Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ο Χρήστος Κορτζίδης στο δικαστήριο: Κάναμε μια καλή πράξη. Δώσαμε στον κόσμο έναν χώρο πρασίνου.

Ποινή φυλάκισης ενός έτους επέβαλε το δικαστήριο στους Χρήστο Κορτζίδη, Ιορδάνη Εφραιμίδη και Παναγιώτη Κουλουρίδη με την κατηγορία της κατάληψης δημόσιου χώρου.

Η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται σε μια αρνητική συγκυρία καθώς η έκταση της πρώην 129 ΠΥ έχει περιέλθει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στον όμιλο Λάτση.
 
Θα έλεγε κανείς χωρίς να κινδυνεύει να πέσει έξω ότι το δημόσιο το οποίο επέδειξε μια αξιοσημείωτη ανοχή στη χρήση του χώρου των 12 περίπου στρεμμάτων ως πάρκου από το 2009, αναλαμβάνει τώρα την ευθύνη να παραδώσει στον επιχειρηματία καθαρό και απαλλαγμένο από κάθε δέσμευση το χώρο του αεροδρομίου και φυσικά και της πρώην 129ΠΥ.

Πώς αλλιώς άλλωστε να ερμηνευτεί η μετά από 5 χρόνια έγκληση του εισαγγελέα για το θέμα;

Αυτό αποδείχθηκε και από την ακροαματική διαδικασία.

Από την εξέταση των μαρτύρων προέκυψε ότι στις 27 Σεπτεμβρίου 2009, η ειρηνική συγκέντρωση που διοργάνωσε με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ελληνικού με ομόφωνη ως προς τα αιτήματα απόφασή του (η μόνη διαφωνία που είχε εκφραστεί είχε να κάνει με τη χρονική στιγμή της κινητοποίησης) δεν εμποδίστηκε από τις δυνάμεις της αστυνομίας και τη φρουρά της 129ΠΥ.

Στην απολογία του ο Χρήστος Κορτζίδης είπε χαρακτηριστικά. «Κάναμε μια καλή πράξη. Δεν θίξαμε κανέναν. Δώσαμε στον κόσμο έναν χώρο πρασίνου».

Κατά της απόφασης οι τρεις αιρετοί άσκησαν έφεση.

Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους πολίτες και εκπρόσωποι φορέων. Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν η Ροιδή Γεωργακάκη πρώην αντιδήμαρχος, ο Βασίλης Καμινάρης από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο της Αγίας Παρασκευής και η Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε σχετικά:

Πηγή: sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου