Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ελληνικό: Η τύχη του στα χέρια μας

Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ προχωρούν  ταχύτατα  στο ξεπούλημα του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, στην  «Lamda Development» συμφερόντων Λάτση, η οποία υπέβαλε τη μοναδική δεσμευτική προσφορά την  Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014, όταν έληξε η σχετική προθεσμία.


Οι Δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης αντιδρούμε στη σκανδαλώδη  ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ και προτείνουμε την ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.


Σας καλούμε να συμμετάσχετε στις δράσεις με γενικό τίτλο «Ελληνικό: η τύχη του στα χέρια μας», που θα διοργανώνουμε την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού (είσοδος από Λ.Ποσειδώνος).



Οι Δήμαρχοι

    Αλίμου        Θάνος Ορφανός

Γλυφάδας         Κώστας Κόκκορης

Ελληνικού-Αργυρούπολης        Χρήστος Κορτζίδης


Επικοινωνία: Τηλ: 2132018726, email:koinidrasi3@gmail.com

Ακολουθεί το πρόγραμμα δράσεων :

Κάλεσμα σε συνέλευση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Π.Φαλήρου


Καλούμε όλους τους Φαληριώτες και όλες της Φαληριώτισσες την Κυριακή 09/03 και ώρα 18:00, στη Συνέλευση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Παλαιού Φαλήρου, στο πνευματικό κέντρο του δήμου, στην οδό Αγ. Βαρβάρας 24 με θεματικές:

- Την ψήφιση Αρχών Λειτουργίας
- Τη διάρθρωση της δημοτικής κίνησης σε επιτροπές
- Την εκλογή του/της επικεφαλής


Η πόλη στους κατοίκους της – Η ζωή στα χέρια μας



Μπορείτε να βρείτε τη Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση 
στις γειτονιές του Παλαιού Φαλήρου
στο rak.pfalirou@gmail.com 
και στο νέο μας site: www.rak-pfalirou.gr

ΟΜΙΛΙΑ του ΑΡΗ ΚΡΕΜΜΥΔΑ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ & ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου-Ταύρου "ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ".

Την Τετάρτη 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η συνέλευση για την ανακήρυξη του επικεφαλής και υποψηφίου Δημάρχου της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου -Ταύρου με μεγάλη συμμετοχή μελών της κίνησης και πολιτών του Μοσχάτου και του Ταύρου.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Γρηγόρης Σωπάκης ο οποίος έκανε μια σύντομη ανασκόπηση για το σκεπτικό της δημιουργίας της νέας δημοτικής κίνησης : "είναι το αποτέλεσμα συλλογικών και ανοικτών διαδικασιών και όχι αποτέλεσμα μιας απλής συγκόλλησης των υπαρχουσών δημοτικών κινήσεων από τις εκλογές του 2010 ''ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ'' ΚΑΙ ''ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ''.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Άρης Κρεμμύδας ο οποίος τόνισε τα εξής :



Οι παρεμβάσεις για τη δημόσια υγεία στη σύσκεψη των φορέων στο Ασκληπιείο

Μετά από τρία χρόνια μνημονιακής διακυβέρνησης, το δικαίωμα του λαού μας στην υγεία  έχει τραυματιστεί σοβαρά. Οι πολιτικές που επιβάλλει η τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) κι αποδέχτηκαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις καταργούν, μέρα με τη
μέρα, την ελεύθερη πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας, αφήνοντας, στη θέση τους, υποστελεχωμένες, καταρρέουσες υπηρεσίες.

Οι Υγειονομικοί και οι Γιατροί στο Ασκληπιείο της Βούλας, οι υπό απόλυση Γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι Καθηγητές των Νοτίων προαστίων, οι Δάσκαλοι της Γλυφάδας και των ΒΒΒ, οι Εθελοντές του ΜΚΙΕ, τα Παιδιά του πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας, οι Αγωνιζόμενοι Πολίτες των όμορων Δήμων, δηλώνουν ότι δεν θα αφήσουν να συνεχιστεί αυτή η βαρβαρότητα. Στέκονται απέναντι στη συνεχιζόμενη προσπάθεια διάλυσης της Δημόσιας Υγείας. Αυτό  ήταν το βασικό μήνυμα της σύσκεψης των φορέων με θέμα "ΔΩΡΕΑΝ  ΔΗΜΟΣΙΑ  ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ  ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ", που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο του Ασκληπιείου Νοσοκομείου.

