Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Τσίπρας: Ούτε βήμα πίσω - Κερδίσαμε μια μάχη έχουμε μπροστά τον πόλεμο (Video)

 
"Το δράμα της χώρας και του λαού δεν αφήνει περιθώριο για θριάμβους και ευησυχασμό – φέτος δεν υπάρχει χρόνος για μπάνια", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με το ΚΕΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας νωρίτερα σε συνεδρίαση της Κ.Ο. και της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά ότι "κερδίσαμε μια κρίσιμη μάχη, ο πόλεμος όμως είναι μπροστά μας και θα είναι σκληρός".

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΧΤΟΥΡΗ 51 ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

H ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:30 μμ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ 18ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (τέρμα Σαχτούρη)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ
ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΧΤΟΥΡΗ 51
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Πριν λίγες ημέρες διαπιστώσαμε ότι σε κατοικία στην οδό Σαχτούρη 51 στον Άγιο Δημήτριο, εγκαταστάθηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας Wind με δυνατότητα χρήσης μέχρι 3 κεραιών εκπομπής-λήψης.

Αρχικά, ορισμένοι κάτοικοι κινητοποιηθήκαμε άμεσα προκειμένου να διερευνήσουμε την κατάσταση, αλλά και να ζητήσουμε από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου την απομάκρυνση της κεραίας. Αξίζει να επισημάνουμε εδώ ότι σε λιγότερο από 50 μέτρα από το σημείο λειτουργούν σχολεία, άλλες κεραίες και υποσταθμός της ΔΕΗ και ότι τα τελευταία χρόνια πολλοί γείτονες διαμαρτύρονται συνεχώς για «ανεξήγητους» πονοκεφάλους και ότι υπάρχει σοβαρό ιατρικό ιστορικό στην περιοχή με διάφορες ασθένειες .

Δικαστικές αποφάσεις - τα συμπεράσματα δικά σας


Δύναμη Ζωής : Κίνηση εντυπωσιασμού

Ανακοίνωση σχετικά με την εισήγηση του απερχόμενου Περιφερειάρχη να εισηγηθεί την παραίτηση των μελών της Εκτελεστικής Επιτρoπής του ΕΔΣΝΑ.

Το πάγωμα των τεσσάρων διαγωνισμών για τα εργοστάσια επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, συνιστά εκ των ουκ άνευ αναγνώριση της άρτι εκφρασθείσας λαϊκής ετυμηγορίας. Πρόκειται για κάτι το αυτονόητο.

Λιγότερο αυτονόητο και περισσότερο υποκριτικό είναι όμως το γεγονός ότι ο απερχόμενος Περιφερειάρχης επιχειρεί να προσαρμόσει την πραγματικότητα και τη νομιμότητα στα δικά του μέτρα και σκοπιμότητες. Ωστόσο ο νόμος είναι σαφέστατος ως προς το χρόνο ανάληψης των καθηκόντων της νέας περιφερειακής αρχής: το άρθρο 114, παρ. 3 του ν. 3852/2010 ορίζει ότι «Η εγκατάσταση του περιφερειάρχη […] γίνεται την 1η Σεπτεμβρίου του έτους διεξαγωγής των εκλογών»). 

Για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια "ομαδική απόλυση" από Βρούτση, 45 εργαζομένων στη Χαλυβουργία

Πραγματικότητα κάνει ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης τους χειρότερους εφιάλτες των εργαζομένων, που πλέον γνωρίζουν ότι μέσω του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας μπορεί να χάσουν μέσα σε μία νύχτα και σωρηδόν την εργασία τους. Χθες σε μία
μαραθώνια συνεδρίαση το ΑΣΕ με οριακή πλειοψηφία τεσσάρων έναντι τριών αποφάσισε να εγκρίνει τον ελλιπέστατο (όπως λένε οι πληροφορίες) φάκελο - αίτηση της Χαλυβουργίας Ελλάδος και να στείλει στην ανεργία εν μια νυκτί 45 εργαζόμενους της επιχείρησης συμφερόντων της οικογένειας Νικολάου Μάνεση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο εργάζονται (μετά τις αθρόες απολύσεις των περασμένων ετών) 96 άνθρωποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί που υπερψήφισαν ήταν η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη και δύο εκπρόσωποι του υπουργείου Εργασίας μαζί με τον εκπρόσωπο των εργοδοτών. Στην αντίπερα όχθη, καταψήφισαν ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, ένας ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Εργασίας και βέβαια ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ. Έτσι ολοκληρώθηκε το έγκλημα εις βάρος των εργαζομένων και για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια εγκρίνονται ομαδικές απολύσεις σε ποσοστό άνω του 5%.

Πάντως η χθεσινοβραδινή εξέλιξη αποτελεί τον Δούρειο Ίππο για την επέκταση του φαινομένου των ομαδικών απολύσεων στις μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να διώξουν το προσωπικό τους. Από την άλλη ο υπουργός Εργασίας αποκτά ένα ατού προκειμένου να πείσει την τρόικα ότι λειτουργεί το ΑΣΕ και «κόβει» κεφάλια εργαζομένων.

Πηγή

Εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη της υπογραφής Σαμαρά στο ΔΝΤ από την "Αυγή"

γράφει ο Νίκος Παπαδημητρίου

"ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Σαμαράς, αντί να "σκίζει" τα Μνημόνια, ετοιμάζεται να υπογράψει νέα. Οι επιστολές προς την τρόικα είναι δύο, και όχι μία, όπως ισχυρίστηκε η Σ. Βούλτεψη"

Πολλαπλώς ψευδόμενη συνελήφθη χθες η -νέα...- κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα που αποκάλυψε με το πρωτοσέλιδό της η "Αυγή" και την "υπογραφή Σαμαρά για νέα μέτρα".

Ισχυρίστηκε ειδικότερα, διά της νέας κυβερνητικής εκπροσώπου, ότι δεν υπάρχει νέα επιστολή, αλλά μόνο μια παλιότερη. Η πραγματικότητα όμως, δυστυχώς για το Μέγαρο Μαξίμου, το διαψεύδει: οι επιστολές είναι δύο, με συναφές, αλλά όχι ταυτόσημο περιεχόμενο.

Το δεύτερο ψεύδος αφορά την ουσία: Την ώρα που η ηγεσία της κυβέρνησης κήρυττε σχεδόν το τέλος των Μνημονίων, ο πρωθυπουργός είχε αναλάβει ήδη τις δεσμεύσεις στην "καρδιά" του προεκλογικού χρόνου, ενώ και η εκπρόσωπος χθες έκανε... γαργάρα ότι τα νέα μέτρα -που ζητά άλλωστε και η τρόικα- είναι ήδη καθ' οδόν. Συνεπώς, οι πρωθυπουργικές υποσχέσεις, από το προεκλογικό μπαλκόνι, για "σκίσιμο του Μνημονίου" δεν ήταν παρά πομφόλυγες και, με βάση και τις υπογραφές, συνειδητή επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού.

ΑΥΤΟΣ είναι ο νέος υπουργός οικονομικών, που τον παρουσιάζουν ως μέγα καθηγητή...


Ναι, μοιάζει απίστευτο αλλά ειναι αλήθεια!
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ο άνθρωπος που... παρουσιάζεται ως ο μέγας ακαδημαϊκός!
Δεν πειράζει, ανήκει στο ΙΕΚ ΣΗΜΙΤΗ!

Πηγή

"Αυτό είναι γονική παροχή", από τον ΚΥΡ

ΕΡΤ 2013-2014 : Ιστορία ερχόμαστε (6+8 στιγμιότυπα από τον Ηλία Σωτηρόπουλο)

 











Έξι στγμιότυμα  από το Νοέμβρη του 2013 κι οκτώ από την 11η Ιουνίου του 2014 με τη ματιά και την τέχνη του Ηλία Σωτηρόπουλου
 
1013 : το πάθος του αγώνα και η απόγνωση της ήττας, όταν το λουκέτο με τις χειροπέδες στην καγκελόπορτα επισφράγιζε το "μαύρο" στις οθόνες μας.


1014 : τα χαμόγελα της αισιοδοξίας ξανάρχονται.


Το μήνυμα του κοντράστ είναι αναπόφευκτο : "Ιστορία ερχόμαστε" !!!

Αλ. Τσίπρας: Σύντομα η ΕΡΤ θα επιστρέψει στην υπηρεσία της δημοκρατίας και του λαού - 10 φωτογραφίες από τον Μάριο Λώλο

Την υπόσχεση ότι σύντομα η ΕΡΤ θα επιστρέψει καλύτερη, στην υπηρεσία της δημοκρατίας και του λαού, έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας χθες το απόγευμα στη συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, για τον έναν χρόνο από το "μαύρο" στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.


Ο Αλ. Τσίπρας, έκανε λόγο για ένα "κακέκτυπο της ΥΕΝΕΔ" που εγκαταστάθηκε στο Ραδιομέγαρο και χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά να βάλει μαύρο στην ΕΡΤ "μια αντιδημοκρατική εκτροπή, ένα πραξικόπημα απέναντι στην πλουραλιστική ενημέρωση, τον πολιτισμό, την εργασία, την ίδια τη δημοκρατία".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ιδιαίτερα ότι "από την πρώτη στιγμή ένα γιγάντιο κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης από εργαζόμενους και ανέργους σε όλη την Ελλάδα μετέτρεψε την ΕΡΤ από δημόσια συχνότητα σε σύμβολο αγώνα, αλληλεγγύης, αυτοδιαχείρισης, υπεράσπισης της δημοκρατίας και του πολιτισμού".

Επίσκεψη στο ΜΚΙΕ από τον επίτιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου του Berkeley, Richard Walker

Ο καθηγητής κ. Richard Walker με την εθελόντρια
και μέλος του συντονιστικού μας οργάνου
Στέλλα Στενού, στο φαρμακείο μας


 
Την Παρασκευή 06/06/2014, είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε στο Μ.Κ.Ι.Ε. τον επίτιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου του Berkeley, Richard Walker, με ειδίκευση στην Αστική Γεωγραφία.  To πεδίο έρευνας του καθηγητή αναπτύσσεται γύρω από θέματα που αφορούν την Οικονομογεωγραφία, την Παγκοσμιοποίηση και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.  Ειδικό πεδίο έρευνας του καθηγητή αφορά στην σχέση της Κοινωνίας με το Περιβάλλον στις χώρες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ευρώπης.

Το σημαντικότερο έργο του καθηγητή τιτλοφορείται The Capitalist Imperative: Territory, Technology and Industrial Growth (Blackwell, 1989) στο οποίο κυριαρχεί η άποψη πως στο οικονομικό Καπιταλιστικό σύστημα, η γεωγραφική βιομηχανοποίηση ενέχει κεντρικό ρόλο στις κοινωνικές εξελίξεις και καθορίζει σημαντικά την οικονομική ανάπτυξη των περιφερειών, την ευημερία ή τον θάνατο ολόκληρων πόλεων. Ο Δρ. Richard Walker γνωρίζοντας τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός, εξέφρασε την επιθυμία του να γνωρίσει από κοντά το έργο μας και κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, βρήκαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για θέματα που άπτονται των δραστηριοτήτων του. Ας σημειωθεί ό,τι ο καθηγητής πέραν από το πλούσιο συγγραφικό του έργο, έχει συμβάλλει και ως ακτιβιστής σε περιβαλλοντολογικά προβλήματα της Πολιτείας της Καλιφόρνια, όπου και διαμένει.  Τον ευχαριστούμε για τον χρόνο που αφιέρωσε και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στις μελέτες του.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00) 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού) 
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org 
Email mkiellinikou@gmail.com

Καταρράκωση της Κοινωνικής Ασφάλισης με πρόσχημα την Κρίση

Η ομάδα επικοινωνίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού προχώρησε στη μετάφραση των κυριότερων σημείων της Έκθεσης της ILO (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας του ΟΗΕ) του 2014 για τις Πολιτικές Κοινωνικής Προστασίας Παγκοσμίως, που μπορείτε να την διαβάσετε εδώ http://www.ilo.org/wcmsp5/groups/public/—dgreports/—dcomm/documents/publication/wcms_245201.pdf και παρουσιάζουμε τα συγκλονιστικά στοιχεία παρακάτω.

Είναι πλέον προφανές ότι ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης όπως αυτή που διανύουμε, τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται σε δεινή κατάσταση.  Σύμφωνα με την Έκθεση της ILO (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας του ΟΗΕ), οι πολιτικές κοινωνικής προστασίας και ασφάλισης, που παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην υγεία, στην παιδεία, στη μείωση της φτώχειας και της κοινωνικής ανισότητας και στην υποστήριξη της ανάπτυξης, αντί να ενισχύονται, όλο και υποχωρούν.

2ήμερο προβολών και συζητήσεων στη Νέα Σμύρνη