Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ο Αλέξης Τσίπρας από την Ομόνοια μιλάει στο λαό της Αθήνας


Την Πέμπτη 22 Μάη στις 7.30 μ.μ
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην Ομόνοια στην Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας!
Στις 25 ψηφίζουμε
Στις 26 φεύγουν!

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΝΙΚΗ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΡΤΖΙΔΗ



ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ τον Γιάννη Κωνσταντάτο

γράφει η Παυλίνα Σιδηροπούλου*

 Σήμερα 21/5/2014 ήρθε στο χώρο εργασίας μου ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος συνοδευόμενος απο τον πρ. Δήμαρχο Γιάννη Τσαρπαλή. Η επίσκεψη του κ Κωνσταντάτου είχε συγκεκριμένο στόχο, να μου επιτεθεί γιατί η αδελφή μου ανάρτησε στο προφίλ μου ένα κείμενο που αναφερόταν στο τραγικό γεγονός του λουνα παρκ και την εκμετάλλευση που έγινε για πολιτικά συμφέροντα. Η επίθεση στο πρόσωπό μου έγινε ενώπιον των συναδέλφων μου και οι απειλές που μου εκτόξευσε δεν συνάδουν με την ιδιότητά του.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ τον Γιάννη Κωνσταντάτο ως ανώριμο, ανίκανο και ιδιοτελή. Λυπάμαι για το κατάντημά του να επιτίθεται σε εργαζόμενη επειδή είμαι κόρη του Πέτρου Σιδηρόπουλου. Οι απειλές για αγωγές που ξεστόμισε δεν με φοβίζουν.

Εργάζομαι δεκατρία χρόνια στον ΟΝΑΔΕΑ και συνεργάσθηκα με πολλές διοικήσεις ΑΨΟΓΑ. Δεν θα μας απαγορεύσει να έχουμε άποψη για τα τεκταινόμενα στο δήμο μας. Ας μαζέψει τη γλώσσα του γιατί στο μέλλον θα εκτίθεται καθημερινά. Για την απρεπή συμπεριφορά του ελπίζω να ζητήσει συγνώμη.


* η Παυλίνα Σιδηροπούλου είναι υπάλληλος στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης
(την καταγγελία τη βρήκαμε στο facebook)






Η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Β-Β-Β για τις εκλογές

Η Γενική Συνέλευση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών 
Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, που πραγματοποιήθηκε χθες, 
20 Μαΐου 2014  στην Πνευματική Εστία της Βούλας,  
μετά από πλούσιο διάλογο αποφάσισε την έκδοση  της παρακάτω Ανακοίνωσης-Δελτίου Τύπου: 

  «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου ήταν οι πρώτες στις οποίες συμμετείχε η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Μέσα σε λίγους μήνες ζωής η  Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών ΒΒΒ πέτυχε πολλά. Πέτυχε  να λειτουργήσει με διαδικασίες συλλογικές, έξω από παραγοντισμούς και προσωπικά συμφέροντα και ήταν δυναμικά παρούσα ενάντια στις προσπάθειες εκποίησης της δημόσιας γης. Πέτυχε να συνενώσει ανθρώπους,  που παρά την προέλευσή τους από διαφορετικούς πολιτικούς ή κινηματικούς χώρους, διαμόρφωσαν μέσα από διάλογο και σύνθεση κοινή πολιτική-αυτοδιοικητική πλατφόρμα και ανέπτυξαν κουλτούρα συνεργασίας και σεβασμού της διαφορετικότητας.  Με τη σταθερή και αγωνιστική της παρέμβαση στα κοινά του Δήμου, η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ήρθε για να μείνει.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΜΕΤΕΧΩ" Ριζοσπαστικής – Οικολογικής κίνηση Πολιτών ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες. Η δημοτική παραταξή μας την προηγούμενη Κυριακή των εκλογών 18/05/2014 έδωσε μια καθαρή και ελπιδοφόρα εκλογική μάχη.

Η παράταξή μας υπερδιπλασίασε την δύναμη της (σε ψήφους), και εξέλεξε 3 δημοτικούς συμβούλους έτοιμους να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών.
Τα μέλη και τα στελέχη της Ριζοσπαστικής – Οικολογικής Κίνησης Πολιτών “ΜΕΤΕΧΩ” ευχαριστούν θερμά τους συμπολίτες μας, που επέλεξαν, στήριξαν , εμπιστεύτηκαν και τίμησαν με την ψήφο τους , την αριστερή προοπτική στον Δήμο μας.

Η παράταξη μας υπόσχεται και δεσμεύεται δημόσια, ότι θα αγωνισθεί με την ενισχυμένη παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο να υλοποιηθούν οι δίκαιες διεκδικήσεις των δημοτών, των τοπικών κινημάτων και των συνδικαλιστικών και επαγγελματικών φορέων, ώστε ο Δήμος μας να αλλάξει προσανατολισμό, επιλογές και φυσιογνωμία. 

ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ : για τα αποτελέσματα του α΄ γύρου και για την αναμέτρηση της 25ης Μαΐου

Στις εκλογές της Κυριακής 18ης Μαΐου η δημοτική μας κίνηση πέτυχε μια πολύ σημαντική αύξηση της εκλογικής της δύναμης. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλες και όλους τους συμπολίτες μας για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Δεσμευόμαστε ότι από καλύτερη θέση και με μεγαλύτερες δυνάμεις θα συνεχίσουμε ανυποχώρητα, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, τους αγώνες μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Δώσαμε έναν αγώνα συλλογικό και ενωτικό, με “όπλο” τις θέσεις μας, το πρόγραμμά μας, τους αγώνες μας και το όραμά μας για έναν δήμο δίπλα στους ανθρώπους, για μια πόλη μέσα στη ζωή. Αντιπαραθέσαμε τις δικές μας αξίες και πολιτικές πρακτικές. Αυτές αναγνώρισαν και εμπιστεύτηκαν χιλιάδες συμπολίτες μας.

“ΗΛΙΟΥ-πολις, ανθρώπινη πόλη” ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΜΑΪΟΥ 8 μμ

ήθος και συνέπεια και στη σταυροδοσία


γράφει ο Δημήτρης Βάσσιος

Σήμερα δημοσιεύτηκε μια δήλωση υποστήριξης του Χρήστου Κορτζίδη από τον τ. Λυκειάρχη κύριο Γιώργο Λυμπερόπουλο που ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2010 με την τότε παράταξη του κυρίου Κωνσταντάτου. Το κείμενο που διαπνέεται και από στοιχεία αυτοκριτικής για την πολιτική στάση της "γενιάς" του κυρίου Λυμπερόπουλου, καταλήγει ως εξής :
 
"Χωρίς να παραγνωρίσω ότι, οι δημοτικές παρατάξεις που δεν κατάφεραν να είναι στο δεύτερο γύρο, παρουσίασαν ενδιαφέρουσες προτάσεις, αυτή τη Κυριακή  θα ψηφίσω με γνώμονα δύο βασικά συστατικά της δημοκρατίας, που ενώ θα περίμενε κανείς να διέπουν όλες τις πολιτικές παρατάξεις, δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει : Το ήθος και την συνέπεια! Γι' αυτό στις εκλογές της δεύτερης Κυριακής θα στηρίξω τον Χρήστο Κορτζίδη".


Το μυαλό μου πήγε σε κάποιες προεκλογικές "κόντρες" με πρωτοκλασσάτα στελέχη της "ενωμένης πόλης" τον καιρό που προσπαθούσαν να πείσουν ότι η παράταξή τους είναι αποτέλεσμα της ένωσης των τριών παρατάξεων των κκ Κωνσταντάτου, Πασβαντίδη και Τσαρπαλή. Ταυτόχρονα ισχυρίζονταν ότι η διεύρυνση της παράταξης του Χρήστου Κορτζίδη έγινε με στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ και της σκληρής Δεξιάς.

Τρεις μέρες μετά την κάλπη της περασμένης Κυριακής έχω να κάνω τρεις παρατηρήσεις :

Γιώργος Λυμπερόπουλος: Στις εκλογές της δεύτερης Κυριακής θα στηρίξω τον Χρήστο Κορτζίδη

Ο τ. Λυκειάρχης , Γιώργος Λυμπερόπουλος που ήταν υποψήφιος  Δημοτικός σύμβουλος, στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, με το συνδυασμό «Αγώνας για το μέλλον Ελληνικού Αργυρούπολης», στις Δημοτικές  εκλογές του 2010 έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Αγαπητοί συνδημότες , την ερχόμενη Κυριακή καλούμαστε να εκλέξουμε το νέο δήμαρχο της πόλης μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, αυτοί που εκλέγουμε θα είναι αυτοί που θα μας εκπροσωπήσουν και θα υπερασπιστούν τα συμφέροντά μας , απέναντι σε όσους πάνε να τα καταπατήσουν.

Ανήκω σε μια γενιά που οι πολιτικές της επιλογές απεδείχθησαν λάθος. Σε μια γενιά που ενώ έβλεπε τα πράγματα να πηγαίνουν στραβά ηρνείτο να παραδεχθεί την ευθύνη της και να σταματήσει να στηρίζει είτε με την ανοχή της είτε με τη ψήφο της, πολιτικούς ψεύτες και ανίκανους.

Για αυτό και τώρα έστω και αργά, παίρνω το θάρρος να κάνω μια διπλή έκκληση προς νέους και μεγάλους.

Τα αποτελέσματα του Α΄γύρου των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Γραμμένοι: 35.838  Ψήφισαν: 24.110 / 67,27%|  Έγκυρα: 23.002 / 64,18%|  Λευκά: 433 / 1,21%|  Άκυρα: 675 / 1,88%|  Αποχή: 11.728 / 32,73%

Υποψήφιος / Συνδυασμός
Ψήφοι
Ποσοστό
Έδρες
ΚΟΡΤΖΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
7.709
33,51%
6
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ
10.055
43,71%
7
ΒΑΖΑΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
ΞΑΝΑ Η ΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
2.454
10,66%
2
ΛΙΑΠΠΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
1.838
7,99%
1
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ
946
4,11%
1

“HΛΙΟΥ- πόλις, ανθρώπινη πόλη” : για το αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της 18ης Μάη 2014

Η “HΛΙΟΥ- πόλις, ανθρώπινη πόλη” νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τους χιλιάδες συμπολίτες μας  που μας τίμησαν χθες με την ψήφο τους.
Δώσαμε έναν καθαρό και τίμιο  αγώνα, χωρίς παροχολογίες, εκβιασμούς και παλαιοκομματικές    πρακτικές.
Ο Λαός της Πόλης μας, στην συντριπτική του πλειοψηφία, αποδοκίμασε τα έργα και τις ημέρες Βαλασόπουλου κι έστειλε μήνυμα ενότητας  και συνεργασίας όλων των Δημοκρατικών πολιτών, ενάντια στην αλαζονεία και τον αυταρχισμό.
Χτίζουμε μέτωπο  ενότητας , για ένα ελπιδοφόρο  αύριο απέναντι σ΄ένα  φθαρμένο χθες …
Την επόμενη Κυριακή ολοκληρώνουμε την ΑΝΑΤΡΟΠΗ, και το πετυχαίνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ .
Ενωμένοι δίνουμε την μάχη της Αλληλεγγύης και της Αξιοπρέπειας … 


Ηλιούπολη 19.5.2014
 “HΛΙΟΥ- πόλις, ανθρώπινη πόλη”
          Χρήστος   Κοκοτίνης
       υπ. Δήμαρχος Ηλιούπολης 







Κυριτσοβιντεάκι προεκλοτζικ