Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ρένα Δούρου : Να μην γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ αντικείμενο ψηφοθηρικής εκμετάλλευσης

Δήλωση της υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής», Ρένας Δούρου στον RealFM στην εκπομπή των Κ. Χαρδαβέλλα και Αγγ. Λάζου:

«Νομίζω ότι εδώ υπάρχει τεράστια υποκρισία. Αν κάποιος θεωρεί ότι εγώ δεν είμαι υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ, όχι μόνο είναι βαθιά νυχτωμένος αλλά πιστεύω ότι εξυπηρετεί και άλλους σκοπούς.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρη. Δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω από όσα έχω ήδη πει. Και το επαναλαμβάνω: δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο ψηφοθηρικής εκμετάλλευσης η καθ’ όλα δικαιολογημένη προσδοκία ενός κόσμου που έχει σημείο αναφοράς την ΑΕΚ.
Δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο ψηφοθηρικής εκμετάλλευσης το δικαίωμα να αποκτήσει ο κόσμος της ΑΕΚ το σπίτι του.
Αντάξιο της ιστορίας της και των παραδόσεών της.

Κάποιοι στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ έχουν πολύ επιλεκτική μνήμη.
Δηλαδή δεν αναρωτιούνται γιατί κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τι λέει η Δούρου.
Γιατί ενώ η υπόσχεση είχε δοθεί από καιρό… κάποιοι ποιούν την νήσσα;
Γιατί αυτό το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο προεκλογικά; Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;

Προειδοποιώ ότι όσοι στρατοί κι αν εξαπολυθούν εναντίον μου, κι εναντίον της «Δύναμης Ζωής», δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τις αξίες μας.
Αντιθέτως, παλεύω και παλεύουμε έτσι ώστε, όχι μόνο να γίνει το νέο γήπεδο, αλλά να είναι προσιτό στους φίλους της ΑΕΚ, που κατά βάση προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα και τις προσφυγικές συνοικίες και έχουν χάσει τις δουλειές ή μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους λόγω των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών. Να προβλέπονται δηλαδή, εκτεταμένες ζώνες κερκίδων του γηπέδου με φτηνό εισιτήριο για φτωχούς, ανέργους, οικογένειες, φοιτητές, μαθητές και άτομα με αναπηρία.

Τέλος, και λόγω των ημερών, καλώ τους πολίτες φιλάθλους να μην συμπεριφέρονται ως ραγιάδες παίζοντας το παιχνίδι κοτζαμπάσηδων και προεστών που, όπως και τότε έτσι και σήμερα, δεν νοιάζονται για το κοινό καλό.

Αν κάποιοι νομίζουν ότι ζουν τη ζωή που τους αξίζει, ας μην κάνουν τίποτε, ας συνεχίζουν να στηρίζουν αυτούς που μας έφεραν ως εδώ και συνεχίζουν να θέλουν να μας εξαπατούν.

Προσωπικά, επειδή πιστεύω ότι δεν μας αξίζει να έχουμε αυτή τη ζωή, καλώ όλους να παλέψουμε να την αλλάξουμε».

για τη συνέχιση του έργου της έντιμης και ικανής δημοτικής αρχής.

γράφει ο Γιώργος Γιαννουλάκης

Με  μοναδικό κίνητρο την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου και των κατοίκων του στις δύσκολες μέρες για όλους, αποφάσισα να συμμετάσχω στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Θα το κάνω μέσα από την παράταξη του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη γιατί με βρίσκουν σύμφωνο το έργο του και οι αγώνες του για το καλό του δήμου μας . Θέλω να βοηθήσω και εγώ με τις δυνάμεις που διαθέτω στη συνέχιση του έργου της έντιμης και ικανής δημοτικής αρχής.

Αισιόδοξα τα μηνύματα για την "Ανατροπή στη Γλυφάδα" (φωτογραφίες)

Το Σαββάτο 22 Μαρτίου το πρωί αντιπροσωπεία μελών της δημοτικής κίνησης ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΓΛΥΦΑΔΑ με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο αρχιτέκτονα Τάσο Ταστάνη, πραγματοποίησε περιοδεία στις περιοχές Αγίας Τριάδας, Πολιτικών Υπαλλήλων, Καρβελά και επισκέφθηκε καταστήματα και καφετέριες στην Ανθέων, Γούναρη κ.λ.π.

Η αντιπροσωπεία μοίρασε
φυλλάδια της δημοτικής κίνησης και συνομίλησε με τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της περιοχής. Συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα της γειτονιάς τους και αντάλλαξε απόψεις προβάλλοντας και τις προτάσεις της για τη λύση βασικών θεμάτων της πόλης.

Έμφαση δόθηκε στα τοπικά προβλήματα από τις λανθασμένες πολιτικές και την κακοδιαχείριση της δημοτικής αρχής καθώς και τις δυσλειτουργίες των δημοτικών υπηρεσιών, ενώ αναπτύχθηκαν οι προτάσεις της κίνησης για την ανατροπή της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης στη Γλυφάδα.

Ξεκαθαρίστηκε ακόμα μια φορά η σταθερή θέση της παράταξης για την προστασία της δημόσιας περιουσίας, τη διατήρηση της ελεύθερης παραλίας και τη διάσωση του δασικού χαρακτήρα του Υμηττού. 

Η ανταπόκριση των δημοτών ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική και δίνει δύναμη και αισιοδοξία στην προσπάθεια να γίνει πράξη η Ανατροπή στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με την ψήφο των πολιτών της Γλυφάδας.


Μαζί ανατρέπουμε! / Μαζί δημιουργούμε!

ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας


Κ. Αθανάτου 22 Γλυφάδα (δίπλα στα ΕΛΤΑ)

τηλ. 210.96.24.294



Γιατί η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης διαφέρει από τους “άλλους”

γράφει ο Γιάννης Περακάκης *

  • Γιατί την στιγμή που η πλειοψηφία των σημερινών δημοτικών συμβούλων προσπαθεί να μαντέψει ποιός είναι ο επικρατέστερος για την Δημαρχία ώστε να προσκολληθούν και να αυξήσουν τις πιθανότητες εκλογής τους, πολλές φορές μάλιστα με κριτήρια καθαρά τοπικιστικά (αν ο υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι δηλαδή Βουλιώτης ή θα προέρχεται από την Βάρη ή την Βουλιαγμένη), η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών επικεντρώνεται σε καίρια ζητήματα, που αφορούν μεταξύ άλλων την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του φυσικού πλούτου της περιοχής, την κοινωνική αλληλεγγύη, την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας και παιδείας αλλά και της περιουσίας των δημοτών από απειλές κατάσχεσης. Η ΡΙ.ΚΙ.Π. βασίζεται στην ομαδική προσπάθεια όλων των μελών της και όχι στην αναγνωρισιμότητα του υποψήφιου Δημάρχου ή στην ικανότητά του να προσελκύει ψηφοφόρους. Η εκλογή του – όπως και των υποψηφίων συμβούλων - πραγματοποιείται με συμμετοχή όλων των μελών μέσα από διαδικασίες που δεν έχουν προηγούμενο ως προς τον τρόπο εφαρμογής της άμεσης δημοκρατίας όχι μόνο στον Δήμο μας αλλά και σχεδόν πανελλαδικά.

Party Νέων Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι

Η νεολαία της δημοτικής κίνησης Άνω-Κάτω στο Καλαμάκι σας προσκαλεί για χαλαρή πολιτική κουβέντα και προσιτές ποτάρες για να φέρουμε τα πάνω κάτω και στη διασκέδαση!

Στα decks μεγάλες εκπλήξεις, με ντόπιους DJs (και όχι μόνο)...

ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ : οι γειτονιές μας χωρίς ξενοφοβία και ρατσισμό


Αγ. Δημήτριος : Περιοδεία των υποψηφίων του "ΜΕΤΕΧΩ" στην οδό Παπάγου

Το Σάββατο 22/3/2014 οι Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ριζοσπαστικής-ΟικολογικήςΚίνησης Πολιτών Αγίου Δημητρίου "ΜΕΤΕΧΩ" και ο Υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού Βασίλης Κουτσοβασίλης, σε περιοδεία στο Δήμο μας,άκουσαν, συνομίλησαν και ενημέρωσαν για τις θέσεις του "ΜΕΤΕΧΩ" τους καταστηματάρχες και τους κατοίκους της περιοχής της
οδού Παπάγου.

Οι υποψήφιοι, αφού "ξεπέρασαν" με δυσκολία, όπως κάνουν καθημερινά οι κάτοικοι, τα προβληματικά σημεία στην περιοχή (όπως π.χ. τα "ανύπαρκτα" πεζοδρόμια με τα "υπαρκτά" παρκαρισμένα παντού αυτοκίνητα), ξαφνιάστηκαν ευχάριστα από τη θερμή υποδοχή και από την ουσιαστική επικοινωνία τους με τους δημότες της περιοχής.


Ακολουθούν φωτογραφίες από την περιοδεία :

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ υποψήφιος δήμαρχος στον Άγιο Δημήτριο (βιογραφικό - γενικές αρχές)

Ο Βασίλης Κουτσοβασίλης του Ανάργυρου γεννήθηκε στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, όπου και κατοικεί έως σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Ασημίνα Καλδίρη, γεωπόνο και έχουν δυο παιδιά. Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σήμερα είναι στέλεχος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) στην παροχή επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης σε Οργανισμούς της Αυτοδιοίκησης καθώς και σε φορείς του Δημοσίου και του Κοινωνικού τομέα. Απασχολήθηκε σε θέματα τοπικής περιφερειακής ανάπτυξης και αυτοδιοίκησης, κοινωνικής πολιτικής και ανθρωπίνων πόρων, πολιτισμού, τουρισμού και περιβάλλοντος, πληροφορικής και τεχνολογικών εφαρμογών.
Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου και από τα μαθητικά του χρόνια ανέπτυξε συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική δράση σε μαθητικούς, φοιτητικούς και τοπικούς συλλόγους (Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέων, Κοινότητα Νέων, κλπ). Υπήρξε μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, στον οποίο εκτός από μέλος της τοπικής οργάνωσης διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, όπως επίσης και της Γραμματείας του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.Διετέλεσε μέλος του ΔΣ εργαζομένων της ΕΕΤΑΑ και εκπρόσωπος του σωματείου στο ΕΚΑ. Μέλος επί σειρά ετών στο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου και εκπρόσωπος στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αγίου Δημητρίου. Είναι από τα ιδρυτικ›ά μέλη της Δημοτικής Παράταξης Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών μετέχω. Είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο μας, διαδεχόμενος το Θανάση Βάσιο και εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης μετέχω στο ΝΠΔΔ στο Δήμο, Οργανισμό Παιδείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας (ΟΠΚΑΠ).