Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Σοκαριστικό βίντεο: Ισραηλινοί πανηγυρίζουν τραγουδώντας "δεν έχει σχολείο αύριο στη Γάζα γιατί όλα τα παιδιά είναι νεκρά"

Φρίκη χωρίς τέλος. Ακροδεξιοί Ισραηλινοί πανηγυρίζουν στους δρόμους, ταραγουδώντας αρρωστημένα συνθήματα για τα παιδιά που σκοτώνονται στους βομβαρδισμούς.


Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου κρατώντας σημαίες, τραγουδούν "Δεν έχει σχολείο αύριο, γιατί δεν υπάρχουν άλλα παιδιά στην Γάζα!". Μεταξύ άλλων, τραγουδούν "Μισώ όλους τους άραβες" και η "Γάζα είναι ένα νεκροταφείο".

Στο βίντεο εμφανίζονται και κάποια άτομα που τους λένε να σταματήσουν να πανηγυρίζουν αλλά εκείνοι δεν τους ακούνε παρά συνεχίζουν το αποτρόπαιο τραγούδι τους.

Δείτε το βίντεο:


Η συγκέντρωση των ακροδεξιών πραγματοποιήθηκε στην απέναντι πλευρά πλατείας του Τελ Αβίβ, όπου διεξαγόταν μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση.

Πηγή: left.gr
Φρίκη χωρίς τέλος. Ακροδεξιοί Ισραηλινοί πανηγυρίζουν για τα παιδιά που σκοτώνονται στους βομβαρδισμούς - See more at: http://left.gr/news/sokaristiko-vinteo-israilinoi-panigyrizoyn-tragoydontas-den-ehei-sholeio-ayrio-sti-gaza-giati#sthash.e3adWKwD.dpuf

Η Ρένα Δούρου στη συναυλία για τις καθαρίστριες

Η δημοσίευση της Ρένας Δούρου στο facebook για τη μεγάλη συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου για τις καθαρίστριες και την αλληλεγγύη στους-στις απολυμένους-απολυμένες όλων των κλάδων:

"Xθες στο Σύνταγμα, δώσαμε και πήραμε δύναμη από τις περήφανες γυναίκες με τα κόκκινα γάντια υψωμένα σε γροθιά...
    
Ο αγώνας τους δικός μας."

Γιατί ενόχλησε κάποιους η συναυλία της Χαρούλας;

γράφει ο Χαράλαμπος Πουλόπουλος *


"Οι εκφραστές των μέτρων λιτότητας θεωρούν δικαίωμά τους να βρίσκονται υπεράνω όλων και να αποφασίζουν για το ποιος και με ποιο τρόπο θα αντιδράσει"

Μετά τη συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου στο Σύνταγμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη βγήκαν να κατηγορήσουν την Αλεξίου για λαϊκισμό, να απαξιώσουν τις απολυμένες καθαρίστριες και να «υπερασπιστούν» τις απολυμένες συναδέλφους τους του ιδιωτικού τομέα αλλά και τους υπόλοιπους ανέργους της χώρας, προτρέποντας την Χαρούλα να κάνει κάτι και για αυτούς. Προφανώς ενοχλούνται που μια κοινωνική ομάδα αντιδρά και βρίσκει συμπαραστάτες στην κοινωνία, γιατί αυτή τους η πράξη αντίστασης συμβολίζει τον αγώνα χιλιάδων ανθρώπων που βιώνουν την ανεργία και την ανασφάλεια, είτε προέρχονται από τον ιδιωτικό είτε από το δημόσιο τομέα. Ακολουθώντας την τακτική του  «διαίρει και βασίλευε», προσπαθούν να υποβαθμίσουν  το νόημα της συναυλίας και να ενισχύσουν το διχασμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Οι κύριοι εκφραστές της πολιτικής της λιτότητας και των περικοπών, που έχουν οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία, οι ίδιοι που έχουν διαλύσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και έχουν διαρρήξει το δίκτυ κοινωνικής προστασίας, ενοχλούνται όταν χιλιάδες κόσμου συμπαραστέκεται στις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και εκφράζει την αντίρρησή του στα μέτρα και τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Φοβούνται τη μετάδοση του μηνύματος και σε άλλες κοινωνικές ομάδες που σήμερα πλήττονται.

ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Πολλά και σημαντικά έργα στον Υμηττό υλοποίησε ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης τη φετινή περίοδο σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ).

Μετά την πολύ γρήγορη αποψίλωση που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2014 σύμφωνα με τη μελέτη του ΣΠΑΥ, ο Δήμος πρότεινε και πέτυχε πολλές παρεμβάσεις για την ανάπλαση & την προστασία του βουνού καθώς και τη βελτίωση της πυρόσβεσης.

Συγκεκριμένα:

• Επισκευάστηκε η τσιμεντένια δεξαμενή στο παλιό νταμάρι χωρητικότητας 40 χιλιάδων λίτρων, η οποία μπορεί χωρίς μηχανισμό να προμηθεύει νερό στα πυροσβεστικά οχήματα.
• Κατασκευάστηκε επίσης μια μεγάλη δεξαμενή που δίνει τη δυνατότητα συνεχούς παροχής νερού στα ελικόπτερα πυρόσβεσης.
• Σε μεγάλο μήκος του βουνού μπήκαν κανονάκια νερού τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με μεγάλες δεξαμενές νερού και σε περίπτωση φωτιάς λειτουργούν αμέσως για πυρόσβεση.
• Τοποθετήθηκε ποτιστικό σε όλα τα δένδρα που φυτεύτηκαν από εθελοντές τον περασμένο Απρίλη.
• Κατά μήκος του δρόμου για την Αγία Ειρήνη και στο περιφερειακό του Υμηττού (Κιάφας κλπ) και στη θέση Πατητήρι τοποθετήθηκαν παγκάκια – τραπέζια και καλάθια απορριμμάτων.
• Ανακατασκευάστηκαν οι τουαλέτες και οι αποθήκες στη θέση Τρενάκι και τοποθετήθηκαν στη βεράντα παγκάκια για τους επισκέπτες.
• Συντηρήθηκαν και γέμισαν με νερό όλες οι δεξαμενές.
 
 


Τράχωνες: Ανακοίνωσαν Μπονγκ!

Η ομάδα του Αλίμου ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Νουκ Μπονγκ, άλλοτε ποδοσφαιριστή του Πανθρακικού, το απόγευμα της Δευτέρας.

Η ανακοίνωση:

«Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Άλιμος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πέμπτη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού. Ποδοσφαιριστής της ομάδας μας θα είναι για την προσεχή αγωνιστική περίοδο ο 21χρονος Καμερουνέζος (10/10/1993, Ύψος 1,75, Κιλά 71) αμυντικός μέσος Κεϊνές Μαινάρ Νουκ Μπονγκ ο οποίος τα τελευταία χρόνια βρισκόταν στον έμψυχο δυναμικό του Πανθρακικού. Η οικογένεια της ΠΑΕ Άλιμος καλωσορίζει τον Κεϊνές Μαινάρ Νουκ Μπονγκ και του εύχεται υγεία και επιτυχίες με την ''κυανόλευκη'’ φανέλα».

Πηγή: www.onsports.gr

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Δημητρίου κατά της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού

Το διαρκές έγκλημα της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού, βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες σε κορύφωση. 

Οι δολοφονικές επιθέσεις του ισραηλινού κράτους, με τη κλιμάκωση των χερσαίων πολεμικών επιχειρήσεων
και των αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας έχουν προκαλέσει εκατόμβες θυμάτων, κυρίως άμαχου πληθυσμού, παιδιών και βρεφών. 

Πάνω από 640 νεκροί και χιλιάδες τραυματίες και εκτοπισμένοι είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός της βαρβαρότητας του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων.

Την ίδια ώρα η οργή και ο αποτροπιασμός που προξενούν στη διεθνή κοινή γνώμη τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει ο ισραηλινός στρατός κατοχής σε βάρος αμάχων Παλαιστινίων, δεν συνάδουν με την υποκριτική στάση που τηρεί η πολιτική ηγεσία της διεθνούς κοινότητας, που όχι μόνο κρατά ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε εγκληματίες και θύματα, αλλά δεν διστάζει να φτάσει και σε σχεδόν ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ στην βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ και στη συγκάλυψη των εγκλημάτων του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Δημητρίου θεωρώντας ότι:
• Η επιχειρηματολογία για τον εγκληματικό χαρακτήρα αυτού του πολέμου, που καλά κρατεί επί πολλές δεκαετίες, έχει πια εξαντληθεί
• Είναι πλέον ανάγκη, αυτή η διαρκής πυριτιδαποθήκη που ανά πάσα στιγμή απειλεί την ειρήνη στη Μεσόγειο, εγκυμονώντας κινδύνους πιο γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής, να εξαλειφθεί
• Είναι πλέον ανάγκη, να κλείσει ο κύκλος της διπλωματίας, που τόσα αδυνατεί να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση και να ανοίξει ο κύκλος της λήψης μέτρων
• Είναι ανάγκη, η παγκόσμια ευαισθητοποίηση να εκφρασθεί από πολιτικές πρακτικές που θα δικαιώνουν αυτή τη λαϊκή οργή κατά της αλαζονικής συμπεριφοράς του Ισραήλ
• Πρέπει να αποσυρθούν τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής, να σταματήσει η ισραηλινή κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών και να ιδρυθεί ανεξάρτητο, βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ
• Πρέπει να επανασχεδιαστεί η πολιτική της ΕΕ που σήμερα συνιστά συγκάλυψη στο διαρκές έγκλημα του κράτους του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό
• Πρέπει να επανεξετασθεί κάθε οικονομική, εμπορική και στρατιωτική συμφωνία σύνδεσης της ΕΕ και των κρατών μελών της το Ισραήλ
• Είναι ανάγκη, για το ευοίωνο μέλλον της ανθρωπότητας να επικρατήσει η Παγκόσμια Δημοκρατία, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες, στην κουλτούρα και στην παράδοση του ενός λαού από τον άλλο,
εκφράζει την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό και στον δίκαιο αγώνα του και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να πράξει ανάλογα και να αναλάβει ως κράτος μέλος της ΕΕ πρωτοβουλίες με στόχο την άμεση διακοπή αυτής της αιματοχυσίας πριν τα εκατοντάδες αθώα θύματα, γίνουν χιλιάδες, πριν η κατάσταση γίνει ολοκαύτωμα.

Ακόμη μια απόπειρα διάρρηξης σε Δημοτικό Σχολείο του Μοσχάτου!

Απόπειρα διάρρηξης έγινε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο 3ο Δημοτικό σχολείο Μοσχάτου Θερμοπυλών και Πίνδου. Οι υπεύθυνοι του δημοτικού σχολείου βρήκαν πολλά σπασμένα τζάμια .

 

Το mymosxato επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ένωσης Γονέων κ. Σακελαρίου ο οποίος μας ανέφερε: "Βρέθηκαν πολλά σπασμένα τζάμια σήμερα το πρωί . Είχε γίνει απόπειρα πάλι πριν δύο μήνες και είχε συζητηθεί να μπει συναγερμός ."

 

Αξίζει να θυμηθούμε ότι είναι συχνά τα κρούσματα ληστειών στα δημοτικά , τα Γυμνάσια αλλά και τα Λύκεια του Μοσχάτου. 

 

Παλιότερα είχαμε ληστείες στα 3ο και 4ο/5ο Δημοτικά Σχολεία Μοσχάτου, αλλά και στο 2ο δημοτικό είχε γίνει ληστεία, όπου οι ληστές έκοψαν τα κάγκελα με αλυσοπρίονο. Από εκεί είχαν κάνει “φτερά”  συσκευές μεγάλης αξίας όπως laptop, fax, τηλεόραση κλπ. Μέχρι και το μικρόφωνο με το οποίο γίνονται οι ανακοινώσεις κλάπηκε.


Πηγή: anakata.gr

18 εκ. ευρώ για το νέο κλειστό γυμναστήριο: Με τα ίδια λεφτά θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν όλοι οι αθλητικοί χώροι της Νέας Σμύρνης!

Στις 16 Ιουλίου σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο όπου, τέθηκε ως κατεπείγον θέμα η πρόταση για νέο κλειστό γυμναστήριο στην οδό Αρτάκης. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 18 εκ. ευρώ (!), από τα μεγαλύτερα που έχουν γίνει ποτέ στη Ν. Σμύρνη, και το οποίο αφορά την κατεδάφιση του υπάρχοντος κλειστού γυμναστηρίου
και την ανέγερση νέου στη θέση του, χωρητικότητας 3.500 θεατών. Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και οι πιέσεις της ΣΤΡΟΦΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ και των υπολοίπων παρατάξεων της αριστεράς αποκάλυψαν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, που δεν ήταν μέχρι τώρα γνωστά ή ανοιχτά ομολογημένα από τη δημοτική αρχή Τζουλάκη-Κουτελάκη (θυμίζουμε ότι η νέα θητεία ξεκινάει την 1η Σεπτέμβρη). Συγκεκριμένα:
  • Οι μελέτες του έργου είχαν πρακτικά ολοκληρωθεί εδώ και πολλούς μήνες. Παρ’ όλα αυτά δεν δόθηκαν καν στους δημοτικούς συμβούλους πριν ψηφίσουν. (Δείτε εδώ όλα τα σχέδια και τις τεχνικές εκθέσεις του έργου, που εξασφάλισε η ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ)
  • Προκειμένου να εγκριθεί αυτό το τόσο ακριβό έργο, η δημοτική αρχή δεν διεκδίκησε για δέκα τουλάχιστον χρόνια τη χρηματοδότηση άλλων έργων από την Περιφέρεια.
  • Οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης ουδέποτε ρωτήθηκαν για το ποια αθλητικά έργα αξιολογούν ως σημαντικότερα με βάση τις ανάγκες τους.
  • Η δημοτική αρχή αναγνωρίζει πως μετά από 16 χρόνια στη διοίκηση του δήμου έχει κάνει ελάχιστο έργο όσον αφορά τις υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι βέβαια πολλά:

Το περιστέρι της ειρήνης, από τον ΚΥΡ


Πηγή: i-kyr.gr

Αυθόρμητες μεταβολές

του Λευτέρη Παπαθανάση

Είναι τέλος Ιουλίου. Άλλες χρονιές, τέτοιες μέρες έψαχνες με τα κιάλια για μια θέση στην παραλία που βγάζουμε τα καλοκαίρια μας. Φέτος ήταν όλη δική μας. Όχι ακριβώς όλη βέβαια. Κάποιοι σκόρπιοι σέρβοι, κάποιοι συνταξιούχοι μετανάστες από τη Γερμανία που έρχονται να δουν τους παιδικούς τους φίλους στο χωριό, ελάχιστοι μαγαζάτορες κατά το απόγευμα. Αυτοί. Ούτε καν η νεολαία της πόλης μιας και ακόμη κι αυτά τα χρήματα για τη βενζίνη στο πενηνταράκι πέφτουν μάλλον πολλά.

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι μόλις τελειώσουν οι διακοπές μας και γυρίσουμε (είμαστε από τους προνομιούχους που βρέθηκαν από τους παππούδες με ένα σπίτι στο χωριό κοντά στη θάλασσα), φυλλομετρώντας τα blog που παρακολουθώ, θα πέσω αρκετές φορές στο άρθρο-κλισέ-του-τέλους-Αυγούστου. Εκείνο που διαμαρτύρεται για τις συνήθειες όλων των υπόλοιπων ανθρώπων που επιχείρησαν να κάνουν μπάνιο δίπλα μας.

Ξέρεις για ποιο πράγμα σου μιλάω. Είναι εκεί που ο υπερ-ψαγμένος τύπος έχει βρει μια παραλία που δεν την ήξερε κανείς και δεν πάταγε κανείς (αλήθεια, τι μανία είναι αυτή να μεταφράζεται σε «ψαγμενιά» μια απεχθής μικροαστική φαντασίωση σύμφωνα με την οποία για να φχαριστηθείς μια παραλία πρέπει να είσαι μόνος σου?), σήμερα έχει (ω, τι τραγικό) «κόσμο»!!! Στη συνέχεια, ο συντάκτης θα γκρινιάξει για κείνους που παίζουν ρακέτες, για κείνους που μιλούν στο κινητό, για κείνους που θέλουν ομπρέλα γιατί δεν είναι τόσο ωραίοι τύποι ώστε να μπορούν να ξεροψήνονται στον ήλιο όλη μέρα. Το άρθρο κλείνει με την καταδίκη της εμπορευματοποίησης των πάντων και της αλλοτρίωσης.

Το Σύνταγμα ήταν γεμάτο: Μια μεγάλη γιορτή αλληλεγγύης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες με τη Χαρούλα Αλεξίου (βίντεο-φωτορεπορτάζ)

Η «Αλληλεγγύη για όλους» και ο ραδιοφωνικός σταθμός «105,5 στο κόκκινο» διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία χθες, Δευτέρα 28/7, το βράδυ, συναυλία αλληλεγγύης για τον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών με την Χάρις Αλεξίου να δίνει το ρυθμό.














To «left.gr» και ο Αγγελος Καλοδούκας ήταν βεβαίως εκεί. Δείτε αυτό το 2,5λεπτο βίντεο - δεν χρειάζεται καμιά λεζάντα, η εικόνα μιλάει μόνη της:



Η περιγραφή όσων έγιναν χθες, από το Κόκκινο 105,5:

Η αθρόα προσέλευση του κόσμου ανάγκασε την αστυνομία να κλείσει τους γύρω δρόμους της πλατείας.
 
Ήταν όλοι εκεί.

Τα κορίτσια που εδώ και δέκα μήνες δίνουν το σύνθημα νίκης, που με την πίστη τους και το πείσμα τους βρίσκονται στον δρόμο, αγωνιζόμενες για τα δίκια τους, γιόρταζαν χθες το βράδυ στο Σύνταγμα.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική και αν το συνδυάσεις και με την μαγική παρουσία της Χαρούλας Αλεξίου, τότε σίγουρα θα ήθελες να το ζήσεις από κοντά.

Η αισιοδοξία των ανθρώπων, που παρευρέθηκαν στην συναυλία, αναδυόταν στον αέρα, αισιοδοξία βγαλμένη από την πίστη ότι όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε αυτά που μας καταπιέζουν.


Πηγή: left.gr

Ακολουθούν φωτογραφίες από τον Άγγελο Καλοδούκα, τον Μάριο Λώλο, τον Ηλία Σωτηρόπουλο και τον Τάσο Ταστάνη: