Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ρ.Α.Κ. Π.Φαλήρου : Διήμερες παρεμβάσεις στους δρόμους της πόλης


Με διήμερες εξωστρεφείς παρεμβάσεις συνεχίζει την προεκλογική «μάχη» η Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Παλαιού Φαλήρου.

Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Κώστας Μερκουράκης, μαζί με μέλη της επισκέφτηκε την Παρασκευή, τις λαϊκές αγορές Αγίας Βαρβάρας και Αμφιθέας και συνομίλησε με τον κόσμο. Την ίδια ώρα μέλη της κίνησης μοίρασαν υλικά του συνδυασμού σε κατοίκους και παραγωγούς.

Το Σάββατο ο Κώστας Μερκουράκης περιόδευσε στα καταστήματα της Αγίου Αλεξάνδρου μαζί με νέους της δημοτικής κίνησης σε μια πρώτη επαφή με τους εμπόρους της πόλης. Ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις ανεπάρκειες ενώ είχε σύντομη συνομιλία και με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου.

Παρόμοιες προεκλογικές – εξωστρεφείς παρεμβάσεις σαν και αυτές θα συνεχιστούν και θα ενταθούν όλο το επόμενο διάστημα, στην προσπάθεια συνάντησης της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης με τους κατοίκους και τους δημότες της πόλης. Στόχος να ανοίξει και να αγκαλιάσει ο αγώνας της τους ενεργούς πολίτες του Παλαιού Φαλήρου.

"Καρτ ποστάλ από το Λένινγκραντ" στην Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης

Η δραματική βεναζουελάνικη ταινία "καρτ ποστάλ από το Λένινγκραντ" είναι η τελευταία ταινία της χειμερινής περιόδου που προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης την Παρασκευή 21 Μαρτίου στις 9.00μμ στο αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" Κύπρου 68 στην Αργυρούπολη.
  
Μια νεαρή αντάρτισσα της οργάνωσης "ένοπλη δύναμη εθνικής απελευθέρωσης" του κομμουνιστικού κόμματος της Βενεζουέλας πρόκειται να «γεννήσει» μυστικά. Ωστόσο η κόρη της είναι το πρώτο μωρό που θα γεννηθεί την ημέρα της μητέρας και γι’ αυτό οι φωτογραφίες της εμφανίζονται σε όλες τις εφημερίδες, κ'ατι που αναγκάζει μητέρα και κόρη να εξαφανιστούν.

Σκηνοθεσία : Mariana Rondom, 2007, 85’.
Ηθοποιοί : Layreano Olivares, Greisy Mena, William Cifuentes.

ο Τάσος Ταστάνης για το Ελληνικό (βίντεο - φωτογραφίες)

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΟΥΜΕ



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού (στο γήπεδο Ξιφασκίας) οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας που διοργάνωσαν οι όμοροι δήμοι και πολλές συλλογικότητες για την αποτροπή του ξεπουλήματος του χώρου που προωθεί η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου σε εξευτελιστική τιμή (70 € το τετραγωνικό) προς την LAMDA DEVELOPMENT συμφερόντων της οικογένειας Λάτση.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις εξέφρασαν τη ριζική τους αντίθεση στα φαραωνικά σχέδια κατασκευής μιας νέας πόλης 15.000 κατοίκων, με καζίνο, με τεράστια καταστήματα που θα σβήσουν την τοπική αγορά και ταυτόχρονα τη στήριξή τους στη βιώσιμη και ρεαλιστική πρόταση για την δημιουργία στο χώρο Μητροπολιτικού Πάρκου Υψηλού Πρασίνου σύμφωνα με την πρόταση του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Πολλά μέλη και φίλοι της δημοτικής μας κίνησης πήραν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις και μοίρασαν το δισέλιδο με τις θέσεις μας για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και τις προτάσεις μας για τα βασικά θέματα της Γλυφάδας που αφορούν εκτός από το «Ελληνικό», το Παραλιακό Μέτωπο και τον Υμηττό.

Στους ομιλητές ήταν και ο επικεφαλής της δημοτικής μας κίνησης και υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας Τάσος Ταστάνης ο οποίος ανάμεσα στα άλλα τόνισε:

"ήθος, εργατικότητα και καταλυτική συμβολή στη δημιουργία του ΜΚΙΕ"

γράφει η Τούλα Ζερβού *
 
Σαν εθελόντρια του ΜΚΙΕ στηρίζω τον δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη διότι θεωρώ ότι η συμβολή του
ήταν καταλυτική για τη δημιουργία του. Επίσης εκτιμώ το ήθος του και την εργατικότητα του.

* Παιδίατρος - εθελόντρια ΜΚΙΕ