Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Για συγκοινωνιακά θέματα της Αττικής συζήτησαν Χρυσοχοΐδης - Δούρου

Αναλυτική ενημέρωση, παρουσία των διευθυντικών στελεχών του Υπουργείου, έκανε, σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Παράταξης «Δύναμης Ζωής». 

Η νέα Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, που συνοδευόταν από τους αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου και Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη, συζήτησαν τα ζητήματα των Δημόσιων ΚΤΕΟ, των διοδίων, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των αυτοκινητοδρόμων. 

Η κα. Ρένα Δούρου έδωσε έμφαση στην ανάγκη κανονικής λειτουργίας των πέντε δημόσιων ΚΤΕΟ της Αττικής, τόσο αναφορικά με την οδική ασφάλεια, όσο και με τα δημόσια έσοδα που μπορούν να αποφέρουν, ενώ υπογράμμισε και το ζήτημα ολοκλήρωσης των διαδικασιών πιστοποίησής τους.

Έθεσε, επίσης, το θέμα του πολλαπλασιασμού των διοδίων και της κατακόρυφης αύξησης της τιμής τους, που λειτουργούν σε βάρος των τοπικών κοινωνιών, ενώ επανέλαβε τη σημασία που δίνει η Περιφερειακή Παράταξη «Δύναμη Ζωής» στη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, στην αναβάθμισή τους λόγω του κοινωνικού και οικολογικού τους χαρακτήρα.

Παράλληλα, η νέα Περιφερειάρχης Αττικής ζήτησε ενημέρωση από τον Υπουργό για την πορεία κρίσιμων - συγκοινωνιακά και οικονομικά - έργων, όπως αυτό της επέκτασης του Προαστιακού από το Κορωπί ως το Λαύριο, καθώς και του αυτοκινητηδρόμου Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη,  ενώ έθεσε το θέμα του χρόνου ολοκλήρωσης της σύμβασης της Αττικής Οδού. 

Πηγή

Το έργο του μήνα "στο κόκκινο" : «Departure Number M-2843» της Αφροδίτης Κροντήρη

Το πέμπτο έργο που φιλοξενούμε, του μήνα Ιουλίου, είναι δημιουργία της Αφροδίτης Κροντήρη.

«Κι η τέχνη πρέπει, σ’ αυτούς τους καιρούς των αποφάσεων ν’ αποφασίσει. Μπορεί να κάνει τον εαυτό της όργανο µιας µικρής µερίδας ορισµένων
που παίζουν τις θεότητες της µοίρας για τους πολλούς και που απαιτούν µια πίστη που πρέπει πρώτ’ απ όλα να είναι τυφλή, και µπορεί να σταθεί στο πλευρό των πολλών και να βάλει τη µοίρα τους στα δικά τους χέρια…» Bertolt Brecht

τίτλος έργου: «Departure Number M-2843»
Μελάνι σε χαρτί 50x70 εκ., 2014

Η ομάδα πολιτισμού του 105.5 Στο Κόκκινο με χαρά σας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας μας με μία ομάδα ταλαντούχων εικαστικών.

Οι δημιουργοί εμπνέονται από την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα και παρεμβαίνουν με τα έργα τους.

Η δημιουργική αυτή συνεργασία θα καταλήξει σε μια ομαδική έκθεση. Τους ευχαριστούμε που είναι εδώ και επιβεβαιώνουν με τη στάση τους το παραπάνω σημείωμα του Μπρεχτ.

"Delicatessen" στο Υπόστεγο την Κυριακή 20 Ιουλίου

Η ταινία "Delicatessen" των Μαρκ Καρό, Ζαν Πιέρ Ζενέθα προβληθεί την Κυριακή 20 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ στην αυλή του Υπόστεγου, 25ης Μαρτίου 38 στην Αργυρούπολη.

Το πρόγραμμα προβολών του Ιουλίου στο Υπόστεγο μπορείτε να το δείτε εδώ.  

Υπόθεση:

Μετά από μια πυρηνική καταστροφή το μεγαλύτερο μέρος της γης έχει καταστραφεί. Ο κόσμος πλέον ζει σε μικρές κοινότητες κάτω από δύσκολες συνθήκες. Σ' έναν από αυτούς τους μικρόκοσμους, εμφανίζεται ένας άνεργος κλόουν που νοικιάζει ένα διαμέρισμα και σε αντάλλαγμα αναλαμβάνει τη συντήρηση του κτηρίου.

"Ατίθαση Καρδιά - Wild at Heart" από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, την Τετάρτη 16 Ιουλίου

Την ταινία του Ντέιβιντ Λιντς “Ατίθαση Καρδιά - Wild at Heart” προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης την Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 9.00 και 11.00μμ. Η προβολή θα γίνει στον Δημοτικό Κινηματογράφο Ηλιούπολης "Μελίνα Μερκούρη" (Λεωφ. Ειρήνης 50).

Ολόκληρο το θερινό πρόγραμμα προβολών της Κ.Λ.Η. θα το δείτε εδώ.


Λίγα λόγια για την ταινία :
 
Ο Σέιλορ Ρίπλεϊ (Νίκολας Κέιτζ) ερωτεύεται την Λούλα Πέις Φόρτουν (Λόρα Ντέρν), κόρη μίας πλούσιας πλην παρανοϊκής πρώην καλλονής με το όνομα Μαριέττα (Ντάιαν Λαντ).
 
Οι δυο τους αναγκάζονται να ζήσουν χωριστά όταν ο Σέιλορ μπαίνει φυλακή για τον βάναυσο φόνο ενός κακοποιού που η Μαριέττα είχε προσλάβει για να τον σκοτώσει.
Αφού αφήνεται ελεύθερος, ο Σέιλορ και η Λούλα αποφασίζουν να το σκάσουν στην Καλιφόρνια.

"Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης", από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης

Την ταινία του Πέδρο Αλμοδοβάρ "Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης" προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης το Σαββατόβραδο 19 Ιουλίου στις 9.00. Η προβολή θα γίνει στο Πάρκο της 129 ΠΥ (Δραγατσανίου και Πραξιτέλους, κοντά στο Praktiker) και η είσοδος είναι ελέυθερη.

Ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών της ΚΙ.Λ.ΕΛ.ΑΡ. θα το δείτε εδώ.

Yπόθεση:
 
Ο Ιβάν μετά από πολλά χρόνια σχέσης με την σύντροφο του και συνάδελφό του στις μεταγλωττίσεις ταινιών, Πέπα την χωρίζει, αφήνοντάς της ένα μήνυμα στο τηλεφωνητή. Η Πέπα ψάχνει απεγνωσμένα να τον βρει και να του ζητήσει εξηγήσεις, αλλά δεν τον βρίσκει πουθενά. Στο σπίτι του θα συναντήσει τη γυναίκα του που έχει βγει πρόσφατα από το ψυχιατρείο, ενώ την ίδια στιγμή η φίλη της Πέπα, Καντέλα έρχεται να μείνει στο σπίτι της, γιατί φοβάται τον τρομοκράτη εραστή της. Μέσα σε όλα αυτά, έρχεται και ο Κάρλος στο σπίτι, ο γιος του Ιβάν με την αρραβωνιαστικιά του!
 
Τέσσερις γυναίκες για δύο άντρες, πολύ χρώμα και θεότρελο σενάριο. Βραβείο ερμηνείας (Κάρμεν Μάουρα) και νεανικής ταινίας στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας και βραβείο σεναρίου στο φεστιβάλ Βενετίας.
 
Σκηνοθεσία : Πέδρο Αλμοδοβάρ 
Πρωταγωνιστούν : Κάρμεν Μάουρα, Αντόνιο Μπαντέρας, Τζουλιέτα Σεράν
 

"Wall-e" από τις ασύρματες προβολές το Σάββατο 19 Ιουλίου

Η animatation ταινία της Disney - PIXAR "Wall-e" θα προβληθεί τo Σάββατο 19 Ιουλίου στις 9.00μμ στο Πάρκο Ασυρμάτου, στον Άγιο Δημήτριο από την Ανοιχτή Συνέλευση για τη Διεκδίκηση του Ασυρμάτου.

Το πρόγραμμα προβολών του Ιουλίου στον Ασύρματο μπορείτε να το δείτε εδώ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 Δείτε το trailer της ταινίας :
 
 

"Seven beauties" στον Ασύρματο, Τετάρτη 16 Ιουλίου

Η ταινία "Seven beauties - εφτά ομορφιές" θα προβληθεί την Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 9.00μμ στο Πάρκο Ασυρμάτου, στον Άγιο Δημήτριο από την Ανοιχτή Συνέλευση για τη Διεκδίκηση του Ασυρμάτου.

Το πρόγραμμα προβολών του Ιουλίου στον Ασύρματο μπορείτε να το δείτε εδώ.

Λίγα λόγια για την ταινία :

Ο Pasqualino, ένας Ιταλός της καθημερινότητας, εγκαταλείπει το στρατό κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Γερμανοί τον συλλαμβάνουν και να τον στέλνουν σε μια φυλακή, όπου κάνει τα πάντα για να επιβιώσει. Αναπολώντας το παρελθόν τον βλέπουμε με την οικογένειά του που αποτελούνταν από επτά ελκυστικές αδελφές (οι επτά ομορφιές), να σκοτώνει κατά λάθος τον εραστή μιας αδελφής του, να ομολογεί και να φυλακίζεται, να εκτίει την ποινή του σε ένα άσυλο, όπου βιάζει μια ασθενή και για να γλιτώσει από τον τοκετό, να κατατάσσεται εθελοντικά στο στρατό. Προς θλίψη των παχύσαρκων γερμανών που τον κρατούσαν φυλακισμένο, ο αδύναμος και δειλός χαρακτήρας του του επιτρέπει να επιβιώσει στον πόλεμο και να επιστρέψει στη Νάπολη, όπου καταστρώνει ένα σχέδιο για να επιβιώσει από την επόμενη παγκόσμια καταστροφή.

Σενάριο - σκηνοθεσία : Lina Wertmüller
Πρωταγωνιστούν : Giancarlo Giannini, Fernando Rey

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α : ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΑΚΤΩΝ-ΑΙΓΙΑΛΟΥ-ΔΑΣΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  & KAΛΟΥΜΕ

στη δημόσια εκδήλωση διαλόγου και συντονισμού που διοργανώνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τη συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου σωτηρίας των ακτών και του αιγιαλού

 Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 7.30μμ στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138) με ομιλητή τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

 
Η δημοτική κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και ο επικεφαλής της δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ταστάνης καλούν τα μέλη της και τους Γλυφαδιώτες να πάρουν μέρος στη δημόσια εκδήλωση διαλόγου και συντονισμού που διοργανώνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τη συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου σωτηρίας των ακτών και του αιγιαλού αύριο Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138) με ομιλητή τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Οι ακτές και ο αιγιαλός αποτέλεσαν και αποτελούν σημαντικό φυσικό και πολιτισμικό πλεονέκτημα της χώρας, πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και προόδου. Στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων και με σειρά πρόσφατων νομοθετημάτων, η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου προωθεί την πλήρη εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση εκτεταμένων παράκτιων περιοχών της χώρας. Οι σχεδιασμοί αυτοί αποκλείουν τους πολίτες από την πρόσβαση στις παραλίες, οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες. Παράλληλα, απειλούνται σοβαρές οικολογικές καταστροφές από φαραωνικού τύπου τουριστικές δραστηριότητες που προωθούνται με «fast truck» αντιδημοκρατικές διαδικασίες.

Μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για παιδιά από τον Σύλλογο Γυναικών Μοσχάτου-Ταύρου (φώτο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η εκδήλωση για παιδιά που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Μοσχάτου-Ταύρου, μέλος της ΟΓΕ, στην πλατεία Μεταμόρφωσης στο Μοσχάτου. Η πλατεία γέμισε με παιδιά και μεγάλους, οι οποίοι παρακολούθησαν με ενθουσιασμό την παράσταση Καραγκιόζη.

Το μέλος του Συλλόγου που μίλησε, τόνισε ότι κάθε γειτονιά πρέπει να έχει τη παιδική χαρά της, με τις κατάλληλες προδιαγραφές, με ασφαλή παιχνίδια, ασφαλές περιβάλλοντα χώρο και με ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα παιδιά.


Επίσης αναδείχτηκε η ανάγκη για αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν και σύγχρονους Παιδικούς Σταθμούς. Κατάργηση των τροφείων, να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κάθε παιδί Ελληνίδας ή μετανάστριας να έχει μια θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό. Τέλος το προσωπικό να είναι σταθερό και μόνιμο, επαρκές, άρτια εκπαιδευμένο και διαρκώς επιμορφωμένο με ευθύνη του κράτους.


Κ.Υ.Τ.: (Κινητοποίηση Υπερυψηλής Τάσης) : Προβολή και συζήτηση την Παρασκευή 18 Ιουλίου

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου στις 9.30μμ πολίτες από την Ηλιούπολη και την Αργυρούπολη, που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για την απομάκρυνση του ΚΥΤ απο την περιοχή τους, από το 2002 έως και σήμερα, θα παρουσιάσουν το ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν κατά την διάρκεια του πολυετούς αγώνα τους.

Η προβολή-εκδήλωση θα γίνει στο αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας.



ΠΕΙΡΑγΜΑ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ "ΜΑΜΜΑ ΤΟΝΙ"

Την Παρασκευή 11 Ιουλίου,  στον ανοιχτό,  ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του   π. κάμπινγκ Βούλας παρουσιάστηκε από την  ομάδα  "πείραγμα"  ο αντιφασιστικός μονόλογος των Φράνκα Ράμε και Ντάριο Φο  "ΜΑΜΜΑ  ΤΟΝΙ"  με την Ειρήνη Μελά.

 
Μια ξεχωριστή βραδιά για όσους πιστεύουν ότι δε μπορούν να μένουν απαθείς  μπροστά στην εξάπλωση του φασισμού σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας και διεκδικούν την ελεύθερη πρόσβαση στις  παραλίες πιστεύοντας ότι μπορούν να αποτελέσουν τόπο συνεύρεσης,  διασκέδασης,  δημιουργίας  και πολιτισμού  εκτός των «νόμων» της αγοράς.

Μουσικές δημιουργίες από νέους εδώ στο νότο

Ο Χρήστος Augusto και ο Γιωργής από Ελληνικό και Γλυφάδα αντίστοιχα συνθέτουν ένα καινούριο δίδυμο group, τους Athens Dogs! Σε συνεργασία με τον Αρσένη από τους Πρόκληση επίσης από τη Γλυφάδα, φτιάξανε ένα νέο κομμάτι με τίτλο "Μη με παίρνετε" σε ρέγκε ρυθμούς!

 






Απολαύστε τους :