Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Γενική συνέλευση ΡΑΚ – Κυριακή 1/6 – Αγ. Βαρβάρα Π.Φαλήρου

Μια μακρά προεκλογική περίοδος έλαβε τέλος! Και καταφέραμε πολλά, τρέξαμε πολύ και μέσα σε όλα αυτά περάσαμε καλά!

Την Κυριακή, λοιπόν, έχουμε ραντεβού στο πολιτιστικό κέντρο Αγίας Βαρβάρας (Αγ. Βαρβάρας 24), το απόγευμα στις 7 για να συζητήσουμε πώς θα βάλουμε τις βάσεις για μια συγκροτημένη, συνεπή και συνεχή παρουσία στα δημοτικά της πόλης μας. Το αποτέλεσμα, οι δυνατότητες και το δυναμικό που έχουμε μας επιτρέπει κάτι τέτοιο! Να είμαστε όλοι και όλες εκεί!

Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης : Συνεχίζουμε !!!


"ΗΛΙΟΥ-πόλις" : Το ταξίδι συνεχίζεται, προορισμός μας μια Ηλιούπολη δημοκρατική, συμμετοχική, αλληλέγγυα και αξιοπρεπή.

Η «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη» έδωσε μια τίμια και αξιοπρεπή μάχη χωρίς υποσχέσεις, εκβιασμούς και προσωπικές στρατηγικές απέναντι σε μια επιθετικότητα και παλιές νοοτροπίες. Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Δώσαμε έναν αγώνα χωρίς εκπτώσεις στα πιστεύω και τις αξίες μας, με όπλα μας το ήθος, την ανιδιοτέλεια, την συλλογικότητα. Αγωνιστήκαμε, αναδεικνύοντας πρώτιστα την ενότητα με άλλες συλλογικότητες και δημοκράτες συμπολίτες και αφήσαμε παρακαταθήκη.

Η «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη» έδειξε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Αποδείξαμε ότι μία αριστερή ριζοσπαστική και προγραμματική αυτοδιοικητική πρόταση μπορεί να έχει δύναμη και να νικήσει.

Παραταύτα οι Ηλιουπολίτες αποφάσισαν έστω και με αυτή την ισχνή πλειοψηφία αντίθετα απ’ όσα εμείς θέλαμε. Ο αγώνας μας οριακά δεν δικαιώθηκε. Όμως η σελίδα γύρισε. Το μέλλον είναι εδώ.

Θα συνεχίσουμε από τη θέση της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με όλους τους πολίτες και τις συλλογικότητες της πόλης να δίνουμε αγώνα για το δικαίωμα των πολιτών για μια ανθρώπινη διαβίωση. Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα οι ευθύνες μας είναι μεγαλύτερες και θα πρέπει η ανταπόκριση και η δουλειά μας να είναι περισσότερη και ουσιαστικότερη.

Το ταξίδι συνεχίζεται, προορισμός μας μια Ηλιούπολη δημοκρατική, συμμετοχική, αλληλέγγυα και αξιοπρεπή.





Ηλιούπολη, 26-5-2014
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

30 ώρες μετά την εκλογή της, η νέα περιφερειάρχης Αττικής μιλάει στη LiFO για όλα – Συνέντευξη

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της προεκλογικής περιόδου;
Δεν υπάρχει μία, ήταν καθημερινότητα. Έπρεπε κάθε μέρα να αντιμετωπίσω το ότι «δεν είμαι ίδια με τους άλλους». Τώρα που το σκέφτομαι, εγώ είμαι μάλλον πιο καχύποπτη από τους πολίτες. Είχαν δίκιο που ρωτούσαν αν ήρθα να τους πουλήσω ελπίδες και να κάνω καριέρα στην πολιτική. Αυτό το αντιμετώπιζα κάθε μέρα, μέχρι και την Κυριακή των εκλογών.


Αυτό το αποτέλεσμα το περιμένατε;
Εγώ ξεκίνησα πρώτη σε σχέση με τους άλλους υποψηφίους. Υπήρχαν δύο πραγματικότητες. Η μία των δημοσκοπήσεων και των προβλέψεων και η άλλη, της οποίας προσπάθησα να είμαι μέρος. Γύρισα πολύ το Λεκανοπέδιο. Από τη Φυλή και τις λαϊκές μέχρι τα μέρη όπου η Χρυσή Αυγή είχε τον πρώτο ρόλο. Και εκεί είπα ότι όχι για λόγους τιμής ή κομματικού πατριωτισμού, αλλά για λόγους που αφορούν εμένα ως πολίτη, τη μητέρα μου, τον αδερφό μου, τους φίλους μου πρέπει να συνεχίσω, ακόμα και αν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν καλύπτω το κενό και τα πράγματα είναι δύσκολα. Πριν από την πρώτη κάλπη ήξερα ότι έχει γίνει κάτι καλά. Με ορθό τρόπο. Τη δεύτερη εβδομάδα δούλεψα ακόμα πιο σκληρά. Γιατί είπα ότι δίνεται μια μάχη που δεν αφορά την Περιφέρεια Αττικής, δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Δίνεται μια μάχη σύγκρουσης δύο διαφορετικών λογικών ήθους. Και ας με πείτε υπερβολική!

ένα σχόλιο για το Μανώλη Γλέζο

του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη


Διαβάζω κάποιο ξένο άρθρο, κοιτάζω τις δύο αυτές παλιότερες φωτογραφίες και σκέφτομαι με κάποια θλίψη όλα τα "Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;" που ακούστηκαν από τενεκέδες ξεγάνωτους σ' αυτή τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.
 
Κοιτώ αυτόν τον υπέργηρο έφηβο και αναρωτιέμαι πώς γίνεται να παραμένει κανείς συνεπής για τόσο πολύ καιρό.


Κοιτώ και ξανακοιτώ αυτές τις δύο φωτογραφίες που απαντούν μεταξύ άλλων και στο ερώτημα "γιατί μας κύκλωσε η ασχήμια;" και προβληματίζομαι για τη τσιγκουνιά με την οποία τόσοι και τόσοι υποδέχθηκαν τη διαφαινόμενη πρωτιά του στις πρόσφατες ευρωεκλογές.


Στέκομαι μπροστά σ' αυτό το ακράδαντο τεκμήριο ισόβιας Ανησυχίας, προσπαθώντας να βρω μια άκρη για το τι διάολο συμβαίνει στα κεφάλια τόσων ανθρώπων και εμποδίζονται να αισθανθούν έστω και λίγη περηφάνια για τούτον τον σύγχρονό τους.

Σημαντική ενίσχυση της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο

Σε αξιοσημείωτη αύξηση των ποσοστών της Αριστεράς στην Ευρώπη και σε συνακόλουθη ενίσχυση της παρουσίας της στο νέο Ευρωκοινοβούλιο οδήγησαν οι ευρωεκλογές, με τους πολίτες να αποδοκιμάζουν τις πολιτικές της λιτότητας και να δείχνουν εμπιστοσύνη στις προτάσεις των κομμάτων της Αριστεράς που προτείνουν εναλλακτικές διεξόδους από την κρίση.

Στον αντίποδα της ανησυχητικής ανόδου της ακροδεξιάς με αποδυνάμωση των συντηρητικών δυνάμεων, η Αριστερά απέσπασε τόσο ποσοστιαία (συνολικό ποσοστό άνω του 6% πανευρωπαϊκά) όσο και αριθμητικά οφέλη, με αιχμή του δόρατος την Ελλάδα και την ιστορικών διαστάσεων νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.