Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Η επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ στην ΕΕ της ΓΣΕΕ

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προκάλεσε έκτακτη σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και παραβρέθηκε σήμερα 7/7/2014 στην συνεδρίαση για το μείζον συνδικαλιστικό θέμα, αποτέλεσμα της δημοκρατικής εκτροπής της κυβέρνησης με την απόφασή της
να επιστρατεύσει τους απεργούς της ΔΕΗ.

Στη συνεδρίαση το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ έθεσε επιτακτικά ερωτήματα, αιτήματα και προβληματισμούς.
  1. Τονίσθηκε ιδιαίτερα ότι η κυβέρνηση δείχνοντας την επικινδυνότητα και τον αυταρχισμό της επιστράτευσε την μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας.
  2. Να χαρακτηρισθεί εθνική υπόθεση η εκποίηση της ΔΕΗ και να αντιμετωπισθεί ανάλογα.
  3. Να αναλάβει άμεσα η ΓΣΕΕ πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της κατά μέτωπο επίθεσης, της αντεργατικής και αντικοινωνικής κυβέρνησης
  4. Οι εξελίξεις στην ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν είναι μόνο υπόθεση των εργαζομένων στην ΔΕΗ αλλά πρέπει να απασχολήσει το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας.
  5. Ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δόθηκε με όρους κοινωνίας και όχι συντεχνίας και ως τέτοιος πρέπει να συνεχισθεί από το σύνολο των μελών της ΓΣΕΕ.
  6. Καλούμε την ΓΣΕΕ να αναλάβει δράση και ευθύνες.

FRIENDS 1, by Yannis Ioannou

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1ης Ημέρας Υπερμαραθωνίου «240 Χιλιόμετρα για τον Αιγιαλό»

Η ανεξάρτητη πρωτοβουλία "240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό" έχει ως στόχο την ανάδειξη της εξαιρετικής σημασίας του ελληνικού αιγιαλού ως κοινό αγαθό για όλους, καθώς και την επισήμανση της ανάγκης για την προστασία του από αλόγιστη εκμετάλλευση. Η κορυφαία δράση της πρωτοβουλίας είναι
ο Υπερμαραθώνιος που θα διανύσει την Αττική Ακτογραμμή από 08 έως  12 Ιουλίου 2014, ταυτόχρονα με μια συμβολική σκυταλοδρομία από ενεργούς πολίτες, τοπικούς συλλόγους και φορείς.

Η έναρξη του Υπερμαραθωνίου θα γίνει την Τρίτη 08 Ιουλίου, στις 06:00 π.μ. στο Αρχαίο Λιμάνι των Κεχριών, Κορινθίας.

Η ηθοποιός, σκηνοθέτης και βουλευτής Επικρατείας (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) Μάνια Παπαδημητρίου θα σημάνει με ένα μονόλογο αρχαίου δράματος την έναρξη του Υπερμαραθωνίου και θα ξεκινήσει ως πρώτη σκυταλοδρόμος δίπλα στον Άγη Εμμανουήλ στις 06:30 π.μ.. 

Θα περιμένει τη νέα ηγεσία της ΚΕΔΕ για την «αξιολόγηση» ο Δήμος Ηλιούπολης

Θα περιμένει την εκλογή νέα ηγεσίας  της ΚΕΔΕ, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης , για την αξιολόγηση του προσωπικού.

Μέχρι τότε «δεν θα πάρει καμία απόφαση». Αυτό αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Αποδεχόμενο ότι «η αξιολόγηση των δήμων και του προσωπικού της αυτοδιοίκησης είναι απαραίτητη», υπογραμμίζει «την ανάγκη εφαρμογής ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης του προσωπικού, τέτοιου που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των προσφερόμενων υπηρεσιών στους πολίτες».

Στις 10 Οκτωβρίου η εκδίκαση στο ΣτΕ της προσφυγής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την αξιολόγηση

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του Ν.4250/2014 και να ακυρωθούν.

Η προσφυγή θα συζητηθεί
στην Ολομέλεια στις 10 Οκτωβρίου και η ΠΟΕ- ΟΤΑ υποστηρίζει ότι οι διατάξεις του νόμου  παραβιάζουν την αρχή της αξιοκρατίας και της ισότητας των υπαλλήλων του Δημοσίου και αφετέρου δεν μπορούν να έχουν εφαρμογή στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού.

Ταυτόχρονα, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απέστειλε Εξώδικη Διαμαρτυρία προς τα αρμόδια Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών καλώντας τις ηγεσίες τους να αναλογιστούν το μέγεθος του ολισθήματός τους και να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση εγκυκλίου που θα αποκαθιστά τη νομιμότητα, διευκρινίζοντας πώς οι διατάξεις του Ν.4250/2014 ουδεμίας εφαρμογής μπορούν να τύχουν στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού.

7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ : 20 ΜΟΥΣΙΚΑ & ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

To τριήμερο 27 - 28 - 29 Ιουνίου 2014 στο Ανοικτό Πέτρινο Θέατρο της Αργυρούπολης πραγματοποιήθηκε το 7ο Φεστιβάλ Νέων με συμμετοχή 17 μουσικών συγκροτημάτων και 3 χορευτικών.

Την Παρασκευή πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ το πρόγραμμα ξεκίνησε με το τμήμα σύγχρονου χορού του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και στη συνέχεια από τα 6 groups του προγράμματος ακούστηκαν πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής στην σκηνή του πέτρινου θεάτρου.

ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ: η παραλία ανήκει σε όλους τους πολίτες !

Η κυβέρνηση σκοπεύει να επαναφέρει το απαράδεκτο νομοσχέδιο «οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία του αιγιαλού και της παραλίας», που είναι σε πλήρη αντίθεση με τα άρθρα 5 και 24 του Συντάγματος και με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας για την προστασία των ακτών και του τοπίου
(Σύμβαση της Βαρκελώνης). Το νομοσχέδιο οδηγεί στην ολοκληρωτική καταστροφή τον παράλιο, παραλίμνιο και παραποτάμιο φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της χώρας.

Συγκεκριμένα:

 
Καταργείται η ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στην παραλία. Πλέον δεν θα μπορούμε ελεύθερα να απλώνουμε την πετσέτα μας ή να στήνουμε την ομπρέλα μας. Οι παραλίες θα γεμίσουν ταμπέλες «Το μπάνιο επιτρέπεται αποκλειστικά στους πελάτες μας»! Θα το δεχθούμε;

 
Επιτρέπεται η πλήρης κατάληψη των παραλιών από επιχειρηματίες, με μοναδικό στόχο το κέρδος. Οι ακρογιαλιές θα παραχωρούνται κατ’ επιλογήν στους επιχειρηματίες και τους πελάτες τους, τα βράχια στους λοιπούς. Θα το δεχθούμε;

 
Νομιμοποιούνται αυθαίρετα κτίσματα στον αιγιαλό για εισπρακτικούς λόγους. Θα το δεχθούμε;

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ : Ξεπουλάνε την Ελλάδα - Να τους σταματήσουμε





ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Παραλίες, ΔΕΗ. Λιμάνια
Ξεπουλάνε την Ελλάδα – Να τους σταματήσουμε

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014, 7.30 μ.μ.
Κεντρική πλατεία Ν. Σμύρνης

Ομιλητές:

Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, δημ. συμβουλος Πειραιά
Τάσος Ταστάνης, αρχιτέκτονας, δημ. σύμβουλος Γλυφάδας, μέλος Δικτύου «Ακτές ώρα μηδέν»
Αλέξης Χαρίτσης, ηλεκτρολόγος μηχανικός, συντονιστής τμήματος ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ : ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 ΣΤΙΣ 19:30 μ.μ. ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ
ΤΗΣ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ 240 ΧΙΛΙΟΜ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ»
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ ΣΤΙΣ 9 Ι0ΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 7.30 μ.μ.

Η Δημοτική μας κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» συμμετέχει στις εκδηλώσεις υποδοχής της πρωτοβουλίας «240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό» που συνδιοργανώνουν στις 9 Ιουλίου στις 7.30 μμ στην παραλία του Αγίου Κοσμά η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό» και άλλες συλλογικότητες.

Ο χρόνος, ο χώρος και το παλιό αεροδρόμιο

γράφει η Νάση Πετριτσοπούλου

Σχόλιο 1ο
Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Πάλι νύχτα. Από το Διαδίκτυο ακούω «Το ποτάμι του χρόνου». Δεν με πειράζει ο χρόνος που περνάει, ίσα ίσα, με καθησυχάζει, το πιστεύεις; Χωρίς αυτόν άλλωστε η ζωή - που ως γνωστόν «δεν είναι κάτι που έχουμε, αλλά κάτι που… περνάει» - δε θα υπήρχε.

Ούτε ο ύπνος με πειράζει. Δεν είναι χαμένος, αλλά γόνιμος, πολύτιμος χρόνος, μήτρα ονείρων και εμπειριών άλλων σεναρίων από αυτά που γράφουμε στον ξύπνιο μας, μα δικών μας και πάλι.

Αυτό που με επαναστατεί είναι η ιδέα ενός χρόνου ΞΕΝΟΥ, αποκομμένου από την κλωστή του κύκλου της ζωής μας, του  ν ε κ ρ ο ύ  χρόνου.

Κοιτάζω τον καθρέφτη και τον γιο μου…. Πώς θα είμαστε σε 99 χρόνια από τώρα;

Αστεία ερώτηση μου λες και με κοιτάς με το φόβο της τρέλας…

Κι όμως, ο κ.Λάμδα είπε ότι σε 99 χρόνια η γη του παλιού αεροδρομίου θα είναι πάλι δική μας…

Τι νόημα, αναρωτιέμαι, έχει μια τέτοια επισήμανση;

Υπολογίζω στα γρήγορα… σε 99 χρόνια από τώρα θα είμαι 142 χρονών, η κόρη μου 119 και ο γιος μου μόλις 110!
 
Ακόμα (και για να έχει νόημα η επιστροφή) η έκταση που θα αξιοποιήσει ο κ. Λάμδα θα γκρεμιστεί και θα ξαναγίνει πέτρα και χώμα!

Σε 99 χρόνια λοιπόν οι πολυτελείς κατοικίες, τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα με τα καζίνο και τα γήπεδα του γκολφ, οι μαρίνες και τα τζετ θα διπλωθούν ωραία σαν τραπεζομάντιλα και θα μετακομίσουν για να απλωθούν αλλού…

Ο χρόνος και ο χώρος θα είναι πάλι δικά μας στο παλιό αεροδρόμιο που δε θα λέγεται έτσι πια και που ούτε εμείς θα είμαστε εκεί για να μας τα επιστρέψει ο κ. Λάμδα… που ούτε κι αυτός θα είναι…

Δεν πειράζει, καλή καρδιά!

Κάποιοι κάπου θα είναι σε 99 χρόνια από τώρα και θα γελάνε με το ωραίο ανέκδοτο του χρόνου, του χώρου και του παραλόγου…
Υ.Γ. Ήταν το πρώτο σχόλιο πάνω στο θέμα του παλιού αεροδρομίου, με αφορμή την παρουσίαση της πρότασης της lamda development. Σύντομα το 2ο.

Σημ. 1 Το ποτάμι του χρόνου ανήκει στον Σταύρο Λάντσια.

Σημ. 2 Το σχόλιο για τη ζωή ανήκει στη Σιμόν ντε Μπoβουάρ, Γαλλίδα συγγραφέα, φιλόσοφο και φεμινίστρια.
Δείτε το  "Σχόλιο 2ο"

Ας είναι ελαφρύ το τσιμέντο, από τον ΚΥΡ