Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Εισιτήριο 450 ευρώ το άτομο: λεφτά υπάρχουν!

Μια συναυλία με εισιτήρια 450, 250 και 100 ευρώ το άτομο (τα 100 ευρώ ήταν το φοιτητικό ας πούμε), γίνεται θέμα που ξεπερνάει το κοσμικό κους κους.

Η συναυλία της Άννας Βίσση και της Κοντσίτα στο Super Paradise στη Μύκονο κανονικά θα απασχολούσε μόνο τις στήλες των Κοσμικών ή ίσως και τους χρονικογράφους του «νησιού των ανέμων» («Το σωτήριο 2014 το Super Paradise έκανε το come back απέναντι στην Ψαρού»). Κανονικά, δηλαδή αν επρόκειτο για μια νορμάλ συναυλία.

Μια συναυλία, όμως, με εισιτήρια 450, 250 και 100 ευρώ το άτομο (τα 100 ευρώ ήταν το φοιτητικό ας πούμε), γίνεται θέμα που ξεπερνάει το κοσμικό κους κους. Και γίνεται θέμα, πρώτα απ’ όλα, γιατί αποτελεί πρόκληση το να διοργανώνεται συναυλία με τιμή εισιτηρίου ίση περίπου με το ύψος του βασικού μισθού. Πρόκληση για τους χαμηλόμισθους που παλεύουν με αυτά τα λεφτά να τα φέρουν βόλτα όλο το μήνα, πρόκληση για όλο αυτόν τον κόσμο που θα περάσει στην πόλη όλο το καλοκαίρι, και, κυρίως, πρόκληση για το ενάμισι εκατομμύριο ανέργων που δίνουν τη  μάχη της επιβίωσης. Έτσι κι αλλιώς, η επίδειξη πλούτου και η θεαματική σπατάλη είναι απεχθείς. Ειδικά, όμως, σε περιόδους όπου τόσο πολλοί υποφέρουν, το εισιτήριο των 450 ευρώ αποτελεί έκφραση αλαζονείας και αναισθησίας. Είναι ο παχυδερμισμός του πλουσίου που δεν έχει κανένα πρόβλημα να δείξει σε όλους ότι ζει μες στη χλιδή λίγες μέρες μετά την τραγωδία της παραπληγικής γυναίκας που πέθανε επειδή της έκοψαν το ρεύμα.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο η συναυλία της Μυκόνου γίνεται πολιτικό θέμα, είναι γιατί αποκαλύπτει την πραγματικότητα της Ελλάδας τους Μνημονίου. Το γεγονός ότι βρέθηκαν αρκετοί να δώσουν 450, 250 και 100 ευρώ για τη συναυλία, δείχνει ότι δεν πτωχεύσαμε όλοι μαζί, όπως ακριβώς και τα προηγούμενα χρόνια δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Στην Ελλάδα του 2014 λεφτά υπάρχουν, απλά δεν υπάρχουν για όλους, ούτε καν για αρκετούς. Υπάρχουν πολλά αλλά για λίγους. Και αυτοί οι λίγοι δεν το κρύβουν ότι τα έχουν· το διαλαλούν -έτσι κι αλλιώς τα λεφτά δεν κρύβονται, πόσο μάλλον όταν δεν θες να τα κρύψεις. Οι μόνοι που δεν μπορούν να τα βρουν είναι το Υπουργείο Οικονομικών και το ΣΔΟΕ που διαρκώς αναβάλλουν τη διαρκώς εξαγγελλόμενη από τους ίδιους φορολόγηση του πλούτου.

Αποδεικνύεται εκ νέου ότι το Μνημόνιο δεν ήταν μια φυσική καταστροφή που μας έπληξε όλους το ίδιο. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα ρωτήσει κάποιος αντιλαϊκιστής πανελίστας «και πού θα βρείτε τα λεφτά», ας πάρει την απάντηση ότι «αφού αγοράζονται εισιτήρια των 450 ευρώ, λεφτά υπάρχουν».

Πηγή: left.gr

Όρνια ή μνημόρνια;

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Στώμεν καλώς! Αυτό ήταν το μήνυμα από τη νέα περιπέτεια της Αργεντινής αν πιστέψουμε το παρδαλό σύνολο του ελληνικού μνημονιακού κόσμου -και υποκόσμου. Κυβέρνηση, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, πολιτικοί, τηλεοπτικοί, το σοβαρό "Βήμα", οι λαϊκές απογευματινές και, φυσικά, ο Άδωνις και η Σοφία, μετέφρασαν αμέσως στα ελληνικά αυτό που υποτίθεται ότι διδάσκει το πάθημα των "καημένων" των Αργεντινών: Όποιος δεν κάθεται καλά τον τρών' τα όρνια.

Το ίδιο μήνυμα, αν θυμάστε,
μας έχει σταλεί από την Κύπρο, από τη Λιβύη, από τη Συρία, από την Ουκρανία. Όλες οι χώρες που ταλαιπωρούνται είτε από τους δανειστές, είτε από την αστάθεια και τους πολέμους, είτε από τον ιό Έμπολα, λαμβάνουν τον κόπο να μας στείλουν το ίδιο μήνυμα. Τόμοι ολόκληροι έχουν γραφεί από τους εγχώριους αναλυτές, για να μας υποδείξουν ποια στάση σώματος και πνεύματος, ποια στάση εθνικής ταπεινότητας, ποια στάση κοινωνικής υπομονής, ποια στάση πολιτικής υποταγής απαιτούνται για να μην πάθουμε χειρότερα.

Τι συνέβη στην Αργεντινή και δεν θέλουν να μας το πουν οι αργεντινολόγοι (βίντεο)

αγορεύει ο 

Λυπάμαι που θα ασχοληθώ με την Αργεντινή. Λυπάμαι που ο κ. Σκρέκας δεν παρακολουθούσε τις διαλέξεις μου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης που αφορούσαν στην κρίση στην Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα την κρίση της Αργεντινής το 2001. Όμως, αναγκάζομαι να επαναλάβω μερικά στοιχειώδη ιστορικά δεδομένα που θα ήθελα να ξέρουν οι «αργεντινολόγοι» της Ν.Δ., οι οποίοι εμφανίζουν μια πρωτόγνωρη άγνοια δεδομένων.

Πρώτον, η Αργεντινή ήταν σε πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το 1995 έως το 2001. Στην Αργεντινή το πρόγραμμα του ΔΝΤ έλεγε το εξής και αυτό εφαρμοζόταν: Πλήρης ιδιωτικοποίηση των πάντων. Το έκαναν. Οι αντίστοιχες εταιρείες της Δ.Ε.Η.,  του ΟΤΕ,  του νερού και τα ταχυδρομεία, νοσοκομεία κ.λπ.

Δεύτερον, πλήρης απελευθέρωση  των εργασιακών σχέσεων. Καταργήθηκαν συλλογικές συμβάσεις, μειώθηκαν οι μισθοί , κ.λπ..

Τρίτον, έγινε  πλήρης απελευθέρωση των αγορών.  Σας Θυμίζουν τίποτε όλα αυτά; Φυσικά έγινε και η δολαριοποίηση,  σταθερή ισοτιμία  του πέσος με το δολάριο, όπως έκαναν και πολλές άλλες χώρες στην  δεκαετία του 90, όταν όλες οι χώρες πίστευαν ότι αν εφαρμόσουν την περίφημη συμφωνία και την συναίνεση της Ουάσιγκτον, ο μονόδρομος ήταν ότι όλες οι χώρες θα ευδαιμονούσαν.

Μήπως το βασανίζουμε τζάμπα;

Αυτοπροσώπως εμφανίστηκε ο κ.Κωνσταντάτος στην ομάδα Argyroupoli στο facebook, αλλά και πάλι δεν έβγαλε άχνα για την ταμπακέρα!!!

Τονίζουμε ότι ο "διάλογος" γίνεται κάτω από ανάρτηση 
με το δελτίο τύπου της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης όπου η παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη θέτει το εξής ερώτημα:

"Επειδή η ιστορία μας διδάσκει ότι η ψήφος προτίμησης δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ καλούμε τον κ. Κωνσταντάτο και τα στελέχη της Ενωμένης Πόλης να πάρουν θέση.
Μπορεί ο κ. Ιασωνίδης να εκπροσωπεί την παράταξή τους από θέση ευθύνης;"


  • Γιάννης Κωνσταντάτος Κυριε Αναστοπουλε απο ποτε ειμαστε υποχρεωμενοι να σχολιαζουμε τις δημοσιευσεις του καθε γραφικου, συκοφαντη και υβριστη που ειτε με αληθινο προφιλ ειτε με ψευτικο μας γραφει τα οσα μυρια που απορρεουν κατα κυριο λογω απο τα κομπλεξικα του συνδρομα? Πολυ σωστα γραφετε οτι πριν απο 3 μηνες ο λαος μιλησε και σε 5 χρονια θα ξαναμιλησει και θα μας δικαιωσει παλι αρεσει δεν αρεσει στην συμπαθητικη αυτη παρεα που μας κανει μεν να γελαμε με το ιδιοτυπο μενος της εναντιον μας αλλα και το χιουμορ της αλλα μεχρι εκει. Η σιωπη μας δεν ειναι αδυναμια απεναντι τους αλλα απλη περιφρονηση για οσα εκπροσωπουν.Την φασιστικη δηλαδη αντιληψη οτι τα ξερουν ολα και φυσικα πως μονο αυτοι μπορουν να κρινουν και χαρακτηριζουν οπως θελουν τον οποιονδηποτε. Φυσικα δεν θα κανω αλλο σχολιο και φυσικα αποφευγουμε τις αναρτησεις στην ομαδα σας οταν δεν εχουν σχεση με την πολη μας.Καλο βραδυ.

Summertime Blues

O Αύγουστος είναι γεμάτος ειδήσεις ό,τι κι αν λένε τα καλαμπουράκια των «δημοσιογράφων» των «ρεπορτάζ παραλίας». Αυτές οι ειδήσεις είναι συνήθως δυσάρεστες, π.χ. επιβολή δικτατορίας Μεταξά, εισβολή Σοβιετικών αρμάτων στην Τσεχοσλοβακία για καταστολή της «Άνοιξης της Πράγας», πόλεμος Ρωσίας – Γεωργίας κλπ. Σήμερα οι Ισραηλινοί δίνουν τη δική τους «Τελική Λύση» εξοντώνοντας τους Παλαιστίνιους της Γάζας. Το αίσθημα της οργής είναι δυνατό – δε λέω – αλλά προς το παρόν δεν αρκεί για να σταματήσει την σφαγή κι αυτό εντείνει το αίσθημα της θλίψης, της ανημποριάς, της απογοήτευσης.
 
Και δεν υπάρχουν φάμπρικες Γερμανίας και στοές Βελγίου

Ερανιστής του Αυγούστου στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» είναι ο φίλος Γιώργος Τοζίδης. Σήμερα παραθέτει αποσπάσματα από την μελέτη της Κατερίνας Χαιρέτη «Η στεγαστική κατάσταση των κατοίκων της Ελλάδος στα χρόνια της κρίσης 2008-2012» (Οικονομικό Δελτίο της Τραπέζης της Ελλάδος, τεύχος 39, Ιούλιος) . Το πιο ενδιαφέρον εύρημα είναι το ότι «κατά το υπό εξέταση χρονικό διάστημα (2008-2012) παρατηρείται μείωση του πληθυσμού της χώρας, τόσο στο επίπεδο των Ελλήνων όσο και στο επίπεδο των ξένων υπηκόων». Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι η Ελλάδα μετατράπηκε ξανά σε χώρα αποστολής μεταναστών. Παράλληλα μειώθηκαν πολύ οι γεννήσεις και οι γάμοι και αυξήθηκαν πολύ οι θάνατοι. Η υπογεννητικότητα σε συνδυασμό με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής δείχνουν ότι υφίσταται πρόβλημα «γήρανσης του πληθυσμού». Αυξάνονται τα ζευγάρια χωρίς παιδιά και πολύ περισσότερο («αλματωδώς») τα ζευγάρια με ένα μόνο παιδί.   Όσον αφορά τις στεγαστικές συνθήκες «μεταβλήθηκαν επί τα χείρω». Ορισμένα στοιχεία είναι χαρακτηριστικά:

«Παιδί μου γιατί ο Τσίπρας χρεοκόπησε την Αργεντινή;»

γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Αλέξης Μητρόπουλος, αποκάλυψε σήμερα το πρωϊ στο MEGA, ότι του τηλεφώνησε χθες η ηλικιωμένη μητέρα του από την Επαρχία και διαμαρτυρήθηκε γιατί ο Τσίπρας χρεοκόπησε την Αργεντινή.
Μάλιστα, επειδή γνωρίζει ότι είναι μαζί με τον Τσίπρα, τον ρώτησε αν είχε πάει και ο ίδιος μαζί του.

Αυτό για να καταλάβουμε τι είδους προπαγάνδα ακριβώς περνούν τα ΜΜΕ στους ηλικιωμένους και σε όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τσίπρας είχε πει «μακάρι να γινόμασταν Αργεντινή» εννοώντας προφανώς ότι αυτά που έπαθε η Αργεντινή, θα είναι πταίσματα μπροστά σε αυτά που θα πάθουμε μακροχρόνια εμείς.

Αυτή η φράση όμως, έδωσε τώρα την ευκαιρία στον προπαγανδιστικό μηχανισμό του μνημονιακού μπλόκ να οργιάσει και να τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό, την ίδια στιγμή που ο Αργεντίνικος λαός πανηγυρίζει γιατί δεν παραδίνεται η Αργεντινή στις ορέξεις των διεθνών τζογαδόρων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

ΥΓ. Όσοι δεν θα πιστέψουν προφανώς αυτά που είπε ο Μητρόπουλος, ας κάνουν ένα πείραμα οι ίδιοι και ας ρωτήσουν κάποιους δικούς τους ηλικιωμένους, τι ακριβώς γνωρίζουν για την χρεοκοπία της Αργεντινής.

Πηγή: pitsirikidotnet.gr/

οι ιδέες είναι μεταφερόμενες και το γέλιο μεταδοτικό

Πολλές ιδέες από την Ευρώπη μας φέρνει ο νέος (από 1/9) πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνοκού-Αργυρούπολης...
 
Σας συνιστούμε να μπείτε στο προφίλ του ( Giannis Tsarpalis ) για να πάρετε κουράγιο ότι ο καθένας μας μπορεί να πάρει στα χέρια του τη ζωή της πόλης μας...


Βέβαια όταν εσείς πάτε στη Στοκχόλμη ή το Όσλο... θυμηθείτε να ρωτήσετε τους εκεί ιθαγενείς αν το δικό τους μνημόνιο είναι ευλογία... έτσι, για να μην εκτίθεστε στους Έλληνες !!!


Ομολογώ ότι δεν τον ζήλεψα που πήγε και δεν πήγα...
 
Ειλικρινά ζηλεύω αυτό το πάθος του να φωτογραφίζει όλα τα θαύματα του κόσμου !!!

 
Ζηλεύω το ασίγαστο πάθος του να θέλει να τα μεταφέρει στην πόλη μας που την είχε καταραστεί ο Παντοδύναμος και την είχε παραδώσει στη συμμορία του Γκορτζίδη !!!

 
Ομολογώ ότι δεν ζηλεύω τα πλούτη του, αλλά την πάμπλουτη φαντασία του !!!