Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Διανομή 60 τόνων τροφίμων σε μία μέρα

Την τρίτη και μεγαλύτερη διανομή τροφίμων πραγματοποίησε το Σάββατο που μας πέρασε στο Άλσος Βεΐκου η Αλληλεγγύη για Όλους, με τη συνεισφορά παραγωγών από την Κρήτη που έδωσαν μεγάλο μέρος από την περισσευούμενη παραγωγή τους.

Η διανομή, που ξεπέρασε τους 60 τόνους, θα λειτουργήσει υποστηρικτικά για 50 κοινωνικές δομές σίτισης όλο το καλοκαίρι, καθώς η συγκέντρωση τροφίμων γίνεται δυσκολότερη.

Τα τρόφιμα διανεμήθηκαν βάσει των αναγκών που έχουν καταγραφεί σε κάθε περιοχή. Στη διαδικασία πήραν μέρος δομές απ' όλη την Αττική. Από εκείνες που εξυπηρετούν φτωχογειτονιές στο Πέραμα, μέχρι πρωτοβουλίες σε high class περιοχές, όπως Κηφισιά και Ψυχικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αλληλεγγύης για Όλους, ο αριθμός των οικογενειών που προστρέχουν για στήριξη στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης έχει αυξηθεί δραματικά, φτάνοντας τα 5.000 νοικοκυριά και τα 13.000 άτομα.

Αντί για τα σκούπιδια, 31 τόνοι λαχανικά στα πιάτα των φτωχών.

Νέα πλατφόρμα ελέγχου των οικονομικών των δήμων εισηγείται η Ρένα Δούρου

Η ενίσχυση των πρωτοβουλιών κοινωνικής αλληλεγγύης και των κοινωνικών δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα των νεοεκλεγέντων δημάρχων του λεκανοπεδίου Αττικής που πρόσκεινται στην Αριστερά.

Στο παραπάνω κατέληξαν επτά δήμαρχοι της Αττικής (Βύρωνα, Καισαριανής, Νέας Φιλαδέλφειας, Αγίας Παρασκευής, Κερατσινίου, Αιγάλεω, Περάματος) και εκπρόσωποι άλλων τριών νεοεκλεγέντων δημάρχων (Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου και Ζωγράφου), οι οποίοι συμμετείχαν
σε συζήτηση για την κοινωνική αλληλεγγύη στο 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθηνών.

Μεσούσης της οικονομικής κρίσης, οι δήμαρχοι αντάλλαξαν απόψεις για τα βήματα που πρέπει να γίνουν στην κατεύθυνση της ανακούφισης των πολιτών, από τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους. Όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη στήριξης των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης που λειτουργούν στις περιοχές τους από συλλόγους και πολίτες (κοινωνικά ιατρεία, φαρμακεία, φροντιστήρια, τράπεζες τροφίμων κ.α.), στην περαιτέρω καλλιέργεια του εθελοντισμού και στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκηση (ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, κ.α.).

Έσβησε η φωτιά στον Καρέα

Η φωτιά που είχε ξεσπάσει στον Καρέα το μεσημέρι έσβησε. 

Για την κατάσβεση βρέθηκαν  άμεσα 15 οχήματα της Πυροσβεστικής με 40 άνδρες, με την συνδρομή και εναέριων μέσων.

Στο συμβάν βοήθησαν  και οι εθελοντές της ΕΥΔΠΗ (Δήμου Ηλιούπολης) και της Αμεσης επέμβασης της Εθελοντικής ομάδας Βύρωνα.


Τέλος έγινε  διαβροχή μεχρι να γίνει λάσπη το έδαφος ,ωστε να εξαλειφθει κάθε κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Η  πυροσβεστική το ανέθεσε στην ομάδα Βύρωνα που είναι ο τομέας της, ωστόσο επιτηρει και το Π.Σ.


Πηγή

Έτοιμη η ελεύθερη παραλία του Αγίου Κοσμά να υποδεχτεί τους πολίτες και τα δημοτικά προγράμματα (φωτογραφίες)

Όπως κάθε χρόνο εθελοντές και εργαζόμενοι του Δήμου κάναμε όλες τις απαραίτητες εργασίες προκειμένου η παραλία να λειτουργήσει όσο είναι δυνατόν χωρίς προβλήματα...
 
Θα συνεχίσουμε, γιατί είναι ένας διαρκής πόλεμος με την καθημερινότητα...

 
Θα συνεχίσουμε γιατί είναι ένας πόλεμος με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα...

 
Θα συνεχίσουμε γιατί είναι ένας πόλεμος και με ανεγκέφαλους τοπικούς πολιτευτές-"φωτορεπόρτερς" που αντί να σηκώσουν το σκουπιδάκι, επιμένουν να υπηρετούν τα συμφέροντα διαπλεκόμενων "επενδυτών"...


Ακολουθεί φωτορεπορτάζ :

Σωματείο Εργαζομένων Δ. Ηλιούπολης : Απεργία στις 9 Ιουλίου


Νέα Σμύρνη : Σε ποια σημεία θα τοποθετηθούν βυθιζόμενοι κάδοι απορριμάτων

Ολοκληρώνονται εντός του Ιουλίου οι εργασίες εγκατάστασης βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων σε πέντε (5) σημεία της Νέας Σμύρνης.

1. Αγίας Σοφίας & Βοσπόρου
2. Αφροδίτης & Κυζίκου
3. Αγχιάλου & Ελλησπόντου
4. Πεζόδρομος Κεντρικής Πλατείας (25ης Μαρτίου)
5. Πλατεία Ιωνίας


Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και η λειτουργία του θα ξεκινήσει με την προσαρμογή δύο γερανών στα υπάρχοντα απορριμματοφόρα.
Τα πλεονεκτήματα των βυθιζόμενων κάδων είναι ότι δημιουργούνται διακριτικά σημεία συλλογής απορριμμάτων και όλα γίνονται υπόγεια χωρίς οσμές και θόρυβο.
Δημιουργούν μια καλλίτερη αισθητική εικόνα της πόλης και εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό αναπλάσεων και περιβαλλοντικής αναβάθμισης μέσα στον αστικό ιστό

Προϋπολογισμός Έργου: 222.000 €.
Χρηματοδότηση Έργου : ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ


Πηγή

1o Γυμνάσιο Αλίμου – κίνδυνος ατυχημάτων από την κακή κατάσταση στο γήπεδο του μπάσκετ!

Απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί στο γήπεδο μπάσκετ του 1ου Γυμνασίου Αλίμου με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι μαθητές από τραυματισμούς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νίκο Γκρέτσα, τα τελευταία  χρόνια δεν έχει γίνει καμία συντήρηση.

Ενημερώνω την απερχόμενη αλλά και την Νέα Δημοτική αρχή ότι ο χώρος του γηπέδου μπάσκετ έχει καταστραφεί είτε από την κακή κατασκευή , είτε από την μεγάλη χρήση , είτε από την έλλειψη σκέπαστρου του επανειλημμένα ζητούσαν οι Σύλλογοι Γονέων αλλά δυστυχώς χωρίς οι αρμόδιοι να φροντίσουν για την κατασκευή του.

Τα δάπεδο είναι σε απαράδεκτη κατάσταση και μπορεί να προκαλέσει από θλάσεις έως βαριές κακώσεις στους μαθητές του σχολείου μας και χρήζει άμεσης επισκευής πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ενώ εξυπηρετεί και τους μικρούς μαθητές των Δημοτικών της περιοχής μέσω της σχολής Μπάσκετ , εκτός από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου, Αλίμου.

Καμία επισκευή ή συντήρηση των χώρων αθλοπαιδιών δεν έγινε τα τελευταία χρόνια στο 1ο Γυμνάσιο Αλίμου όπως και εμείς ως μέλη του Συλλόγου έχουμε πληροφορηθεί.

Παρακαλώ την απερχόμενη Δημοτική αρχή να φροντίσει για την συγκεκριμένη επισκευή έως την 1η Σεπτεμβρίου 2014 ενώ ζητάμε να υπάρχει καινούργιο δάπεδο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
ο Πρόεδρος Νίκος Γκρέτσας

Δήλωση της Ρένας Δούρου για την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ

Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, με την προσφυγή στη μη-λύση της επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ, για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει τον αδιέξοδο για τη χώρα και καταστροφικό για την οικονομία και την  κοινωνία, χαρακτήρα
των πολιτικών της. 
 
Η προσφυγή αυτή αποτελεί μη-λύση του προβλήματος της ΔΕΗ, μη-λύση του ενεργειακού προβλήματος της χώρας, μη-λύση της ενεργειακής φτώχειας των ευπαθέστερων κοινωνικά ομάδων που όλο και αυξάνονται εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας, μη-λύση στο ζητούμενο της ανάπτυξης της χώρας. 
 
Γιατί είναι βέβαιο ότι η ανάπτυξη δεν περνά μέσα από επιστρατεύσεις και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Αλλά από πολιτικές ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.
 

Μεγάλη απάτη με «μαϊμού» θέσεις εργασίας, απο ιδιωτική εταιρία.

Μια μεγάλη σπείρα εξαπάτησης εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση. Η οργάνωση εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες με το πρόσχημα εύρεσης εργασίας σε διάφορες χώρες του εξωτερικού και μάλιστα με υψηλές απολαβές.

Για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί (από τις 26 Ιουνίου) έξι Ελληνες ηλικίας από 41 έως 60 και μια γυναίκα 20 ετών.

Την πρώτη υπόθεση, εξιχνίασε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες με το πρόσχημα εύρεσης εργασίας σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. Για την εμπλοκή τους στην εγκληματική ομάδα αναζητούνται για να συλληφθούν ακόμα δύο ημεδαποί, μια 38χρονη και ένας 45χρονος.


Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά συναυτουργία τετελεσμένης και σε απόπειρα, από την οποία η προξενηθείσα ζημιά ξεπερνά το ποσό των 120.000 ευρώ, της απειλής, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας.


Πώς έστησαν το κόλπο γκρόσο

Γιάννης Δραγασάκης:διπλή συζήτηση με το παρελθόν και για το μέλλον της Αριστεράς

Συνέντευξη στον Μιχάλη Σιάχο

«Το “μπαλάκι” είναι στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πείσει, να ενθαρρύνει, να ανταποκριθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει εξετάσεις με εξεταστή την κοινωνία”, τονίζει μιλώντας στον Δρόμο της
Αριστεράς ο Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος. Για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών εκτιμά ότι αντανακλά βαθύτερες τάσεις και μονιμότερες πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι το αποτέλεσμα των «αυτοδιοικητικών δείχνει πως οι δεσμοί μας με την κοινωνία δεν έχουν εκείνο το βάθος ούτε εκείνη την πυκνότητα που χρειαζόμαστε». Αναφερόμενος στο από δω και πέρα, επισημαίνει ότι είναι κρίσιμη «η προγραμματική μορφοποίηση και ομογενοποίηση» του κόμματος, ενώ στέκεται με έμφαση στην οργανωτική ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όπως λέει χαρακτηριστικά «είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με την εκλογική του επιρροή». Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ότι έχει γίνει σημαντική δουλειά και σημειώνει ότι «τώρα πρέπει να περάσουμε σε μια νέα φάση με μεγαλύτερη εμπλοκή όλου του κόμματος και μεγαλύτερη εξωστρέφεια».

Τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα και η -επιτρέψτε μου να πω- αναντιστοιχία ανάμεσα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις Eυρωεκλογές, τι μηνύματα για πιθανές πολιτικές και οργανωτικές αδυναμίες εκτιμάτε ότι στέλνουν στον ΣΥΡΙΖΑ;

Καταλύτης εξελίξεων η ενότητα για τη ΔΕΗ

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου
"Κερδίζει υποστηρικτές η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα"
Η ενότητα που οικοδομείται γύρω από το κίνημα για την υπεράσπιση της ΔΕΗ αναδεικνύεται καταλύτης των εξελίξεων. Η κυβέρνηση στριμώχνεται στο καναβάτσο και λόγω της διευρυνόμενης κοινωνικής συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΔΕΗ, παρά το στερεότυπο της "σκληρής συντεχνίας", το οποίο καλλιεργεί με πείσμα το σύστημα Σαμαρά. Η κυβέρνηση καταφεύγει στην επιστράτευση ελπίζοντας πλέον μόνο στα ΜΑΤ και τον "κοινωνικό αυτοματισμό", τον οποίο τροφοδοτεί με όλες της τις δυνάμεις.

Την ίδια ώρα κερδίζει καθημερινά περισσότερους υποστηρικτές και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ. Θετική στάση παίρνουν αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές, οι ΑΝ.ΕΛΛ., η ΔΗΜ.ΑΡ. αλλά και το ΚΚΕ, το οποίο διατηρεί το δικό του σκεπτικό. Από αύριο ξεκινούν συναντήσεις στο πολιτικό επίπεδο για να πάρει σάρκα και οστά η πρωτοβουλία αυτή, χωρίς βεβαίως να αγνοούνται, ούτε όμως και να μεγεθύνονται, οι επιμέρους διαφορές.

Η θετική δυναμική στην κοινωνία αποτελεί ήδη μια κατάκτηση, που πρέπει να αξιοποιηθεί θετικά από όλους. Κάθε μάχη έχει τη δική της αυτονομία, όμως η ενότητα για τη ΔΕΗ μπορεί να γίνει καταλύτης εξελίξεων και πρόπλασμα νέων συμπτώσεων στα κρίσιμα θέματα του αιγιαλού και των συντάξεων, που έπονται.

Πηγή

"Αιτία πολέμου" το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό

"Στον αντίποδα της κυβερνητικής χίμαιρας, κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό είναι το κίνημα που αναπτύσσεται
ενάντια στο εκτρωματικό νομοσχέδιο"

της Χαράς Καφαντάρη *

Τελώντας σε κατάσταση πανικού, η μνημονιακή συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, υποταγμένη στις απαιτήσεις της τρόικας και αφού πρώτα έκλεισε τη Βουλή ελλείψει σοβαρών νομοσχεδίων προς ψήφιση (!), τρέχει τώρα, μέσα από τη διαδικασία των θερινών τμημάτων να ψηφίσει μια σειρά σημαντικότατες διατάξεις. Μεταξύ των άλλων περιλαμβάνονται νομοσχέδια «γενικής απορρύθμισης του χώρου», τα οποία
καταργούν τους όποιους κανόνες χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση προωθεί τα νέα Ρυθμιστικά Σχέδια Αττικής (ΡΣΑ) και Θεσσαλονίκης (ΡΣΘ). Πρόσφατα ψηφίστηκε νόμος για τον πολεοδομικό σχεδιασμό και τις χρήσεις γης, ενώ σε διαδικασία συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος, είναι και νομοσχέδιο για τον Τουρισμό.

Όλα τα παραπάνω νομοθετήματα είναι ενταγμένα στην ίδια λογική και πλαίσιο -του Μεσοπρόθεσμου και των εφαρμοστικών νόμων- με κατεύθυνση την απλοποίηση ή και την κατάργηση της διαδικασίας των απαραίτητων αδειοδοτήσεων και μελετών, ενώ δυστυχώς ανοίγουν τον δρόμο στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την άνευ ορίων ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα στο όνομα δήθεν της κάλυψης του δημόσιου χρέους.

Παρασκευή 11 Ιουλίου : τα περιβαλλοντικά κινήματα στο Σύνταγμα


ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΑΣ ΣΝΥΡΝΗΣ : ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΓΙΑΛΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Το νομοσχέδιο με τον παρελκυστικό τίτλο «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας» που προωθεί η κυβέρνηση προβλέπει μεταξύ άλλων τη νομιμοποίηση πάσης φύσεως αυθαίρετων κατασκευών και καταπατήσεων εφόσον προέρχονται από επιχειρήσεις, το μπάζωμα της θάλασσας, την περίφραξη παραλιών, την ολοκληρωτική κατάληψη παραλιών για επιχειρηματικές δραστηριότητες (ξαπλώστρες, αναψυκτήρια, γήπεδα κ.λπ.) χωρίς υποχρέωση να αφήνουν κενό χώρο και ανοίγει το δρόμο για την δυνατότητα πώλησης των αιγιαλών μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόκειται για το χαριστικό χτύπημα στην ήδη προβληματική κατάσταση των ελληνικών παραλιών και ακτών, με τις πάμπολλες αυθαιρεσίες. Φαίνεται όμως πως το παράδειγμα της Ισπανίας, που αφού κατέστρεψε τις ακτές της προσπαθεί τώρα να τις απελευθερώσει από το τσιμέντο, δεν αγγίζει τις μνημονιακές νεοφιλελεύθερες αγκυλώσεις.
  • Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο-έκτρωμα και ν ασταματήσει κάθε προσπάθεια για πώληση των παραλιών.
  • Διεκδικούμε τη διατήρηση του δικαιώματος όλων για ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές και τις παραλίες της χώρας.
  • Καλούμε όλους τους πολίτες να αγωνιστούμε μαζί ώστε να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και να ματαιωθούν τα δήθεν «επενδυτικά» σχέδιά της για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Η Ελλάδα δεν πουλιέται!

ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

Επιτυχής δράση ενημέρωσης για "ελεύθερες παραλίες - δικαίωμα όλων"

Επειδή ο γιαλός δεν πάει στραβά...
αλλά εμείς στραβά αρμενίζουμε...










Επιτυχής ήταν δράση που συνδιοργάνωσαν την Παρασκευή 4 Ιουλίου στην ελεύθερη παραλία του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου του πρ. κάμπινγκ  Βούλας , οι  δύο συλλογικότητες για την ενημέρωση και συλλογή υπογραφών από τους λουόμενους για το νέο νομοσχέδιο, αλλά και την υφιστάμενη ζοφερή πραγματικότητα για τις παραλίες , με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους και την συστράτευσή τους  σε κοινούς αγώνες για τη διάσωση των παραλιών και την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές .
 

Δέκα μικρές ερωτήσεις του μικρού υπουργού για τη μικρή ΔΕΗ

Στη βουλή, αναγκασμένος να παρουσιαστεί σε επιτροπή που συνεδριάζει για να ελέγξει το κοινοβουλευτικό του έργο, βρέθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος. Ο Γιάννης Μανιάτης του μικρού ΠΑΣΟΚ είχε φτιάξει και δέκα μικρές ερωτησούλες για τη μικρή ΔΕΗ, ώστε να λύσει όλες τις απορίες των γραφικών τύπων που προβάλλουν αντιρρήσεις στην απελευθέρωση της αγοράς μέσω της πώλησης στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων του κράτους.

Κωδικοποιώντας λοιπόν δέκα, μικρά, σημαντικά κατ’ αυτόν ερωτήματα γύρω από το θέμα, έδωσε και τις αντίστοιχες μικρές απαντήσεις.

Αρχικά αναρωτήθηκε αν ξεπουλιέται ή δεν ξεπουλιέται το πιο παραγωγικό κομμάτι της ΔΕΗ, για να απαντήσει πως δεν είναι δα και το πιο παραγωγικό κομμάτι το 30%. Δεν είναι ούτε πιο προσοδοφόρο, ούτε και λιγότερο από το 70%. Για την ακρίβεια, το 70% νικάει το 30%. Θύμισε ωστόσο, πως αρκετά κομμάτια που πωλούνται είναι και λίγο σάπια, αλλά μετά θυμήθηκε πως όσα λέει καταγράφονται και μπορεί να τα μάθει ο επενδυτής και να κάνει πίσω.

Ελλάδα έχεις ταλέντο: Ο Κικίλιας Πολισμάνος

Νέα παράσταση έκανε πρεμιέρα για τον θίασο της κυβέρνησης Σαμαρά την Τρίτη, με τον Βασίλη Κικίλια να ανεβάζει στην Ερμού και την Ακρόπολη το πολυαναμενόμενο “Ο Βασιλάκης πολισμάνος”. Στην εν λόγω παράσταση, ο υπουργός κυνήγησε πλανοδίους έμπορες και μετανάστες που δεν μπήκαν παράνομα στη χώρα.


Αρχικά, ο τίτλος που είχε προκριθεί ήταν “ο Βασιλάκης μπάτσος”, όμως επικοινωνιολόγοι της Συγγρού αλλά και ο ίδιος ο σεναριογράφος έθεσαν βέτο, αφού εξήγησαν πως τον μπάτσο τον έχει παίξει στο παρελθόν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και μάλιστα με επιτυχία.

Θα ήταν λοιπόν άδικο, ο φέρελπις νέος της Νέας Δημοκρατίας να εγκλωβιστεί σε ένα ρόλο που δεν θα μπορούσε να αποφύγει τις συγκρίσεις.

ΥΠΟΣΤΕΓΟ : παρουσίαση του Εγχειρήματος "Τελαίθριον" την Πέμπτη 10 Ιουλίου

Πρόκειται για μία κοινότητα με στόχο την ανάπτυξη της πρώτης οίκο-κοινότητας στην Ελλάδα, η οποία λειτουργεί ως πρότυπο αυτάρκειας, υγιών και αρμονικών συνθηκών ζωής με σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες και στο οικοσύστημα, εκμετάλλευσης των ανανεώσιμων πηγών για ενέργεια, χρήσης καθαρών και αποτελεσματικών Μέσων Μεταφοράς, συνεχούς έρευνας και εκπαίδευσης σε όλα τα σχετικά θέματα και τεχνολογίες, τα οποία θα είναι διαθέσιμα προς όλους. 

Η κοινότητα βρίσκεται στο όρος Τελαίθριον της Βόρειας Εύβοιας και φιλοδοξεί να αποτελέσει υπόδειγμα αειφορίας και παράδειγμα τρόπου ζωής απόλυτα εναρμονισμένου με το φυσικό περιβάλλον.

Είσαι κομμουνιστογενής ρε;

 
Άνευ προηγουμένου πολιτικάντικη, λαϊκίστικη και τυχοδιωκτική πολιτική.
Έτσι χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ
του Βενιζέλου την πρωτοβουλία
του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα
με θέμα το μέλλον της ΔΕΗ.
Και εντυπωσιάζει η όσμωση
του ελάσσονος κυβερνητικού εταίρου
με το μείζον δεξιό αφεντικό.
Δεν συμφωνούν πια μόνο στα έργα -και τι έργα!-, αλλά και στα λόγια, στις λέξεις, στα σημεία στίξης.
Ο γλωσσοπλάστης Βενιζέλος
έφτασε να αντιγράφει
τον Σαμαρά και τη μονταζιέρα του
ακόμα και στους χαρακτηρισμούς για την Αριστερά.

Προσθέτει όμως και κάτι στην κυβερνητική προπαγάνδα το ΠΑΣΟΚ. Μην του φάμε το δίκιο: Για να καταφέρουν να πάρουν μαζί τους τις ψήφους του ΚΚΕ, είναι αναγκασμένοι (και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους και τις ορθές επαναλήψεις αυτό κάνουν) να υιοθετήσουν την καθολική αντιευρωπαϊκή στάση του ΚΚΕ κατά της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας. Ήρθε η ώρα επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την μεγάλη απόφαση: Τελικά είναι ένα κομμουνιστογενές κόμμα παλαιάς κοπής ή ένα ευρωπαϊκό κόμμα , όπως υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας όταν συναντά τον Πρόεδρο της ΕΚΤ;

Ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Μπήκα στην Ιατρική, από τον ΚΥΡ