Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Αρχίζει η αξιοποίηση στο Ελληνικό! Προσπάθειες να αποτραπεί η παρεμπόδισή της από τους μαθητές.

Προσπάθειες για να αποτραπεί η συμμετοχή των μαθητών στις εκδηλώσεις και τις δράσεις για το Ελληνικό εκδηλώνονται από την Τετάρτη από διάφορες πλευρές. Σήμερα η "Ενωμένη Πόλη" των  Κωνσταντάτου-Τσαρπαλή έστειλε το παρακάτω  email σε σχολεία του δήμου μας:
 

From: "Ενωμένη Πόλη" <enomenipoli@gmail.com>

To: undisclosed-recipients:;
Date: Wed, 5 Mar 2014 17:06:55 +0200
Subject: Φρένο στη "στράτευση" μαθητών ενάντια στην αξιοποίηση του Ελληνικού



Ακολουθεί το ομότιτλο μακροσκελέστατο δημοσίευμα της ιστοσελίδας vimaonline, του οποίου τα κύρια σημεία αναφέρουν: 



"Φρένο έβαλε η Δ' Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην προσπάθεια εμπλοκής των μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων στο 2/ήμερο εκδηλώσεων και δράσεων που προγραμμάτισαν οι τρεις Δήμαρχοι Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου μέσα στο πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού. 

Η προσπάθεια που υπήρξε, ιδιαίτερα από το Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρήστο Κορτζίδη και υποψήφιο δήμαρχο με τον ΣΥΡΙΖΑ, να κατεβούν τα σχολεία τη Δευτέρα 17 Μαρτίου και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και μαθητικά φόρουμ που η "Κοινή Δράση"οργάνωσε ενάντια στο σχέδιο αξιοποίησης του πρ. Αεροδρομίου Ελληνικού και υπέρ του Μητροπολιτικού Πάρκου, συνάντησε την άρνηση της Προϊσταμένης της Δ' Διεύθυνσης Δευτεροβάθιας Εκπαίδευσης κυρίας Μαρία Ιατρίδου, αλλά και της Πρωτοβάθμιας αφού κάτι τέτοιο αντίκειται στο θεσμικό εκπαιδευτικό πλαίσιο και δεν είχε την άδεια των αρμοδίων οργάνων της Εκπαιδευτικής Κοινότητας" .


ο έγγραφο της Δ' Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προς τους διευθυντές των σχολείων

 Σας υπενθυμίζουμε ότι οι σχολικοί περίπατοι διέπονται από συγκεκριμένη νομοθεσία και πλαίσιο, που περιγράφεται στην Υ.Α. 129287/Γ2/ΦΕΚ2769/2-12-11. Με αφορμή επικείμενη διοργάνωση σχολικών περιπάτων στα πλαίσια διεκδίκησης αιτημάτων, σας ενημερώνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία
"



"Η πίεση της Κουμουνδούρου προς τον Χρ. Κορτζίδη


Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η Κουμουνδούρου πιέζει τον υποψήφιό της για τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Κορτζίδη να συσπειρώσει τους δημότες του δήμου σε εκδηλώσεις κατά της αξιοποίησης του πρ. αεροδρομίου του Ελληνικού".

Τρία μικρά σχόλια:

1. Από πότε και πώς αντίκειται  στο θεσμικό εκπαιδευτικό πλαίσιο η επίσκεψη ή η συμμετοχή των σχολείων σε περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις και προγράμματα των Δήμων τους; Δηλαδή το  2008 κακκώς τα σχολεία μας συμμετείχαν καθολικά σε δενδροφύτευση και συναυλία σχολικών συγκροτημάτων που διοργάνωσαν στο Αεροδρόμιο οι- τέσσερεις τότε- Δήμοι;  Ποιός και γιατί δικαιούται να καταργεί την κοινωνική  δυναμική, τον μορφωτικό ρόλο και την εσωτερική ελευθερία του σχολείου;  Απαγορεύεται ότι δεν προβλέπεται ή επιτρέπεται ότι δεν απαγορεύεται;

2.Η "ενωμένη πόλη" των Κωνσταντάτου-Τσαρπαλή γιατί έσπευσε να στείλει με email το δημοσίευμα στα σχολεία; Ανησύχησε μήπως δεν το κάνουν  οι αρμόδιες  διευθύνσεις ή ήθελε να ενημερώσει για την "πίεση της Κουμουνδούρου προς τον Χρ. Κορτζίδη" να "συσπειρώσει τους δημότες του δήμου σε εκδηλώσεις κατά της αξιοποίησης του πρ. αεροδρομίου του Ελληνικού";  Σύντομα θα σας υπενθυμίσουμε τι έλεγε το 2010 ο Γ. Κωνσταντάτος για το αεροδρόμιο για να διαπιστώσετε σε ένα ακόμη θέμα την αξία των δεσμεύσεων τους. Ίδια με του Γιώργου που τον στήριξε  το 2010 και του Σαμαρά  που τον στηρίζει τώρα. 

3. Όσο για το vimaonline θα παραθέσουμε ενδεικτικά-υποσχόμαστε να επανέλθουμε-μερικούς τίτλους και σημεία από  δημοσιεύματα του για τον  Κορτζίδη:

-Τον Οχτώβρη του 2013 για τον ΕΟΠΥΥ:


"Κίνηση ματ του Κωνσταντάτου στον Κορτζίδη


Η άμεση κινητοποίηση των δημοτών από την παράταξη της "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ",  κατά της αποχώρησης των Πολυϊατρείων του ΕΟΠΠΥ από την Αργυρούπολη, έφερε και την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας. 

Στην αυριανή συγκέντρωση που είχε προγραμματίσει για το ίδιο θέμα ο Δήμαρχος τι θα πει άραγε; Μήπως ότι δεν πρέπει να πιστέψουν τα λεγόμενα του υπουργού και καλού  - κακού να κάνουν και καμιά κινητοποίηση;

Ποιος ξέρει; Κορτζίδης είναι αυτός. Οι συγκεντρώσεις διαρτυρίας είναι το... φόρτε του".

-Το Φλεβάρη τη μέρα που η κυβέρνηση έβαλε λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ: 

"Ο Χρ. Κορτζίδης εμπόδισε σε δημότισσα την είσοδο στο Ακτινολογικό Αργυρούπολης" (λεπτομέρειες δείτε στην ανάρτηση μας:http://ne-a.blogspot.gr/2014/02/blog-post_7310.html ).


-Το 2012 όταν οι Δήμοι(ΚΕΔΕ, ΠΕΔΑ) κινητοποιούνταν ενάντια στις περικοπές της κυβέρνησης:


"Σε διατεταγμένη υπηρεσία χρεοκοπίας ο Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Κορτζίδης;
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τους επόμενους μήνες θα είναι η χρεοκοπία δήμων ελεγχόμενων από το κόμμα, όπως αυτός του Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην αποδόμηση του κυβερνητικού συνασπισμού, βγάζοντας τον κόσμο στους δρόμους μιας και οι υπηρεσίες των δήμων επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα του δημότη.


Και το λέμε αυτό γιατί: 
Ενώ άλλοι δήμοι διεκδίκησαν και πήραν προγράμματα από το ΕΣΠΑ για τους παιδικούς τους σταθμούς, ο Χρ. Κορτζίδης δεν μπήκε καν στη διαδικασία". 


Υπενθυμίζουμε:  Ο δήμος είχε εντάξει τότε περίπου 300 παιδιά στο ΕΣΠΑ και πήρε συνολικά 640 - όσα δηλαδή επιτρέπει η δυναμικότητα των σταθμών.

Επίκαιρη γελοιογραφία του Πέτρου Ζερβού

Πηγή : Εφημερίδα των Συντακτών

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ & ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ


Την 4η Ανοιχτή Συζήτηση Πολιτικού Στοχασμού διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πουλατζά, με θέμα: "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ & ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Μαρτίου στις 7.00μμ στον Πολυχώρο του ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου. Αργοστολίου 67 στην Πλατεία Δημαρχείου με ομιλητή τον Λουδοβίκο Κωτσονόπουλο, πολιτικό επιστήμονα του Παντείου.

"Αναζητώντας τα ίχνη της Κατοχής και της Αντίστασης στην Αθήνα" την Κυριακή 9 Μαρτίου

 
Με αφορμή την επέτειο από τις μαζικές κινητοποιήσεις των Αθηναίων τον Μάρτιο του 1943 ενάντια στο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των γερμανικών αρχών κατοχής

Ο ρ/σ «105.5 Στο Κόκκινο» διοργανώνει συλλογικό περίπατο με τίτλο:

«Αναζητώντας τα ίχνη της Κατοχής και της Αντίστασης στην Αθήνα»
που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί με αφετηρία τα Προπύλαια. 

Η ξενάγηση στους δρόμους της Αθήνας θα γίνει από τον ιστορικό Μενέλαο Χαραλαμπίδη.

Στόχος του περιπάτου είναι η περιήγηση στους δρόμους και τα κτίρια της Αθήνας όπου σημειώθηκαν οι σημαντικότερες αντιστασιακές κινητοποιήσεις του αθηναϊκού λαού κατά την περίοδο της Κατοχής και η ανάδειξη ενός σημαντικού μέρους της ιστορίας της που παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστο:

Μειώνεται η προεκλογική περίοδος - αβάντα σε όσους στηρίζει η διαπλοκή των ΜΜΕ

Μειώνεται κατά ένα μήνα αντί δύο που ίσχυε μέχρι σήμερα, η διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς των υποψηφίων για τις εμφανίσεις τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, προβλέπεται ότι «η προεκλογική περίοδος είναι το χρονικό διάστημα των 30 ημερών που προηγείται της ψηφοφορίας του α' γύρου των
αυτοδιοικητικών εκλογών».

Πηγή
Μειώνεται κατά ένα μήνα αντί δύο που ίσχυε μέχρι σήμερα, η διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς των υποψηφίων για τις εμφανίσεις τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, προβλέπεται ότι «η προεκλογική περίοδος είναι το χρονικό διάστημα των 30 ημερών που προηγείται της ψηφοφορίας του α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών».
- See more at: http://ilioupoligiaolous.gr/index.php/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CE%B1-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82.html#sthash.oRfo5Ase.dpuf

Ημερίδα με θέμα τον Αθλητισμό και την Ψυχική & Σωματική Υγεία των Παιδιών

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργανώνει ο Οργανισμός Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης «Γρηγόρης Λαμπράκης».
Η Επιστημονική Ημερίδα έχει ως θέμα τον Αθλητισμό και την Ψυχική & Σωματική Υγεία των Παιδιών.


Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 και ώρα 18.00 στο Συνεδριακό - Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» με ελεύθερη είσοδο.


Θα μιλήσουν για θέματα που αφορούν την άθληση, τη σωστή διατροφή και την ψυχική ευεξία οι:


• Πάνος Άδωνις - Διονύσης (Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος),
• Τσαμπαλή Ξένια (Ψυχολόγος- Σωματική Αναλύτρια) και
• Καζάκη Μαρία (Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής).

“Ερείπια: Οροθετικές γυναίκες, το χρονικό μιας διαπόμπευσης” από την ΚΙ.Λ.ΕΛ.ΑΡ.

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για την υπόθεση ποινικοποίησης του HIV στην Ελλάδα με την εξιστόρηση της δίωξης των οροθετικών γυναικών, τη διαπόμπευση τους και δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης την Παρασκευή 7 Μαρτίου στις 9.00μμ στο αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" Κύπρου 68 στην Αργυρούπολη.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δήλωση Zωής Μαυρουδή
"Στις 27 Απριλίου του 2012, λίγες μόλις μέρες πριν τις εθνικές μας εκλογές που θα αναμεταδίδονταν από τα μέσα όλου του κόσμου, ήμουν ανάμεσα σε εκείνους τους Έλληνες που αιφνιδιάστηκαν από το πρωτοφανές και απεχθές θέαμα που ξετυλίχθηκε στις τηλεοράσεις μας.

"ΤΑΞΙΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ" από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης

Το ντοκυμαντέρ "ΤΑΞΙΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ, η άγνωστη ιστορία του ελληνοαμερικάνικου ριζοσπαστισμού" προβάλλεται την Κυριακή 9 Μαρτίου στις 8.00μμ στην αίθουσα του Ο.Π.Ε. από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης.

Η ταινία αναφέρεται στη συμμετοχή των ελλήνων
μεταναστών της Αμερικής στο ριζοσπαστικό εργατικόκίνημα των ΗΠΑ.

Η ταινία απέσπασε το 3ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στον Κώστα Βάκκα και Βραβείο Μοντάζ στον Νώντα Σκαρπέλη (7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ- Docfest, Χαλκίδα).

Θα ακολουθήσει συζήτηση με εισηγητές τους Κώστα Βάκκα (σκηνοθέτη της ταινίας), Στέλιο Κυμιωνή (ιστορικό κινηματογράφου), και Θανάση Τσακίρη (Διδάκτορα Πολιτικής Επιστήμης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου).