Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Φιλική νίκη (2-1) της Καλλιθέας επί του Αλίμου


Έχοντας περισσότερες μέρες προετοιμασίας στα πόδια της η Καλλιθέα εμφανίστηκε πιο έτοιμη από τον Άλιμο στο φιλικό που έγινε στο Καρπενήσι. Η ομάδα του Ελ Πάσο έφτασε στη νίκη με 2-1, με τον Τσίπρα να ανοίγει το σκορ στο 17' με σουτ μέσα από την
περιοχή, ενώ το 2-0 δεν ήθρε στο 51', όταν ο Τσώνης είχε δοκάρι.
Τελικά, το έγραψε ο Δημητρίου στο 64' με πλασέ μέσα από την περιοχή. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Σταματάκος με αυτογκόλ στο 84', ύστερα από σέντρα του Νούλα, με τον σύλλογο του Αλίμου απλά να μειώνει το σκορ.

Οι συνθέσεις

Καλλιθέα (Σταύρος Ηλιόπουλος): Λυμπερόπουλος (46' Μιχελής, 77' Ντοκοτάρι), Τσιούμας (46' Τσώνης), Συριόπουλος (46' Λεβέντης), Μπριλάκης (55' Νικολάου), Πιτταράς (46' Παγώνης), Ευαγγέλου (46' Πίκολο), Τσίπρας (55' Σταματάκος, 85' Λάμπραϊ), Κατσικογιάννης (55' Αριανούτσος, 85' Σουκρίογλου), Αρναρέλλης (46' Μιχαλόπουλος), Μπέλλης (55' Δημητρίου, 85' Φίλος), Τζόρντι (55' Βερτζιτζόγλου, 85' Ευαγγέλου).

Άλιμος (Ηλίας Καλόπητας): Λέτσο (46' Μπαντίκος), Κάρδαρης, Βουρλούμης (46' Νούλας), Δάρρας (75' Παπαδημητρίου), Γαβριήλ (46' Στρακόσια, 62' Γούλας), Καραμέρης (77' Μανωλιάδης), Μανωλιάδης (46' Παντελής), Δωροβίνης (46' Τρίγκας), Κοκκιναράς (46' Σταματής), Ζώγκος (46' Κουμπαρούλης), Δριμούσης (46' Πασκούλεφ).

Πηγή: www.gazzetta.gr

Η επιτυχημένη αποστολή των «Πανθήρων» για τη Γάζα



Οι «Πάνθηρες», οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου, είχαν δείξει την ευαισθητοποίησή τους για τα όσα αποτρόπαια συμβαίνουν στη Γάζα και είχαν απευθύνει έκκληση για συγκέντρωση φαρμάκων για τους Παλαιστίνιους την ημέρα (3/8) της φιλικής αναμέτρησης με τον Πλατανιά στη Νέα Σμύρνη.



Και η κίνησή τους αυτή βρήκε ανταπόκριση, ενώ θα έχει και συνέχεια αύριο (5/8) το διάστημα 19:00-21:00 στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Αναλυτικά και η ανακοίνωση που εξέδωσαν:

Ακαδημίες Α.Ο.ΛΑΥΡΑ Αργυρούπολης: Τι θα ισχύσει τη νέα σεζόν

Μια πρώτη σύντομη ενημέρωση για το τι θα ισχύσει στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Α.Ο. ΛΑΥΡΑ, τη σεζόν 2014-15

1. Παρουσία γιατρού σε όλες τις προπονήσεις των τμημάτων
2. Πλήρης ιατρική εξέταση όλων των εγγεγραμμένων αθλητών της Ακαδημίας (αιματολογική, καρδιολογική, κλπ.). Οι γιατροί, έπειτα από τις εξετάσεις και τα ευρήματα, θα δώσουν το πιστοποιητικό που χρειάζεται στους αθλούμενους
3. Εφαρμογή Κανόνων συμπεριφοράς και πλήρης αποδοχή του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας της Ακαδημίας. Θα διανεμηθεί ειδικό έντυπο στους κηδεμόνες κατά την εγγραφή ή επανεγγραφή του αθλητή
4. Ο διαχωρισμός των τμημάτων θα γίνεται (α) ηλικιακά και (β) έπειτα από την αξιολόγηση που έχουν ήδη παραδώσει οι προπονητές / αθλητή
5. Δημιουργείται ειδική εφαρμογή τήρησης στοιχείων αθλούμενου που θα περιλαμβάνει και τις 3μηνιαίες αξιολογήσεις προόδου από τους προπονητές
6. Νέες εμφανίσεις αγώνα, (αρχικά) για τα τμήματα: bambini, pre-junior, junior και παμπαιδικό

Πολλά ακόμα που θα ανακοινωθούν σύντομα …

Φωστήρας: Ανανεώσεις και προσθήκες

Έχοντας ήδη προχωρήσει σε συμφωνίες με παίκτες τόσο για τις ανανεώσεις συμβολαίων όσο και για την ένταξή τους στο ρόστερ, οι διοικούντες τον σύλλογο του Ταύρου, Φωστήρα φρόντισαν να ενημερώσουν κι επίσημα για τις μέχρι τώρα κινήσεις τους.

Αναλυτικά αναφέρεται:

Άλιμος: Ενίσχυση με Παντελή

Θέλοντας να ενισχύσουν όσο το δυνατό περισσότερο το ρόστερ της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν, οι διοικούντες τον Άλιμο προχώρησαν σε ακόμη μια προσθήκη στο έμψυχο δυναμικό. Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες του συλλόγου συμφώνησαν με τον Δημήτρη Παντελή ο οποίος τη νέα σεζόν θα φοράει τη φανέλα της ομάδας των Νοτίων προαστίων.

Αναλυτικά αναφέρεται: «Η ΠΑΕ Άλιμος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, Δημήτρη Παντελή. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας είναι 28 χρόνων (17/12/1986) και αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια στα δυο άκρα της επιθετικής γραμμής».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Τερεζόπουλος: "Ενίσχυση στην κορυφή της επίθεσης"

Δεν παρουσίασε ο Πανιώνιος την εικόνα που θα ήθελαν οι άνθρωποί του στο φιλικό με τον Πλατανιά (ρεπορτάζ από τον αγώνα εδώ). Οι "κυανέρυθροι" ηττήθηκαν με 1-0 στη Νέα Σμύρνη και ο Δημήτρης Τερεζόπουλος τόνισε ότι η ομάδα του ήταν καλά κατά διαστήματα.

"Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Βέβαια
υπήρχαν διακυμάνσεις στην απόδοσή μας. Είχαμε ένα καλό τέταρτο από το 25 ως το 40. Από εκεί πέρα, στο δεύτερο μισό του δευτέρου ημιχρόνου ήμασταν αρκετά καλοί, μπήκαν και φρέσκα παιδιά. Κι ο Πλατανιάς, όμως, έκανε ευκαιρίες. Νομίζω ότι η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου από το 20 και μετά με άφησε ικανοποιημένο".

Ποια είναι τα στοιχεία που βλέπετε από τις προπονήσεις να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο;
"Ακόμα είναι νωρίς αν και σε δύο εβδομάδες ξεκινάει το πρωτάθλημα. Κάποια στοιχεία βγήκαν, άλλα όχι. Έχουμε αρκετή δουλειά ακόμα, είναι νωρίς, αλλά γι' αυτό είμαστε, προσπαθούμε να δουλέψουμε και να βγάλουμε τα στοιχεία που θέλουμε".

Πιο έτοιμος ο Πλατανιάς, νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη

Εμφανώς ανώτερος και πιο έτοιμος για το πρωτάθλημα, ο Πλατανιάς επιβλήθηκε του Πανιωνίου σε φιλικό προετοιμασίας στη Νέα Σμύρνη με 1-0 χάρη σε γκολ του Ναζλίδη. Οι Κρητικοί είχαν ακόμη δύο δοκάρια.
 
Ο Πλατανιάς ήταν ο νικητής αλλά και αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις στο φιλικό που έγινε την Κυριακή στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Με τέρμα του Ναζλίδη οι Κρητικοί έκαμψαν την αντίσταση του Πανιωνίου, ο οποίος δεν παρουσίασε καλή εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού.


Το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής ξεκινά την Κυριακή 24 Αυγούστου.


Οι συνθέσεις:


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Πάνος (60' Ζαχαράκης), Χατζηησαΐας (73' Τόσκας), Παντίδος (73' Μ. Γκέζος), Τασουλής (46' Βλάχος), Μητρόπουλος (60 Γκίνι), Φουρλάνος (60' Ντάγκρας), Μπούζας (73' Π. Γκέζος), Μασούρας (60' Σιώπης), Μπουμάλ (73' Πρέντι), Σταυροθανασόπουλος (73' Σμυρλής)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Χριστόπουλος):
Περιστερίδης (46' Κοκκαλάς), Αποστολόπουλος (46' Ζουμπουλάκης), Νέπλιακ (60' Ιτούα), Δημήτρης (46 Μπανανά), Ζαραδούκας (46' Ντεντάκης), Αγκιλέρα (60' Σέχου) (83' Τσικουδάκης), Μενδρινός (60' Μαχαμάτ), Γουνδουλάκης (46' Γουόλτερ), Τσουράκης (46' Τσοντάκης), Μπεριάν (46' Γιακουμάκης), Τόρες (46' Ναζλίδης) 


Πηγή: www.tanea.gr

Άγιοι Τόποι, από τον ΚΥΡ





Πηγή: i-kyr.gr

Μυωπικοί και ανεύθυνοι όσοι επιχαίρουν με τις εξελίξεις στην Αργεντινή


με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις για την Αργεντινή

Πώς ο νεοφιλελευθερισμός εξώθησε την Αργεντινή στη χρεοκοπία
Όπως είναι γνωστό, η Αργεντινή, το 2001, σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης και «εκρηκτικής» ανεργίας, βρέθηκε ανήμπορη να αποπληρώσει τα δάνειά της, εγκαταλελειμμένη από το ΔΝΤ που για χρόνια τη «βύθιζε», επιβάλλοντάς της «συνταγές» νεοφιλελεύθερης λιτότητας. Τότε, όχι από επιλογή αλλά από καταναγκασμό, κήρυξε στάση πληρωμών.
Η Αργεντινή λοιπόν, μία χώρα ταλαιπωρημένη από τη χρεοκοπία
του 2001, η οποία ήταν το οδυνηρό προϊόν της πολύχρονης άσκησης νεοφιλελεύθερων πειραματισμών, κατόρθωσε, έπειτα από πολλές κι επίπονες διαπραγματεύσεις με τη συντριπτική πλειονότητα των κατόχων των προ του 2001 ομολόγων της, να φθάσει σε συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους της.
Περισσότερο από μία δεκαετία μετά την κατάσταση χρηματοπιστωτικού black-out στην οποία περιήλθε η Αργεντινή εξαντλημένη από τις επιλογές του ΔΝΤ για την οικονομία της, η κυβέρνηση και ο λαός της χώρας κατάφεραν να «ξανασταθούν στα πόδια» τους, ελπίζοντας σε μία διευθέτηση που θα καθιστούσε πιο ασφαλές το παρόν και βιώσιμο το μέλλον.

Ποιο είναι το πρόβλημα σήμερα

"Αυτή η γάζα δεν κρατάει άλλο αίμα...": Συνεχίζεται η συλλογή φαρμάκων για τη Γάζα

*Επείγουσα σημείωση: υπάρχει μεγάλη ανάγκη εθελοντών για διαλογή και ταξινόμηση των φαρμάκων στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού για όσο διάστημα διαρκεί η καμπάνια. Οι διαθέσιμοι μπορούν να πικοινωνούν στο τηλέφωνο 210-9631-950 ή στο email: mkiellinikou@gmail.com.
 
Μετά την επιτυχημένη πρώτη συλλογή φαρμάκων για τη Γάζα από τον "105,5 στο κόκκινο", το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και τη Fair Planet, η συλλογή παρατείνεται μέχρι τις 15 Αυγούστου με τη συνδρομή και της "Αλληλεγγύης για όλους" και της Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα.

Με  σύνθημα "Αυτή η γάζα δεν κρατάει άλλο αίμα" η πρωτοβουλία του 105,5 Στο Κόκκινο, της ανθρωπιστικής οργάνωσης  Fair planet και του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού για συλλογή φαρμάκων για τον  δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό στη λωρίδα της Γάζας, που αγκαλιάστηκε με πολύ μεγάλη ανταπόκριση, έρχεται να μεγαλώσει και να λάβει πανελλαδικό χαρακτήρα.

έκκληση για αυτοσυγκράτηση στα ελληνικά κόμματα

του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πηγή: www.kathimerini.gr