Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Για την αγορά και εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας

Στη σπέκουλα που ξεκίνησε με δημοσιεύματα σχετικά με το κόστος της αγοράς και εγκατάστασης συστήματος πυρασφάλειας στο κλειστό γήπεδο της οδού Ολυμπίας απάντησε κατ' αρχήν η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης :

"Η προμήθεια και η τοποθέτηση υλικών πυρασφαλείας στο κλειστό γυμναστήριο Αργυρούπολης  στην οδό Ολυμπίας έγινε στις 11/11/13 και ήταν εξαιρετικά  επείγουσα ανάγκη, προκειμένου να καταστεί δυνατή η αδειοδότηση του από την περιφέρεια στις 14/11/13 και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν έδρα για τους επίσημους αγώνες των αθλητικών συλλόγων της πόλης, όπως ο ΑΟΝΑ.

Για τη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων  συγκλήθηκε έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο στις 5/11/13 και αποφάσισε την τροποποίηση προϋπολογισμού και τη διενέργεια για την «Προμήθεια και τοποθέτηση υλικών πυρασφαλείας για αδειοδότηση Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Ολυμπίας» και όλες οι διαδικασίες είναι απολύτως νόμιμες".

Forget Johnnie

"Forget Giannis" αν δεν κάνω λάθος σημαίνει "Ξέχνα τον Γιάννη"...

Το λάθος είναι στο όνομα - θα έπρεπε να λέει "forget Johnnie" όπερ μεθερμηνευόμενο πάει να πει "Γάννη μου το μαντήλι σου, τι τόχεις λερωμένο βρε Γιάννη, Γιαννάκη μου"...
Και σε πιο ελέυθερη μετάφραση : "Άντε γεια Γιαννάκη"...

Όσο για την ταμπακιέρα : Ο φέρελπις υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ.Γιάννης Κωνσταντάτος στην ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητούσε από τον κ.Κορτζίδη να διαπραγματευτεί ο Δήμος Ελληνικού με τον "επενδυτή" του πρώην αεροδρομίου...
Δηλ. ο κ.Κωνσταντάτος πούλησε ήδη - πριν πουλήσει ακόμα και το ΤΑΙΠΕΔ (πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις)...

Κι αν αυτό θυμίζει κατά (άλλον) Ιωάννην ευαγγέλιο και παραπέμπει σε άλλα πρόσωπα άλλης εποχής, αναρωτιέται κανείς πώς μπορεί να ονομάζεται σήμερα...
Οπότε αρκεί να επαναλάβουμε : Άντε γεια Γιάννη !

Νυχτερινές παροχές σε "πολιτιστικά" κέντρα

Ήταν γραφτό να θυμηθούμε τον συγχωρεμένο Ευάγγελο Γιαννόπουλο... Όχι για το "κωλόσπιτο" της Εκάλης αυτή τη φορά, αλλά για τα νυχτερινά "πολιτιστικά κέντρα". 

Και μας τον θύμισε ο δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κόκκορης, ο οποίος τι έκανε ο αθεόφοβος ; Ήρθε σε συνεννόηση με γνωστό επιχειρηματία και προσφέρει σε πολίτες της Γλυφάδας δωρεάν μεταφορά και είσοδο στο νυχτερινό κέντρο "Διογένης" τις μέρες Πέμπτη και Παρασκευή.

Δεν ξέρω πόσοι αναξιοπαθούντες θα ανταποκριθούν, το βέβαιο είναι ότι ο επιχειρηματίας (ο οποίος καλά κάνει) ζημιωμένος δεν θα βγει, καθώς όλο και κάποιο αναψυκτικό παραπάνω θα πουλήσει, καθώς η κρίση δεν άφησε αλώβητα ούτε αυτά τα "πολιτιστικά κέντρα".

Όμως... αν ο κ.δήμαρχος δεν σκέφτηκε την ποιότητα του πολιτισμού που παρέχει, μήπως θα έπρεπε τουλάχιστον να αναλογιστεί τις συνέπειες κάποιας πιθανής ταραχής που μπορεί να προκαλέσει το πρόγραμμα στους πολίτες της Γλυφάδας που θα "τσιμπήσουν" ;...

Και είναι και η περίοδος προεκλογική !

Δείτε σχετικά στο ΓΛΥΦΑΔΑ WEB
και για περισσότερη βεβαιότητα εδώ : http://www.glyfadaweb.gr/2014/01/blog-post_6934.html#.Uti-jy-QljM.blogger 
 

Υπεύθυνη επιλογή

του Νίκου Σπυρόπουλου

Φίλες και φίλοι σήμερα στη χώρα μας επιβάλλεται πάνω στις λέξεις "προσφορά, συνέπεια και αλληλεγγύη" να επενδύσουν όλοι αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά. Η ανάληψη του δημαρχιακού θώκου δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί αυτοσκοπό.

Ο τίτλος όποιου εκλεγεί ως δήμαρχος πολύ απλά πρέπει να είναι ένας και δεν είναι άλλος απο αυτόν του "υπηρέτη των επιδιώξεων και των προσδοκιών όλων μας". Οι εξαγγελίες μεγάλων προγραμμάτων και σχεδίων προϋποθέτουν μια οικονομική πραγματικότητα που με δεδομένη τη σημερινή μας κατάσταση φαντάζει αδύνατη.

Μάλιστα μας φέρνει στο μυαλό εποχές που στιγμάτισαν την οικονομία μας και το μόνο που επιδιώκουμε είναι να περάσουν ανεπιστρεπτί και να μην τις ξαναβιώσουμε ποτέ. Από καταξιωμένους και συνάμα υπεύθυνους υποψήφιους που θα έχουν ως ευαγγέλιο την έκφραση του Σωκράτη "Ένα ξέρω ότι τίποτα δεν ξέρω".

Με τα γόνατα ο Τσίπρας στη.. Χάρη της

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο.Επί τη ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης,   ο Αντώνης Σαμαράς ίδρυσε μια επιτροπή Ορθόδοξων Χριστιανών εμπειρογνωμόνων.Σύμφωνα με επείγον σήμα της αρμόδιας αυτής επιτροπής καλείται να εξεταστεί εντός των τριών επόμενων ημερών ο Αλέξης Τσίπρας.

Στα πλαίσια του θρησκευτικού check-up, (έτσι ονομάστηκε επίσημα η δοκιμασία αυτή) ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – έχει μέχρι τώρα επανειλημμένα δημοσίως προσβάλει την πίστη των Ελλήνων. Εχει  αρνηθεί  να συμπεριλάβει την Μεγαλόχαρη στον οικονομικό σχεδιασμό του κόμματος του γι αυτό και  καλείται κατ’ αρχάς να ανέβει γονατιστός από το λιμάνι της Τήνου ως τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.
Στη συνέχεια θα πρέπει να  αποθέσει επάνω της, Τάμα με την εικόνα του πρωτογενούς πλεονάσματος. (Την όλη διαδικασία θα επιβλέπει αφ ηψηλού η ειδικώς επί ΄τέτοιων θεμάτων, κυρία Ελένη Λουκά – ως εξωτερική συνεργάτιδα  της κυβέρνησης….)

Μετά,  η ΝΔ θα ζητήσει από τον Αλέξη να ομολογήσει δημόσια αν πιστεύει περισσότερο στον Άγιο Βασίλη  ή στον Άγιο Βαλεντίνο.

Επειτα, και  ( με την προϋπόθεση πάντα ότι η βαθμολογία της κ. Λουκά θα είναι θετική), ο Αλέξης Τσίπρας, θα υποβληθεί και σε αιματολογικές εξετάσεις από τον κ. Δημοσθένη Λιακόπουλο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το αίμα του περιλαμβάνει το περίφημο γονίδιο Ιχώρ, ή αν τόσο καιρό λειτουργεί ως εκπρόσωπος των Νεφελίμ που οδηγεί τους νέους επιστήμονες-σκιέρ της χώρας μας στην κοίλη Γη!

Τέλος, σύμφωνα με το σχέδιο , ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, θα ρίξει τον Αλέξη Τσίπρα σε μια ειδική δεξαμενή με αγιασμό, για να διαπιστώσει αν ο τελευταίος επιπλεύσει. Αν περάσει επιτυχώς τη δοκιμασία θα ακολουθήσει μονομαχία του κ. Τσίπρα με τον Σεβασμιότατο με ταυτόχρονη ευλογία του Αγιασμού, ώστε να διαπιστωθεί ποιός από τους δύο θα διατηρηθεί ποιο πολύ στην εξουσία. Αν χάσει ο κύριος Τσίπρας θα πάει σπίτι του και ο Σεβασμιότατος θα παραμείνει στην ιερά Μητρόπολη των Αθηνών να ευλογεί τα γένια του.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο τεστ δεν θα συμπεριληφθεί τελικά, η δοκιμασία της εικόνας που αναβλύζει μύρο – όπως είχε προταθεί αρχικά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Σίμο Κεδίκογλου – διότι αυτή κρίθηκε ως μη αξιόπιστη.


Αν ο Αλέξης Τσίπρας, αποτύχει σε κάποια από τις παραπάνω δοκιμασίες και κριθεί Ορθόδοξα ανεπαρκής, είναι φανερό πως θα υπάρξει μείζον πολιτικό και πολιτειακό θέμα , καθώς θα δυσκολέψει ιδιαίτερα το έργο της παραδοσιακής οικονομικής συνεργασίας, μεταξύ κράτους και εκκλησίας ( ένα έργο που έχει αποφέρει μεγάλα κέρδη στους πιστούς συνεταίρους της Εκκλησίας τα τελευταία χρόνια).


Νομίζω ότι το καλύτερα για την πίστη του Τσίπρα είναι να συσταθεί ζητηθεί εξέταση. Ιερά, εννοείται …

Στο μεταξύ στη Συγγρού φτιάχνεται η μεγάλη μεσαιωνική βιβλιοθήκη ενω στα υπόγεια της Κουμουνδούρου άθεοι σατανιστές Συριζαίοι κάνουν βουντού στον Σαμαρά …

Πηγή : xeimwniatikhliakada.wordpress.com

Διακήρυξη Αρχών Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης



Πολίτες της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης,
 
Ζούµε την εποχή της καταστροφικής Πολιτικής των μνημονίων. Πολιτική που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις των προθύµων κατ‘ εντολή του ΔΝΤ και των Κυρίαρχων δυνάµεων της ΕΕ, και οδηγεί στην οικονοµική και κοινωνική καταστροφή.
 
Οι πολίτες της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Νότου υφίστανται την επίθεση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Το κοινωνικό κράτος διαλύεται, τα κοινωνικά δικαιώµατα καταργούνται, η Δηµόσια περιουσία ξεπουλιέται.

Αντιπρόσωποι του "Ανω-Κατω στο Καλαμάκι" και της αλληλεγγύης Αλίμου στο κέντρο προσφύγων Λαυρίου

Στις 16/1 οι αντιπρόσωποι της δημοτικής κίνησης Ανω-Κατω  στο Καλαμάκι και της αλληλεγγύης Αλίμου επισκέφτηκαν το κέντρο προσφύγων στο Λαύριο και προσέφεραν ρούχα και παιχνίδια. Η υποδοχή ήταν θερμή και ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στη διάρκεια της όποιας οι πρόσφυγες μίλησαν για τα προβληματά τους.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται απο εμπόλεμες περιοχές. Ζητούν το αυτονόητο: άσυλο και νομιμοποιητικά έγγραφα τα οποία το
ελληνικό κράτος τους αρνείται εκτός απο ελάχιστες εξαιρέσεις.Χωρίς αυτά δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, δεν μπορούν να ταξιδέψουν για να βρούν τις οικογενειές τους και είναι εκτεθειμένοι στη βία των φασιστών και στα μπλόκα της αστυνομίας.Το κέντρο που διαχειρίζεται ο Ερυθρός Σταυρός είναι σε πολύ κακή κατάσταση.Τα περισσοτέρα δωμάτια δεν έχουν έχουν πόρτες ή τζάμια, δεν υπάρχει θέρμανση, ούτε ζεστό νερό.

ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – Μοσχάτου: Εκτακτη Γενική Συνέλευση 22/1

Αφού το Υπουργείο Παιδείας αξιολόγησε ως άχρηστους 2000 περίπου συναδέλφους μας των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ και μέσα σε μια νύχτα τους έθεσε σε διαθεσιμότητα, τώρα οδηγεί κάποιους απ’ αυτούς τους συναδέλφους μας σε αναγκαστική μετάταξη και 450 σε απόλυση.

Ταυτόχρονα, για να “νομιμοποιήσει” τις νέες συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων και τις νέες απολύσεις εκπαιδευτικών, προσπαθεί να επιβάλει την αξιολόγηση.

Με δεδομένο ότι το επόμενο διάστημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο, το ΔΣ της ΟΛΜΕ συγκαλεί ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ με πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση στις 7/2/14, ημέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Νέες ΓΣ των ΕΛΜΕ μέσα στο Φλεβάρη για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 22/1, 13.30μμ το σχολικό συγκρότημα Αγ. Νικολάου στην Καλλιθέα.

Σκουριές: Το κίνημα έβγαλε υποψήφιο δήμαρχο

Για τον υποψήφιο Δήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη ψήφισαν την Κυριακή οι κάτοικοι της περιοχής. Στόχος είναι η ανάδειξη του αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού ως βασικού πολιτικού πλαισίου και η υποστήριξη ενός υποψηφίου και μιας δημοτικής κίνησης που στις επερχόμενες τοπικές εκλογές θα αντιπαρατεθεί με την παρούσα δημοτική αρχή του Χρ. Πάχτα που στηρίζει τις δραστηριότητες της El Dorado.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή, καθώς ψήφισαν πάνω από 3.000 κάτοικοι των χωριών του Δήμου Αριστοτέλη, όπως αναφέρει το AlterThess. Κάλπες είχαν στηθεί σε Νέα Ρόδα, Αμμουλιανή, Ιερισσό, Ουρανούπολη, Μ. Παναγιά και Αρναία. Στη διαδικασία είχαν το δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι εγγεγραμμένοι δημότες του Δήμου Αριστοτέλη και όσοι μεταδημότευσαν δείχνοντας την αίτηση της μεταδημότευσής τους.

Να τους διώξουμε πριν ξεπουλήσουν τα πάντα



Ανατροπή στη Γλυφάδα με επικεφαλής τον Τάσο Ταστάνη

"ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία" είναι το όνομα της νέας αντιμνημονιακής ριζοσπαστικής αριστερής παράταξης που προέκυψε από τις χθεσινές πρωτόγνωρα ανοιχτές δημοκρατικές διαδικάσίες και θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών της Γλυφάδας στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου.

Αδιαμβισβήτητος υποψήφιος δήμαρχος εκλέχτηκε με ποσοστό που άγγιξε το 85% ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ταστάνης, αρχιτέκτονας, στέλεχος της Αριστεράς, αγωνιστής των περιβαλλοντικών κινημάτων της πόλης και της Αττικής με πλούσια δράση στο Παναττικό Δίκτυο για τους ελεύθερους χώρους, στην Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, στο Συντονιστικό για τη Διάσωση του Σαρωνικού κλπ.

Η τρίτη κάλπη "έβγαλε" τη Συντονιστική Επιτροπή που αποτελείται από 21 μέλη της νέας δημοτικής κίνησης.

Νεότερη και πληρέστερη ενημέρωση θα έχουμε όταν εκδοθεί το δελτίο τύπου της εφορευτικής επιτροπής.



Συνεχίζει ακάθεκτος ο Φωστήρας

«Φονέας» όνομα και πράγμα. 2 λεπτά ήταν αρκετά για το Φωστήρα, ο οποίος επικράτησε 2-0 του Βύζαντα Μεγάρων, για τη 16 αγωνιστική της Football League.

To 2014 και ο δεύτερος γύρος έχουν μπει με τους καλύτερους οιωνούς για το Φωστήρα, ο οποίος έκανε το απόλυτο, έχοντας 9 βαθμούς σε 3 αγώνες. Έπειτα από τις νίκες με Επισκοπή εντός (3-0), και με Αχαρναϊκό εκτός (1-0) ήρθε και η σειρά του Βύζαντα να πέσει στα δίχτυα της αθηναϊκής ομάδας. Αν μη τι άλλο αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι η
εστία του Μοσχονά μένει απαραβίαστη σε τρεις διαδοχικούς αγώνες.

Χρυσοί σκόρερ της αναμέτρησης οι Κάργας (37′) και Ζιαμπάρης (39′) τελείωσαν μέσα σε δυο λεπτά, την υπόθεση νίκη. Μάλιστα ο τελευταίος, παρά τον τραυματισμό στο κεφάλι συνέχισε να αγωνίζεται. Στην ανάπαυλα δέχτηκε τη φροντίδα από τους ιατρούς, οι οποίοι του έκαναν ράμματα και στην επανάληψη μπήκε αλώβητος στη μάχη.

Ηττήθηκε 3-0 η ΑΕ Μοσχάτου στην Αίγινα

Καταφανώς ανώτερη η ΑΕ Αίγινας «σκόρπισε » με 3-0 την πρωτοπόρο ΑΕ Μοσχάτου που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έφυγε ηττημένη από το νησί.

Ο Ψάρρης στο 19’ με σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 52’ ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του . Το τελικό 3-0 σημειώθηκε στο 73’ όταν ο Τσάνης στην προσπάθεια του να αποκρούσει την σέντρα του Μπακόμητρου Ν., έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του.

ΑΕ ΑΙΓΙΝΑΣ : Μπακόμητρος Κ., Μαργαρώνης(63’ Μεντάλιας), Κλώνος, Πάλλης, Παπαδόπουλος, Καλφάτης, Πασχάλης, Ψάρρης(77’ Λαδάς), Γκοτζούλιας(74’ Πασβαντόπουλος), Μπακόμητρος Ν., Μπιζιώτας.

ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ: Αθανασόπουλος, Καρράς, Παπακαλοδούκας(58’ Ντόνε), Αλτόγλου(46’ Ατματσίδης), Ρωμανός, Ευθυμίου, Τσάνης(76΄Λιόλιος), Στούπης, Κοντοπάνος, Γκούφας, Καράμπελας.


 

Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Νίκες Ισοπαλίες Ήττες Υπέρ Κατά
1. ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 40 17 12 4 1 34 10
2. ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ 39 17 12 3 2 41 13
3. ΕΡΜΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 37 17 11 4 2 33 18
4. Α.Ε.ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 33 17 9 6 2 29 12
5. ΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 28 17 7 7 3 19 16
6. ΔΟΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ 28 17 8 4 5 25 15
7. ΑΕ ΑΙΓΙΝΑΣ 28 17 8 4 5 21 18
8. ΧΑΡΑΥΓΗ ΑΕ 25 17 7 4 6 21 22
9. ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ 23 17 6 5 6 24 19
10. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 17 17 4 5 8 19 27
11. Α.Σ.ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 15 17 4 3 10 18 30
12. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ 15 17 3 6 8 16 30
13. ΗΦΑΙΣΤΟΣ 14 17 2 8 7 22 34
14. ΝΕΟΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 14 17 3 5 9 15 29
15. ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ 8 17 1 5 11 10 34
16. ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 7 17 2 1 14 11 31
 
Πηγή:moschatotavros.gr