Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις σχάρες φρεατίων της ΤΡΑΜ ΑΕ ζητά ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης

Τεκμηριωμένη απάντηση στις συνεχείς οχλήσεις της ΣΤΑΣΥ ΑΕ (πρώην ΤΡΑΜ ΑΕ) προς το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, κοινοποίησε ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης, με την οποία ζητά από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών να ελέγξει τους υπευθύνους της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ (πρώην ΤΡΑΜ ΑΕ) για την άρνηση εκτέλεσης των υποχρεώσεών τους.

Οι ισχυρισμοί της ΤΡΑΜ Α.Ε ότι δεν έχει την ευθύνη της συντήρησης των σχαρών ομβρίων γιατί δήθεν ο επίμαχος χώρος δεν υπάγεται στην ευθύνη της, αναιρείται από τα δεδομένα.

Συγκεκριμένα:
1. Ο χώρος στον οποίο εγκαταστάθηκαν οι γραμμές του ΤΡΑΜ ήταν και είναι της ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου). Παραχωρήθηκε στην ΤΡΑΜ ΑΕ με το από 31.10.2002 παραχωρητήριό της. Πέρα από αυτόν είναι η περιφραγμένη ιδιοκτησία της ΚΕΔ, από την οποία αφαιρέθηκε ο χώρος με μετατόπιση της περίφραξης.
2. Από όλες τις εγκεκριμένες μελέτες πιστοποιείται ότι οι σχάρες βρίσκονται στον χώρο που παραχωρήθηκε στην ΤΡΑΜ ΑΕ από την ΚΕΔ, καθώς ότι η κατασκευή τους εκτελέστηκε από την ΤΡΑΜ ΑΕ ως αναπόσπαστο μέρος του έργου.
3. Οι δενδροφυτεύσεις και το πράσινο που βρίσκονται στην έκταση που παραχωρήθηκε στην ΤΡΑΜ ΑΕ φροντίζονται από την ίδια. Για το λόγο αυτό η ΤΡΑΜ ΑΕ έκανε ανοιχτό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου.
4. Ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν είχε, ούτε έχει δυνατότητα παρέμβασης σε έργα - εγκαταστάσεις, που υπάρχουν στο όλο ακίνητο της ΚΕΔ, που εκτείνεται από την παραλία μέχρι τη λεωφόρο Ποσειδώνος. Κατ΄αναλογία δεν έχει αρμοδιότητα και δυνατότητα να παρέμβει σε έργα - εγκαταστάσεις στον ευρύτερο χώρο εξυπηρέτησης του τραμ, ο οποίος παραχωρήθηκε στην ΤΡΑΜ ΑΕ.
5. Ο αγωγός ομβρίων με τις σχάρες του, κατασκευάστηκε από την ΤΡΑΜ ΑΕ, είναι έργο αποκλειστικά δικό της, εξυπηρετεί τη λειτουργία του ΤΡΑΜ και έχει την ευθύνη λειτουργίας και συντήρησής του. Ποτέ το έργο δεν παραδόθηκε στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Οι σχάρες του ΤΡΑΜ και η μετατόπιση ποινικών και πολιτικών ευθυνών

Ποιος δε θυμάται την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές; Σε εκείνη την εκπομπή ο κατά τα άλλα ικανότατος δημοσιογράφος δεν πήγε την έρευνά του πέρα από το Χρήστο Κορτζίδη. Αδυναμία, προχειρότητα ή σκοπιμότητα; Τι ήταν για τον Τριανταφυλλόπουλο να βγάλει στον αέρα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ ΑΕ (πρώην ΤΡΑΜ ΑΕ), να δώσει και αυτός τις δικές εξηγήσεις για τις σχάρες στην παραλιακή; Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ έχει αποδείξει πολλάκις την ικανότητά του να πετυχαίνει το στόχο του.

Είναι εύλογο το συμφέρον της ΣΤΑΣΥ ΑΕ (πρώην ΤΡΑΜ ΑΕ) να μετατοπίζει την ευθύνη της στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης από τη στιγμή που το 2010 τραυματισμός πολίτη σε φρεάτιο ομβρίων του ΤΡΑΜ από το οποίο είχε αφαιρεθεί η σχάρα πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Ο κ. Κωνσταντάτος αξιοποίησε την εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου αφού κατά τη γνώμη του ενοχοποιούσε τον Κορτζίδη.
Τι θα πράξει όμως από την 1η Σεπτεμβρίου; Θα οδηγήσει το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης να αναλάβει τη φύλαξη, συντήρηση και αποκατάσταση των σχαρών της ΤΡΑΜ ΑΕ;

Πηγή: dsellar.blogspot.gr

Άλιμος: Ενίσχυση στον άσσο

Στην απόκτηση του Γιάννη Μπαντίκου προχώρησε ο Άλιμος, θέλοντας να ενισχύσει την εστία του για την νέα χρονιά που ακολουθεί.

Ο 26χρονος τερματοφύλακας είναι μια αξιόπιστη λύση για τα γκολπόστ της ομάδας του Αλίμου, που με την εμπειρία που διαθέτει θα τη βοηθήσει
στην προσπάθεια που κάνει ως νεοφώτιστη στην Football League.

Ο Μπαντίκος την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν με την Προοδευτική, όπου είχε μια γεμάτη χρονιά, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει και την φανέλα ομάδων όπως ο Ηλυσιακός, η Δόξα Βύρωνα, ΠΑΟ Ρουφ, και ο Εθνικός Αστέρας.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ανάμεσα στις δυο πλευρές ο Μπαντίκος δήλωσε στην επίσημη σελίδα της ομάδας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή και την διοίκηση για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το πρόσωπό μου. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να τους δικαιώσω δίνοντας πάντα το 100%. Βρισκόμαστε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Από τις λίγες μέρες που βρίσκομαι στην ομάδα έχω διαπιστώσει το καλό κλίμα που υπάρχει και μέσα από αυτό ευελπιστώ να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της Football League».

Πηγή: www.onsports.gr

Συναντήσεις με την τρόικα, από τον ΚΥΡ





Πηγή: i-kyr.gr

Αργεντινή: Έσπασε το παγκόσμιο «μονοπώλιο του κακού»

Το χρηματιστήριο της Αργεντινής χαιρέτισε με άνοδο την απόφαση της κυβέρνησης να μην πληρώσει «ούτε δολάριο» στο κερδοσκοπικά «γεράκια» των hedge funds (τον Paul Singer, επικεφαλής του… διαβόητου hedge fund Elliott Management, κ.ά.), ενώ πραγματοποιήθηκαν και μαζικές διαδηλώσεις υποστήριξης της κυβερνητικής απόφασης. Και αν τις αντιδράσεις των πολιτών μπορεί κανείς να τις προσπεράσει, θεωρώντας τες εν θερμώ πολιτικές εκδηλώσεις όσων αψηφούν τους οικονομικούς «νόμους της βαρύτητας», δεν ισχύει το ίδιο με αυτούς που παίζουν τα λεφτά τους στο χρηματιστήριο: αυτοί είναι αναγκασμένοι να προσπερνούν την πολιτική και την ιδεολογία και να σκέφτονται όσο πιο ψυχρά και αντικειμενικά μπορούν.

Η προφανής βάση για την αντίδρασή τους είναι ότι η Αργεντινή ήταν υποχρεωμένη να μην πληρώσει τον κ. Paul Singer και τους ομοίους του. Διότι αν τους πλήρωνε, θα οδηγούνταν σε μια περιπέτεια πολύ μεγαλύτερης κλίμακας και με τεράστιες αρνητικές συνέπειες.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Η αρχική άνοδος και στη συνέχεια ήπια αντίδραση του χρηματιστηρίου της Αργεντινής συνοδεύτηκε από ανάλογες ήπιες αντιδράσεις των χρηματιστηρίων στις αναδυόμενες αγορές. Το σημαντικότερο απ’ όλα όμως είναι ότι σημαντικά hedge funds (μεταξύ αυτών, των κ. George Soros και Daniel Loeb) στήριξαν το χρηματιστήριο της Αργεντινής προχωρώντας σε αγορές σε μετοχές των τομέων της ενέργειας, των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών. Η Αργεντινή δεν θα χαθεί - κάθε άλλο. Έτσι εκτιμούν οι George Soros και Daniel Loeb.

Φωτιά στα δάση βάζουν τα νομοσχέδια Fast track και ανεβάζουν τον πολιτικό καύσωνα .

Τα προαπαιτούμενα της συγκυβέρνησης και της τρόικας (τριμερής , όπως την ονομάζουν πλέον), δεν ταυτίζονται με τις θέσεις των πολιτών και των επιστημονικών φορέων στα θέματα περιβάλλοντος.
 
Η πολιτική αντιπαράθεση αυξάνεται μαζί με τις θερμοκρασίες που επικρατούν
τους πιο καυτούς μήνες του καλοκαιριού. Η συγκυβέρνηση αποφάσισε να αξιοποιήσει το Β΄ και Γ ‘ θερινό τμήμα της Βουλής, για να περάσει, με συνθέσεις στημένες με νεοεκλεγέντες βουλευτές (για να μην φορτωθούν το πολιτικό κόστος οι παλαιοί κομματικοί βουλευτές) τα νομοσχέδια που αφορούν καίρια και ζωτικής σημασίας θέματα για τους πολίτες.

Ήδη ολοκληρώθηκε το νομοσχέδιο-«σκούπα» του τουρισμού, που προβλέπει τόσο στον αιγιαλό και την παραλία, όσο και στα ορεινά, επεμβάσεις που εξυπηρετούν τους ολιγάρχες του τουριστικού κλάδου και δεν αποσκοπούν στην ισορροπημένη και αειφόρο βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου.

Όπου βλέπεις ξύλο τρέχα


Σαν έτοιμος από καιρό το ξεφούρνισε ο Γκίκας Χαρδούβελης στην πρώτη του εμφάνιση στη Βουλή: Το πολύ ξύλο το δημοσιονομικό το έχουμε φάει! Και: Τώρα έχουμε μπροστά μας μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα, αλλά ο δρόμος δεν έχει τελειώσει, είμαστε σε δύσκολες στιγμές και πρέπει να τα δούμε όλα. Αυτά είπε ο διάδοχος του Γιάννη Στουρνάρα, παρουσιάζοντας στην επιτροπή της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Πάλι τα ίδια και τα ίδια, θα μου πεις. Διότι τα έχουμε ακούσει χίλιες φορές αυτά. Μόνο που επί Στουρνάρα είχαμε φάει το πιο πολύ βόδι, ενώ τώρα φάγαμε το πιο πολύ ξύλο. Το ερώτημα ωστόσο που πλανάται είναι: Τι ακριβώς εννοεί ο υπουργός όταν διαβεβαιώνει ότι φάγαμε το πιο πολύ ξύλο; Μένει κι άλλο να φάμε προφανώς - αλλά πόσο; Λίγο; Μερικές σφαλιάρες; Μερικές κλοτσιές; Αυτό δεν το διευκρινίζει. Όπως φυσικά δεν διευκρινίζει αν στο ξύλο που απομένει να φάμε υπολογίζει κι εκείνα που έχουν υπογραφεί μεν χθες, αλλά ισχύουν σήμερα και θα ισχύουν και αύριο. Αυτό θεωρείται ξυλοδαρμός τετελεσμένος άμα τη υπογραφή της συγκυβέρνησης ή μετράει από τη στιγμή που πέφτουν οι κρύες;

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι μεγαλοκαρχαρίες στις ακτές

Τα μπάνια του λαού μπορεί να είναι... ιερά, για να συνεχίσουν όμως να γίνονται, πρέπει οι πολίτες να συνεχίσουν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές. Με αυτό το σκεπτικό, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εντείνουν, ακόμη και αυτές τις καυτές μέρες
του Αυγούστου, τις παρεμβάσεις τους παρά θιν' αλός, αλλά και στα λιμάνια της χώρας, από όπου αναχωρούν οι ταξιδιώτες.

Με γενικό τίτλο της καμπάνιας «Ούτε κόκκο άμμου!», όλοι όσοι αντιτίθενται στην εκποίηση αυτού του μοναδικού, διεθνώς, προνομίου της χώρας μας δεν υποχωρούν μετά την κυβερνητική αναδίπλωση. Αντιθέτως. Φαίνεται πως παίρνουν κουράγιο για να πετάξουν οριστικά και αμετάκλητα τα σχέδια αυτά στη... θάλασσα.

Το μήνυμα είναι σαφές: «Δεν δικαιούνται να πουλάνε κάτι που δεν τους ανήκει. Οι αιγιαλοί, οι ακτές, ο πολιτισμός και οι μνήμες δεν πωλούνται» υπογραμμίζεται στο φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ που διανέμεται σε λουόμενους και ταξιδιώτες, ενώ χαρακτηριστικό είναι και το μότο, «όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά, όχι μεγαλοκαρχαρίες σε θάλασσες και ακτές».

Η εξέγερση των εργαζομένων στη Cosco

γράφει η Λία Φράγγου*

Δεν είναι μόνο το παράδειγμα των εργαζομένων στη Cosco, είναι όμως το πιο χαρακτηριστικό και δυνατό παράδειγμα, μιας νέας συσπείρωσης και αντίστασης των εργαζομένων από τα κάτω, που όλο και πυκνώνει τελευταία και μπορεί να δημιουργήσει μια νέα κινητικότητα και αναζωογόνηση στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η ένταση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, η αχαλίνωτη εργοδοτική αυθαιρεσία, δημιούργησαν τη σημερινή εργασιακή ζούγκλα, αλλά μέσα εκεί συσσωρεύτηκε και αμέτρητη οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων, που μετά το αρχικό σοκ από την ανελέητη μνημονιακή επιδρομή, αρχίζει και λειτουργεί σαν καπάκι στο καζάνι που βράζει.

Γι' αυτό και οι τελευταίες εξεγέρσεις των εργαζομένων χαρακτηρίζονται από μεγάλη αποφασιστικότητα, ασίγαστη οργή και πείσμα, ορμητικό ρεύμα διεκδίκησης. Βασικό στοιχείο ιδιαιτέρως στην Cosco ήταν το μέγεθος και η έκταση της εκμετάλλευσης, που δεν είχε αφήσει κανέναν εργαζόμενο άθικτο. Αυτή ήταν μια σημαντική, στην ουσία ενωτική, βάση της συσπείρωσης των εργαζομένων.

Όταν βρεθούν πρωτοπόροι και τολμηροί εργαζόμενοι, που αποφασίζουν να σπάσουν τα δεσμά του φόβου και να κάνουν το πρώτο βήμα, τότε μπορεί να σπάει το φράγμα του φόβου και να διεκδικούν όλοι το δίκιο τους. Όσοι βρεθήκαμε κοντά στον αγώνα αυτόν, ακούγαμε εργαζόμενους, που δεν είχαν καμιά συνδικαλιστική εμπειρία, να περιγράφουν με απλά, λιτά και δικά τους λόγια την ταξική εκμετάλλευση, το χρέος των εργατών, να περιγράφουν στην ουσία την ταξική πάλη.

Ο ΕΝΦΙΑ κάνει καλό μόνο στους ακτιβισμούς - τι έγινε στη Ζάκυνθο - συνέντευξη του νέου αντιπεριφερειάεχη

"Στο Τσάντε δεν τσι πιάκανε στον ύπνο!!!!!!!
500 άτομα χθες σε λαϊκή συνέλευση-σύσκεψη-διαμαρτυρία, κατάληψη σήμερα Τραπεζών!"
                                                  Κώστας Μαρματάκης
 
Ζάκυνθος 6 Αυγούστου: Σε κατάληψη της Εθνικής
και της πρώην Εμπορικής Τράπεζας προχώρησαν οι πολίτες, μετά από απόφαση μιας ογκώδους λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποίησαν χθες 5/8) στο Πνευματικό Κέντρο μετά από κάλεσμα φορέων του νησιού.
 
Οι πολίτες απαίτησαν: "ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων ( ΕΝΦΙΑ) μαζί με την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ".
 
Εκλέχτηκε συντονιστική επιτροπή αγώνα για την οργάνωση των κινητοποίησεων.

ΤΩΡΑ Η ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ

Οι πολύχρονοι αγώνες των πολιτών και των συλλογικοτήτων του δήμου ΒΒΒ, για τον δασικό και αρχαιολογικό χαρακτήρα της χερσονήσου δικαιώθηκαν πλήρως.

Όπως είναι γνωστό το Νοέμβριο του 2013, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο χαρακτήρισε σαν  αρχαιολογικό χώρο όλη τη Χερσόνησο της Βουλιαγμένης, και μάλιστα τέσσερις περιοχές με αρχαιολογικά ευρήματα τις ενέταξε σε ζώνες απόλυτης προστασίας (Ζώνες Α).

Οκτώ μήνες αργότερα στις 31 Ιουλίου, ένας άλλος επίσημος θεσμικός φορέας και μάλιστα διεθνής, Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το δασικό χαρακτήρα της χερσονήσου.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΟΚΕ Βασίλης Αναστασόπουλος, με βάση  τη μαρτυρία και του π. Γενικού  Διευθυντή Δασών Ελευθέριου Φραγκιουδάκη, με υπόμνημά του προς την Εισαγγελία, κατονομάζει, σαν υπαίτιους, το προηγούμενο, πεντεμελές Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και τους απερχόμενους Περιφερειάρχη Αττικής, Ιωάννη Σγουρό και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κων/νο Καράμπελα, για την εκποίηση των τριακοσίων ογδόντα (380), περίπου, στρεμμάτων, Δημόσιου Δάσους, μαζί με τον Αστέρα, σε  Όμιλο Τουρκοαραβικών συμφερόντων.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ-SOS: Δράσεις στις παραλίες Γλυφάδας και Βάρκιζας

Στα πλαίσια της κοινής προσπάθειας για την προστασία των παραλιών και για να μην περάσει το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό, προγραμματίστηκαν διάφορες  εκδηλώσεις-παρεμβάσεις από διάφορα σχήματα και άτομα. Παρουσιάζουμε

τις δυο τελευταίες δράσεις της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης (Κι.Π.Η.) στις παραλίες της Γλυφάδας και της Βάρκιζας.

 

Συναυλία συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης τη Δευτέρα με τον Βασίλη Λέκκα

Τη Δευτέρα 11 Αυγούστου στις 21.00, έξω από την πρεσβεία της Παλαιστίνης στο Παλαιό Ψυχικό, ο ρ/σ "105,5 στο  κόκκινο", το Μητροπολιτικό ΚοινωνικόΙατρείο Ελληνικού, η Fair Planet, η "Αλληλεγγύη για όλους"και η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα, μας καλούν σε συναυλία συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης, με τον Βασίλη Λέκκα.

Στο χώρο της συναυλίας θα συλλέγονται φάρμακα και υγειονομικό υλικό για τη Γάζα, συνέχεια της πρωτοβουλίας για τρέχει ήδη.


Οι τόποι συλλογής και η λίστα των φαρμάκων που χρειάζονται, εδώ.

Πηγή: stokokkino.gr

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 - ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