων που έχουμε στο στομάχι και το εντερικό σύστημα και παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές πτυχές της υγείας μας.

Πρόσφατες έρευνες αποκαλύπτουν ότι αυτός ο μικροβιακός πληθυσμός επηρεάζει ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων της υγείας μας, συμπεριλαμβανομένων της παχυσαρκίας, της νόσου του Crohn, της κολίτιδας, της κατάθλιψης, του στρες, του άσθματος και των αλλεργιών.

Η κατάσταση του μικροβιακού πληθυσμού συμβάλλει επίσης στην ικανότητα του οργανισμού να αφομοιώσει και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά από τις τροφές που καταναλώνουμε.

Δείτε ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για την υγεία του πεπτικού συστήματος και κατ' επέκταση του μικροβιακού πληθυσμού στον κάθε έναν από εμάς:

10 μύθοι για τη δίαιτα, που υποστηρίζουν πως δεν μπορείς να αδυνατίσεις


Υπάρχουν πολλές συμβουλές που προβάλουν τον καλύτερο τρόπο για να χάσει κάποιο άτομο τα περιττά κιλά. Ακόμα κι αν συμπεριλαμβάνεστε ή όχι στους παραπάνω, τα κιλά πραγματικά συσσωρεύονται από κάποιες λανθασμένες μας συνήθειες. Εάν έχετε ακούσει μια από τις παρακάτω συμβουλές, είναι ένας καλός λόγος, ειδικά όσοι αύξησαν βάρος να διαχωρίσουν τον μύθο από την πραγματικότητα.

Μύθοι δίαιτας


Αυτοί οι μύθοι στον τομέα της διατροφής προκαλούν όντως μείωση βάρους?

1. Μύθος: Μην τρώτε μετά 20:00
Αλήθεια: Η ώρα που θα φάει κάποιος, δεν έχει σημασία, αλλά η καθημερινή συνολική πρόσληψη θερμίδων. Το τελευταίο μας γεύμα είναι τουλάχιστον 2 ώρες πριν τον ύπνο.
Παρά τη δημοφιλή πεποίθηση, τα τρόφιμα που καταναλώνονται τη νύχτα, αυτόματα αποθηκεύονται ως λίπος, δίνοντας έτσι στον εαυτό σας ένα καλό κίνητρο για να σταματήσει να τρώει, αφού δεν πρόκειται να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε. Ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος, είναι να παρακολουθείτε την πρόσληψη θερμίδων σας όλη την ημέρα, χωρίς να υπερβαίνει το σύνολο των θερμίδων που είναι ιδανικό για εσάς.

Περισσότερη βιταμίνη D κατά της άνοιας

Η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να οδηγήσει σε άνοια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neurology. Η θεραπεία της άνοιας θα βελτίωνε τη ζωή πολλών,
αλλά θα τους γλύτωνε και από υπέρογκα έξοδα.


Η πρόσληψη της βιταμίνης D από τον οργανισμό συνδέεται με την εμφάνιση συμπτωμάτων γεροντικής άνοιας, συμπεριλαμβανομένης και της νόσου Αλτσχάιμερ. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στην αμερικανική επιθεώρηση «Νeurology», και στην οποία συμμετείχαν 1.600 άνθρωποι στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα ερευνητικά πορίσματα οι άνθρωποι με σημαντική έλλειψη σε βιταμίνη D έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν άνοια.

Στο ΣΕΦ η 14η Γιορτή Μπίρας ξεκινάει στις 28 Αυγούστου

Για 14η συνεχόμενη χρονιά η γιορτή μπίρας θα ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχτεί τους πολυάριθμους φίλους και εραστές της μπίρας.

Η πιο πετυχημένη και μακροβιότερη διοργάνωση στον χώρο της μπίρας, από πέρσι έχει αλλάξει τον χώρο διεξαγωγής της.

Έτσι λοιπόν η γιορτή της μπίρας φέτος,
από τις 28 Αυγούστου έως και τις 11 Σεπτεμβρίου 2014 θα διεξαχθεί στον εξωτερικό χώρο του επάνω διαζώματος των κερκίδων του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ).

Ένας εκπληκτικός χώρος με απεριόριστη θέα σε θάλασσα, Αθήνα και Πειραιά υπόσχεται να κάνει αξέχαστες τις τελευταίες νύχτες του καλοκαιριού. Περισσότερες από 200 ετικέτες μπίρας (η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα ποικιλία που έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ) εκ των οποίων αρκετές έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πάνω από 60 Draft από όλον τον κόσμο υπόσχονται ανεπανάληπτες γευσιγνωστικές εμπειρίες.

Οι κακές συνήθειες στα 20 επηρεάζουν την υγεία των επόμενων γενεών

Τα ποτά, τα τσιγάρα και η κακή διατροφή στα 20 μπορεί να υπονομεύουν την υγεία των μωρών που θα γεννηθούν δεκαετίες αργότερα, σύμφωνα με νέα ευρήματα.

Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα

Οι επιστήμονες λένε ότι υπάρχουν πλέον «συντριπτικές ενδείξεις» πως οι κακές συνήθειες των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων «αποτυπώνονται» στο DNAτους και μεταδίδονται στις επόμενες γενιές, ανοίγοντας τον δρόμο για μια ζωή κακής υγείας.

«Η τεκνοποίηση αρχίζει δεκαετίες πριν από την σύλληψη», είναι το συμπέρασμα των αυστραλών επιστημόνων, οι οποίοι μελετούν εδώ και χρόνια αν και κατά πόσον επηρεάζει ο τρόπος ζωής των νέων, το σωματικό βάρος και άλλες παραμέτρους της υγείας των παιδιών που κάποτε θα αποκτήσουν.

«Μπορούμε πλέον να πούμε με μεγάλη βεβαιότητα ότι τα μωρά δεν αρχίζουν από το μηδέν, αλλά κουβαλούν την κληρονομιά από τα βιώματα των γονέων τους, τα οποία μπορεί να διαμορφώσουν την ανάπτυξη στο έμβρυο και μετά τη γέννηση», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Σάρα Ρόμπερτσον, καθηγήτρια στο Τμήμα Μαιευτικής & Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου της Αδελαϊδας

Οι τροφές που βελτιώνουν τη διάθεση

Πες μου τι τρως για να σου πω αν έχεις κέφια

Δεν έχετε όρεξη να κάνετε τίποτα και όλα σας φταίνε; Μήπως να δοκιμάζατε να… φάτε κάτι;

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι με τις κατάλληλες τροφές, μπορεί κανείς να αλλάξει τη διάθεσή του και να αρχίσει να νιώθει καλύτερα.

Ακολουθήστε τις συμβουλές του συγγραφέα Gill Paul και της διατροφολόγου Karen Sullivan, και αρχίστε να… τρέφεστε με ευτυχία!

Πρωτεΐνες

Τα αμινοξέα (τα βασικά δομικά στοιχεία των πρωτεΐνων) αποτελούν το «κλειδί» για την ενίσχυση της διάθεσής σας, καθώς βοηθούν στην παραγωγή σεροτονίνης, της ορμόνης που ελέγχει τη διάθεση και την όρεξη.

Ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει από μόνος του σεροτονίνη, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να πρέπει να τη λαμβάνει από τη διατροφή του, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

6 Μύθοι για υγεία, διατροφή & ομορφιά που πρέπει να γνωρίζετε

Υπάρχουν πολλοί μύθοι είναι γεγονός γύρω από την υγεία, την ομορφιά και την διατροφή μας, τους οποίους αγαπάμε να ανακυκλώνουμε και να συζητάμε διαρκώς. Πόσοι όμως
από αυτούς είναι αληθινοί και βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία; Ας ρίξουμε μία ματιά, με την βοήθεια της διατροφολόγου κυρίας Γεωργίας Καπώλη.


1) Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε συγκεκριμένα τρόφιμα:

Μύθος: Κανένα τρόφιμο δεν ευθύνεται από μόνο του για την κυτταρίτιδα. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να δείχνουν ότι ο καφές, τα αναψυκτικά κτλ συνδέονται με την εμφάνισή της. Στην πραγματικότητα, για την καλοκαιρινή «απειλή» ευθύνονται - κατά κύριο λόγο - τα γονίδιά μας, από τα οποία εξαρτάται και η υφή του δέρματός μας, το κάπνισμα, η συνολικά ανθιυγιεινή διατροφή, η έλλειψη άσκησης κ.ά

2) Τα light τρόφιμα αδυνατίζουν

Πόσο επηρεάζει η διατροφή τη διάθεσή μας

Η διατροφή και η συναισθηματική κατάσταση συνδέονται αμφίδρομα, καθώς από τη μία τα συναισθήματά μας επηρεάζουν σε ένα βαθμό τις διατροφικές μας επιλογές, και από την άλλη η επαρκής πρόσληψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών μπορεί να έχει θετική επίδραση στη διάθεσή μας.

Ας δούμε λοιπόν ποιες διατροφικές συνήθειες και τρόφιμα μπορούν να μας χαρίσουν «ανεβασμένη» διάθεση.


Το συστατικό της διατροφής που σχετίζεται άμεσα με τη διάθεση είναι οι υδατάνθρακες, οι οποίοι αφενός παρέχουν την απαραίτητη για τη λειτουργία του εγκεφάλου γλυκόζη και αφετέρου εμπλέκονται στη σύνθεση ενός νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται σεροτονίνη και βελτιώνει τη διάθεσή μας.

ΠΕΡΙ ΣΕΞ…

 γράφει η Βάλια Λεκκάκου
 
H σεξουαλικότητα είναι μέρος της ψυχοσωματικής μας υγείας, καθώς -ως εγκεφαλική λειτουργία στην «παράσταση» της ερωτικής συνεύρεσης- παίζει το ρόλο του μετατροπέα της επιθυμίας του ανθρώπου σε ερεθίσματα άλλων αισθήσεων.
 
Το φιλί απελευθερώνει χημικά μηνύματα και η αίσθησή του παρομοιάζεται με εκείνη της έντονης σωματικής άσκησης.


Δεν είναι λίγες οι έρευνες που δείχνουν ότι το ποιοτικό σεξ δρα ως “φάρμακο”, θεραπεύοντας ακόμη και την ημικρανία. Ένας στους πέντε (βάσει ποσοτικών μετρήσεων) αμέσως μετά την πράξη, σημειώνει μείωση στα συμπτώματα πονοκεφάλου και άλλων σωματικών παθήσεων.

η διατροφική αξία του σταφυλιού

Ενυδάτωση και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά από ένα καλοκαιρινό φρούτο

Το σταφύλι είναι το φρούτο που κάνει τελευταίο την εμφάνισή του στους καλοκαιρινούς πάγκους των λαϊκών αγορών. 

Η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό μας προσφέρει ενυδάτωση, ενώ παράλληλα το σταφύλι μας παρέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά χωρίς να μας «φορτώνει» με πολλές θερμίδες. Μια μερίδα σταφυλιού, περίπου 15-20 ρώγες, αποδίδει γύρω στις 70 θερμίδες, όσο δηλαδή ένα μέτριο νεκταρίνι ή ροδάκινο.

Με λίγα λόγια, το σταφύλι δεν «παχαίνει» και μπορεί να καταλαμβάνει τη θέση του φρούτου σε μια δίαιτα, αρκεί να μην υπερκαταναλώνεται, κάτι το οποίο ισχύει για όλα τα τρόφιμα.