Δείτε στο 1o βίντεο  που ακολουθεί τι δήλωσε η Πρόεδρος των εργαζομένων κα Δέσποινα Τοσονίδου, και τις εισηγήσεις από την Πρόεδρο των εργαζομένων του Ασκληπιείου κα Δ.Τοσονίδου, τον συντονιστή του ΜΚΙΕ κ. Γιώργο Βήχα,και τον Γραμματέα της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας κ. Σόφη, και στο 2ο βίντεο, τις παρεμβάσεις που ακολούθησαν από εκπροσώπους φορέων
.



Πηγή

Μανώλης Γλέζος: Αποδεκτή η συγγνώμη αλλά μας χρωστάτε 162 δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς τους τόκους

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, δήλωσε το Σάββατο μιλώντας στο Mega ότι η συγγνώμη του Γερμανού προέδρου είναι αποδεκτή αλλά «δεν αρκεί».

Όπως δήλωσε ο Μανώλης Γλεζος στη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό Πρόεδρο του είπε: «Η Γερμανία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σε όλες τις άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας σε ό,τι αφορά στις αποζημιώσεις. Πρόκειται για 162 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους. 

Τα αντίστοιχα κατοχικά δάνεια με την Πολωνία και την Γιουγκοσλαβία τα έχουν εξοφλήσει οι Γερμανοί αλλά με εμάς όχι. Γιατί αυτή η συμπεριφορά προς την Ελλάδα;»

Σε ερώτηση πώς αντέδρασε ο γερμανός πρόεδρος όταν το άκουσε ο Μ.Γλέζος είπε: "Δεν το αναίρεσε, δεν το αμφισβήτησε". Σημείωσε δε, πως εκτός των οφειλών της Γερμανίας προς το ελληνικό δημόσιο υπάρχουν και οι οφειλές προς τις οικογένειες των θυμάτων.
 

στον Ταύρο : εκδήλωση για την Ουκρανία και τις διεθείς εξελίξεις


Απολυμένες καθαρίστριες τιμούν όπως πρέπει την μέρα της γυναίκας


Τιμάμε τη μέρα της γυναίκας...
11 φωτογραφίες του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου, φόρος τιμής στον πολύμηνο αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών...




8 Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

της Νανής Πολίτου *
 
Η κρίση είναι γένους θηλυκού στην Ελλάδα των μνημονίων με συνέπειες τραγικές για το μισό του ουρανού που οδηγείται στην ανασφάλεια και στην πλήρη παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών.

 Η 8 Μάρτη 2014 βουλιάζει  στο καθεστώς της εθνικής κατάθλιψης που επικρατεί στη χώρα, όπου  με πρόσχημα την οικονομική  κρίση οι γυναίκες την βιώνουν μέσα από τα υψηλά ποσοστά
της ανεργίας -στις νέες φτάνει το 65%- σε κλίμα φόβου και ανασφάλειας για την επόμενη μέρα. Μία στις τρείς γυναίκες χάνει την δουλειά της, την ασφάλεια της, την περίθαλψη για την ίδια και τα παιδιά της… Το εργατικό δίκαιο που κατακτήθηκε μετά από σκληρούς αγώνες των εργαζομένων, γυναικών και ανδρών, δεν υφίσταται πια, με τον κατώτατο μισθό να καταστρατηγείται και όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα είναι στην πλειοψηφία τους ανασφάλιστοι, ενώ μένουν για μεγάλα διαστήματα απλήρωτοι.

Επικοινωνιακές προβοκάτσιες στα νότια προάστια

Με ένα χυδαιογράφημα το "silvercity" (γνωστό επικοινωνιακό μέσο του κ.Κωνσταντάτου και αδερφάκι του διαπλεκόμενου "vimaonline") επιχειρεί να θολώσει το έλλειμμα αντικυβερνητικής και διεκδικητικής στάσης των τοπικών πολιτευτών και "ενημερωτικών" παπαγάλων του μνημονίου και της εθνικής καταστροφής.

Παραθέτουμε τον "ηλικιακό" αχταρμά του "silvercity", προειδοποιώντας τον αναγνώστη για τις ενδεχόμενες στομαχικές και πνευματικές διαταραχές που προκαλεί :


"Πρώτος το τόλμησε ο Αλέκος Αλαβάνος το 2006. Εκανε βουτιά στην κομματική επετηρίδα και επέλεξε έναν 32άρη ως υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής κατεβάζει στις τωρινές δημοτικές εκλογές έναν 34χρονο υποψήφιο για τη δημαρχία της πρωτεύουσας, του μεγαλύτερου δήμου της χώρας.
Η κουρασμένη κοινωνία από τα πάσης φύσεως οπισθοδρομικά κατεστημένα της πολιτικής σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο, απαιτεί πλέον καθολική ανανέωση. Και φαίνεται ότι η απάντηση βρίσκεται στη γενιά των 30ριδων που ήδη βγαίνουν μπροστά με τόλμη, αποφασιστικότητα και σύγχρονες αντιλήψεις.
Ετσι, εκτός της Αθήνας, στον Αλιμο κατεβαίνει ως υποψήφιος δήμαρχος ο 35χρονος Ανδρέας Κονδύλης, στη Γλυφάδα ο 34χρονος Γιώργος Παπανικολάου και στο Ελληνικό-Αργυρούπολης ο 36χρονος Γιάννης Κωνσταντάττος".

Ας αφήσουν τα προβικατόρικα, γιατί ο λαός μας ζει στο πετσί του τα αποτελέσματα του κατεστημένου που και ονοματεπώνυμο έχει, και παπαγαλάκια, και κατά τόπους ορντινάτσες !

Πρώτον γιατί στο δήμο της Αθήνας και το 2006 και τώρα ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν-είναι αριστερός.


Δεύτερον γιατί τα πάσης φύσεως παπαγαλάκια δεν είναι σε θέση να ερμηνεύουν τις εκάστοτε επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.


Τρίτον γιατί η εναντίωση στο κατεστημένο δεν σχετίζεται με την ηλικία ή με τα μεταπτυχιακά - αυτοί οι μεταμοντέρνοι νεοφιλελεύθεροι που κυβέρνησαν και συγκυβερνούν και σήμερα την πτωχευμένη Ελλάδα κατέχουν και τα δύο.


Τέταρτον γιατί εκφραστές του κατεστημένου στους τρεις περί το πρώην αεροδρόμιο δήμους είναι ακριβώς η τριάδα Κονδύλη, Κωνσταντάτου, Παπανικολάου.


Πέμπτον γιατί το κατεστημένο δεν είναι αφηρημένη έννοια σε πληθυντικό αριθμό, αλλά σύνολο συμφερόντων και πολιτικών που καταδίκασαν τους Έλληνες στην ανεργία, σε μισθούς-συντάξεις πείνας, σε λουκέτα στα μαγαζιά και οικονομική καταστροφή.

Έκτον γιατί κανείς από τη συγκεκριμένη τριάδα δεν αντιδρά στο πλιάτσικο που επιχειρείται από το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο στη δημόσια περιουσία με αιχμή του δόρατος το πρώην αεροδρόμιο και την παραλία.


Αν εκφραστές αυτού του κατεστημένου δεν είναι ο ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος του Σαμαρά σήμερα και ο εκλεκτός του Γ.Παπανδρέου το 2010, τότε ποιος είναι ;


Ας δούμε αυτά τα 3 πουλέν που αναφέρονται ονομαστικά στο ρυπογράφημα (του αριστερού Γαβριήλ Σακελλαρίδη προφανώς ξεχνούν το ονοματεπώνυμο) να συγκρούονται με το κατεστημένο που οδήγησε την κοινωνία στην καταστροφή και την απόγνωση.
Μέχρι τότε κείμενα σαν κι αυτό θα αποτελούν μνημείο προβοκάτσιας και γκεμπαιλισμού.


                                                                                    ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