Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μέρα της γυναίκας στην Αργυρούπολη


Μέγα οικονομικό και ηθικό σκάνδαλο – Ο Λάτσης «δραπετεύει» από την Eurobank που χρωστάει 2,5 δισ. και χτυπάει Ελληνικό (αναδημοσίευση)

Δεν μπορεί η CreditAgricole, SocieteGenerale και Millenniumbank να πλήρωσαν 4 δισεκ. και η EFGGroup ούτε ευρώ… Το μεγαλύτερο οικονομικό και ηθικό σκάνδαλο εκτυλίσσεται στην χρεοκοπημένη Ελλάδα με ανοχή των αρχών, του κράτους απέναντι σε μια κοινωνία αποδεκατισμένη
από την ακραία ύφεση.

Η κοινωνία βλέπει τους μεγάλους επιχειρηματίες της χώρας, να τυγχάνουν προκλητικής μεταχείρισης, η κοινωνία βλέπει να χαρίζονται 2,5 δισεκ. σε επιχειρηματίες.


Η περίπτωση του Σπύρου Λάτση του επιχειρηματία-σύμβολο για 10ετίες στην Ελλάδα αποτελεί το μεγαλύτερο οικονομικό και ηθικό σκάνδαλο στην νεότερη ιστορία της Ελλάδος.


Δεν κρίνουμε, δεν αποτιμούμε και δεν αποδοκιμάζουμε τον Λάτση ως πρόσωπο, δεν δικαιούμαστε ούτως ή άλλως.


Τον κρίνουμε όμως για τις επιχειρηματικές επιλογές του και τις τακτικές που ακολούθησε που αποτελούν σκάνδαλο.


Ας δούμε τα δεδομένα.

Ελένη Πορτάλιου : ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS

Της ΕΛΕΝΗΣ ΠΟΡΤΑΛΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ LAMDA DEVELOPMENT

Tο Παράκτιο Μέτωπο, που ξεκινά από το ΣΕΦ και φτάνει στο Σούνιο, αποτελεί μια τεράστια παραθαλάσσια έκταση, ένα τοπίο μοναδικής αξίας - οικολογικής, αρχαιολογικής, μνημειακής και αισθητικής. Αν υποθέσουμε ότι έφευγαν οι αυθαίρετες κατασκευές των νυχτερινών κέντρων, ότι οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις κοντά στη θάλασσα αναβαθμίζονταν και απελευθέρωναν τα τμήματα του αιγιαλού που καταχρηστικά κατέχουν, αν εκπονούσαμε ένα βασικό σχέδιο ήπιας ανάπλασης -ενοποίησης αυτής της εκτεταμένης ζώνης με το τραμ στα όριά της και το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού
 ως κεντρικό πόλο της, τότε η Αττική θα διέθετε έναν ανεκτίμητο πόρο ζωής, οικολογικής ισορροπίας αλλά και οικονομικής ευημερίας των εκατομμυρίων κατοίκων της, ιδιαίτερα των κατοίκων της παράκτιας ζώνης.

Η μελέτη του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος ΕΜΠ για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία και προβολή ενός εναλλακτικού σχεδίου, όχι μόνο για τον χώρο του πρώην Αεροδρομίου και την παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά αλλά για όλο το παράκτιο μέτωπο.

Το «Ποτάμι» της διαπλοκής

“ Το πρώτο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο «ρηχός» Σταύρος Θεοδωράκης, είναι ενδεικτικό της επικίνδυνα απολίτικης φυσιογνωμίας του εγχειρήματος. Ευχολόγια, ραγιαδισμός και τα γνωστά «όλοι μαζί» χωρίς ταξικούς διαχωρισμούς, αποτελούν τη μαγιά του σαν έτοιμου από καιρό εκτρώματος, ενός υποπροϊόντος της τηλεοπτικής δημοκρατίας (τους) ”
Του Δημήτρη Μπεκιάρη

Τον πανικό των διαπλεκόμενων συμφερόντων φανερώνει η εμφάνιση και  κάθοδος στις ευρωεκλογές του νέου πολιτικού(;) – τηλεοπτικού μορφώματος του οποίου ηγείται ο δημοσιογράφος – παραγιός του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και του Mega Channel, Σταύρος Θεοδωράκης.

Η συρρίκνωση και ολοκληρωτική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, κινητοποίησε εδώ και πολύ καιρό τη διαπλοκή, η οποία πόνταρε πολιτικά στα εγχειρήματα ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς. Το έπραξε δε με τόσο κραυγαλέο τρόπο, ώστε οι ξεπεσμένες φυλλάδες των μαυσωλείων της διαπλοκής, αφιέρωναν ενίοτε περισσότερο χώρο στην σχεδόν ασήμαντη "Ελιά" παρά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ψυχραιμία κύριε Γιάννη

Με εμφανή σύγχυση και εκνευρισμό,  από την  κριτική μας  και την κατάδειξη της σαθρότητας και του δημαγωγικού χαρακτήρα, παλαιοκομματικού τύπου,  των επιχειρημάτων του για το κυκλοφοριακό,  στο σχετικό φυλλάδιο που μοιράζει, ο Γ. Κωνσταντάτος ανάρτησε στη σελίδα του στο  facabook  ένα παραληρηματικό, όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς, κείμενο.

Το κείμενα αυτό είναι απολαυστικό όταν αναφέρεται σ' εμάς και μας αποκαλεί «γνωστη εμμισθη παπαγαλινα» του δημάρχου που τη βάζει «να μας απανταει με ασυναρτησιες», και το χαρήκαμε.  Δε θα απαντήσουμε τίποτα για να μη χαλάσουμε την «ακρα του ταφου σιωπη απο τους  λαλιστατους παπαγαλους», όπως λέει.


Όμως  η επίθεση έχει όπως πάντα στόχο το δήμαρχο. Τον ρωτάει  λοιπόν, μεταξύ διαφόρων κατηγοριών που του απευθύνει  για αετούς, κυκλοφοριακά, παπαγάλους : «το 1 εκ ευρώ που έλαβαν ως αποζημίωση οι συνεργάτες σου» τι θα το κάνουν;


Πηγή : Νέα Ελληνικού-Αργυρούπολης

Η Δημοτική Συνεργασία  απάντησε με  την εξής ανακοίνωση:

"Με αήθεις συκοφαντίες και ψέματα επιχειρεί ξανά ο κ. Κωνσταντάτος να σπιλώσει το δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη.


Είναι προφανές δεν μας θεωρούν ηλίθιους. Μας θεωρούν πανηλίθιους!

Αναφερόμαστε στην Ανακοίνωση της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ των Κωνσταντάτου - Τσαρπαλή :
 
«3,5 χρόνια χαμένα! ΓΙΑΤΙ;
-ΔΙΟΤΙ αντί έργων είχαμε μόνο προσπάθειες του δήμαρχου να αποτρέψει τη λειτουργία των 3 σταθμών του ΜΕΤΡΟ.
-ΔΙΟΤΙ ως έργο φύτεψε κολωνάκια, αντί να υλοποιήσει το χρηματοδοτούμενο (σ.σ. από ποιόν;) πρόγραμμα Ελεγχόμενης Στάθμευσης που έκαναν άλλοι δήμοι (σ.σ. ποιοί;).
-ΔΙΟΤΙ αντί έργων «ξέχασε» στα συρτάρια τις μελέτες των προηγούμενων διοικήσεων !
-ΔΙΟΤΙ αντί έργων θυμήθηκε, δύο μήνες πριν τις εκλογές, να «ενοικιάσει» ένα λεωφορείο που θα κάνει δρομολόγια στις γειτονιές !»

Η ανακοίνωση, όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς, ξεκινάει με τον ορισμό της μαύρης προπαγάνδας. Ένα γελοίο, χοντροκομένο, αλλά και θρασύ ψέμα. Ποιες  προσπάθειες αποτροπής  εννοεί; Την παρέμβαση το 2011 των 5 δημάρχων (Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Χαϊδαρίου) προς τον τότε Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων για την επίσπευση της λειτουργίας των επεκτάσεων του μετρό. Τις συνεχείς πιέσεις και παρεμβάσεις στους αρμόδιους για τα αυτονόητα (παρκινγκ μέσα στο πρώην αεροδρόμιο  κοντά στους σταθμούς του μετρό «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» και «ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ»,  δίοδος-πεζόδρομος μέσα από την πρώην 129 ΠΥ από Αγ. Παρασκευής προς σταθμό «ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ»,  πυκνά  δρομολόγια των λεωφορείων που εξυπηρετούν το μετρό κλπ);

κι όμως... και με πορδές βάφονται αυγά

Διαμαρτυρήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Κωνσταντάτος επειδή ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης είπε ότι "με πορδές δεν βάφονται αυγά"...

Απαντώντας ο κ. Κωνσταντάτος με δελτίο τύπου στον πανικοβλημένο Χρήστο Κορτζίδη έδωσε στη δημοσιότητα το ολοκληρωμένο πρόγραμμα και το
εξώφυλλο με τις περίφημες "10 προτάσεις" της "ενωμένης πόλης"...

Απέδειξε έτσι στον λαό του Ελληνικού και της Αργυρούπολης ότι "μόνο με πορδές βάφονται αυγά και ότι μόνο ο ίδιος και το επιτελείο του έχουν την τεχνογνωσία"...

Να μην ξεχάσεις να ευχηθείς στους υποψήφιους-παραπόταμους του Σταύρου,καλή επιτυχία-στον πάτο

Να μην ξεχάσεις να ευχηθείς στους υποψήφιους - παραπόταμους
του Σταύρου, καλή επιτυχία - στον πάτο.


Φέρτε μαξιλαράκια, σωσίβια, αναχώματα... χανόμαστεεεεεε !!!