Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Την Κυριακή, εκδήλωση στη Γλυφάδα για την υπεράσπιση της δημόσιας γης και περιουσίας


24 Φεβρουαρίου : Διαμαρτυρία στο ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα του αεροδρομίου



Το λεγόμενο «Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» φαινομενικά συστάθηκε για την προώθηση του δημοσίου συμφέροντος. Στην πραγματικότητα, λειτουργεί με στόχο την συγκέντρωση της διάσπαρτης δημόσιας περιουσίας και το ξεπούλημά της σε ιδιώτες «επενδυτές».

Στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας γης, προωθείται και το ξεπούλημα της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, για την κατασκευή εμπορικών κέντρων, ξενοδοχείων, καζίνο, πολυτελών κατοικιών κλπ, αντί της δημιουργίας ενός Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πράσινου, με πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες, όπως προβλέπεται από μελέτη του ΕΜΠ που υποστηρίζουν οι δημοτικές αρχές των όμορων Δήμων, και όχι μόνο.

Θεωρώντας ότι το ζήτημα του ξεπουλήματος του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο, καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας και ενημέρωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, Σταδίου και Κολοκοτρώνη, Αθήνα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ!

Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό




Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας : για τους πλειστηριασμούς


για το Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή της Αριστεράς, υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά με το "Λιμάνι της Αγωνίας"...

 
έτσι νοιώθει, έτσι τα γράφει ο Δημήτρης Βάσσιος

Ακούω και ξανακούω το βίντεο... Απευθύνεται στο ακροατήριο... Κάπου (το νοιώθω) κομπιάζει για λίγο και μέσα στα χειροκροτήματα συνεχίζει : "Σ' ευχαριστώ Γαβρίλη, αλλά... πολλά είπες"!!! Βουβαμάρα... Σαν όλοι νάθελαν να ακούσουν και να νοιώσουν αυτό ακριβώς που ένοιωθε ο δικός τους άνθρωπος, ο Θοδωρής Δρίτσας, εκείνη την ώρα στο Ακροπόλ.

Πολλές φορές το συναίσθημα γίνεται έντονο, περισσότερο από την πολιτική.

Κι αυτό πολλές φορές είναι και χρήσιμο και απαραίτητο. Κι αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό για τη δική μας Αριστερά, την Αριστερά του στοχασμού και των αγώνων, την Αριστερά των χρωμάτων και των συναισθημάτων.


Εδώ εμείς το λέμε, αλλά οφείλουμε να το επαναλαμβάνουμε : είμαστε εδώ για τον άνθρωπο, είμαστε για την κοινωνία... κι ότι ο φορέας που οικοδομούμε είναι το μέσο για να υπηρετήσουμε τον άνθρωπο και την κοινωνία.


Γι' αυτό και η Αριστερά που χτίζουμε πρέπει να πλημμυρίζει από ανθρωπιά, και άρα από συναισθήματα και συντροφικότητα.


Είμαι περήφανος γι' αυτή την Αριστερά, για την Αριστερά που ανήκω...

Ένας από τους λόγους οφείλεται στο γεγονός ότι γνώρισα συντρόφους σαν το Θοδωρή Δρίτσα.


Έναν σύντροφο που πέρασε σχεδόν απ' όλα τα πόστα στα "πέτρινα χρόνια" της μεταπολιτευτικής Αριστεράς.


Έναν σύντροφο που πήρε και παίρνει μέρος σε όλες τις αντιστάσεις στα "πέτρινα χρόνια" της ελληνικής κοινωνίας.


Έναν σύντροφο διαλεκτικό, με απαράμιλλο ήθος, χαμηλών τόνων, υψηλού αγωνιστικού φρονήματος, εμπνευστή αισιοδοξίας.


Όταν στέκεσαι δίπλα σε τέτοιους συντρόφους δεν μπορεί παρά να αισθάνεσαι εμπιστοσύνη και σιγουριά ότι χτίζουμε όλοι μαζί τον ΣΥΡΙΖΑ των μελών, την Αριστερά που έχει ανάγκη η κοινωνία, την Αριστερά που εμπνέει την κοινωνία, εντέλει την Αριστερά που ονειρευόμαστε.


Ο Θοδωρής Δρίτσας προτάθηκε ομόφωνα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ψηφίστηκε ομόφωνα από το "Λιμάνι της Αγωνίας" για να ηγηθεί στην εκλογική μάχη και να αλλάξει τη ζωή της πειραιώτικης κοινωνίας, για να συμβάλλει στην ανατροπή της βαρβαρότητας που μας επιβάλλουν.


Είναι το απόλυτο υπόδειγμα του τρόπου με τον οποίο η Αριστερά (πρέπει να) επιλέγει τον πρώτο μεταξύ ίσων. 


Γνωρίζω ότι είπα περισσότερα απ' όσα είπε ο Γαβριήλ στο Ακροπόλ.
 
Τα είπα συνειδητά, γιατί είμαι περήφανος που ανήκω σ' αυτήν την Αριστερά.

Πηγή : ατίθαση σκέψη

Τάσος Ταστάνης : προκλητικές οι σπατάλες του κ. Παπανικολάου


Με αφορμή την προκλητικά σπάταλη (σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και φτωχοποίησης της κοινωνίας μας) προεκλογική εκστρατεία του υποψήφιου δημάρχου και ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Παπανικολάου, καθώς και την σκανδαλώδη μέχρι σήμερα προβολή του από τα διαπλεκόμενα μεγάλα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια, ο Τάσος Ταστάνης υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο κ. Παπανικολάου, ένα γνήσιο παιδί του κομματικού σωλήνα (ΔΑΠ, ΟΝΝΕΔ και «διορισμένος» ευρωβουλευτής) αφού με παλαιοκομματικές διαδικασίες έχει ορισθεί από τη Ν.Δ. ως υποψήφιος δήμαρχος για την πόλη μας, προχωράει σε μια άνευ προηγουμένου πολυέξοδη προεκλογική εκστρατεία με hi-tec προβολές και πανάκριβες συγκεντρώσεις που αποτελούν πρόκληση για τους σκληρά πληττόμενους συμπολίτες μας.

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες της Γλυφάδας βλέπουν τον κ. Παπανικολάου να τυγχάνει σκανδαλώδους προβολής από κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια και παρακολουθούν να αναπτύσσεται για άλλη μια φορά το φαινόμενο της ακριβοπληρωμένης αγοράς αναγνωρισιμότας και γκρίζας διαφημιστικής προβολής εκκολαπτόμενων δήθεν νέων πολιτικών προσώπων παλαιάς και αποτυχημένης κοπής. Πρόσφατη η εμφάνισή του κ. Παπανικολάου (μεταξύ άλλων άσχετων με τη Γλυφάδα καλεσμένων) σε πρωινή εκπομπή του Σαββάτου στο κανάλι ΣΚΑΙ ιδιοκτησίας του Γιάννη Αλαφούζου.