Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Επώνυμοι μαραθωνοδρόμοι στο “240 χιλι'ομετρα για τον αιγιαλό”

Η ανεξάρτητη πρωτοβουλία “240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό” έχει ως στόχο την ανάδειξη της εξαιρετικής σημασίας του ελληνικού αιγιαλού ως κοινό αγαθό για όλους, καθώς και την επισήμανση της ανάγκης για την προστασία του
από την αλόγιστη εκμετάλλευση.
Η κορυφαία δράση της πρωτοβουλίας είναι ο Υπερμαραθώνιος που θα διανύσει την Αττική Ακτογραμμή από 08 έως 12 Ιουλίου 2014, ταυτόχρονα με μια συμβολική σκυταλοδρομία από ενεργούς πολίτες, τοπικούς συλλόγους και φορείς.

Η έναρξη του Υπερμαραθωνίου έγινε σήμερα, Τρίτη 08 Ιουλίου, στις 06.00πμ στο Αρχαίο Λιμάνι των Κεχριών, Κορινθίας.

Η ηθοποιός, σκηνοθέτης και βουλευτής Επικρατείας (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) Μάνια Παπαδημητρίου σήμανε με ένα μονόλογο αρχαίου δράματος την έναρξη του Υπερμαραθωνίου και ξεκίνησε ως πρώτη σκυταλοδρόμος δίπλα στον Άγη Εμμανουήλ στις 06.30 πμ.

Ο Υπερμαραθώνιος δρόμος και η Σκυταλοδρομία περνώντας από τη Παλαιά Γέφυρα του Ισθμού, κατά μήκους της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου και μέσα από τους Αγίους Θεοδώρους καταλήγουν στην Κινέτα (10.00 πμ - 17.00μμ) στο χώρο του ξενοδοχείου Sun Hotel Kineta, ενώ το απόγευμα ξεκινώντας από την Κινέτα (17.00 μμ) περνούν από τη Νέα Πέραμο και καταλήγουν στην παραλία της Ελευσίνας στη θέση «Φονιάς» (20.30 μμ) όπου τους υποδέχεται η ομάδα «Ecoeleusis».

Στις 21.00 στο ίδιο σημείο ξεκινά η συναυλία με τους Κώστα Λειβαδά, τη Νατάσα Μωυσόγλου, τα hip-hop συγκροτήματα Ακατάκριτος και Longviter και με DJ’s set που ολοκληρώνει τη πρώτη μέρα του Υπερμαραθωνίου.

Οι ηθοποιοί και οι τραγουδιστές που στηρίζουν τη δράση σε όλη τη διάρκεια των 5 ημερών είναι: Αλέκος Συσσοβίτης, Γεράσιμος Γεννατάς, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Νίκος Ορφανός, Χάρης Μαυρουδής, Γιάννης Στανκογλου, Κατερίνα Τσάβαλου, Αθηνά Μαξίμου, Μάνια Παπαδημητρίου, Ευσταθία, Κώστας Λειβαδάς, Νατάσα Μωυσόγλου, Χριστόδουλος  Στυλιανού, Κώστας  Φραγκολιάς, Πάνος Βλάχος, Δημήτρης Καλαντζής, Μιχάλης Μαρκάτης, Αντώνης Κρόμπας, Διαμαντής Καραναστάσης, Παναγιώτης Κακατσίδης, Αντώνης  Χατζής.

Η προσπάθειά μας έχει την υποστήριξη 12 περιβαλλοντικών οργανώσεων (ΑΝΙΜΑ, Αρκτούρος, Αρχέλων, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, Greenpeace, MEDASSET, MOm, και WWF Ελλάς) που καλούν τα μέλη και υποστηρικτές τους, και βέβαια όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να τρέξουν για τις ακτές μας, μεταφέροντας συμβολικά, για 240 χιλιόμετρα, τη σκυτάλη για την προστασία του περιβάλλοντος. http://www.wwf.gr/el/news/1289-2014-06-24-13-13-23.

Επίσης οι Σύλλογοι Δρομέων “ΕΥΚΛΗΣ”, “ΑΠΟΛΛΩΝ”, “ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ”, Α.Π.Σ. “Τελμησσός” Μαραθώνα, “Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά”,  ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αγίου Νικολάου Αναβύσσου και ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος “Το Λαγονήσι” στηρίζουν ενεργά και συμμετέχουν με το έμψυχο δυναμικό τους  στην προσπάθεια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου