Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Βάζουν λουκέτο τη Δευτέρα στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ! Κάλεσμα για υπεράσπιση

  
Πριν καλά-καλά ψηφιστεί ο νόμος για το ΠΕΔΥ και τον νέο ΕΟΠΥΥ, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έδωσε ήδη εντολή να μπει λουκέτο σε όλα τα πολυιατρεία του.
 
Σύμφωνα με την εντολή έως τη Δευτέρα θα πρέπει να έχει γίνει όλη η παράδοση των υλικών που υπάρχουν σε όλα τα υποκαταστήματα και στη συνέχεια να σφραγισθούν.

Ήδη, γιατροί και εργαζόμενοι αντιδρούν εμποδίζοντας την είσοδο των επιτροπών που θα κάνουν απολογισμό για να προχωρήσει το λουκέτο - εξπρές. Επίσης Οι γιατροί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.
 
Ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης καλεί τους πολίτες την Δευτέρα στις 7.30 το πρωί στα πολυϊατρεία Αργυρούπολης  για εκφράσουμε την αντίθεση μας στο λουκέτο και τη συμπαράσταση μας στον αγώνα των γιατρών  και των εργαζόμενων του ΕΟΠΥΥ.
 
 

Παρουσίαση της μελέτης του ΕΜΠ για το Ελληνικό σε εκπαιδευτικούς


Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, ο καθηγητής του Ε.Μ.Π. Νίκος Μπελαβίλας, υπεύθυνος της ομάδας αρχιτεκτόνων που εκπόνησε τη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, παρουσίασε τη πρόταση του Ε.Μ.Π. σε εκπαιδευτικούς στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που ξεκινούν οι δήμοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας, στις 16 και 17 Μαρτίου, για την αποτροπή των σχεδίων της συγκυβέρνησης να ξεπουλήσει τους χώρους του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας.

Η αρχιτέκτονας και συνεργάτιδα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης Φρειδερίκη Βαταβάλη, πριν την ομιλία του κ. Μπελαβίλα, παρουσίασε το ιστορικό και το πλαίσιο των έως σήμερα αγώνων.

Ακολούθησε διάλογος με τους εκπαιδευτικούς για την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων του διημέρου 16 και 17 Μαρτίου.
 
Δείτε το βίντεο :

 

μαζικά στο ΙΚΑ της Γλυφάδας την Δευτέρα 17/2 στις 08.00πμ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Π.Φ.Υ.

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση βάζει λουκέτο στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) της περιοχής μας στη Γλυφάδα, στην Αργυρούπολη -Ελληνικό και σε όλη τη χώρα. Την επόμενη ακριβώς μέρα της ψήφισης του σχετικού νόμου, με εντολή του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη κλείνουν όλα τα υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) καθώς και όλες οι υγειονομικές μονάδες δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας σε όλη τη χώρα. Ήδη στις κατά τόπους διευθύνσεις, έφτασε εγκύκλιος με την οποία γιατροί, νοσηλευτές, υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι καλούνται μέχρι τη Δευτέρα να παραδώσουν όλα τα κλειδιά αλλά και τυχόν υλικά που έχουν χρεωθεί.

Το "ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ" εγκαινίασε το στέκι του


Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου η δημοτική κίνηση "άνω κάτω στο Καλαμάκι" εγκαινίασε τα νέα γραφεία της στην οδό Παλαμηδίου 12-16 στο Κάτω Καλαμάκι.

Πολλοί φίλοι και φίλες, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές Νάντια Βαλαβάνη και Αλέξης Μητρόπουλος, πέρασαν από τον ζεστό και φιλόξενο χώρο Πολιτικής και Πολιτισμού, τον οποίο έστησαν με την προσωπική εργασία και προσφορά τους τα μέλη και οι φίλοι του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ.

Η Ελένη Μπελιά, υποψήφια δήμαρχος της Κίνησης, μιλώντας στον κόσμο, είπε:

κάθε Πέμπτη συλλογική κουζίνα στο "Υπόστεγο"


Φάτε, φάτε...


Φάτε, φάτε...

Μην πείτε όμως ότι μαζί τη φάγαμε τη βασιλόπιτα...


Να είστε βέβαιοι όμως...

Αυτή τη φορά δεν θα σας αφήσουμε να μας στείλετε τον χοντρό για να μας πει ότι "μαζί τα φάγαμε"...


Το δις και τρις εξαμαρτείν ου λαού σοφού...

Πηγή (και για τους πλέον δύσπιστους) : ενωμένη πόλη

Ρι.Κι.Π. Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης : βίλες στο χώρο του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης

  
Την Κυριακή 9/2/14 διοργανώθηκε από την ΡΙ.ΚΙ.Π. και άλλες συλλογικότητες του Δήμου, ξενάγηση - διαμαρτυρία στο χώρο των αρχαιοτήτων της χερσονήσου του ΑΣΤΕΡΑ και του χώρου του εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης.

Στην δασική έκταση του Ορφανοτροφείου, μπροστά στον οχυρωματικό πύργο, γίναμε μάρτυρες μιας προκλητικής αυθαιρεσίας. Μια τεράστια έκταση που έχει μέτωπο στη θάλασσα έχει περιφραχθεί με δίμετρη μεταλλική κατασκευή, που εδράζεται σε βάση από σκυρόδεμα. Ένα σύγχρονο φρούριο πολλών εκατοντάδων μέτρων που φθάνει μέχρι τον αιγιαλό έχει ανεγερθεί, για να συγκαλύπτει τις οικοδομικές εργασίες που συντελούνται στο εσωτερικό του!

η δέσμευση Γεωργιάδη - δικαίωση του κ. Κωνσταντάτου

Όλοι οι πιστοί του Γεωργιάδη
γράφει ο Δημήτρης Βάσσιος

Όταν ένας υπουργός, φανατικός υμνητής του μνημονίου, κλείνει σε ολόκληρη τη χώρα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, ακούγεται λίγο παράδοξο να ασχολούμαστε εμείς με το (πρώην) ΙΚΑ της Αργυρούπολης. Βέβαια τη Δευτέρα το πρωί στο ΙΚΑ της πόλης μας θα είμαστε, για να το προστατεύσουμε από την έξωση που το υποχρεώνει η ακροδεξιά συγκυβέρνηση.

Το τονίζουμε όμως γιατί, όταν ασχολούμαστε με ένα θέμα τοπικού χαρακτήρα, έχουμε υποχρέωση να μελετάμε και την ευρύτερη διάστασή του - δηλαδή πόσο επηρεάζεται από τις γενικότερες πολιτικές. Ο άλλος δρόμος - η εστίαση αποκλειστικά στο τοπικό - είναι ο δρόμος που ακολουθεί ο κ. Κωνσταντάτος προκειμένου να αποδείξει τον μεγάλο του καημό, ότι... για όλα φταίει ο δήμαρχος.


Τώρα λοιπόν που κλείνουν όλα τα πολυϊατρεία σ' ολόκληρη τη χώρα, ας δούμε πώς υποδεχόταν το Φθινόπωρο του 2013 τη "δέσμευση" του "φερέγγυου" υπουργού η Ενωμένη Πόλη του κ. Κωνσταντάτου μέσα από τον ιστότοπό της (τα έντονα και τα κεφαλαία είναι δικά τους) :

«Ξανά η Πόλη Μπροστά» - Ανοιχτή Επιστολή του γιατρού Ευάγγελου Βαζαίου

«ΞΑΝΑ Η ΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ» - Πρόσκληση σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα την Παιδεία


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η Δημοτική Παράταξη «ΞΑΝΑ Η ΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ» σας καλεί στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα την ΠΑΙΔΕΙΑ, που θα πραγματοποιηθεί
την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00

στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Αργυρούπολης (οδός Κύπρου 97).


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις με θέματα:

Α) «Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες στα σχολεία μας. Τεμπελιά ή Δυσκολία;»

Προσκεκλημένη ομιλήτρια: Γαλανού Σταυρούλα, Λογοπεδικός, Επιστημονικά Υπεύθυνη Ιδιωτικού Κέντρου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης «Λόγου Ίασις».


Β) «Αναδιάταξη Σχολικού Χώρου και Αειφόρο Σχολείο»

με εισηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Ιατρού, Φυσικό, Εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μετά από κάθε εισήγηση θα ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση.


Ο Πρόεδρος της Παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης

Ευάγγελος Βαζαίος


Πηγή