Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ειρηνική και με μεγάλη συμμετοχή η πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες κρατούμενους στο Ελληνικό

Με μεγάλη συμμετοχή και ειρηνικά πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες που κρατούνται παράνομα στο Ελληνικό το Σάββατο 18 Οκτωβρίου.

Αφορμή για τη διαμαρτυρία που καλούσαν οι "αλληλέγγυοι-αλληλέγγυες" ήταν η απόπειρα αυτοκτονίας 3 μεταναστών μέσα στο κέντρο κράτησης το απόγευμα της 1ης Οκτωβρίου. (Δείτε εδώ).

Από τις 12.00 το μεσημέρι στήθηκε μικροφωνική στον προαύλιο χώρο της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Ελληνικό που καλούσε τον κόσμο και ενημέρωνε για το σκοπό της πορείας η οποία ξεκίνησε μετά τις 13.00 με συμμετοχή νέων στη συντριπτική πλειοψηφία ανθρώπων. Οι διαδηλωτές κατέβηκαν με πανώ την Ιασωνίδου, κάποιοι απ' αυτούς μοίραζαν ενημερωτικό υλικό και συζητούσαν με τους καταστηματάρχες.

Έξω από τα κρατητήρια τους "υποδέχτηκαν" μερικές διμοιρίες ΜΑΤ και οι επικεφαλής αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφάλειας του Ελληνικού.

Τετραμελής αντιπροσωπεία μεταξύ των οποίων και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μίλτος Ευσταθιάδης (Δύναμη Ζωής-Ρένα Δούρου) και Δέσποινα Κουτσούμπα (Αντικαπιταλιστική Ανατροπή) διαπραγματεύτηκε με τους επικεφαλής αξιωματικούς την είσοδό της στα κρατητήρια
προκειμένου να ελέγξει τις συνθήκες κράτησης και να παραδώσει στους μετανάστες τα ρούχα και τα κλινοσκεπάσματα που είχαν συγκεντρωθεί στον "χώρο αλληλεγγύης και δράσης υπόστεγο".
    

Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν την είσοδο και συμφωνήθηκε να τηρηθούν ορισμένες διαδικασίες. Συμφώνησαν να επισκεφθεί τους χώρους αντιπροσωπεία την επόμενη Τρίτη, να παραδώσουν ό,τι έχουν συλλέξει οι αλληλέγγυοι.

Επίσης συμφωνήθηκε ότι μπορεί αντιπροσωπεία στο μέλλον και σε τακτικά διαστήματα να επισκέπτεται το κέντρο προκειμένου να παραδίδει ρουχισμό και είδη υγειινής.

Η πορεία επέστρεψε το ίδιο ειρηνικά -στο μετρό ήδη αποχώρησαν αρκετοί- στην πλατεία Σουρμένων, όπου και διαλύθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου