Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης : το camp θα γίνει και φέτος κανονικά

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί και φέτος το πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης (camp), διάρκειας ενάμιση μήνα, για 1500 παιδιά του δήμου μας, που καθιέρωσε η παρούσα δημοτική αρχή από το 2011, καθώς επιλύεται το πρόβλημα με τις προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού, ενώ συνεχίζονται οι λοιπές προετοιμασίες και οι εγγραφές.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν ο  Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης απέρριψε ως μη νόμιμη  την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, με σύμβαση δύο μηνών, για τη λειτουργία του (camp), επικαλούμενος, την  απαγόρευση των προσλήψεων στους δήμους δύο μήνες πριν τις εκλογές και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών (1η Σεπτεμβρίου).

Όμως το camp λειτουργεί κάθε χρόνο από 15 Ιούνη μέχρι 30 Ιούλη. Άρα εκ των πραγμάτων οι προσλήψεις δεν μπορούσαν να γίνουν ούτε πριν τις εκλογές ούτε φυσικά έχει νόημα να γίνουν τον Σεπτέμβρη.Πολλές τέτοιες περιπτώσεις, π.χ πυροφύλακες, ναυαγοσώστες, εργαζόμενοι σε κατασκηνώσεις και στην καθαριότητα κλπ, έχουν εξαιρεθεί από την απαγόρευση. Ωστόσο ο ΓΓ έκρινε ότι η περίπτωση του camp δεν υπάγεται στις εξαιρέσεις. 

Η αντίδραση της δημοτικής αρχής, μόλις ενημερώθηκε - την Τρίτη 27 Μάη - για την απόφαση του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ήταν άμεση. Την  Τετάρτη πραγματοποίησε συνάντηση με την Ένωση και τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων, για να τους ενημερώσει και να συντονίσουν τις ενέργειες τους για την επίλυση του προβλήματος και την πραγματοποίηση κανονικά του προγράμματος. Σήμερα Πέμπτη 29 Μάη αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής, της Ένωσης και των ΔΣ Συλλόγων Γονέων, με επικεφαλής το δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη επισκέφθηκε το ΣτΕ προκειμένου να καταθέσει αίτημα για την εξαίρεση των προσλήψεων για το camp. Το αίτημα αναμένεται να αντιμετωπιστεί θετικά, όπως ήδη συνέβη με άλλον δήμο που αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα.

Στην αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε η αντίδραση του κ. Κωνσταντάτου. Την Τρίτη 27 Μάη, που προέκυψε το πρόβλημα, αντί να φροντίσει να ενημερωθεί για αυτό και να διατυπώσει την όποια πρότασή του για τη λύση του, επέλεξε, ως συνήθως, να επιτεθεί, μέσα από την προσωπική του σελίδα, με μια σειρά ψέματα και απειλές, διατυπωμένα με ανάλογο ύφος και λεξιλόγιο, σε βάρος της δημοτικής αρχής.

Πηγή : http://elliniko-argyroupoli.gr/article.php?id=3338

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου