Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Και πράσινο και τσιμέντο στο Ελληνικό του Λάτση

Της Χαράς Τζαναβάρα

«Προσφορές» προς την τοπική κοινωνία και «αγριάδες» προς την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ περιλάμβανε η χθεσινή συνέντευξη Τύπου της Lamda Development, όπου έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση των σχεδίων για τα 6.200 στρέμματα του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό και της παράκτιας ζώνης του Αγίου Κοσμά. Βγάζοντας… αριστερό φλας, ο Οδ. Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας του ομίλου Λάτση, ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους όλοι οι κοινωνικοί φορείς που στεγάζονται σήμερα σε κτίρια του παλιού αεροδρομίου, αλλά σε χώρους που θα συμφωνηθούν μέσα από διάλογο.

Το Κοινωνικό Ιατρείο

Ειδική αναφορά έκανε στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, το οποίο εξυπηρετεί δωρεάν πάνω από 20.000 πολίτες τον χρόνο που στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. «Θα στεγαστούν σε καλύτερους χώρους», υποσχέθηκε, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει μέριμνα και για τους αθλητές που χρησιμοποιούν ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

«Όχι» στα κυβερνητικά σχέδια για τον αιγιαλό

γράφει ο Στράτος Ιωακείμ

Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού και ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης αντιστέκονται στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για την ιδιωτικοποίηση του αιγιαλού, που προωθείται για ψήφιση και ετοιμάζεται να βάλει ταφόπλακα στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.



Τον δρόμο της ρήξης με τα κυβερνητικά σχέδια για τον αιγιαλό και τις παραλίες επιλέγουν φορείς και κάτοικοι που οργανώνουν τον αγώνα τους εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Σε μια μαζική συνέλευση που διοργανώθηκε στην εμβληματική ελεύθερη παραλία του Ελληνικού από την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, την Κυριακή 22 Ιουνίου, αποφασίστηκαν οι δράσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες.

Δ.Σ. Ελληνικού-Αργυρούπολης : Συνεχίζουμε ακόμη καλύτερα, την δράση και προσφορά μας στις νέες συνθήκες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Κυριακή 15 Ιουνίου συνεδρίασε το προεδρείο της παράταξης με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο μας  στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και άλλων στελεχών.
 
Έγινε μια πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών όπου σημειώθηκε ότι παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, που έφερε την παράταξη μας στη δεύτερη θέση, παραμένουμε μια πολύ ισχυρή και συσπειρωμένη δύναμη μέσα στο δήμο μας, με μακρόχρονη ιστορία, προσφορά, αρχές και αξίες.
 
Επιβεβαιώθηκε η βούληση όλων να συνεχίσουμε ακόμη καλύτερα, την δράση και προσφορά μας στις νέες συνθήκες, αξιοποιώντας την εμπειρία από το προηγούμενο διάστημα, αντλώντας δύναμη από το λαό που μας εκτιμάει και μας στηρίζει.
 
Αποφασίστηκε η ανασυγκρότηση της παράταξης με την ανακαταγραφή όλων των μελών της και τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης της στις αρχές Σεπτέμβρη.


Η Γραμματεία
 

Μαύρη τρομοκρατία πάνω από τη Ν. Φιλαδέλφεια - συνέντευξη του Άρη Βασιλόπουλου στον "105,5 στο κόκκινο'

Φωνάζοντας «Εδώ στη Νέα Φιλαδέλφεια, εδώ θα σας γαμήσουμε τις μάνες και τα αδέλφια», δεκάδες οπαδοί της ΑΕΚ εισέβαλαν χτες το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ελληνισμού της Διασποράς και κατέλαβαν τον χώρο, αποτρέποντας με τραμπουκισμούς την
προγραμματισμένη ανοιχτή συζήτηση για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, την προστασία του Άλσους Φιλαδέλφειας και το γήπεδο της Ένωσης. Την ώρα της "εφόδου" βρίσκονταν μέσα πολλοί κάτοικοι που αντιτάσσονται στην τσιμεντοποίηση του άλσους, αρκετοί με τα παιδιά τους, θέλοντας να "σπάσουν" την τρομοκρατία, που έχει επιβληθεί με τη βία από τους υποστηρικτές του Μελισσανίδη, και να συζητήσουν για το θέμα που καίει την περιοχή. Από τον χώρο απουσίαζαν οι αστυνομικές δυνάμεις, καθώς παρόντες ήταν μόλις τέσσερις αστυνομικοί, που... κρύβονταν πίσω από πηγαδάκια κατοίκων για να παρακολουθούν τις εξελίξεις. Αποτέλεσμα, η συζήτηση, παρά την παραμονή των κατοίκων για ώρα στον χώρο, να μη γίνει ποτέ.

Οι απειλές δεν τους τρόμαξαν

Στον απόηχο της αναβολής της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας, αλλά και της άγριας επίθεσης τραμπούκων την Παρασκευή, σε συγκέντρωση κατοίκων, κατά την οποία τραυματίστηκαν οκτώ κάτοικοι και προκλήθηκαν φθορές στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο "Στρούγκα", oι δήμαρχοι Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας και Ν. Ιωνίας, Άρης Βασιλόπουλος και Ηρακλής Γκότσης αντίστοιχα, πήραν την πρωτοβουλία να προγραμματίσουν ανοιχτή συζήτηση. Στην ανοιχτή συζήτηση θα μπορούσαν να συμμετέχουν και οπαδοί της ΑΕΚ. Ήταν ηλίου φαεινότερο όμως ότι αποκλειστικός τους σκοπός ήταν να μη γίνει ποτέ οποιαδήποτε κουβέντα.

Ιδιωτική σοβιετία


γράφει ο Γιώργος Κυρίτσης

Στην προσπάθειά της να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ, για την ακρίβεια να αποσπάσει το φιλέτο και να το παραδώσει, με προίκα τους καταναλωτές, σε κολλητούς (Μυτιληναίο, Μπόμπολα κ.λπ.), η κυβέρνηση και τα
φιλοκυβερνητικά μίντια επαναφέρουν τη ρητορική της τελευταίας Σοβιετίας. Υπονοούν πως η ΔΕΗ είναι δημόσια και γι' αυτό δεν πάει καλά ως επιχείρηση, άρα πρέπει να την ξεφορτωθούμε.

Φυσικά όλα αυτά είναι ψέματα, και το γνωρίζουν. Η ΔΕΗ δεν είναι δημόσια, είναι κατ' ουσίαν ιδιωτική, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και, παρά το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις που θέλουν να την πουλήσουν φρόντισαν διά πράξεων και παραλείψεων να τη λεηλατήσουν, η ΔΕΗ παραμένει κερδοφόρα επιχείρηση, μοιράζει μάλιστα και μέρισμα.


Το επόμενο επιχείρημα, λογική συνέπεια του προηγούμενου, είναι ότι το κράτος δεν μπορεί να κάνει τον επιχειρηματία. Πρόκειται περί ενός ιδεολογικού επιχειρήματος, το οποίο δεν δικαιώνεται από την πράξη.

Η ενέργεια στο απόσπασμα!!!

γράφει ο Δημήτρης Καπέλλας
Η συγκυβέρνηση, μετά την ήττα των ευρωεκλογών και την προσεχή κατάρρευσή της, φέρνει στο θερινό τμήμα της Βουλής χωρίς καμία απολύτως λαϊκή νομιμοποίηση το πλέον καταστροφικό νομοσχέδιο της θητείας της.

Επιχειρεί την ντε φάκτο διάλυση της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας δημιουργώντας τη λεγόμενη «Μικρή ΔΕΗ», στην οποία δίνει το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ,  των εργαζομένων αλλά και ..των πελατών της!Επίσημη δικαιολογία; Ο ανταγωνισμος!

Και για να τελειώνουμε μια και καλή με τον μύθο της συγκυβέρνησης περί ελευθέρου ανταταγωνισμού στην ενέργεια με την δημιουργία μιας ιδιωτικής εταιρίας και μιας ...δημόσιας.

Δεν ιδιωτικοποιείται απλά η "μικρή ΔΕΗ" αλλά ολόκληρη η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, αφού στα προαπαιτούμενα της τρόικας που έχει υπογράψει, το 2015 μετοχοποιείται και το υπόλοιπο 17% της «παλαιάς ΔΕΗ» που περνάει πλέον και αυτή σε στρατηγηκό "επενδυτή "αρα  σε ιδιωτικό έλεγχο!!!

Επιχειρείται δηλαδή μια έξω και πέρα από κάθε λογική, η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ενέργειας δημιουργώντας μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ένα στενό ιδιωτικό μονοπωλιακό καρτέλ, που δεν συναντάται πουθενά σχεδόν στον αναπτυγμένο κόσμο πλην των χωρών της λεγόμενης «μπανανίας»!

"Λέγομαι Καράμπελας...", από τον ΚΥΡ

Ακτές Ωρα Μηδέν - ψήφισμα



Μια Σαμοθράκη έχει περάσει μέχρι στιγμής στο ΤΑΙΠΕΔ

Οι ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου για τον αιγιαλό πλήττουν ευθέως και ανεπανόρθωτα τον πυρήνα του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας

Η δίδυμη παραλία Σίμου και Σαρακήνικου στην Ελαφόνησο, δύο παραλίες σημαντικής περιβαλλοντικής αξίας, έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ


Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση με συντονισμένες ενέργειες προωθεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ το ξεπούλημα των παραλιών του τόπου μας, για τη δόμηση ιδιωτικών εγκαταστάσεων εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων. 

Και τις εμφανίζει ως «αξιοποίηση» και «ανάπτυξη», ενώ στην πραγματικότητα συνιστούν την οριστική απώλεια των τελευταίων πολύτιμων δημόσιων -ελεύθερων- παραλιακών χώρων. 
 
Και το όποιο τίμημα -ψίχουλα για την ακρίβεια- εντός 10 ημερών θα βρεθεί στον ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ για το χρέος.

Για τη σύσκεψη που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο

Σας παρουσιάζουμε σημείωμα φίλης που παραβρέθηκε σε ανοιχτή συνέλευση πολιτών για τη σωτηρία του αιγιαλού και του πρώην αεροδρομίου που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στην ελεύθερη παραλία του Αγίου Κοσμά την Κυριακή 23 Ιουνίου . Είναι ενδιαφέρον να το διαβάσετε, να το προωθήσετε και να ενωθούμε όλοι μας με όσους είναι αποφασισμένοι να παλέψουν ενάντια στα περιβαλλοντοκτόνα σχέδια Λάτση (και υποτακτικών, βεβαίως βεβαίως..!)

Μόλις γύρισα από τη συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού. Είμαι αισιόδοξη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε βλέποντας τη συμμετοχή και την αγωνιστική διάθεση των παρευρισκομένων.

Το ενωτικό μέτωπο στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και "οι Ρινόκεροι"

"Όταν η ΔΕΗ πωλείται, και μιλάω για το σήμερα, για το τώρα, για το "αυτή" τη στιγμή κι όχι για κάτι μελλοντικό, δεν είναι δυνατόν να μην συμμετέχεις σε μέτωπο κατά του εισβολέα και να συζητάς οικονομικά προβλήματα, ούτε είναι δυνατόν να μένεις εκτός από θέματα πιθανής αντιπάθειας. Σου κλέβουν το σπίτι κι εσύ τσακώνεσαι στην αυλή με τον αδερφό σου γιατί σου πήρε ένα τάλιρο; Σώσε πρώτα το σπίτι και μετά πες του για το τάλιρο"

γράφει ο Σταμάτης Θεοδωρόπουλος

Λίγες ημέρες πριν από το εγκληματικό και προδοτικό για τον ελληνικό λαό ξεπούλημα δημόσιας και λαϊκής περιουσίας, αυτό της ΔΕΗ και των θυγατρικών της, έγινε το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, το 36ο της ομοσπονδίας, και είναι ηλίου φαεινότερο πως αποτελεί το σημαντικότερο απ' όλα όσα έχουν λάβει χώρα από την ίδρυσή της.

Η επίθεση που δέχεται η ΔΕΗ σήμερα είναι ουσιαστικά εκείνη που κάλεσε τον κάθε αγωνιστή και την κάθε παράταξη μπροστά στα εφιαλτικά σχέδια να λάβει θέση και να αποφασίσει ποιο θα είναι το αύριο, πώς η ομοσπονδία θα σηκώσει το ανάστημά της απέναντι στα επαίσχυντα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας και ποια θα είναι η στρατηγική της προκειμένου να διαφυλαχτούν τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων της επιχείρησης.

Είναι αλήθεια πως, όπως ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα, έτσι και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα λειτουργούσε "λαβωμένη", ταλανιζόμενη κυρίως από εσωτερικά της προβλήματα (που υπάρχουν όπως παντού άλλωστε), μα και από συνεχείς, ακατάπαυστες μπορεί να πει κανείς, μιντιακές επιθέσεις (τόσο σε επίπεδο ομοσπονδίας όσο και προσώπων) που μοναδικό στόχο είχαν την απαξίωση της μεγαλύτερης ομοσπονδίας εργαζομένων της Ελλάδας στα μάτια του λαού, την απαξίωση (είναι κομβικό σημείο αυτό) των συνδικαλιστικών στελεχών της και ουσιαστικά την απαξίωση συνολικά της ίδιας της επιχείρησης μέσω δημοσιογραφικών "παπαγάλων" που εργάζονται προφανώς στον κυβερνητικό Τύπο και κάποιους που πιθανότατα, εργάζονται σε επιχειρηματικούς κύκλους που βρίσκονται εν αναμονή προκειμένου να υφαρπάξουν τον μεγαλύτερο βιομηχανικό κολοσσό, μα και βασικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας, που λέγεται ΔΕΗ και "ενέργεια" για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς να μπορεί να υπάρξει καμία αντίδραση από τους εργαζόμενους της, με μια ΓΕΝΟΠ διαλυμένη ή, στην καλύτερη περίπτωση, μια ΓΕΝΟΠ στα χέρια συνδικαλιστικών παρατάξεων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση και που πιο εύκολα καθοδηγούνται στον δρόμο της αδράνειας τη στιγμή του ξεπουλήματος, κρατώντας τον δρόμο ανοιχτό και τα "σκυλιά" δεμένα.

Το "στοίχημα" λοιπόν αυτού του συνεδρίου ήταν η αναγέννηση της ΓΕΝΟΠ και έπρεπε να ξεπεραστούν ταχύτατα όλοι οι παραπάνω σκόπελοι που ανέφερα. Ένα εγχείρημα δύσκολο, μα απολύτως αναγκαίο όσο και η ανάσα, μιας και η ομοσπονδία αυτή οφείλει και πρέπει να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στην οργάνωση αντίστασης κατά των ξεπουλημάτων, τόσο της ίδιας της επιχείρησης από την οποία προέρχεται και των εργαζομένων που εκπροσωπεί, μα και ιδρυτής και οργανωτής, εάν το προτιμάει, κανείς ενός συνολικού - κοινού μετώπου αντίστασης και αγώνα όλων των σωματείων και Ομοσπονδιών που οι επιχειρήσεις τους βρίσκονται στον τιμοκατάλογο "προσφορών" του ΤΑΙΠΕΔ και όχι μόνο, μα απέναντι σε οτιδήποτε εκποιείται και μάλιστα έναντι πινακίου φακής (ενέργεια - λιμάνια - ακτές - νερό - Υγεία - Παιδεία κ.λπ.).

Πώς όμως μπορεί αυτό να γίνει εφικτό, και μάλιστα όταν οι δυνάμεις στη ΓΕΝΟΠ που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, μετά την ανεκδιήγητη και γραμμένη με τα πιο μελανά χρώματα στην Ιστορία κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, απέκτησαν σε εκείνο το διάστημα ποσοστά τέτοια ώστε να θεωρούνταν φαβορί για την προεδρία της Ομοσπονδίας (το σενάριο της "αδράνειας" που περιέγραψα πιο πάνω);
Ο τρόπος είναι ένας και μοναδικός, ένας μονόδρομος που περιγράφεται με τρεις λέξεις, την εξής μια ενότητα - ενότητα - ενότητα.

