Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Αμφίπολη και Ενφιάπολη


Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω διαφορετικά … ΝΑΙ ό,τι και να βρεθεί στον τάφο θα είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού, θα είναι μια ακόμη ανακάλυψη ιστορική και θα προσθέσει ένα ακόμη, μεγάλο ή μικρό κομμάτι στο ατέλειωτο παζλ του ελληνικού και όχι μόνο πολιτισμού. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα παγκόσμιο γεγονός που έχει στρέψει όλη την επιστημονική κοινότητα προς Ελλάδα.

Πόση σημασία και τι αξία έχει για τον κόσμο αυτή η ανακάλυψη, πόσο σημαντική είναι για την Ελλάδα και πώς μας επηρεάζει;

Αν μιλάμε για τον Μέγα Αλέξανδρο, νομίζω ότι θα έχουμε την μεγαλύτερη ιστορικής και πολιτιστικής αξίας, ανακάλυψη. Από κει και πέρα;;;

Από πού κι ως πού μιλάμε για εθνική ανάταση και εθνική περηφάνια, από πού κι ως πού αναφέρεται ο πρωθυπουργός για οιωνούς και σημάδια απ' τους θεούς του Ολύμπου, συνδυάζοντάς τα με τις άθλιες πολιτικές που εφαρμόζει;
 
Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ενας απίστευτος οργασμός των ΜΜΕ, ενας λαϊκός παροξυσμός, από μια εθνικόφρονα μερίδα κυρίως, γύρω από το θέμα αυτό, που όμοιό του δεν έχω ξαναζήσει. Πόσο μυαλό δηλαδή χρειάζεται για να καταλάβουμε ότι ο καθημερινός και αδιάκοπος βομβαρδισμός των παπαγάλων περί Αμφίπολης, το μόνο που εξυπηρετεί είναι ο αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Προσπαθούν με την γνωστή υποκριτική και παραπλανητική τακτική τους να αλλάξουν την αντζέντα της καθημερινότητας και να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι τα καλύτερα έρχονται επειδή θα ανακαλύψουμε κάτι απ' το ένδοξο παρελθόν μας. Συνεπώς οφείλουμε να δώσουμε άφεση αμαρτιών στα 5 χρόνια λιτότητας και εξαθλίωσης του λαού, γιατί κάποιοι επιστήμονες συνέβαλαν ή θα συμβάλουν τελος πάντων, στην επαλήθευση - αποκατάσταση και συμπλήρωση της ιστορίας.
 
Προσεγγίζοντας λίγο σουρεαλιστικά και μόνο το θέμα, θεωρώ ότι όποιος και να βρεθεί στον τάφο, δεν υπάρχει περίπτωση να αναστηθεί και να ηγηθεί της επανάστασης. Νιώθω τουλάχιστον ντροπή για την μετατροπή μιας ιστορικης ανακάλυψης που αφορά την Ελλάδα και κατ' επέκταση ολόκληρη την ανθρωπότητα, σε σαπουνόπερα, με πρωταγωνιστές απ' την μια, άτομα που διψούν για 5 λεπτά δημοσιότητας και απ' την άλλη ανεπαρκείς πολιτικάντηδες.
 
Να αφήσουν λοιπόν την ιστορία στην ιστορία, μην την μπερδεύουμε με το σήμερα, μην επιτρέψουμε να εκμεταλλευτούν τη λαϊκή, ανθρώπινη και πατριωτική μας ανάγκη για ανάκαμψη και καλύτερη ζωη, προς όφελός τους. Ας κλείσουμε τα αφτιά μας στις σειρήνες του συστήματος, που προσπαθεί να μας παραπληροφορήσει, για πολλοστή φορά, να μας δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες εθνικής ανάτασης, ώστε να απαλύνουμε τον πόνο μας και να υπομείνουμε κι τα άλλα δεινά που μας ετοιμάζουν, στο όνομα της Ελλάδας. Εμείς θα τους πούμε ποια Ελλάδα θέλουμε και πώς την θελουμε.
 
Οι σύγχρονοι τυμβωρύχοι, που αισιοδοξούν ότι στον τελευταίο θάλαμο θα βρίσκεται η ασπίδα σωτηρίας τους, πρέπει να τεθούν στο περιθώριο και να ανατραπούν. Γιατί δυστυχώς έξω απ τον τάφο, βρίσκονται οι σάρισες του ΕΝΦΙΑ, με υψωμένο το λάβαρο του νεοφιλελευθερισμού και μ' αυτές θα πρέπει να παλέψουμε για τον σοσιαλισμό.

* πολίτης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης,
πρώτος επιλαχών δημοτικός σύμβουλος
με τη Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου