Φύκια από το βυθό της Γαλικίας. Mια μικρή ομάδα νεαρών Ισπανών επενδύει
στα θρεπικά φύκια με στόχο τη διάθεσή τους στη γαστρονομία εν καιρώ κρίσης.
Επόμενος «στόχος» τους πλέον οι αχινοί
Δυο νέοι Ισπανοί, απόφοιτοι βιολογίας και επιστημών της θάλασσας, ο
Αλμπέρτο και ο Σέργιο κάνουν καθημερινά καταδύσεις στη θάλασσα της
Γαλικίας, στο βορειοδυτικό τμήμα της Ιβηρικής Χερσονήσου. Στόχος τους η
συλλογή φυκιών από το βυθό με τελικό προορισμό την επεξεργασία και στη
συνέχειά την πώλησή τους ως διατροφικά είδη και μάλιστα «γκουρμέ».
Οι νεαροί επιστήμονες αποφάσισαν να κάνουν τις γνώσεις τους για τα φύκια επάγγελμα, συστήνοντας το 2012, εν μέσω οικονομικής ύφεσης που έπληττε την Ισπανία, μία «start-up» επιχείρηση. «Conservas Mar de Ardora» είναι το όνομά της και ήδη τα πρώτα δύο χρόνια εργασιών δείχνουν ότι ο τομέας έχει μέλλον.
Οι νεαροί επιστήμονες αποφάσισαν να κάνουν τις γνώσεις τους για τα φύκια επάγγελμα, συστήνοντας το 2012, εν μέσω οικονομικής ύφεσης που έπληττε την Ισπανία, μία «start-up» επιχείρηση. «Conservas Mar de Ardora» είναι το όνομά της και ήδη τα πρώτα δύο χρόνια εργασιών δείχνουν ότι ο τομέας έχει μέλλον.