Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Ρένα Δούρου: Προτεραιότητα η διαχείριση απορριμμάτων με ριζική αναθεώρηση του ΠΕΣΔ Αττικής

Τη ριζική αναθεώρηση του ΠΕΣΔ Αττικής στο πλαίσιο της εναλλακτικής πρότασης για τη διαχείριση απορριμμάτων, που αποτελεί "πρώτη προτεραιότητα", επανέλαβε η Ρένα Δούρου κατά τη συνάντηση με την Ε.Ε. της ΠΟΕ ΟΤΑ και τον πρόεδρό της Θ. Μπαλασόπουλο την Παρασκευή 10 Ιουλίου, όπου η νέα περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη "συγκρότησης ενός όσο το δυνατόν πιο διευρυμένου μετώπου δυνάμεων" έχοντας απορρίψει το σχέδιο των φαραωνικών μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων.

Η Ρένα Δούρου, η οποία συνοδευόταν από τους αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Γ. Γαβρίλη και Νήσων Π. Χατζηπέρο, επισήμανε ότι «η ποσοτικοποίηση των στόχων και τα χρονοδιαγράμματα για τη δραστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων, για την επεξεργασία των βιοαποδομήσιμων, της ανακύκλωσης, για τη διαλογή στην πηγή σε όλη την περιφέρεια κ.ά. απαιτούνται μελέτες, προτάσεις και οργανωμένος διάλογος». «Η νέα περιφερειακή αρχή δεν θα υιοθετήσει τον εύκολο δρόμο των αυθαίρετων χωροθετήσεων και των χωροθετήσεων με ταξικά κριτήρια που γίνονταν μέχρι σήμερα» συνέχισε η ίδια, υπογραμμίζοντας τον «δημόσιο χαρακτήρα του σχεδίου», του οποίου η υλοποίηση θα απαιτήσει «επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας». Η ίδια συμπλήρωσε ότι «στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Δημοτικού Κώδικα δεν θα δεχτούμε περιορισμό της δυνατότητας των ΟΤΑ να υλοποιούν τοπικά σχέδια διαχείρισης, γιατί η δική μας εναλλακτική πρόταση σε αυτήν ακριβώς τη δυνατότητα των ΟΤΑ στηρίζεται».

Δημοψήφισμα ζήτησε η Ομοσπονδία

Ερμίνα Κυπριανίδου: "Ο κ. Σγουρός συμπεριφέρεται σαν να μην έγιναν εκλογές"

Άρον άρον προσπαθεί ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, να «κλείσει εκκρεμότητες», με τρόπο που εκείνος θέλει, ώστε να δεσμεύσει - όπως νομίζει - τη νέα περιφερειακή αρχή, τόνισε η αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα Αττικής, Ερμίνα Κυπριανίδου, μιλώντας στο Κόκκινο (ακούστε τη συνέντευξη εδώ).

Επεσήμανε ότι ο κος Σγουρός συμπεριφέρεται με τρόπο ασύμβατο προς κάθε αρχή χρηστής διοίκησης, ωσάν να αγνοεί τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών.


Ακολουθεί η δήλωση αποχώρησης των περιφερειακών συμβούλων της περιφερειακής παράταξης «Αττική Συνεργασία - Όχι στο μνημόνιο» από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 10ης Ιουλίου, όπως την ανέγνωσε η Ερμίνα Κυπριανίδου, Περιφερειακή Σύμβουλος της «Αττικής Συνεργασίας –Όχι στο Μνημόνιο» και αντιπεριφερειάρχης της παράταξης «Δύναμη Ζωής»:

Προσφυγή του Χρήστου Κορτζίδη στο ΣτΕ : εκεί που του χρωστάνε, του ζητάνε και το βόδι

  • Τέθηκε σε αργία γιατί κράτησε εργαζόμενους στην εργασία τους και διασφάλισε τη συνέχιση των υπηρεσιών του Δήμου (για τα "ανυπάκουα εντέλεσθε" του Δήμαρχου Χρήστου Κορτζίδη δείτε κι εδώ.).
  • Τέθηκε σε αργία από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Μανώλη Αγγελάκα, του οποίου την πολιτική τοποθέτηση και ποιότητα βλέπουμε εδώ (δηλ. θα μπορούσε να είναι και ο Μουρούτης ή ο Μπαλτάκος στη θέση του).

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης για αναστολή και ακύρωση
ως αντισυνταγματικής της απόφασης του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (2.6.2014) με την οποία τέθηκε σε δεκαήμερη αργία για παράβαση καθήκοντος γιατί απασχόλησε στον δήμο εργαζομένους των οποίων η σύμβαση εργασίας είχε λήξει και ότι εξέδωσε εντάλματα πληρωμής των εργαζομένων αυτών τα οποία είχαν κριθεί παράνομα. Το πειθαρχικό είχε κρίνει ότι έπραξε τα παραπάνω από βαριά αμέλεια.

Στην προσφυγή του, ο Χρ. Κορτζίδης υποστηρίζει ότι κράτησε στον δήμο τους εργαζομένους καθώς ήταν απολύτως αναγκαίοι για τη συνέχιση των υπηρεσιών του δήμου και ειδικά της αποκομιδής των απορριμμάτων. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα ήταν δυνατόν να λειτουργήσουν τουλάχιστον οι υπηρεσίες καθαριότητας, αλλά και άλλες υπηρεσίες όπως αθλητικές, πολιτιστικές κ.λπ., προσθέτει ο κ. Κορτζίδης.

Η ενέργειά του αυτή δεν αποσκοπούσε στο να προσπορίσει παράνομο όφελος σε κανέναν, αλλά αντίθετα αποκλειστικός γνώμονας των ενεργειών του ήταν η εξυπηρέτηση του γενικότερου κοινωνικού συμφέροντος και η συνέχιση των υπηρεσιών του δήμου. Όσο για την αντισυνταγματικότητα της απόφασης επικαλείται τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Ευρεία σύσκεψη για τον συντονισμό δράσεων πυρασφάλειας στις εγκαταστάσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ

Η επίτευξη στοχευμένης οριζόντιας συνεργασίας και δράσης μεταξύ φορέων της Αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού για την θωράκιση του Όρους Αιγάλεω, που είναι το τελευταίο και μοναδικό φυσικό απόθεμα της υποβαθμισμένης δυτικής περιοχής και που παρά τη σπουδαιότητά του, είναι εγκαταλελειμμένο από κάθε άποψη, με ορατό τον κίνδυνο οριστικής περιβαλλοντικής καταστροφής του.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της μαζικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία του ΠΕΣΥΔΑΠ στην κατάμεστη αίθουσα περιβαλλοντικής ενημέρωσης του Συνδέσμου - ως προϊόν συμμετοχικού σχεδιασμού και ευρείας διαβούλευσης μεταξύ των παρευρισκόμενων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης στην εισήγησή του εστίασε στις δράσεις του Συνδέσμου, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Όρος Αιγάλεω. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις καταστροφές υποδομών (λεηλασία υδατοδεξαμενών κεντροβαρικής σημασίας για την επιχειρησιακή δράση της Πυροσβεστικής), στις κλοπές, στην παράνομη βόσκηση, στην αυθαίρετη δόμηση, στις απορρίψεις κάθε είδους αποβλήτων (στον πυρήνα και στις παρυφές του βουνού) και στην ανεπαρκή παρουσία των κρατικών αρχών. Τέλος, τόνισε την ανάγκη για ουσιαστική συνεργασία με την Περιφέρεια - κάτι που δεν συνέβη με την απερχόμενη διοίκηση - ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προαναφερθέντα κρίσιμα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Επιστολή της Ρένας Δούρου προς απερχόμενο Περιφερειάρχη

Αθήνα, 7 Ιουλίου 2014

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα,

Σας απευθύνω την παρούσα επιστολή ενόψει της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής. Σαράντα ημέρες μετά από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας των αυτοδιοικητικών εκλογών και την επικράτηση της Περιφερειακής παράταξης «Δύναμης Ζωής» θα επιθυμούσαμε κύριε Περιφερειάρχα, όσο το δυνατόν συντομότερο, να είχαμε μια πλήρη ενημέρωση σε ό,τι αφορά τα εκκρεμή καθώς τα τρέχοντα ζητήματα της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα θα επιθυμούσαμε να έχουμε μια εμπεριστατωμένη καταγραφή σε ό,τι αφορά τα υπό εξέλιξη ζητήματα του νέου ΕΣΠΑ, του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) σχετικά με την Περιφέρεια Αττικής, τις εξελίξεις στα ζητήματα αρμοδιότητας του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), του οποίου προεδρεύει ο Περιφερειάρχης Αττικής, συγκεκριμένα στοιχεία αναφορικά με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής σε ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς επίσης και μια αναλυτική καταγραφή όλων των οικονομικών στοιχείων της Περιφέρειας.

Έναν πλήρη δηλαδή απολογισμό του έργου των τελευταίων 3.5 ετών στην Περιφέρεια Αττικής, έτσι ώστε η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής να αποτελέσει μια σύννομη διαδικασία επ΄ωφελεία των πολιτών της Αττικής.

Με εκτίμηση,

Ρένα Δούρου

Εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής

Πηγή : www.renadourou.gr

Συνάντηση της «Δύναμης Ζωής» με τον πρόεδρο του ΟΛΠ: «Εθνικής σημασίας η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού του Πειραιά»

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη και στελέχη του Οργανισμού πραγματοποίησε την Τρίτη 8 Ιουλίου η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Δύναμη Ζωής», Ρένα Δούρου και οι νέοι αντιπεριφερειάρχες Περαιά Γιώργος Γαβρίλης και Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρου.

Αντικείμενο της συνάντησης που έγινε με πρωτοβουλία της παράταξης «Δύναμη Ζωής», ήταν η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ με την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού σε ιδιώτες καθώς και η συνεργασία περιφέρειας και Οργανισμού σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Ο κ. Ανωμερίτης ενημέρωσε την Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες για την πορεία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού καθώς και για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τόσο στη λειτουργία του λιμανιού όσο και σε έργα που έχουν προγραμματιστεί και πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και συνδέονται στενά με την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Η Ρένα Δούρου στην τοποθέτησή της επεσήμανε το γεγονός ότι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού του Πειραιά είναι θέμα εθνικής σημασίας, τη σπουδαιότητα του οποίου την είχε αναδείξει η «Δύναμη Ζωής» και κατά την προεκλογική περίοδο.

Χαιρετισμός της Ρένας Δούρου στην εκδήλωση Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης στο Χαϊδάρι

Φίλες και φίλοι,

Το ζήτημα του κατοχικού δανείου και των λοιπών γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα μας συνιστά ένα αίτημα, όπως συχνά λέω, νομικά δίκαιο, πολιτικά ορθό και, το κυριότερο, ηθικά επιβεβλημένο.

Ένα αίτημα υπερ-ώριμο, το οποίο ωστόσο ΟΥΔΕΠΟΤΕ διεκδίκησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, δίνοντας έτσι άλλοθι στη γερμανική απραξία.

Ένα αίτημα υπερ-ώριμο, καθώς η χώρα μας είναι η μόνη που δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από τη Γερμανία, σε αντίθεση με όλα τα άλλα θύματα του ναζισμού.


Ένα αίτημα που ακόμη και σήμερα είναι φανερό, παρά τα κατά καιρούς περί του αντιθέτου λεγόμενα, ότι δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. 

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η παραίτηση τον Απρίλιο του Μανόλη του Γλέζου από την κοινοβουλευτική Επιτροπή Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, επισημαίνοντας την αδράνειά της και τη μετατροπή της, από τους κυβερνητικούς βουλευτές, σε… επιτροπή μελέτης.

Συνάντηση της Ρένας Δούρου με τους δημάρχους του Κεντρικού Τομέα

Η συνάντηση τη Δευτέρα 7 Ιουλίου της εκλεγμένης Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου με τους δημάρχους του Κεντρικού Τομέα, έκλεισε τον κύκλο των σχετικών συναντήσεων με τους δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες στόχο είχαν την «εγκαθίδρυση μιας νέας σχέσης μεταξύ Περιφέρειας και δήμων, σχέση συμμετοχική, αμφίδρομη, η οποία θα καταλήξει σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας, όπου στο επίκεντρο θα βρίσκονται οι πολίτες και τα προβλήματά τους», παρατήρησε η Ρένα Δούρου. «Στο πλαίσιο αυτό η νέα περιφερειακή διοίκηση δεν υποστηρίζει ότι κατέχει όλες τις λύσεις σε όλα τα προβλήματα», συνέχισε η ίδια.

Στη συνάντηση μετείχε η εκλεγμένη αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου ενώ παρενέβησαν οι δήμαρχοι: Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, Βύρωνα, Άρης Κατωπόδης, Δάφνης – Υμηττού, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Ζωγράφου, Σταματίνα
Καφατσάκη, Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος, καθώς και οι αντιδήμαρχοι: Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης και Αθηναίων, Σουλτάνα Σπυροπούλου.

Κατά την παρέμβασή της η Ρένα Δούρου υπογράμμισε το γεγονός ότι τα προβλήματα «δεν έχουν εκλογικά ή γεωγραφικά σύνορα και άρα οι λύσεις τους οφείλουν να είναι προϊόντα σύνθεσης απόψεων και όχι κάθετης επιβολής πολιτικών». «Ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η «Δύναμη Ζωής» θέλει να είναι φορέας ενός άλλου, διαφορετικού ήθους διοίκησης και εξουσίας». «Μέσα από τις συναντήσεις αυτές στοχεύουμε επίσης και στη διάρθρωση μίας νέας σχέσης έναντι της κεντρικής εξουσίας». Η ίδια υπογράμμισε ότι αυτή «η νέα σχέση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων βασίζεται στην αρχή ότι δεν υπάρχουν δήμοι με λιγότερο ή περισσότερο πιεστικές ανάγκες. Εκείνο που υπάρχει είναι πιεστικές ανάγκες που σχετίζονται με ζωτικά και διαχρονικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα». Παρατήρησε δε, ότι «μια ανισότιμη σχέση δεν θα διορθωθεί με μια άλλη, νέα ανισότιμη σχέση, με τους δήμους της α' κατηγορίας να πέφτουν στη β’». Η Ρένα Δούρου υπογράμμισε τέλος την ανάγκη της αναβάθμισης των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε αντίθεση με την προωθούμενη πολιτική της “αξιολόγησης” που οδηγεί στην ιδιωτικοποίησή ορισμένων από αυτές.

Πηγή : www.renadourou.gr

Η Ρένα Δούρου για την απόφαση να επιστρατευτούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ

Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ η Ρένα Δούρου δήλωσε τα εξής :

«Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, με την προσφυγή στη μη-λύση της επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ, για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει τον αδιέξοδο για τη χώρα και καταστροφικό
για την οικονομία και την  κοινωνία, χαρακτήρα των πολιτικών της.


Η προσφυγή αυτή αποτελεί μη-λύση του προβλήματος της ΔΕΗ, μη-λύση του ενεργειακού προβλήματος της χώρας, μη-λύση της ενεργειακής φτώχειας των ευπαθέστερων κοινωνικά ομάδων που όλο και αυξάνονται εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας, μη-λύση στο ζητούμενο της ανάπτυξης της χώρας.

Γιατί είναι βέβαιο ότι η ανάπτυξη δεν περνά μέσα από επιστρατεύσεις και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Αλλά από πολιτικές ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη».


Πηγή : renadourou.gr

Ρένα Δούρου: Η πολιτική πρέπει να πάρει το πάνω χέρι - συνέντευξη

[...] Η πολιτική πρέπει να πάρει το πάνω χέρι, να βάλει όρια στις αγορές και τα συμφέροντά τους σε όλα τα επίπεδα [...] Σημασία έχει να αντιληφθούμε τη ‘μεγάλη εικόνα’, το πολιτικό, πολιτισμικό πρόταγμα που υπερβαίνει τα σύνορά μας [...] Εκείνο που θα επιχειρήσει καταρχήν ο ΣΥΡΙΖΑ, από θέση κυβερνητικών ευθυνών, θα είναι να βάλει στοπ στην κοινωνική καταστροφή [...] H νέα περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μιλά στην Κρυσταλία Πατούλη με αφορμή τις νέες ευθύνες της, ένα νέο βιβλίο και μία έρευνα.
Κρ.Π.: «Η αναζήτηση ενός σταθερού λόγου, ενός σημείου αναφοράς που να λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος, με έφερε στον Γλέζο» αναφέρετε στο βιβλίο "Μια κουβέντα με τον Γλέζο" (Εκδόσεις Λιβάνη). Ποιά καλά στοιχεία του παρελθόντος πρέπει να αναζητήσουμε;
 
Ρ.Δ.: Αυτό το βιβλίο είχε ως αφετηρία του τον διάλογο μεταξύ των συγγραφέων του «Αγανακτήστε» και του «Η αγανάκτηση δεν είναι αρκετή», των Στεφάν Εσέλ και Πιέτρο Ινγκράο, που ανήκουν στη γενιά του Γλέζου, στη γενιά εκείνη που αγωνίστηκε κατά του ναζισμού και του φασισμού, όχι με δοκίμια αλλά στο πεδίο της μάχης.
Στη γενιά που είδε πολλούς από τους καλύτερους εκπροσώπους της να χάνονται στις μάχες ή στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στη γενιά που εκ των πραγμάτων αναγκάστηκε να κάνει τα λόγια της, πράξεις. Ήταν μια γενιά που δεν αντιστάθηκε μόνο, αλλά ανταποκρίθηκε και στο αίτημα της δράσης.
Και δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα αυτή η γενιά μας εγκαλεί για όσα πράττουμε και – το σημαντικότερο -, για όσα δεν πράττουμε απέναντι στην παγκόσμια οικονομική κρίση, απέναντι στην προκλητική κυριαρχία των αγορών έναντι των κοινωνιών και των αναγκών τους.
Τότε, είπαν ‘όχι’ στις ερπύστριες των ναζιστικών τανκ. Σήμερα μας καλούν να προβληματιστούμε και να αντιδράσουμε στους δήθεν μονόδρομους του νεοφιλελευθερισμού.
Με ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση, πείσμα, σχέδιο, και, πάνω από όλα, εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που αντιστέκεται, που δεν αποδέχεται τάχα θέσφατα. Αυτά αναζητούμε σήμερα και δεν είναι διόλου τυχαίο ότι ζητάμε τη στήριξη και τη συμβουλή της γενιάς που αντιστάθηκε και ανέτρεψε το φασισμό. 

Ανοιχτή συνέλευση για το ΚΥΤ την Τετάρτη 16 Ιουλίου


η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας - φωτογραφίες

 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 10 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία Ν. Σμύρνης η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα : "Παραλίες, Δ.Ε.Η., Λιμάνια : Ξεπουλάνε την Ελλάδα - Να τους σταματήσουμε".
 

Συντονιστής ήταν ο Αποστόλης Ραζής και ομιλητές οι :
  • Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, δημ. συμβουλος Πειραιά.
  • Τάσος Ταστάνης, αρχιτέκτονας, δημ. σύμβουλος Γλυφάδας, μέλος Δικτύου «Ακτές ώρα μηδέν».
  • Αλέξης Χαρίτσης, ηλεκτρολόγος μηχανικός, συντονιστής τμήματος ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση :

Επαναφορά στην ΤΑ της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων ζητά η ΚΕΔΕ

Την επαναφορά των αρμοδιοτήτων φύλαξης των σχολείων και της Δημοτικής Αστυνομίας ζητά η ΚΕΔΕ.

Το αίτημα έθεσε  ο απερχόμενος πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Καλλιθέας , Κώστας Ασκούνης, ενώπιον του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Θεόφιλου Λεονταρίδη και του υφυπουργού Γιώργου Ντόλιου, μιλώντας στην ενημερωτική συνάντηση  των νεοεκλεγέντων αιρετών Αττικής και Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε προ ημερών.

Ο κ. Ασκούνης ζήτησε «να ανοίξει η συζήτηση». Και αφήνοντάς τα, ως «παρακαταθήκη» διεκδίκησης από τη νέα ηγεσία του κορυφαίου θεσμικού οργάνου, που θα εκλεγεί το Φθινόπωρο, τόνισε ότι μετά την αφαίρεση των δυο αυτών αρμοδιοτήτων και την κατάργηση των αντίστοιχων υπηρεσιών, η εικόνα των πόλεων είναι άθλια, τα προβλήματα στα σχολεία πολλά, ενώ επεσήμανε ότι χάθηκαν σημαντικοί πόροι για τους δήμους. Επίσης ζήτησε άμεση ρύθμιση του θέματος των σχολικών καθαριστριών και σε κάθε περίπτωση πριν την έναρξη του σχολικού έτους.

Πηγή