Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Καλλιθέα : ώρα για ανατροπή

Πολίτες της Καλλιθέας,

Τέσσερα χρόνια τώρα, οι μνημονιακές πολιτικές καταστρέφουν τη ζωή και τον τόπο μας,. Τα θεμελιώδη δικαιώματα στη δουλειά, την υγεία, την παιδεία και την τροφή έχουν ισοπεδωθεί.. Η ανεργία καλπάζει, οι απολύσεις και οι εργασιακές σχέσεις-μεσαίωνας είναι καθεστώς, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν, οι νέοι άνθρωποι δεν βλέπουν το μέλλον τους στη χώρα, το κοινωνικό κράτος διαλύεται.

 
Η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Μαζί με την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης κατά 60% τα τρία τελευταία χρόνια, ο Καλλικράτης, υλοποιώντας τη μνημονιακή επιταγή για υπονόμευση και συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, κατάργησε φορείς και δομές, πρόσθεσε αρμοδιότητες χωρίς πόρους, άνοιξε διάπλατα το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών. Εν τέλει, αποξένωσε ακόμα περισσότερο τους πολίτες από την τοπική αυτοδιοίκηση.


Η Καλλιθέα βουλιάζει στη φτώχεια και την εγκατάλειψη.

ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ : ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Με ανακοίνωσή μας της 22-2-2014 αναφερόμασταν στο φλέγον θέμα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης της πόλης μας και στην εγκατάλειψη που το έχει οδηγήσει η σημερινή Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος. Είχαμε αναφερθεί στην απαξίωσή του, στην αχρησία του, αλλά και στα «οράματα» του Δήμαρχου περί ιδιωτικοποίησης των πάντων. Κάποιος ίσως  μας κατηγορούσε για κακεντρέχεια και για άνευ λόγου βολές κατά του κ. Δήμαρχου. Έλα όμως που οι ενέργειές του μας τραβούν από το μανίκι.

Ο κ. Δήμαρχος με το από 26-8-2013 ιδιωτικό συμφωνητικό εκχώρησε (;) σε εταιρεία τις εργασίες καθαρισμού του Μουσείου. Και μάλιστα με λεόντιους υπέρ της εταιρείας όρους που θα ζήλευαν και οι δανειστές μας. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άνω ιδιωτικό συμφωνητικό πως η διάρκεια  της άνω σύμβασης είναι τετράμηνη δηλαδή από 26-8-2013 έως 31-12-2013 και το ποσό των εργασιών καθαρισμού ανέρχεται συνολικά σε 18.900 ευρώ. Για απλές δηλαδή εργασίες ο Δήμος θα πρέπει να πληρώσει αυτό το εξωφρενικό ποσό και μάλιστα σε μια κρίσιμη και δύσκολη περίοδο που όλοι βιώνουμε, όταν συμπολίτες μας απολύονται και καθαρίστριες – υπάλληλοι   κρίνονται αποδιοπομπαίοι τράγοι. Και το κυριότερο στο άνω συμφωνητικό,  χωρίς να αναφέρονται οι υποχρεώσεις  της εταιρείας όσον αφορά το ωράριο εργασίας, την καθημερινή απασχόληση ή όχι αλλά και το σύνολο των ημερών εργασίας.

Το Δημόσιο σχολείο στον “προκρούστη” της αξιολόγησης

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ – 18:30


Παπάγου 23, Άγιος Δημήτριος
(στάση ΜΕΤΡΟ: Άγιος Δημήτριος)

Εκδήλωση-Συζήτηση με θέμα: Το Δημόσιο σχολείο στον “προκρούστη” της αξιολόγησης

Ομιλητές: Πάυλος Χαραμής, πρόεδρος ΚΕΜΕΤΕ Χρίστος Κάτσικας, εκπαιδευτικός ερευνητής Νίκος Δαρδαλής, μέλος ΔΣ ΟΛΜΕ

Δείτε την πρόσκληση στην εκδήλωση-συζήτηση εδώ.

Ταύτιση απόψεων στη συνάντηση της "Ανατροπής στη Γλυφάδα", με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών.

Αναγκαιότητα μόνιμης και σταθερής εργασίας του προσωπικού των παιδικών σταθμών.
Απαίτηση για δημιουργία και βελτίωση των αναγκαίων υποδομών.


Στα πλαίσια ενημέρωσης των Δημοτικών Παρατάξεων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 01/03/14 στα γραφεία της Δημοτικής μας Κίνησης, σε πολύ ζεστό κλίμα αλλά κάτω από την πίεση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δήμου Γλυφάδας:

Ανδρέα Χασάπη και Κατερίνα Φανουράκη Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο αντίστοιχα, και αντιπροσωπείας της Δημοτικής μας Κίνησης αποτελούμενη από: τον υπ. Δήμαρχο Τάσο Ταστάνη, τον δάσκαλο Ηλία Λάντζο, τον ψυχολόγο Σταύρο Γρανούζη, τον καθηγητή ξένων γλωσσών Νίκο Μαγκαφώση και τα μέλη της επιτροπής προγράμματος Στέλιο Πλιάκη και Γιώργο Κλωνάρη. Από τη μεριά του Συλλόγου, εκτέθηκαν τα σοβαρότατα προβλήματα της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών όπως:

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

Η δημοτική κίνηση ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΓΛΥΦΑΔΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καλεί τα μέλη, τους φίλους αλλά και όλους τους Γλυφαδιώτες να πάρουν μέρος στην ανοικτή Εκδήλωση - Συζήτηση, που διοργανώνεται από φορείς της υγείας και συνδικάτα της περιοχής μας την Πέμπτη 6 Μαρτίου και ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο του Ασκληπιείου Βούλας του μοναδικού δημόσιου νοσοκομείου των νοτίων προαστίων της Αττικής. Συζητάμε για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που καταρρέει από την απαράδεκτη πολιτική της μνημονιακής συγκυβέρνησης των Σαμαρά – Βενιζέλου και οργανώνουμε την αντίστασή μας.

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε !!!

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Μετά από τρία χρόνια μνημονιακής διακυβέρνησης, το δικαίωμα του λαού μας στην υγεία έχει τραυματιστεί σοβαρά. Οι πολιτικές που επιβάλλει η τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) καταργούν, μέρα με τη μέρα, την ελεύθερη πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας, αφήνοντας, στη θέση τους, υποστελεχωμένες, καταρρέουσες υπηρεσίες.

Έως τις 14 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων από τους ετεροδημότες

Έως τις 14 Μαρτίου θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση οι εκλογείς που επιθυμούν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις ευρωεκλογές και το ίδιο θα ισχύσει και για όσους μεταδημοτεύσουν έως τις 14 Μαρτίου, σύμφωνα με ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών.

Βάσει της ισχύουσας διάταξης η προθεσμία έληγε στις 28 Φεβρουαρίου.
Το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του σημειώνει επισημαίνει ότι το ίδιο δεν ισχύει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες οι ετεροδημότες δεν μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, αλλά στον τόπο της βασικής εγγραφής τους.

Όσοι ετεροδημότες επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο της βασικής εγγραφής τους για ανάδειξη μελών του Ευρωκοινοβουλίου, δήμαρχο και περιφερειάρχη θα πρέπει να το δηλώσουν έως τις 14 Μαρτίου, ώστε να διαγραφούν από τους καταλόγους των ετεροδημοτών.

Σημειώνεται ότι εάν δεν ακολουθηθεί η ανωτέρω διαδικασία διαγραφής από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, οι ετεροδημότες δεν θα μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο της βασικής εγγραφής τους για ανάδειξη μελών του Ευρωκοινοβουλίου, αφού σ΄ αυτούς θα υπάρχει πριν από το όνομά τους η ένδειξη «Ε».

Αφιέρωμα στην Αλίντα Δημητρίου για τις Γυναίκες που Αγωνίζονται από το ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ



«Μούσκεμα» τα φετινά Κούλουμα (βίντεο και φωτο από το Ελληνικό)

Λίγοι ήταν οι Αθηναίοι που βρέθηκαν στο λόφο του Φιλοπάππου για τα καθιερωμένα Κούλουμα.
Υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων μοίρασαν περίπου 2.000 μερίδες με λαγάνες, ελιές και χαλβά. Οι χαρταετοί δεν απογειώθηκαν (πλην εξαιρέσεων) στον αττικό ουρανό, καθώς οι αντίξοες συνθήκες δεν ευνοούσαν το πέταγμα τους. Επίσης, λόγω της δυνατής βροχής δεν υπήρξε ζωντανή μουσική στο χώρο.

«Ο καιρός μας τα χάλασε, είμαστε όμως εδώ με τους γενναίους, μοιράζουμε φαγητό και περνάμε καλά», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
«Σήμερα στο λόφο του Φιλοπάππου οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, βρέθηκαν δίπλα στο συμπολίτη τους και δίνουν το καλό παράδειγμα πώς ένας συμμετοχικός δήμος, που στηρίζεται στον πολίτη μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα», επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας της ΝΔ, 'Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Δανειζόμενος το στίχο του Οδυσσέα Ελύτη «την άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις», ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υπογράμμισε: «Θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι είναι στο δικό μας χέρι να μπορέσουμε να φέρουμε ξανά στη ζωή μας την αισιοδοξία, την ελπίδα και τη χαρά».

Δενδροφύτευση στον Υμηττό την Κυριακή 9 Μαρτίου

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης σε συνεργασία με  τον Σ.Π.Α.Υ διοργανώνει εθελοντική δενδροφύτευση και καθαρισμό στον Υμηττό την Κυριακή 9 Μαρτίου στις 10.00 πμ.
Ως σημεία συνάντησης έχουν οριστεί:

-Η είσοδος από το τέρμα Ολυμπίας (πίσω από το γήπεδο της Λαύρας)

-Η είσοδος από το τέρμα Επτανήσου και Κιάφας (παλιό ανθηστήριο)


(Για στάθμευση αυτοκινήτων υπάρχει χώρος στην είσοδο Διγενή Ακρίτα-θέση πατητήρι).

Η συμμετοχή όλων, μικρών-μεγάλων, είναι σημαντική.

Πάρτε και τα «όπλα» σας (τσάπες και σκαλιστήρια), όσοι έχετε τέτοια,  και ελάτε.