Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Μάχη με τα κουνούπια στα 3Β

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, εφαρμόζουν πρόγραμμα επίγειας καταπολέμησης των κουνουπιών σε λιμνάζοντα ύδατα, φρεάτια και αγωγούς ομβρίων υδάτων και σε απολήξεις ρεμάτων.

Οι ψεκασμοί διενεργούνται από ειδικευμένα συνεργεία με τη χρήση εγκεκριμένων σκευασμάτων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε έγκαιρα τον Απρίλιο και οι εργασίες συνεχίζονται καθ' όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, με ιδιαίτερη έμφαση κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Για την ολοκληρωμένη καταπολέμηση και περιορισμό του πληθυσμού των κουνουπιών, πέραν των δράσεων που αναλαμβάνουν ο Δήμος και η Περιφέρεια, απαιτείται και η μέριμνα των κατοίκων για την καταπολέμηση των εστιών που δημιουργούνται στις ιδιοκτησίες τους.

Ηλιούπολη: Πινακίδα Ενημέρωσης Επικινδυνότητας Δασικών Πυρκαγιών

Αναρτήθηκε από την Εθελοντική Υπηρεσία Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Ηλιούπολης  στην είσοδο του βουνού δίπλα από το Πυροφυλάκειο Ηλιούπολης η "Πινακίδα Ενημέρωσης Επικινδυνότητας Δασικών Πυρκαγιών" με σκοπό την άμεση ενημέρωση του κοινού για την επικινδυνότητα δασικής πυρκαγιάς σε καθημερινή βάση.


Πηγή: ilioupoligiaolous.gr
Αναρτήθηκε  στην είσοδο του βουνού δίπλα από το Πυροφυλάκειο Ηλιούπολης η "Πινακίδα Ενημέρωσης Επικινδυνότητας Δασικών Πυρκαγιών" με σκοπό την άμεση ενημέρωση του κοινού για την επικινδυνότητα δασικής πυρκαγιάς σε καθημερινή βάση. - See more at: http://ilioupoligiaolous.gr/index.php/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CE%BD.html#sthash.Ppbljcq2.dpuf

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

Μέτρα προστασίας από τον καύσωνα εξήγγειλε ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου.

Αναλυτικά:
Για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών και του καύσωνα, ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου διαθέτει στο κοινό τις κλιματιζόμενες αίθουσες των Δημαρχείων Μοσχάτου και Ταύρου, την Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014.
  • Για τη Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου, το Δημαρχείο Μοσχάτου-Ταύρου, Κοραή 36 & Αγίου Γερασίμου.
  • Για τη Δημοτική Κοινότητα Ταύρου, το π. Δημαρχείο Ταύρου, Περαιώς & Επταλόφου.
Οι κλιματιζόμενες αίθουσες θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού, από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Πηγή: www.moschatotavros.gr

Με ηρωίνη και χάπια πέντε άτομα στην Καλλιθέα

στο σπίτι τους βρέθηκαν επίσης ένα μαχαίρι και 865 ευρώ

Για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης και ναρκωτικών χαπιών συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 38 και 59 ετών, καθώς και τρεις χρήστες ναρκωτικών 32, 42 και 42 ετών αντίστοιχα (η μία ήταν γυναίκα) στην Καλλιθέα.

Στην έρευνα που ακολούθησε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:


• Ποσότητα ηρωίνης βάρους 13,9 γραμμαρίων.
• 24 ναρκωτικά δισκία.
• Ένα 1 μαχαίρι.
• Τρία 3 κινητά τηλέφωνα.
• Το χρηματικό ποσό των 865 ευρώ.
Πηγή: www.inewsgr.com

Ματσάρα στο Μενίδι: Ο Αχαρναϊκός 3-2 την Καλλιθέα

Αχαρναϊκός
Ύστερα από ένα συναρπαστικό ματς στο γήπεδο Μενιδίου ο Αχαρναϊκός επικράτησε της Καλλιθέας σε φιλική αναμέτρηση με 3-2.

Τα τέρματα της ομάδος του Γιώργου Βαζάκα σημείωσαν οι: Κοντογουλίδης 41', Γέσιτς 69' Ζωγράφος 87'.


Για λογαριασμό της ομάδος της Καλλιθέας του Σταύρου Ηλιόπουλου σκόραραν οι: Ρόχας 15', Μπέλης 64'. 


Η ομάδα της Καλλιθέας είχε δοκάρι στο 59΄με τον Πίκολο.

 
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (προπονητής Γιώργος Βαζάκας): Παγούδης (46' Ψύχος, 64' Κούμης), Στουρνάρας (71' Κολονέρος), Μωυσιάδης (66' Μαγγίνας), Ζώνας (66' Δημόπουλος), Ταμπάκης (42' λ. τρ. Αθανασίου), Λιαπάκης (48' Καλαμιώτης), Ιορδανίδης (79' Αθανασόπουλος), Νιάρος (64' Ιωαννίδης), Γέσιτς (78' Ζωγράφος), Κοντογουλίδης (70 Θεοδώρου), Μανουσάκης (60' Καλογερόπουλος).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (προπονητής Σταύρος Ηλιόπουλος): Μιχελής (46' Λυμπερόπουλος), Λεβέντης (50' Τσιούμας), Παγώνης (79' Σταματάκος), Μπριλάκης (71' Μουρούτης), Πίκολο (71' Τσώνης), Ρουσάκης (71' Νικολάου), Κατσικογιάννης (46' Αρναρέλης), Μασάντο (71' Γκαβασιάδης), Μιχαλόπουλος (44' Μπέλης), Ζόρντι (46' Τσίπρας), Βεζιρτζόγλου (46' Πιτταράς).

Πηγή: www.megara.org

Έλεγχοι για μαύρη εργασία με... δημόσια προειδοποίηση!

Η «Διαύγεια» καρφώνει τους ελεγκτές του ΣΕΠΕ μια ημέρα πριν τους ελέγχους

Η «μαύρη» εργασία πατάσσεται, η ανεργία μειώνεται. Αυτό υποστηρίζει το υπουργείο Εργασίας το τελευταίο διάστημα,
«διαφημίζοντας», μεταξύ άλλων, και τους ελέγχους που διενεργούν οι «ράμπο» του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στην Περιφέρεια, προκειμένου να εντοπίσουν τους ανασφάλιστα απασχολούμενους.

Ωστόσο, σημερινό δημοσίευμα της «Ημερησίας» αποκαλύπτει μια συγκλονιστική λεπτομέρεια, που θέτει σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσο είναι κρυφοί και αιφνιδιαστικοί αυτοί οι έλεγχοι, τινάζοντας επί της ουσίας στον αέρα τα επιχειρήματα του υπουργείου Εργασίας.


Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, που υπογράφει ο Γιώργος Γάτος, οι… υποψιασμένοι εργοδότες, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν μία ημέρα πριν, εάν οι ελεγκτές του ΣΕΠΕ θα επισκεφτούν την περιοχή τους, το ονοματεπώνυμο των «ράμπο», ακόμα και τον αριθμό κυκλοφορίας των αυτοκινήτων με τα οποία κινούνται!


Και μάλιστα, τη δυνατότητα αυτή τους την παρέχει το ίδιο το κράτος. Πώς;

Waterpolo: Διπλή ενίσχυση για Καλαμάκι

Στην απόκτηση των Πέτρου Σάντα και Γιώργου Αλεβίζου προχώρησε το Καλαμάκι.

Οι δύο πολίστες θα ενισχύσουν τις προσπάθειες της ομάδας του Αλέξη Σταϊκόπουλου, η οποία τερμάτισε πρώτη στο πρωτάθλημα της Α2.

Ο Σάντα, ο οποίος έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ελληνικό πόλο, αγωνιζόταν την περασμένη σεζόν με το σκουφάκι της Γλυφάδας, ενώ ο Αλεβίζος αποχώρησε από τον Εθνικό, από τον οποίο ξεκίνησε την καριέρα του.

Πηγή: www.coppa.gr

«Διαρροή εγκεφάλων»

140.000 νέοι επιστήμονες έχουν μεταναστεύσει και εργάζονται στο εξωτερικό

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει η χώρα μας στο θέμα της ανεργίας, ιδίως των νέων,
όπου η μάστιγα λαμβάνει ιδιαίτερες διαστάσεις. Ενα νέο φαινόμενο εμφανίζεται αυξημένο και ονομάζεται «διαρροή εγκεφάλων», καθότι 114.000-139.000 νέοι επιστήμονες έχουν μεταναστεύσει και εργάζονται στο εξωτερικό. 

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, την οποία επικαλείται η ερευνήτρια του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ κ. Πέννυ Γεωργιάδου, σε μελέτη για την ανεργία των νέων στη χώρα μας, η βασική αιτία της διαρροής εγκεφάλων είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει μετακινηθεί στην αλυσίδα παραγωγής της αξίας, ώστε να παράγει πιο σύνθετα προϊόντα και υπηρεσίες (έντασης γνώσης/τεχνολογίας). Ετσι ουσιαστικά υπάρχει περιορισμένη ζήτηση για πτυχιούχους και όχι υπερπροσφορά πτυχιούχων, όπου η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε χαμηλά ποσοστά όσον αφορά τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Ήττα από τον Εθνικό ο Άλιμος (1-0)

Με ήττα συνέχισε τις φιλικές υποχρεώσεις ο Άλιμος με την ομάδα των Νοτίων προαστίων να γνωρίζει την ήττα με 1-0 από τον Εθνικό.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στην επανάληψη ο  Σούφλας  με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν με τους Κοκκιναρά, Δωροβίνη αλλά τα σουτ που δοκίμασαν δεν βρήκαν στόχο.

Για τον Εθνικό ξεκίνησαν οι Βουτσινάς, Χαλκιάς, Παυλάκης, Πολυχρονίδης, Χέλης, Μπένα, Φέτσης, Σούφλας, Σάμιος, Μάναλης, Λύγκος.
Αγωνίστηκαν και οι Ντούσης, Γκορόγιας, Ξενιτόπουλος,Τσαραούσης, Σαμιώτης, Μακρής, Γιαννής, Σταφσουλάι και Παυλόπουλος.

Για τον Άλιμο ξεκίνησαν οι Μπαντίκος, Κάρδαρης, Πασκούλεφ, Γαβριήλ, Μπούκουρης, Μανωλιάδης, Παντελής, Καραμέρης, Σαγανάς, Δωροβίνης, Δριμούσης.
Αγωνίστηκαν και οι : Λέτσο, Μαυρίδης, Γουλας, Δάρας, Κοκκιναράς, Αρμένης, Στρακόσια, Τρίγκας, Βουρλούμης, Νούλας.

Πηγή: www.mikriliga.com

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα στην Καλλιθέα

Στη σύλληψη δύο ατόμων στην Καλλιθέα για κατοχή και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων προχώρησαν οι διωκτικές αρχές.

Συγκεκριμένα υνελήφθησαν στις 11 Αυγούστου το πρωί, από αστυνομικούς του Τ.Α. Καλλιθέας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο ημεδαποί, ηλικίας 80 και 68 ετών, για κατοχή και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.
 
Οι δράστες κατείχαν στο διαμέρισμα του 80χρονου στην περιοχή της Καλλιθέας, 4.266 πακέτα τσιγάρων και 33 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού, καθώς και χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ.

Πηγή: directnews.gr

Πόλις Καλλιθέας: Ραντεβού στις 18 Αυγούστου

Στις 18 Αυγούστου θα αρχίσει η προετοιμασία του Πόλις Καλλιθέας για τη νέα σεζόν, η οποία θα τον βρει στη Γ” Εθνική.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Πρώτη συγκέντρωση της ανδρικής ομάδας 18 Αυγούστου 17.00 στα γραφεία της ομάδας και στη συνέχεια 18.00 στο κλειστό γήπεδο Εθνικής Αντίστασης (Ιφιγενείας)».

Πηγή: www.infobasket.gr

Άγιος Δημήτριος: η μάχη με τα κουνούπια

Με δύο παράλληλα προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών, ένα της Περιφέρειας και ένα του Δήμου, δόθηκε η μάχη εναντίον του ενοχλητικού εντόμου, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2014, στο ρέμα Πικροδάφνης.

Συγκεκριμένα, στο χρονικό διάστημα Ιουνίου-Αυγούστου 2014,
η Περιφέρεια πραγματοποίησε 7 ψεκασμούς με πιο πρόσφατο αυτόν που έγινε στις 11/8/2014. Στο ίδιο χρονικό διάστημα από πλευράς του Δήμου έγιναν 5 ψεκασμοί.
Ο επόμενος ψεκασμός προγραμματίζεται για τη Δευτέρα 25/8/2014.


Στους ψεκασμούς χρησιμοποιείται σκεύασμα του βιολογικού παράγοντα Bacillus thuringiensis (serotype H-14) για τον έλεγχο των προνυμφών κουνουπιών (Aedes sp., Culex sp., Anopheles sp.). Η κατάποση των σπορίων (κυττάρων) του βακτηρίου Bacillus thuringiensis subsp. Israelensis serotype H-14, έχει ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση των ενδοτοξινών του βακτηρίου εντός των προνυμφών οι οποίες και πεθαίνουν σε 1-2 ημέρες.

Πηγή: geitoniamou.gr

Σκέψεις για το φόβο

«Ν΄αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω την γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω»
Καζαντζάκης

 
Τα τελευταία χρόνια οι πολιτικές καταστάσεις μου δημιουργούν την απορία , γιατί ο κόσμος σκέφτεται και ενεργεί συντηρητικά, γιατί δεν αντιδρά στις καταστροφικές αλλαγές γι΄αυτόν, τα παιδιά του, το περιβάλλον, τη χώρα του; Ο εύκολος τρόπος είναι να απαντήσουμε ότι είναι μαλάκας - ηλίθιος- ψεκασμένος - βολεμένος. Όταν αναρωτήθηκα ποιος ο λόγος που δεν άλλαξα κάποια πράγματα στην ζωή μου, μια απάντηση ήρθε στο μυαλό μου: ο ΦΟΒΟΣ.

Ο φόβος για το άγνωστο, για την αλλαγή, για τη δυσκολία προσαρμογής στο καινούργιο, το διαφορετικό, αλλά και η ανικανότητα να αναγνωρίσουμε και τα οφέλη και τις θυσίες που απαιτούνται γι αυτή την αλλαγή.

Το βασικό ερώτημα είναι: τι μας κρατά καθηλωμένους και μας δημιουργεί αρνητικές σκέψεις που λειτουργούν αποτρεπτικά στην αλλαγή; Το άγνωστο είναι τρομακτικό για πολλούς. Ας ξεκινήσουμε να κάνουμε θετικές σκέψεις σχετικά με τις αλλαγές που θέλουμε, ότι μπορούν να μας οδηγήσουν σε νέες ευκαιρίες, νέες δυνατότητες.

Εκτός από τον γαλατά μπορεί να’ ναι και το ΣΔΟΕ…

γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας

Ο Ο. Τσόρτσιλ θέλοντας να παρουσιάσει τα «πλεονεκτήματα» της «δημοκρατίας» στη Δύση έναντι των σοσιαλιστικών χωρών της Ανατολής, τόνιζε ότι «δημοκρατία είναι να σου χτυπά κάποιος την πόρτα τα χαράματα και να γνωρίζεις ότι είναι ο γαλατάς». Το «σλόγκαν» όμως αυτό τείνει να καταργήσει η Ελληνική κυβέρνηση, μαζί και τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος, μιας και μπορεί αυτός που χτυπά την πόρτα κάποιου να είναι και ο εκπρόσωπος του ΣΔΟΕ!

Κάνουμε λόγο για τη δυνατότητα που έχει το ΣΔΟΕ να διενεργεί  φορολογικούς ελέγχους σε σπίτια ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και όσων αμείβονται με το «μπλοκάκι» παροχής υπηρεσιών, οι οποίοι δηλώνουν ως έδρα της επαγγελματικής δραστηριότητας το χώρο της κατοικίας τους. Το συγκεκριμένο μέτρο προβλέπεται ήδη στις διατάξεις του νόμου για τον «Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων», ενώ συγκατάθεση δόθηκε και από σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), μετά από ερώτημα που απηύθυνε το υπουργείο Οικονομικών.


Να λοιπόν πως η αντιλαϊκή πολιτική της υπερφορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων πηγαίνει αντάμα και με την αύξηση του αυταρχισμού, με το δικαίωμα δηλαδή κατάργησης στην πράξη του «οικογενειακού ασύλου». Και το ζητούμενο είναι: Θα το δεχτούμε και αυτό το μέτρο αδιαμαρτύρητα ή με ασθενικές αντιδράσεις ;


Πηγή: www.alli-apopsi.gr

Προσπαθούν να θάψουν τις φοροεπιδρομές με... αρχαιολογική σκαπάνη

Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος ποντάρουν σε ψεύτικες "θετικές ειδήσεις" για να γυρίσουν το πολιτικό κλίμα

γράφει ο Γιώργος Μελιγγώνης

Βαρύ κλίμα επικρατεί στην κυβέρνηση, καθώς Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ "βράζουν" από το φιάσκο με τον ΕΝΦΙΑ, παρά τις εμφανείς προσπάθειες του Μεγάρου Μαξίμου να αλλάξει την πολιτική ατζέντα ακόμη και μέσω... αρχαιολογικών ανακαλύψεων.

Σε κάθε περίπτωση, η επιχείρηση αντιπερισπασμού των πολιτών από τη βαριά φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, αλλά και από την καταστροφή που επιφέρει στη Βόρεια Ελλάδα το ρωσικό εμπάργκο, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ένα 24ωρο αφότου ο Αντ. Σαμαράς μετέβη στην Αρχαία Αμφίπολη και προανήγγειλε μία "εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη", η κυβέρνηση δημοσιοποίησε πως ο πρωθυπουργός θα έχει και νέο τετ-α-τετ με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις 30 Αυγούστου.

Οδηγός επιβίωσης στην «ελεύθερη» αγορά

Οργουελιανό το όραμα της κυβέρνησης για την ελληνική ανώτατη εκπαίδευση






Οι μεγάλες και συστηματικές παρεμβάσεις στα Πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν το εκπαιδευτικό πεδίο ως λεία, ως εμπόρευμα (και ως τέτοιο πρέπει να υπόκειται στους «κανόνες της αγοράς»), τους φοιτητές ως πελάτες που αγοράζουν αυτό το εμπόρευμα και τους φορείς που το παράγουν ως επιχειρήσεις.


Με διπλωματικά ευέλικτη γλώσσα που αποκρύπτει επιμελώς -με τις περίτεχνες διατυπώσεις της- την αλήθεια, παρουσιάζονται ως… φυσικές αναγκαιότητες οι καθαρά οικονομικές επιλογές που διαμορφώνουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ωστόσο όσοι -από εμπειρία- μπορούν και διαβάζουν πίσω από το «ειδικό λεξιλόγιο» των δηλώσεων των κυβερνητικών παραγόντων, κατανοούν τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου για τα Πανεπιστήμια ως ένα εγχειρίδιο μάρκετινγκ για μαθητευόμενους πωλητές.

Παιδεία με το ... κουπόνι

Έρευνα του ΙΟΒΕ έρχεται να στηρίξει την παροχή εκπαίδευσης μέσω σχολικού κουπονιού

γράφει η Μαρίνα Καλλιγέρη*



Πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην καθιέρωση του «εκπαιδευτικού κουπονιού», το οποίο θα παρέχεται στις οικογένειες προκειμένου να το εξαργυρώσουν σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο. Το θέμα επανέρχεται κατά καιρούς ειδικά από τον οικονομικό Τύπο αφού άλλωστε πρόκειται περισσότερο για μπίζνες παρά για παιδαγωγική πρόταση.

Στην κατεύθυνση της «ζύμωσης» της πρότασης, η οποία όπως είναι φυσικό προωθείται με διάφορους τρόπους από τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων, ήρθε πριν από έναν περίπου χρόνο το ΙΟΒΕ (Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) αναλαμβάνοντας να προσφέρει με μελέτη του επιχειρήματα και υπόβαθρο. Αλλωστε, ούτε από το γονεϊκό κίνημα ούτε από εκπαιδευτικούς ούτε γενικότερα από το κίνημα δεν έχει διατυπωθεί ποτέ ως αίτημα το «εκπαιδευτικό κουπόνι», ούτε βέβαια αποτελεί και τον καθημερινό καημό των γονιών που δίκαια ζητούν αναβαθμισμένη δημόσια Παιδεία.

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ

γράφει ο Χρήστος Βλάχος*

Στο μακρύ κατάλογο των ψευδών αναρτήσεων του κ. Τσαρπαλή άλλη μία προστέθηκε στις 21 Ιουλίου. "Περί τραπεζοκαθισμάτων" το ανάγνωσμα. "Μπάχαλο η Γερουλάνου - Απούσα η δημοτική αρχή - Επί τέσσερα χρόνια κανένας δεν πληρώνει τίποτα στο δήμο" δηλώνει στην προσωπική του σελίδα στο fb και στις 23 Ιουλίου φέρνει το θέμα και στην προ ημερήσιας διάταξης διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου.
 
Απαντώντας στον κ. Τσαρπαλή η αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών κ. Γεωργακάκη ανέφερε ότι
το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων έχει απασχολήσει τη διοίκηση και το δημοτικό συμβούλιο στο παρελθόν και έχει καταληχθεί να δίνεται άδεια διάρκειας ενός έτους μετά από αίτημα του ενδιαφερόμενου προς το Δήμο (απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Αργυρούπολης), ότι ένα από τα κριτήρια για τη χορήγηση ή ανανέωση μιας άδειας είναι η ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πεζών στο πεζοδρόμιο, ότι στο παρελθόν την τήρηση ή όχι των όρων της ειδικής άδειας τραπεζοκαθισμάτων έλεγχε η δημοτική αστυνομία και μετά την κατάργησή της από την κυβέρνηση ελέγχει κλιμάκιο της οικονομικής υπηρεσίας και ότι είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι κανείς δεν πληρώνει τα τέλη κατάληψης πεζοδρομίου. Για το τελευταίο επιφυλάχθηκε να απαντήσει με συγκεκριμένα στοιχεία της υπηρεσίας.

Big Brother στα σχολεία;;;

Την αντίδραση των εκπαιδευτικών και των σχολικών φυλάκων συναντά ο σχεδιασμός του Δήμου Αθηναίων να εγκαταστήσει πιλοτικά 80 κάμερες σε σχολικές εγκαταστάσεις και παιδικές χαρές όπου έχει διαπιστωθεί ότι οι υπάρχουν μεγάλες φθορές στις υποδομές.


Ο διαγωνισμός για την προμήθεια 80 καμερών αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο και η εγκατάστασή τους να γίνει έως τα τέλη του 2014, ενώ το κόστος τους αναμένεται να ανέλθει σε 200.000 ευρώ για 80 κάμερες. Η προμήθειά τους εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα "Έξυπνο Κέντρο Επιχειρήσεων" του Δήμου Αθηναίων, που θα κοστίσει 7 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί κατά 95% από το ΕΣΠΑ.


Αδιευκρίνιστο που θα είναι το κέντρο ελέγχου και επεξεργασίας του υλικού