Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Δυναμικό ξεκίνημα της αριστερής ριζοσπαστικής παράταξης στη Γλυφάδα (βίντεο-φωτο)

Με μια μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση παρουσία εκατοντάδων δημοτών της Γλυφάδας και με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου η ιδρυτική συνέλευση της νέας Αριστερής Ριζοσπαστικής δημοτικής κίνησης στη Γλυφάδα.

Τις εισηγήσεις για τη διακήρυξη αρχών και τον κανονισμό λειτουργίας της νέας παράταξης έκαναν ο Τάσος Ταστάνης (δημοτικός σύμβουλος) και ο Στέλιος Πλιάκης αντίστοιχα οι οποίοι απάντησαν και σε όσα ερωτήματα τέθηκαν.

"Ο Σαν Μικέλε είχε έναν κόκορα" από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης

Συνεπής στο ραντεβού της κι αυτή την Παρασκευή 16 του Γενάρη στις 9.00μμ η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης μας περιμένει στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο "Μίκης Θεοδωράκης" της Αργυρούπολης, Λ. Κύπρου 68.
Αυτή τη φορά με τη ταινία των αδερφών Ταβιάνι "ο Σαν Μικέλε είχε έναν κόκορα" (1972) βασισμένη σε μια ιστορία του Τολστόι.

Είδος: Δραματική, Ιστορική
Διάρκεια: 92'
 
Σκηνοθεσία: Paolo Taviani, Vittorio Taviani
Σενάριο: Paolo Taviani, Vittorio Taviani, Leo Tolstoy (βιβλίο)
Ηθοποιοί: Giulio Brogi


Το πρώιμο διαμαντάκι των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι, που κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο Φόρουμ του Φεστιβάλ Βερολίνου. Με την δυναμική και σπαρακτική ερμηνεία του Τζούλιο Μπρόγκι, τα αδέλφια από την Τοσκάνη, πριν κάνουν τις μεγάλες επιτυχίες τους, γύρισαν αυτό το πολιτικό μανιφέστο ως έναν ύμνο στην τραγικότητα και το τέλμα του άκρατου ιδεαλισμού.

Συνεχίζονται οι παραστάσεις με το «Steaming» από τη Θεατρική Ομάδα Αργυρούπολης

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014 ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας Αργυρούπολης «Steaming» της Nell Dunn σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μαραγκού, στο Δημοτικό Θέατρο (Ολυμπίας 5).
Οι Παραστάσεις θα συνεχιστούν στις 17-18 Ιανουαρίου, στις 24-25-26 Ιανουαρίου, 31 Ιανουαρίου και 1- 2 Φεβρουαρίου 2014.

Τα σκηνικά υπέγραψε ο Μανώλης Περράκης, τους φωτισμούς η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, στη μουσική επιμέλεια ο Αχιλλέας Κυριακίδης. Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Βαρδάλου.

Λίγα λόγια για το έργο… 

Λονδίνο, Χειμώνας 1981…
Έξι φαινομενικά διαφορετικές γυναίκες δίνουν ραντεβού κάθε βδομάδα, την "ημέρα των γυναικών", για να απολαύσουν ένα ζεστό ντους, ένα χαμάμ και λίγες στιγμές απόλαυσης μακρυά από όλο τον υπόλοιπο κόσμο και τις υποχρεώσεις, που τις περιμένουν.....
Όμως ο ατμός ανοίγει τις ψυχές, όπως τα στρείδια.... Και τα μαργαριτάρια εμφανίζονται...

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ – «ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ» από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης

Ο Νίκος Καζαντζάκης ως «ακροβάτης πάνω από το χάος» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρωνίτη (2008, έγχρωμη, 98') θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 8.00 το βράδυ στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του  ΟΠΕ (Μ. Αντύπα 86).

Μια ταινία μεγάλου μήκους μικτής τεχνικής (ντοκουμέντα, δραματοποιημένες σκηνές και χρήση ψηφιακής τεχνολογίας) για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Ενα κινηματογραφικό έργο, που ανιχνεύει τον πυρήνα της ρωμαλέας σκέψης, την περιπετειώδη ζωή και το βαθύ ψυχισμό της πληθωρικής προσωπικότητάς του. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε μια άγνωστη πτυχή της πνευματικής δραστηριότητας του Καζαντζάκη, της γραφής σεναρίου, δεδομένου -όπως αναφέρει ο Λευτέρης Χαρωνίτης- ότι είναι από τους πρώτους που διείδαν τη μεγάλη εξέλιξη του κινηματογράφου, στη δεκαετία του 1920.
 
Θα ακολουθήσει συζήτηση με εισηγητές τους Λευτέρη Χαρωνίτη (σκηνοθέτη της ταινίας), Θανάση Αγάθο (Λέκτορα Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) και Τάσο Γουδέλη (συγγραφέα, κριτικό κινηματογράφου και λογοτεχίας, σκηνοθέτη).

Πηγή :   http://www.klh.gr/season.php

"Ξένοιαστος καβαλάρης" στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας"

Η ταινία "ξένοιαστος καβαλάρης - easy rider" παροβάλλεται την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 7.30 το βράδυ από τους εθελοντές του Αυτοδιαχειριζόμενου πρ. Κάμπινγκ Βούλας.
Η προβολή θα γίνει στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών.
Παίζουν: Πίτερ Φόντα, Ντενις Χοπερ,Τζακ Νίκολσον.
Σκηνοθέτης: Ντενις Χοπερ. 
Διάρκεια: 92 λεπτά 
Κατηγορία: Περιπέτεια
Έτος Παραγωγής: 1969



Υπόθεση:

Με τα χρήματα κάποιας συναλλαγής, δύο βαποράκια κοκαΐνης o "Γουάιτ" και ο "Μπίλι", τους οποίους υποδύονται οι χαρισματικοί ηθοποιοί Πίτερ Φόντα και Ντένις Χόπερ αντίστοιχα , δυο περιθωριακοί τύποι που αποφασίζουν να κάνουν ένα μακρινό ταξίδι με τις μοτοσυκλέττες τους, προς αναζήτηση καινούριων εμπειριών από το Λος Αντζελες μέχρι το Νότο και να γιορτάσουν εκεί το καρναβάλι.

η Υγεία στην εντατική και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Η Οργάνωση Μελών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης του ΣΥΡΙΖΑ, διοργανώνει ημερίδα για την υγεία και το φάρμακο, με τίτλο "η Υγεία στην Εντατική - η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ”.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 ιανουαρίου 2014 στις 10:30 πμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου "ΙΩΝΙΑ" στη ΒΟΥΛΑ, δίπλα στο Δημαρχείο.



Θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από τους εξής ομιλητές:

Γιατί αισθάνομαι διαρκώς κουρασμένη ;


Οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό, την αίσθηση κούρασης και δυσφορίας ακόμα και αν δεν καταβάλλουν κάποια ιδιαίτερη σωματική προσπάθεια. Συνήθως το αποδίδουν στους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής αλλά πολλές φορές μπορεί να κρύβεται και κάτι περισσότερο πίσω από αυτό το σύμπτωμα.
Τα πιο κοινά αίτια είναι:

Γλυφάδα - Πανηλειακός 0 - 7

Διασυρμός της  Γλυφάδας η οποία παρατάχθηκε με 9 παίκτες κόντρα στον Πανηλειακό και γνώρισε μια βαριά ήττα με 7-0. Εδώ στο Νότο είμαστε συνηθισμένοι πλέον σε φαινόμενα η του ύψους η του βάθους.

Την συντριβή βίωσε και πάλι η ομάδα της Γλυφάδας, η οποία παρατάχθηκε κόντρα στον Πανηλειακό με 9 παίκτες και ηττήθηκε με το πολύ βαρύ 7-0. Η διοίκηση των Γλυφαδιωτών δεν έχει καταφέρει ακόμα να βγάλει δελτία για τους νέους και έτσι δεν μπορεί να συμπληρώσει, όχι αποστολή, αλλά ούτε ενδεκάδα.