Ενότητα όλων των προοδευτικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων. Ενότητα όλων των αριστερών δυνάμεων που παρά τις επιμέρους διαφορές τους οφείλουν να κάνουν ένα βήμα πίσω από αυτές (χωρίς να απαρνούνται την αυτοτέλειά τους) και αμέσως να κάνουν δύο βήματα μπροστά σε οριζόντια γραμμή ώστε να παραταχθούν και να στήσουν ατσάλινο, αδιαπέραστο τείχος απέναντι στα όποια αντιλαϊκά και αντεργατικά σχέδια της εθελόδουλης κυβέρνησης.

Και αυτό ακριβώς συνέβη.

Συμφωνώντας και υπογράφοντας μια κοινή διακήρυξη που είχε τους τρεις αυτούς βασικούς άξονες:

Α) Την απόκρουση και την ακύρωση των σχεδίων της τρόικας και των ντόπιων υπαλλήλων της, για τον όμιλο ΔΕΗ, αλλά και το ξεπούλημα του συνόλου της περιουσίας του ελληνικού λαού (νερό, λιμάνια, αεροδρόμια, παραλίες κ.ά.)

Β) Το σταμάτημα αυτών των βάρβαρων, αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών, με την ακύρωση των Μνημονίων και την υιοθέτηση μιας άλλης πολιτικής, που θα βάζει τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους πάνω από τα κέρδη των αγορών.

Γ) Τον συνεχή αγώνα για να επανέλθει η παραγωγή του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά στα χέρια του Δημοσίου, συγκροτήθηκε κοινό μέτωπο με την ονομασία ΕΑΜΕ/ΔΕΗ (Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων) που πληροί όλες τις πιο πάνω (αναγκαίες για το εγχείρημα) προϋποθέσεις.

Το Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο όχι μόνο κατέλαβε την πρώτη θέση στο, συνέδριο άρα και στο προεδρείο, αλλά "έστειλε" στη δεύτερη θέση τις μέχρι πριν από λίγο καιρό δυνάμεις της ΔΑΚΕ με διαφορά 14 αντιπροσώπων (ψήφων). Ο κ. Σαμαράς σαφώς απογοητεύτηκε.

Όμως μοναδικός αντίπαλος δεν ήταν η ΔΑΚΕ. Εκτός από τις αναμενόμενες παρατάξεις που τα προεδρεία τους ακόμη και σήμερα πίνουν νερό στο όνομα των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου και της παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ και δεν τίθεται θέμα προς συζήτηση (από εκείνους), υπήρξαν και δυνάμεις που προς έκπληξή μας (μιας και είναι συμμαχία αριστερών δυνάμεων), βρέθηκαν απέναντι σε αυτό το δύσκολο (μα νικηφόρο τελικά και διδακτικό ενδεχομένως) εγχείρημα και συντάχθηκαν στη λογική των Σαμαρο-Βενιζελικών, οι οποίοι εξαρχής δεν ήθελαν τη διεξαγωγή συνεδρίου και με δικαιολογίες τα εσωτερικά οικονομικά προβλήματα της ομοσπονδίας έβαζαν συνεχώς θέμα αναβολής ή μη διεξαγωγής.

Μάλιστα δεν κατέβαλαν τις απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις προς την ομοσπονδία, ως όφειλαν, δεν ήταν ταμειακώς εντάξει όπως ορίζει το καταστατικό και γι' αυτούς τους λόγους ζήτησαν και πήραν αναβολή του συνεδρίου (προκειμένου να συνεννοηθούν με τα μέλη τους, υποτίθεται, το συνέδριο ξεκίνησε κανονικά αρχές Απριλίου και φτάσαμε Ιούνιο), όπου και πάλι ζήσαμε την ίδια εικόνα και λογική, μη ταμειακώς εντάξει και ζητούμενο από εκείνους η μη διεξαγωγή (η λογική της αδράνειας).

Όμως υπάρχει χρόνος; Σαφώς και όχι. Εξαναγκαστικά το προεδρείο πήρε απόφαση αποκλεισμού τους με πλειοψηφία από τις διεργασίες προκειμένου να διεξαχθεί το συνέδριο και να φτάσουμε επιτέλους σε κάποιο αποτέλεσμα.

Μην ξεχνάμε πως την Πέμπτη 26 Ιουνίου κατατίθεται στο θερινό τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο ξεπουλήματος της μικρής ΔΕΗ και πως η πώληση του ΑΔΜΗΕ (των δικτύων) τρέχει.

Οι "αποκλεισμένοι" σύνεδροι στράφηκαν προς τη Δικαιοσύνη, η οποία απεφάνθη (αναμενόμενο) υπέρ της συμμετοχής τους στο συνέδριο, μια απόφαση που στην ουσία κερδισμένους έβγαλε όλους εμάς που θέλαμε τη διεξαγωγή του. Στο κάτω - κάτω αυτό ήταν το ζητούμενο και σε καμία περίπτωση δεν πιστεύει κανείς σε αποκλεισμούς, όλοι πρέπει και επιβάλλεται να συμμετέχουν και αυτό είναι θέμα ηθικής και όχι νομικών τερτιπιών.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να παρατηρήσω και να σημειώσω πως οι συνάδελφοι αυτοί και τα σωματεία τους εκπροσωπήθηκαν από τον νομικό σύμβουλο του κ. Παναγόπουλου! Και ώς ένα σημείο είναι φυσικό, μιας και, όπως καταλαβαίνουμε όλοι, τις συμβουλές τους οι Σαμαρο-Βενιζελικοί προφανώς από κάπου τις παίρνουν.. Όμως... και θα σταματήσω εδώ σε αυτό το όμως... Κι αυτό γιατί, ειλικρινά, για τους υπόλοιπους έχω μείνει με την απορία.

Όταν η ΔΕΗ πωλείται, και μιλάω για το σήμερα, για το τώρα, για το "αυτή" τη στιγμή κι όχι για κάτι μελλοντικό, δεν είναι δυνατόν να μην συμμετέχεις σε μέτωπο κατά του εισβολέα και να συζητάς οικονομικά προβλήματα ούτε είναι δυνατόν να μένεις εκτός από θέματα πιθανής αντιπάθειας. Σου κλέβουν το σπίτι κι εσύ τσακώνεσαι στην αυλή με τον αδερφό σου γιατί σου πήρε ένα τάλιρο; Σώσε πρώτα το σπίτι και μετά πες του για το τάλιρο.

"Όταν στην πόλη μπήκαν οι ρινόκεροι και τη διέλυαν, οι άνθρωποι μάλωναν μεταξύ τους για το αν έχουν ένα η δύο κέρατα τα αφηνιασμένα ζώα" - Ευγένιος Ιονέσκο
 
* μέλος του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, μέλος της Γραμματείας του Τομέα Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή

Σε ρόλο μεσιτικού γραφείου η κυβέρνηση

«Το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των αιγιαλών, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος συνιστούν τα νέα μνημονιακά εγκλήματα στα οποία η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προχωρούν ακάθεκτοι, γνωρίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση - Δύο νομοσχέδια, ένα κατεπείγον και ένα επείγον, θα ψηφιστούν έως την Παρασκευή στο Α' Θερινό Τμήμα, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προλάβει τις προθεσμίες πριν από την άφιξη της τρόικας.

  Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων: Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό // Απόσυρση δύο κεφαλαίων του νομοσχεδίου για το χωροταξικό // Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της "αξιοποίησης" του Ελληνικού // Δημ. Στρατούλης: Το ξεπούλημα της ΔΕΗ, πλήγμα στην εθνική κυριαρχία της χώρας (βίντεο) 

Με νομοσχέδια βομβαρδίζει τη Βουλή η κυβέρνηση, που βιάζεται να περάσει όλα τα «προαπαιτούμενα» της τρόικας. Υπενθυμίζεται πως όταν έκλεισε η Ολομέλεια της Βουλής, στις 4 Ιουνίου, κυβερνητικά στελέχη διαβεβαίωναν ότι «δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο νομοθετικό έργο το επόμενο διάστημα που να απαιτεί Ολομέλεια» (!). «Το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των αιγιαλών, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος συνιστούν τα νέα μνημονιακά εγκλήματα στα οποία η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προχωρούν ακάθεκτοι, γνωρίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει ότι «θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια τους, θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, και δεν θα αφήσει τη χώρα έρμαιο στις ορέξεις των δανειστών».

Ακτές Ώρα Μηδέν

Στα γραφεία του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση 100 περίπου εκπροσώπων επιστημονικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων και φορέων, οι οποίοι ανακοίνωσαν τη δημιουργία του πανελλήνιου δικτύου «ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ», με σκοπό την αποτροπή ψήφισης του γνωστού νομοσχεδίου για τον αιγιαλό και τις παραλίες. Με σύνθημα ότι η βιώσιμη ανάπτυξη, η σωτηρία των αιγιαλών από την άγρια ανοικοδόμηση και η διατήρηση της ελεύθερης πρόσβασης στις ακτές αποτελεί δημόσιο συμφέρον το οποίο βρίσκεται πάνω από κάθε κομματική προτίμηση, το δίκτυο «ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ» αποφάσισε σειρά δράσεων και εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για την ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το νομοσχέδιο, το οποίο είχε αποσυρθεί προεκλογικά εν όψει της γενικής κατακραυγής, κατατίθεται στη Βουλή προς ψήφιση μέσα στις επόμενες μέρες. Για το λόγο αυτό, είναι επείγον και κρίσιμο να δηλωθεί η πανελλήνια αντίθεση στο νομοσχέδιο.

Πολίτες και οργανώσεις
 καλούνται:

Περί μείωσης του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης...

γράφει η Χαρά Καφαντάρη*


"Δύο χρόνια τώρα, η μνημονιακή συγκυβέρνηση σχεδίασε και εκτέλεσε με παταγώδη αποτυχία κάποια αποσπασματικά και αναποτελεσματικά μέτρα, προσπαθώντας να «ξεγελάσει» τον ελληνικό λαό και τους Ευρωπαίους εταίρους"

Πολλή συζήτηση γίνεται τελευταία γύρω από την... όψιμη πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Έχουμε ήδη την εμπειρία δύο χειμερινών περιόδων, μετά την απόφαση της μνημονιακής συγκυβέρνησης να εξισώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης με εκείνον του πετρελαίου κίνησης. Μια απόφαση που έγινε προσπάθεια εν πολλοίς να αιτιολογηθεί και να ακολουθηθεί στη βάση της υπαρκτής ανάγκης πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων, το οποίο όμως δυστυχώς εξακολουθεί να οργιάζει.

Η άστοχη επιβολή του μέτρου είχε χωρίς υπερβολή τραγικές συνέπειες, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στον χειμαζόμενο από τα μνημονιακά μέτρα ελληνικό λαό, ενώ παράλληλα έπληξε το περιβάλλον και την ποιότητα του αστικού ατμοσφαιρικού αέρα και επιδείνωσε τη δημόσια υγεία.

Η Λαϊκή Συνέλευση Ν.Φιλαδέλεφειας-Ν.Χαλκηδόνας για το γήπεδο της ΑΕΚ και τα επεισόδια

Νέα Φιλαδέλφεια 22/06/2014


Η Λαϊκή Συνέλευση Ν.Φ./Ν.Χ. καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις δολοφονικού χαρακτήρα επιθέσεις ενάντια στον λαό της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας που έγιναν την Παρασκευή 20-06.
Οι καθοδηγούμενοι μπράβοι του Μελισσανίδη, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους σκεπτόμενους και υγιείς οπαδούς και φιλάθλους της ΑΕΚ, προπηλάκησαν πολίτες, έσπασαν, έκαψαν, επιτέθηκαν για να εκφοβίσουν και να αφαιρέσουν το δημοκρατικό δικαίωμά μας να συζητάμε και να αποφασίζουμε για τα ζητήματα της πόλης μας.

Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές αρχές για την χαρακτηριστική ανοχή και κάλυψη των εντεταλμένων μπράβων.

Καταγγέλλουμε την “εισβολή” και τους βανδαλισμούς του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου της Στρούγκας.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι το γήπεδο δεν είναι το πρόβλημα αλλά το πρόσχημα. Υπάρχουν λύσεις στα πλαίσια των νόμων και των κανόνων για την ανέγερσή του.
Όμως στοχεύουν στην άλωση της πόλης μας, του δάσους και των δημόσιων χώρων της, για να αποτελέσουν βορά στα “επιχειρηματικά” σχέδια της Συγκυβέρνησης και του Μελισσανίδη.