Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Κάλεσμα της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου-Ταύρου

 
Πολίτες του Μοσχάτου και του Ταύρου ,

Ζούμε την εποχή της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων.
Το κοινωνικό κράτος διαλύεται, τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα καταργούνται, η Δημόσια περιουσία ξεπουλιέται.
Στη χώρα µας, στην πόλη μας οι πολιτικές λιτότητας δημιουργούν πλέον συνθήκες ακραίας μαζικής φτωχοποίησης των πολιτών, καθώς οι μισθοί καταβαραθρώνονται, η ανεργία καλπάζει, η νέα γενιά, βλέποντας ότι δεν υπάρχει καμιά προοπτική, μεταναστεύει, η αξία των περιουσιών εξανεμίζεται, η μαύρη αντιδημοκρατική κοινωνική βία σηκώνει κεφάλι και το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής μας καταστρέφεται.

η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ελληνικού για την οικονομία

Η Μ.Αναγνώστου (αναπλ.συντονίστρια της Ο.Μ.) και ο Θ.Παρασκευόπουλος (ομιλητής)

Για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και την αριστερή πρόταση ενημερώθηκαν και συζήτησαν την Κυριακή στο Α' ΚΑΠΗ του Ελληνικού τα μέλη της Οργάνωσης Μελών Ελληνικού του ΣΥΡΙΖΑ και οι πολίτες που συμμετείχαν.

Ομιλητής ήταν ο οικονομολόγος Θοδωρής Παρασκευόπουλος ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αναλυτικός και κατανοητός και για τα οικονομικά θέματα, και για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης που είχε προαναγγελεθεί ήταν αδύνατο να είναι καθώς εκείνη την ώρα συνεδρίαζε η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο τις υποψηφιότητες για τις περιφερειακές εκλογές, αλλά και την υποψηφιότητα του ίδιου για το Δήμο της Αθήνας.

 
 

Στην εκδήλωση πήραν το λόγο είτε με ερωτήσεις είτε με τοποθετήσεις πολλά μέλη και πολίτες και στο τέλος γενική ήταν η αίσθηση ότι και η εισήγηση και ο διάλογος έπαιξαν θετικό ρόλο στην κατανόηση της πρότασης της Αριστεράς.

Παράλληλα εκφράστηκε η διαθεσιμότητα των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στους αγώνες που έρχονται (με ορόσημο τις εκδηλώσεις των 3 γειτονικών δήμων το διήμερο 9-10 Μάρτη) για την αποτροπή του ξεπουλήματος του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας.

Ενέργειες στελεχών εκθέτουν κόμμα και ψηφοφόρους !!

Αυτό εδώ το blog δεν είναι άχρωμο και άοσμο...
Έχει σαφέστατο αντιμνημονιακό-αντικαλλικρατικό και αγωνιστικό-κινηματικό πρόσημο...

Με αυτή την έννοια μας ενδιαφέρει να συμβάλλουμε στην αλληλεγγύη της κοινωνίας στα νότια προάστια, να ενισχύσουμε στην οργάνωση των λαϊκών αντιστάσεων, να συνδράμουμε σε κάθε κοινωνική προσπάθεια για την ανατροπή της αντικοινωνικής πολιτικής της λιτότητας και της μονόπλευρης θυσίας...

Με αυτή την έννοια δεν μας αφορούν οι γκλαμουροφιέστες και τα γκαλά που ενισχύουν την κοινωνική αδράνεια ή την απολιτικοποίηση, οδηγώντας μερίδα της κοινωνίας στην αγκαλιά αντικοινωνικών φασιστικών μορφωμάτων...
Δεν μας αφορούν οι μετεγγραφές στα πλαίσια του καταρρέοντος μνημονιακού μπλοκ της κεντρικής ή τοπικής πολιτικής σκηνής...
Τους αντιμετωπίζουμε ως έναν κωμικό θίασο που όμως οδήγησε το λαό μας να βιώνει σήμερα μια τραγωδία...

Μας αφορούν όμως τα τεκταινόμενα στα πλαίσια του πρώην ή νυν μνημονιακού-καλλικρατικού μπλοκ στο βαθμό που αναπτύσσονται φυγόκεντρες δυνάμεις και αλλάζουν οι συσχετισμοί υπέρ των υγιών κοινωνικών δυνάμεων και της ανατροπής και σε κεντρικό, και σε τοπικό επίπεδο.
Με αυτή την έννοια θεωρήσαμε χρήσιμη την αναδημοσίευση του κειμένου που ακολουθεί και το αλιεύσαμε εδώ.


Μία φωτογραφία 1000 λέξεις!!!

Ελληνικό και Αργυρούπολη μας ενώνουν

γράφει ο Νίκος Σπυρόπουλος

Φίλες και φίλοι,

δεν δύναται Δημοτική Παράταξη που επιζητά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου "όπως ο διψασμένος στην έρημο το νερό", να ακολουθεί η ίδια δύο διαφορετικά πρόσωπα στην άσκηση πολιτικής στις επιμέρους κοινότητες και να προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι στον άμεσο ανταγωνιστή της για δήθεν, από μεριάς του εύνοια, στο ένα από τα δύο τοπικά διαμερίσματα.

Το επιχείρημα που κατά κόρον ακούγεται από τη συγκεκριμένη παράταξη είναι το "Εμείς οι Αργυρουπολίτες, η μεγάλη κοινότητα, θα έχουμε
Ελληνικιώτη Δήμαρχο"? Αυτή και μόνο η επισήμανση από πλευράς τους μας δίνει το στίγμα για το ποιοι πραγματικά υπονομεύουν και παίζουν με την ενότητα, αποσκοπώντας ξεκάθαρα στο να περάσουν ένα πλαστό σοβινιστικό μήνυμα για συσπείρωση κάτω από τη δική τους παραταξιακή ομπρέλα.

Επτά καυτά ερωτήματα για το Ελληνικό

Βοά η αγορά για την ανάθεση, με σημαδεμένα χαρτιά, των 6.240 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, μαζί με το γκολφ Γλυφάδας και τον Αγιο Κοσμά. Φαβορί ο όμιλος Λάτση, «προίκα» έργα και καζίνο στους ομίλους Μπόμπολα και Λασκαρίδη...

 

Μητροπολιτικό Πάρκο, στο οποίο θα υπάρξει ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων με βασικούς πυλώνες την αειφορία, το περιβάλλον, την ώθηση οικονομικών δραστηριοτήτων, χάριν του δημοσίου συμφέροντος μιας κοινωνίας που συνθλίβεται από την οικονομική κρίση, ή μπίζνες για λίγους, που θα αναπτύξουν θηριώδη δόμηση με ταυτόχρονο αποκλεισμό του παραλιακού μετώπου για τους πολίτες του Λεκανοπεδίου; Θα μπουν χρήματα στα δημόσια ταμεία ή θα πέσουν στη μαύρη τρύπα του δημόσιου χρέους; Το τίμημα της εξαγοράς είναι ευτελές ή αντάξιο της πραγματικής αξίας του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού; 



Ιδού κάποια ερώτηματα που θέτουν η «Κ.Ε.» και η «Ε», ως πεδία προβληματισμού, ανοίγοντας μέσα από τις σελίδες τους ένα δημόσιο διάλογο, ενόψει της πώλησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, η οποία, σύμφωνα με τα προσφάτως ανακοινωθέντα, μπαίνει στην τελική ευθεία.

γράφει πολύ, αντιγράφει περισσότερο...

(αντι)γράφει ο μπαχαλάκιας

Όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω συγγραφέας... Αλλά τα "θέλω" απέχουν πολύ από το "μπορώ", όταν δεν βοηθάνε οι υποκειμενικές συνθήκες... Μια τέτοια συνθήκη για να γίνει κανείς συγγραφέας είναι να διαβάζει πολύ... Κι εγώ αυτό δεν τόχα, οπότε πήγαν περίπατο τα "θέλω" μου...

Θα μου πεις τώρα... "με τόσα προβλήματα που έχουμε, στα παιδικά σου όνειρα πήγε το μυαλό σου"; Συγχώρα με φίλε μου, αλλά δεν μ΄αφήνουν (και μάλιστα τρις) ν' αγιάσω ο άνθρωπος!!!


1. Δες για παράδειγμα μια ανακοίνωση που κυκλοφορεί στο ίντερνετ και στα καφενεία εδώ και 20 μέρες :

"Η δημοτική παράταξη «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ» στην προσπάθεια της να βρίσκεται με ουσιαστικό τρόπο δίπλα  στα προβλήματα των δημοτών, και  να τα αφουγκράζεται,  με στόχο την επίλυση τους, όπου αυτό είναι εφικτό, αποφάσισε να προχωρήσει στην δημιουργία ενός προγράμματος παροχής νομικών συμβουλών, χωρίς αμοιβή, προς τους δημότες.

Το πρόγραμμα θα παρέχεται από τους νομικούς συμβούλους της παράταξης για συγκεκριμένα θέματα (υπερχρεωμένα νοικοκυριά, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας)"...

Δες το κι επίσημα εδώ στην enomenipoli για να μη νομίσεις ότι κατάφερα τελικά να γίνω παραμυθάς... Άσε, μη με βάζεις στα βαθειά νερά της πολιτικής... ότι πχ δεν γράφουν κουβέντα για το τι έφταιξε κι έχουμε υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τι έφταιξε κι έχουμε έλλειμμα αξιοπρέπειας, ώστε να φτάνουν τα νοικοκυριά να μη μπορούν να πληρώσουν δικηγόρο - αυτά είναι υψηλή πολιτική κι εγώ δεν σκαμπάζω...

Βαρύτατες ευθύνες στον Κόκκορη από την "Ανατροπή στη Γλυφάδα" για την παραλία


Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα σε έγκριτες εφημερίδες και ηλεκτρονικές σελίδες, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς η διαδικασία για το ξεπούλημα μεγάλων τμημάτων του παραλιακού μετώπου (ανάμεσα σε αυτά και το σύνολο της παραλίας της Γλυφάδας) μέσω της εταιρείας «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» που έχει συστήσει η μνημονιακή συγκυβέρνηση. Είναι η εταιρεία στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας η Κυβέρνηση έχει διορίσει τον κ. Κόκκορη επιβραβεύοντας τον υπάκουο δήμαρχο και πιστό εκφραστή των μνημονιακών πολιτικών στη Γλυφάδα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται βάναυσα.
 
Η εταιρεία έχει επιχορηγηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2013 με περίπου 500.000 ευρώ, ενώ ήδη για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013 έχουν ξοδευτεί πάνω από τα μισά σε αμοιβές της διοίκησης και του προσωπικού καθώς και των ποικιλώνυμων και πλουσιοπάροχα αμειβόμενων συμβούλων.

Ξενάγηση διαμαρτυρίας στον Απόλλωνα Ζωστήρα την Κυριακή

Το σύμβολο του αγώνα ενάντια στην καταστροφή της χερσονήσου του Καβουρίου, τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα, θα επισκεφθούν την ερχόμενη Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, συλλογικότητες της περιοχής. Ο χαρακτήρας της επίσκεψης είναι ενημερωτικός και παράλληλα πολιτικός, καθώς εκτός από την ξενάγηση στο αρχαίο μνημείο θα πραγματοποιηθεί και παράσταση διαμαρτυρίας στους υπεύθυνους της επιχείρησης.

Την ξενάγηση θα κάνει η αρχαιολόγος Μαίρη Γιαμαλίδου, από την ΚΣτ” Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που είναι υπεύθυνη για τα μνημεία της περιοχής.

Το ραντεβού είναι στις  10.30 π.μ. στην είσοδο της πλαζ του Αστέρα.

Την ξενάγηση – διαμαρτυρία διοργανώνουν οι σύλλογοι: Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Βούλας, Εξωραϊστικός και Οικολογικός Σύλλογος «Πολιτεία», Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Βούλας, Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής, Δίκτυο Προστασίας Σαρωνικού και οι δημοτικές παρατάξεις: Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών ΒΒΒ και "Ανατροπή" Κίνηση Δημοτών ΒΒΒ.

Πηγή : infonotia.gr

ο νόμος του σπόρου (ολόκληρο το βιβλίο)


Εν αρχή ην ο σπόρος… Ο σπόρος είναι ο πρώτος κρίκος στη διατροφική αλυσίδα και ενσαρκώνει μια μακρά αλληλουχία εξέλιξης και χιλιάδες χρόνια βελτίωσης των φυτών από τους αγρότες, καθώς και τον πολιτισμό της ελεύθερης παραγωγής-διατήρησης και ανταλλαγής σπόρων. Είναι η έκφραση της νοημοσύνης της γης και των γεωργικών κοινοτήτων ανά τους αιώνες.

Το βιβλίο “Ο Νόμος του Σπόρου” είναι μια έκδοση από το Ερευνητικό Ίδρυμα για την Τεχνολογία την Επιστήμη και την Οικολογία Navdanya, της γνωστής Ινδής ακτιβίστριας για την ελευθερία των σπόρων και την επισιτιστική ασφάλεια, Δρ. Vandana Shiva.

Ο “Νόμος του Σπόρου” προτείνεται ως εργαλείο που αφενός μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού και σε κάθε πλαίσιο από τους πολίτες ώστε να υπερασπισθούν την ελευθερία των σπόρων τους και τα κυρίαρχα δικαιώματα τους επί των σπόρων και αφετέρου να χρησιμεύσει ως πρακτικός οδηγός για όλες τις μελλοντικές εξελίξεις των νόμων και των πολιτικών που αφορούν τους σπόρους.