Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ο Άρειος Πάγος δικαιώνει τα stage – Τι μπορούν να διεκδικήσουν από το Δημόσιο χιλιάδες εργαζόμενοι

Χιλιάδες εργαζόμενοι στα προγράμματα stage του Δημοσίου και των φορέων του θα μπορούν από εδώ και στο εξής να διεκδικήσουν αναδρομικά κανονικό μισθό και ασφάλιση.

Σύμφωνα με απόφαση-βόμβα του Αρείου Πάγου που ανοίγει το δρόμο για τη διεκδίκηση,
οι επαναλαμβανόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν αφορούσαν ούτε εργασιακή εμπειρία ούτε μαθητεία αλλά παρείχαν εξαρτημένη εργασία.

Πάντως, όπως γράφει η ελευθεροτυπία, δεν τίθεται θέμα επαναπρόσληψής τους στις παλιές τους θέσεις αλλά θα έπρεπε να αμείβονται με μισθό αντίστοιχο των τακτικών υπαλλήλων των ίδιων θέσεων σε δήμους, περιφέρειες και υπηρεσίες του Δημοσίου.

Πηγή

Χάνουν το επίδομα ανεργίας όσοι έχουν ακίνητο ή Ι.Χ.

Σχέδιο σοκ που απειλεί το επίδομα ανεργίας και πλήθος άλλων επιδομάτων, καθώς αυτά θα χορηγούνται με περιουσιακά κριτήρια, επεξεργάζονται υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών κατ’ εντολήν της τρόικας.

Για την καταβολή των κοινωνικών παροχών θα λαμβάνονται, δηλαδή υπ’ όψιν όχι μόνο τα εισοδήματα που απέκτησε ο ενδιαφερόμενος κατά το εκάστοτε προηγούμενο έτος αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει, δηλαδή τα ακίνητα, τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα δίκυκλα, τα σκάφη αναψυχής και τα λοιπά κινητά αντικείμενα μεγάλη αξίας που έχει στην κατοχή του.

ΥΠΕΣ: Ημερίδα για τις δημοτικές παιδικές χαρές

Ημερίδα με θέμα τις δημοτικές παιδικές χαρές διοργανώνει το υπουργείο Εσωτερικών και ο υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 και ώρα 11:00  στην Αίθουσα Συνεδρίων/ Κέντρο Τύπου Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης - Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. (Φραγκούδη
11 & Αλ. Πάντου, Καλλιθέα, δίπλα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είσοδος από Αλ. Πάντου).

Η εκδήλωση απευθύνεται στους δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής (εν ενεργεία και νεοεκλεγέντες), στους Προϊσταμένους των Τεχνικών Υπηρεσιών των δήμων της Αττικής, καθώς και στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.

Πηγή

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ : «Οι “μπράβοι” των 500 ευρώ χτύπησαν τις μανάδες μας»

της Ντίνας Δασκαλοπούλου

Ο 44χρονος γραμματέας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αρχιμανδρίτης Βασίλειος Βαρβέλης, συντάραξε το ελληνικό Διαδίκτυο με ένα κείμενό του για τις καθαρίστριες. Κάτι παραπάνω ξέρει άλλωστε, αφού -όπως αναφέρει- «η μάνα μου καθαρίστρια, εγώ παιδί κι ανίψι καθαριστριών».

Σίγουρα δεν είναι ο ιερωμένος που έχουμε συνηθίσει: μιλάει μια γλώσσα απλή και καθημερινή, έχει ταξική συνείδηση κι είναι ορκισμένος αντιφασίστας. Αν δεν γνωρίζεις τον αρχιμανδρίτη Βασίλειο Βαρβέλη, νομίζεις ότι πρόκειται μάλλον για ευφάνταστο τρολ. Ευτυχώς για όλους μας, ο 44χρονος γραμματέας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας είναι υπαρκτό πρόσωπο. Από την Παρασκευή, ένα ποστάρισμά του για τις καθαρίστριες κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.



Η παρέμβαση


«Η μάνα μου καθαρίστρια, εγώ παιδί κι ανίψι καθαριστριών. Ελαμπαν τα σπίτια που δούλευε 6 μέρες την εβδομάδα και την έβδομη, την Κυριακή, (στην “αργία” της), να καθαρίσει και το δικό μας το σπίτι κι εμάς, να μαγειρέψει ένα πιάτο ζεστό φαγητό, να πλύνει, να απλώσει, να σιδερώσει, να μας αγκαλιάσει και να ξεκουραστεί. Αυτή η μάνα μου!
Ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Η νέα πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ


του Γαβριήλ Σακελλαρίδη*

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι αδιαμφισβήτητα ένα ιστορικό γεγονός στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας. Με τις πρόσφατες ευρωεκλογές μπορούμε να πούμε ότι ουσιαστικά ολοκληρώθηκε ένας πρώτος κύκλος, αυτός δηλαδή που ξεκίνησε το 2012: «o ΣΥΡΙΖΑ του 27%». Αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «ταβάνι» για τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος της ριζοσπαστική Αριστεράς. Είναι το «εν δυνάμει κατώφλι» για μια νέα περίοδο που ανοίγει από τις ευρωεκλογές και μέχρι τις εθνικές εκλογές και αποτελεί τη βάση για τον δεύτερο κύκλο, αυτόν του «ΣΥΡΙΖΑ της αυτοδυναμίας».

Δύο ερωτήματα ανοίγονται: Πρώτα από όλα, «γιατί αυτοδυναμία» και δεύτερον, «εντάξει, αυτοδυναμία, αλλά πώς;»

Στο πρώτο ερώτημα η απάντηση δεν υποκρύπτει ούτε την «αλαζονεία του πρώτου» ούτε μία κακώς εννοούμενη αυτάρκεια. Ομως μια αριστερή κυβέρνηση, για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της, είναι θεμιτό να επιδιώκει να είναι αυτοδύναμη. Αυτό δεν σημαίνει ότι η συζήτηση περί των συμμαχιών κλείνει με την απάντηση «αυτοδυναμία». Ακόμα και μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να επιδιώξει ευρύτερες συμμαχίες –ακόμη και σε επιμέρους ζητήματα– στον βαθμό που αυτές ανταποκρίνονται σε προγραμματικές συμφωνίες.

Η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα είναι πιο κρίσιμη, γιατί ουσιαστικά απαντάει στο ερώτημα «με ποια στρατηγική ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αξιοποιήσει την παρακαταθήκη του πρώτου κύκλου». Και εδώ χρειάζεται ξεκάθαρη απάντηση, χωρίς αμφισημίες.


Ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Απίστευτο περιστατικό στην Κίνα – Έβλεπε συνεχώς Μουντιάλ και πέθανε από αϋπνία

Κινέζος, ποδοσφαιρόφιλος και λάτρης του Μουντιάλ, βρέθηκε νεκρός μπροστά στην τηλεόρασή του, λίγες ώρες μετά το 5-1 της Ολλανδίας από την Ισπανία.

Όπως αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, οι γιατροί που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό, δήλωσαν ότι ο Κινέζος έχασε τη ζωή του, λόγω έλλειψης ύπνου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα θρηνεί νεκρό λόγω Μουντιάλ. Ένας ακόμη Κινέζος λάτρης του ποδοσφαίρου, είχε πεθάνει στο Εuro 2012 που πραγματοποιήθηκε σε Πολωνία-Ουκρανία, καθώς επί 11 συνεχόμενες ημέρες έβλεπε όλους τους αγώνες!

Πηγή

Κατεβαίνει στους δρόμους η ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση

Η Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, να συμμετάσχουν στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014, στις 12.00μμ έξω από το Υπουργείο Υγείας ( Αριστοτέλους 17) στο πλαίσιο της 24ώρης Απεργίας της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν και της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

Μετά την απεργιακή συγκέντρωση, θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής  Μεταρρύθμισης και στο κέντρο αγώνα (Καραγεώργη της  Σερβίας )  που έχουν συγκροτήσει οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών , οι  σχολικοί φύλακες και οι καθηγητές.

Για να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής όλων των εργαζομένων, η Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει  Παναττική στάση εργασίας από 12.00 μμ έως και τη λήξη του ωραρίου.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο αγωνίζονται με απεργία-αποχή διαρκείας από την «αξιολόγηση». Δηλώνουν πως δε πρόκειται να συμπράξουν στη καθιέρωση των ατομικών μισθών, της διαρκούς κινητικότητας, των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων.

Πηγή

Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης : Χωρίς τέλος το θρίλερ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ TOY ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΝΑ:

Ολοκληρώθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων του Β΄ γύρου των Δημοτικών Εκλογών του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ανεξάρτητης Κίνησης Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, η οποία και δικαίωσε πλήρως τις προσδοκίες μας αφού σύμφωνα με τα ευρήματα της επανακαταμέτρησης η ελάχιστη διαφορά που καταγράφηκε στο αποτέλεσμα της Κυριακής της 25ης Μαΐου, όχι μόνον δεν υφίσταται πλέον αλλά και το αποτέλεσμα έχει αναστραφεί.

Θα ακολουθήσει η ένσταση στο αρμόδιο Δικαστήριο όπου θα μελετηθούν και θα αξιολογηθούν όλα τα ευρήματα της επανακαταμέτρησης και θα ληφθεί η οριστική απόφαση για τη Διοίκηση του Δήμου μας την επόμενη πενταετία. 

Τετάρτη 18 Ιουνίου : Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Βράχων

Στο Θέατρο Βράχων επιστρέφει την Τετάρτη 18 Ιουνίου ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου για την καλοκαιρινή του συναυλία στην Αθήνα. Η αναμονή είναι μεγάλη καθώς έχει έναν ολόκληρο χειμώνα να συναντηθεί με το κοινό του.

Με το πέρας της «χειμέριας νάρκης» και της ενασχόλησής του με τη δημιουργία του καινούργιου του δίσκου, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου επανέρχεται ξανά φέτος το καλοκαίρι με νέα δομή και με ελαφρώς ανανεωμένο μουσικό σχήμα εντάσσοντας στο πρόγραμμα των παραστάσεών του μερικά από τα νέα τραγούδια του δίσκου που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι.

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου παίζουν Ντάριο Φο

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 και ώρα 19.30

Θεατρική παράσταση

από το 3ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου

Το έργο του Ντάριο Φο:
“Δεν πληρώνω δεν πληρώνω”


Πολυχώρος Δημαρχείου
(Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων)


(Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος)


Πηγή

ΥΠΟΣΤΕΓΟ : Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ιουνίου

Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του κουνωνικού χώρου "Υπόστεγο" για τις υπόλοιπες μέρες του Ιουνίου :

Τρίτη 20/6/2014: Τακτική Συνέλευση στο Υπόστεγο (20:00)

Σάββατο 21/6/2014: Πάρτυ για την οικονομική ενίσχυση του Υποστέγου(21:00)

Τετάρτη 25/6/2014: Θεατρικός Μονόλογος - “Μάμμα Τόνι” των Φράνκα Ράμε & Ντάριο Φο από την ομάδα Πείρα(γ)μα (21:00)

Πέμπτη 26/6/2014: Συζήτηση/Παρουσίαση για τη συλλογή/διαχωρισμό/αποθήκευση (20:00)

Κυριακή 29/6/2014: Ενημέρωση από την οικολογική κοινότητα Τελαίθριον.(20:00)

Τρίτη 30/6/2014: Τακτική Συνέλευση στο Υπόστεγο (20:00)

Επίσης,

Κάθε Δευτέρα – Τετάρτη - Σάββατο στις 11:00 γίνονται μαθήματα YAWARA.
Κάθε Πέμπτη στις 19:00 μαγειρεύουμε όλοι μαζί στη Συλλογική Κουζίνα.
Κάθε Δευτέρα στις 20:00 βασικές αρχές ιστορίας και αισθητικής κινηματογράφου.
Κάθε Παρασκευή στις 19:00 βασικές αρχές κινησιολογίας, ερμηνείας, ορθοφωνίας ηθοποιού.

"το κούρεμα της τριάρας", από τον ΚΥΡ

Ανατροπή στη Γλυφάδα : Ανοιχτή Συνέλευση την Τετάρτη 18 Ιουνίου


ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 και ώρα 7.30 μ.μ. 
στο ΚΑΠΗ του Αγίου Τρύφωνα (Κ. Αθανάτου και Αρχιπελάγους) 
συγκαλείται 
ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ  
θέμα:
εκτίμηση αποτελεσμάτων - προγραμματισμός

"ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ"
 Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία
www.anatropistiglyfada.com/

Δεν υπάρχεις, από τον Αρκά


ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/6 ΣΤΙΣ 11:00 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΤΑΔΙΟΥ) ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ!

Όλοι εμείς οι άνεργοι, οι απολυμένοι, οι γυναίκες, οι νέοι που τελειώνουμε τις σχολές και δε βρίσκουμε δουλειά, δεν αντέχουμε να πληρώνουμε άλλο για να μετακινηθούμε, για να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες. Θέλουμε να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο κίνημα, διεκδικώντας την αξιοπρεπή διαβίωση των ανέργων και για το βασικότερο δικαίωμα, το δικαίωμα στην σταθερή και αξιοπρεπή εργασία. Οι μετακινήσεις, όπως και η υγεία, η παιδεία, η ασφάλιση είναι για εμάς κοινωνικό δικαίωμα, διεκδικούμε την κατάργηση των 5μηνων και το ελαστικών σχέσεων εργασίας, θέλουμε σταθερή δουλειά για όλους.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ. ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ. ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ.
  • Καλούμε όλους τους φορείς, τα σωματεία, τα συνδικάτα, τις επιτροπές γειτονιών και τις λαϊκές συνελεύσεις, τις συλλογικότητες ανέργων και εργαζομένων, σε μια κοινή διεκδίκησης της ελεύθερης χρήσης των ΜΜΜ, για τους άνεργους και τις άνεργες.
  • Διεκδικούμε η κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ, να είναι ισοδύναμη της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
ΔΕΥΤΕΡΑ 23/6 ΣΤΙΣ 11:00 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΤΑΔΙΟΥ) ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ,ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ,ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ,ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ,ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΕΙΤOΝΙΩΝ