Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Αλ. Τσίπρας: Αν θέλουν μνημονιακές υπογραφές, να ψάξουν αλλού

«Αν τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας στα μνημόνιά τους, θα πάρουν την απάντηση που πήραν και την προηγούμενη φορά: Ψάξτε αλλού για συνενόχους στο έγκλημα» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αν τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας στα μνημόνιά τους, θα πάρουν την απάντηση που πήραν και την προηγούμενη φορά: Ψάξτε αλλού για συνενόχους στο έγκλημα» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - See more at: http://left.gr/news/al-tsipras-theloyn-mnimoniakes-ypografes-na-psaxoyn-alloy#sthash.lbbp9yan.dpuf


«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ήθελαν να σώσουν το τομάρι τους και οι προστάτες τους καταμαρτύρησαν ότι όσα έγιναν στην Ελλάδα είχαν στόχο όχι τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας αλλά την σωτηρία των ισχυρών ευρωπαικών κρατών και των τραπεζών τους».

Δήλωση του Τάσου Ταστάνη, δημοτικού συμβούλου Γλυφάδας και βίντεο

με αφορμή την ανοικτή ιδρυτική συνέλευση της νέας δημοτικής κίνησης της Αριστεράς στη Γλυφάδα.


" Πραγματοποιήθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία η ανοικτή ιδρυτική συνέλευση της νέας δημοτικής κίνησης της Αριστεράς στη Γλυφάδα.
Ήταν η δεύτερη στη σειρά ανοιχτή συνέλευση με τη συμμετοχή των συμπολιτών μας που ήταν σαφώς μεγαλύτερη και με πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις.
Μέσα από πλούσιο διάλογο και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες αποφασίστηκαν ομόφωνα:

Η «ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ» της νέας παράταξης.

Ο «Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας της».
Η έκδοση ψηφίσματος συμπαράταξης στον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του χώρου του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Ελληνικού και υπέρ των προτάσεων του κινήματος για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου σύμφωνα με τις προτάσεις της μελέτης του ΕΜΠ.
Η διενέργεια ψηφοφορίας την επόμενη Κυριακή στις 19 Ιανουαρίου 2014 ανάμεσα σε όλα τα μέλη της νέας δημοτικής κίνησης για:

Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη : 9 υποψήφιοι δήμαρχοι

Η προεκλογική περίοδος εγκαινιάστηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επικεφαλής του συνδυασμού "Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη Πόλη για να Ζείς" κ.Γρ.Κωνσταντέλλο την περασμένη Κυριακή με την παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ.Βορίδη.

σχετικό ρεπορτά.
Πέραν όμως του κ. Κωνσταντέλλου και του σημερινού δημάρχου κ. Σπ.Πανά, ακόμα επτά συνδυασμοί
και υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών του Δήμου.
Σφήνα στους "πρωταγωνιστές" του γνωστού πολιτικού σκηνικού πιστεύουν ότι θα μπουν οι πολίτες που ίδρυσαν τη "Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης" και που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο.

Υπόλοιποι διεκδικητές δήλωσαν ότι θα είναι η Δημοτική Κίνηση "Ανατροπή", η κα Αργυροπούλου, ο κ.Δαβάκης, ο κ.Μ.Δασκαλάκης, ο κ.Κιούκης και ο κ.Λ.Πανταζής.


Μένει να δούμε κατά πόσο θα βαρύνει στην επιλογή των πολιτών η εκποίηση του "Αστέρα" και γενικότερα η μνημονιακή πολιτική της τεραετίας που έφερε τα πάνω κάτω στο πολιτικό σύστημα.

Συνέλευση επιτροπής κατοίκων Γλυφάδας αύριο 16.01.2014

Η Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας καλεί τους Γλυφαδιώτες και Γλυφαδιώτισες σε ανοιχτή συνέλευση αύριο Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 7.00 το βράδυ στο ΚΑΠΗ του Αγίου Τρύφωνα με τα παρακάτω θέματα :

1. Συντονισμός της δράσης μας με τις ανάλογες επιτροπές και κινήσεις που συγκροτούν το «ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ» για την αντιμετώπιση των μεγάλων κινδύνων για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας  κ.λ.π.
2. Συντονισμός με συλλογικότητες από όμορους δήμους για την αναγκαία αγωνιστική συμπαράταξη στον αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του χώρου του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Ελληνικού.
3. Ένταση των δράσεών μας στο μέτωπο της υγείας και της ιδιωτικοποίησης των δομών της και κυρίως για την αποτροπή της διάλυσης του ΕΟΠΥΥ και των δομών παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Τηλ.: 6945754555, 6946505419, 6936838922

Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας
Ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές

Παρουσίαση βιβλίου “ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ” του Π.Κοροβέση στο "υπόστεγο"


Το κτήμα Γερουλάνου ανοιχτό στους πολίτες. Πνεύμονας πρασίνου και πολιτισμού


Είναι γνωστό το πλούσιο ιστορικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον που έχει το κτήμα Γερουλάνου – Τράχωνες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει στο Δήμο μας. Αποτελεί το κέντρο του αρχαίου δήμου Ευωνύμου με σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα. Υπάρχουν πρωτογεωμετρικοί τάφοι του 11ου π.Χ. αιώνα και ίχνη τειχών του 8ου π.Χ. αιώνα.


Στιγμές Ραδιοφώνου στο Ελληνικό



Δήμαρχοι και Φορείς ανάβουν «κόκκινο» στο ξεπούλημα του πρ. αεροδρομίου (βίντεο)

Ν.Μπελαβίλας (καθηγητής ΕΜΠ), Θ.Ορφανός (δήμαρχος Αλίμου), Κώστας Αρβανίτης, Χρ.Κορτζίδης (δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης), Ν.Βαλαβάνη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), Μ.Παπαδημητρίου (ηθοποιός), Γ.Βήχας (γιατρός ΜΚΙΕ), Δ.Κλαυδιανός (συντονιστής δ.κ. άνω-κάτω στο Καλαμάκι)
Με πρωτοβουλία του «105,5 στο Κόκκινο» και του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (14/01), στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ελληνικού δημόσια συζήτηση με θέμα την διεκδίκηση της δημιουργίας Μητροπολιτικού πάρκου στο χώρο του πρώην αερολιμένα Αθηνών.

Άλωσε το Μενίδι ο Φωστήρας (0-1)

Με γκολ του Αλέξανδρου Σεχολάρι στο 29ο λεπτό, ο Φωστήρας αναδείχθηκε νικητής του αθηναϊκού ντέρμπι με τον Αχαρναϊκό στο Μενίδι (1-0) και πήρε τους πρώτους του εκτός έδρας βαθμούς μετά τις 26 Οκτωβρίου.

Ο Αχαρναϊκός έχασε πέναλτι (ο Θοδωρής Μοσχονάς νίκησε τον Αλέξη Ντάλλα) και μαζί τη μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο 12ο λεπτό, με συνέπεια ο Φωστήρας να αναθαρρήσει και εν τέλει να σκοράρει στο 29ο λεπτό με μακρινό σουτ του Σεχολάρι.

Μοιραίος της αναμέτρησης ήταν ο Ντάλλας καθώς εκτός από το χαμένο πέναλτι, έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το γκολ, ενώ στο 52ο λεπτό αντί να δώσει στον αμαρκάριστο Μανώλη Σκούφαλη, προτίμησε να σουτάρει από πλάγια θέση.

Τριάρα το Μοσχάτο στον Κορυδαλλό – Συνεχίζει μόνο πρώτο

Το Μοσχάτο επικράτησε στον Κορυδαλλό με 3-0 του Αχιλλέα και διατήρησε την διαφορά των τεσσάρων βαθμών από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 1ου ομίλου Πειραιά.
 
Τα γκολ σημείωσαν δύο ο Κοντοπάνος που πλέον αναδεικνύεται σε πολύτιμο εργαλείο για το Μοσχάτο αφού δεν σταματά να σκοράρει κατά βούληση και ένα ο Σπηλιωτάκης.